Страници: [1] 2 3 ... 10
 1 
 -: Днес в 12:28:06  
Започната от vesel - Последна публикация от JMM
Осъзнаваш, че без базово ниво на градската среда няма как да надграждаш, нали?


Считам, че русенци много, ама много отдавна са минали "базовото ниво" във възприятието си за развитие на Русе. Днешните русенци имат нужда от качествена градска среда на живот, от адекватни развлечения, от събития, от адекватни заведения и магазини, в които да харчат доходите си, защото всеки уикенд не малка бройка от жители на Русе поемат към Варна, за да намерят всичко изброено, да изхарчат парите си във варненските заведения, МОЛ-ове, магазини, защото не е важно само да имаш добри доходи, но е важно и да има къде да ги харчиш. Казармената естетика с варосани бордюри, редуващи се в черно и бяло, не мисля да привлича днешните модерни млади хора.

 2 
 -: май 10, 2021, 11:08:48  
Започната от Митака - Последна публикация от Русенец
Аз не съм при тях, но винаги е добро за града да има местен бизнес. С тази сделка една от големите русенски компании заминава...

 3 
 -: май 10, 2021, 10:29:35  
Започната от Митака - Последна публикация от Orthodox
Вдигам от праха тази тема, по която не е писано близо 13 години, във връзка с едно предстоящо интересно събитие - не зная обаче дали ще е за добро или за беля...

(Не ми е все едно, защото твърде отдавна съм клиент на въпросната русенска фирма.)


Vіvасоm купува 100 % от русенската компания Heтyopĸc-Бългapия

Vіvасоm пpoдължaвa c пpидoбивaнeтo нa peгиoнaлни дocтaвчици нa интepнeт и тeлeвизия. Πpeди пo-мaлĸo oт мeceц тeлeĸoмyниĸaциoннaтa ĸoмпaния пoлyчи oдoбpeниeтo и cъoбщи, чe e пpидoбилa нaпълнo ĸaпитaлa нa Nеt1, СоmNеt Ѕоfіа и N3. Днec cтaвa яcнo, чe Vіvасоm e пocтигнaлa cпopaзyмeниe зa пpидoбивaнe нa 100% oт ĸaпитaлa нa Heтyopĸc-Бългapия EOOД.

„Като част от стратегията си да предлага достъп до висококачествени фиксирани услуги на повече потребители, Vivacom продължава да разширява покритието си в северната част на България. Компанията е постигнала съгласие да придобие 100% от дяловия капитал на Нетуоркс-България ЕООД – един от доставчиците с добре развита мрежа и дистрибуция в региона и дългогодишна репутация за качество и добро обслужване“, се казва в изявление на Vivacom.

Нетуоркс-България ЕООД предлага интернет и телевизия за частни клиенти, както и редица услуги за бизнес клиенти, сред които видеонаблюдение, колокиране на оборудване, компютърен и ИТ сервиз, облачни услуги и други. Операторът има присъствие в почти 70 населени места в областите Русе, Разград, Силистра, Шумен, Монтана, Търговище, Ловеч, Велико Търново, Варна, Плевен, Видин, Добрич, София-град и София-област.

С новото придобиване Vivacom ще комбинира своя дългогодишен опит в поддържането и предлагането на висококачествени телеком услуги с добре развитата локална мрежа на Нетуоркс-България ЕООД, за да осигури достъп до новите технологии на още повече потребители.

Heтyopĸc-Бългapия e coбcтвeниĸ нa ĸaпитaлa и нa дocтaвчиĸa Oнлaйн Диpeĸт, ĸoйтo oпepиpa в Coфия.

Heтyopĸc-Бългapия e имaлa 190 cлyжитeли ĸъм ĸpaя нa 2019 г. и oтчитa 17,8 млн. лв. пpиxoди и 1,96 млн. лв. пeчaлбa.

Cдeлĸaтa, чиятo cтoйнocт нe e oбявeнa, пoдлeжи нa oдoбpeниe oт cтpaнa нa cъoтвeтнитe peгyлaтopни влacти и ce oчaĸвa дa бъдe пpиĸлючeнa пpeз втopoтo тpимeceчиe нa 2021 гoдинa.


Източник

 4 
 -: май 10, 2021, 06:43:10  
Започната от CaMaRo - Последна публикация от Русенец
Строежът до зала „Арена Русе“ ще бъде с 15 етажа

Строежът до зала „ОЗК Арена Русе“, който е възобновен, ще бъде с 15 етажа – 12 над земята и 3 подземни. Това става ясно от информацията, предоставена по искане на РИОСВ-Русе от инвеститора „Проект Русе“. Както Русе Медиа писа, дейностите са започнали още на 7 май с подготовка на терена за строителната техника.

Става дума за бизнес център с жилищна част и подземни гаражи с 1031,93 кв.м застроена площ. Общата разгъната площ съгласно одобрената виза за проектиране от община Русе е около 13 000 кв.м над земя, разпределена в 12 етажа.

Те са разпределени така: един етаж търговски площи, четири етажа офиси и седем жилищни етажа. Под земя се предвиждат три етажа с над 100 броя паркоместа и гаражи.

