18 РЅРѕРµ 08

L. Iskrov- Как се става член на НСНИ? Каква е процедурата – трябва ли една агенция първо да стане член на регионалната структура или може директно да членува в НСНИ?

Членуването в НСНИ е доброволно. Членството в сдружението е два вида – редовно и асоциирано. Редовен член на НСНИ може да бъде всяка фирма със стаж минимум една година на пазара за недвижими имоти, която отговаря на условията, определени в чл. 9 от устава на сдружението: регистрирана е в съответствие със законовите изисквания в Република България; извършва операции с недвижими имоти; споделя целите на сдружението и приема неговия Устав и Етичния професионален кодекс; има доказан професионализъм, лоялност и морал в работата си като посредник. .. continue reading ..


28 юли 08

Увеличението на цените на жилищните имоти в страната от началото на юли до края на 2008 г. ще бъде между 8 и 15%, прогнозират в наскоро публикувания си обзор експертите от Национална компания за недвижими имоти „Форос”. Обемът на предлаганите за продажба жилища в някои райони на страната ще се доближи в голяма степен до реалното платежоспособно търсене. .. continue reading ..


13 юли 08

            Ако напоследък сте се разхождали в централната градска част, не може да не ви е направило впечатление „присъствието” на ред порутени, изоставени къщи. Хлътналите им покриви, изпопадалата от старост мазилка, тъжно контрастират с бесния темп на новото строителство. Най-жалкото е, че значителна част от тези достолепни някога сгради са били или още са паметници на архитектурата – безценно наследство погубено завинаги. .. continue reading ..


28 СЋРЅРё 08

mall_rousse65На 26-и юни четвъртък бе направена първата копка на Mall Rousse, с която стартира осъществяването на най-мащабния проект за търговско-развлекателен комплекс с бизнес парк в региона. Официалната церемония уважиха областният управител Мария Димова, зам.кметовете на Русе Орлин Лазаров и Дончо Добрев. От страна на инвеститорите тук бяха Шломо Ротман – председател на борда на директорите на Ocif Group, Муки Гредингер – изп. директор на Cinema City International, Богомил Димитров – изп. директор на „Ирис“ АД и Петър Дудоленски –  управител на RESB. .. continue reading ..


20 СЋРЅРё 08

завод за отпадъци         След като две манекенки, играещи в българското издание на „Стани богат”, макар и с помощта на медийния експерт Георги Лозанов, успяха да познаят кой е авторът на крилатата фраза – „Няма нищо Божествено в правата линия”, реших, че е време да представим една от по-неизвестните му работи – Фабриката за преработка на отпадъци в австрийската столица. Съоражението Шпитенау е един от трите термични съдове за отпадъци на Фернварме – Виена. .. continue reading ..


13 СЋРЅРё 08

В края на февруари в Русе се проведе пресконференция на тема: ”Пазарът на недвижими имоти в Русе и региона – актуална информация и тенденции”, на която Добромир Ганев, управляващ директор на компанията за недвижими имоти „Форос”, съобщи, че за 2007 г. в града е регистриран най-големият, след София и Варна, ръст на цените на недвижимите имоти – 30,6 % и тенденцията е нарастването да продължи.

.. continue reading ..


8 СЋРЅРё 08

  •  Как архитектът създава мол?
  • В никакъв случай не може да се твърди, че работи сам. Работи се в екип. Известно е, че мол Завод за фибрансе създава, за да бъде отдаван под наем. Магазините в него не се продават. За цялостната концепция, за отдаването на площите под наем, се грижат фирми, които имат достъп до бъдещите клиенти и определят какви и къде да са търговските площи, развлекателните центрове, офисите и т.н. През цялото време на проектирането, архитектът се съобразява с техните изисквания. От друга страна, сградите тип”мол” са достатъчно сложни като инсталационно .. continue reading ..


8 СЋРЅРё 08

 „В Русе може да се обособи втори индустриален парк, където да се създадат условия за привличане на инвестиции в областта на високите технологии. Това съобщи председателят на общинския съвет Искрен Веселинов при представяне приоритетите на местната власт до 2011 г.
В момента проектът е във фаза на конкретизация, уточни Веселинов. Идеята е около 400 дка общински площи, намиращи се на входа на града откъм София, да се обособят като нов индустриален парк. Желание от инвеститори има непрекъснато, въпросът се свежда до общинска политика, която да подготви територията, а впоследствие да търси конкретни вложители в печеливши индустрии, допълни председателят на общинския съвет.”
Росица Великова,  12.02.2008 г., в-к „Дневник”

Модата на моловете и на административните бизнес зони в страната постепенно започва да заглъхва, твърдят анализатори. Интересът трайно се насочва към инвестиции в новите за нашите ширини „индустриални паркове”.

.. continue reading ..