Тъй като ще се използва замразеният преди няколко години строеж, няма да се правят нови изкопни работи.
https://www.rusemedia.com/%D1%81%D1%82%D1%80%D0%BE%D0%B5%D0%B6%D1%8A%D1%82-%D0%B4%D0%BE-%D0%B7%D0%B0%D0%BB%D0%B0-%D0%B0%D1%80%D0%B5%D0%BD%D0%B0-%D1%80%D1%83%D1%81%D0%B5-%D1%89%D0%B5-%D0%B1%D1%8A%D0%B4%D0%B5/?fbclid=IwAR3d4SwkmxOliZnseSgNHeYY1jdTS7l1w2YRUj_4F5HbC2d-EW0EYsQs6nE

Да видим какво ще се получи...

 5 
 -: май 10, 2021, 12:03:44  
Започната от vesel - Последна публикация от svetlin74
... трябваше Стоилов да бъде "надграден" с по-добра и подготвена личност за поста кмет. ...
Как да стане това, след като избора беше между Пенчо и лелката от Лидер. Упрека трябва да се отнесе към партиите, които това прелдагат на избирателя.

 6 
 -: май 08, 2021, 11:20:50  
Започната от marlou - Последна публикация от pesho
Нужните 50 тролейбуса за новата схема ще ги има. Сега се купуват 20 тролейбуса втора ръка и още 15 с пари на ЕС. По отношение на автобусите дружеството ще има 20 електробуса, един автобус и два микробуса останали от еггед. Ще трябват 77 автобуса общо за новата схема. Вероятно след одобряването на майската сесия и предоставянето на договора на следваща ще се знаят стъпките. Имаше идея временно някоя фирма да изпълняват автобусните линии по новата схема, но в Русе с подходящ състав няма да се намери. Кристал отива на фалит, а Шанс и Геокомерс едва ли ще закупят нов състав за временно ползване.

 7 
 -: май 08, 2021, 10:40:36  
Започната от marlou - Последна публикация от vesel
Как ще се случи с настоящия автопарк на общинската фирма?

 8 
 -: май 08, 2021, 10:37:20  
Започната от vesel - Последна публикация от vesel
Осъзнаваш, че без базово ниво на градската среда няма как да надграждаш, нали?


 9 
 -: май 08, 2021, 12:36:26  
Започната от marlou - Последна публикация от Русенец
Без частни автобуси в Русе, общинско дружество поема градските линии

Градският транспорт в Русе става изцяло общински и вече няма да се обслужва и от частни превозвачи. Кметът Пенчо Милков предлага на местния парламент да одобри превозите по градските автобусни линии да бъдат възложени на „Общински транспорт Русе” ЕАД.

Идеята е общинското дружество единствено да изпълнява превозите по всички линии от вътрешноградската транспортна схема и да не ползва подизпълнители за тази дейност. „Това ще доведе до значително завишаване на персонала, с който извършва обслужването, с което ще се създадат възможности на досега работещите в бранша да продължат да изпълняват този вид дейност. Премахва се конкуренцията между превозвачите и т.нар. война за пътници, породена от намаления брой пътувания и големия процент на препокриване на маршрутите. Новата транспортна схема предвижда маршрути с намален до минимум процент на препокриване, с което отпадат предпоставките за нарушения в часовете на тръгване, изпреварване и ред други закононарушения, които в момента са метод на работа“, гласят част от мотивите.

Обмисля се и прилагането на изцяло нова тарифна политика за пътниците. Абонаментните карти, които сега се издават  за една линия, се ползват само в линията, за която са издадени, тъй като операторите са различни. При поемането на превозите от един оператор същите абонаментни карти ще могат да се използват във всички превозни средства по маршрута на дадената линия, което ще намали времето за чакане от страна на пътниците и те ще се придвижват значително по-бързо.
https://www.rusemedia.com/%D0%B1%D0%B5%D0%B7-%D1%87%D0%B0%D1%81%D1%82%D0%BD%D0%B8-%D0%B0%D0%B2%D1%82%D0%BE%D0%B1%D1%83%D1%81%D0%B8-%D0%B2-%D1%80%D1%83%D1%81%D0%B5-%D0%BE%D0%B1%D1%89%D0%B8%D0%BD%D1%81%D0%BA%D0%BE-%D0%B4%D1%80/?fbclid=IwAR0ULzhbpxhuGntGJZQ1_-U9YQ-n-cXQV6VYSVOqNoXK6nmd1pCQH6gcDzE

 10 
 -: май 07, 2021, 08:11:07  
Започната от vesel - Последна публикация от JMM

Колкото до минорното настроение, това е породено от факта да познавам много повече Личности напуснали нашия град, спрямо новопристигнали хора, и държа да отбележа, че ясно разграничавам качеството на двете групи хора. И когато виждам, Общинската администрация вместо да лъска имиджа и да отстоява интересите на Русе на национално ниво, да се е вторачила единствено в "битовизмите" - плочките, дупките, стригането на тревата, чистотата - все важни неща, но не и единствени.

И като ги попиташ, тези напусналите, лъскав имидж ли им липсваше или нещо от битовизмите не им е допадало, какъв отговор получаваш?

Да, водил съм подобни разговори, и то не малко. Почти на всичките ми съученици, познати, хора с които съм работил, с леки изключения децата им след завършване на средното си образование, поемат трайно извън Русе. Повечето от тези млади хора, след завършване на университет, избират първо дестинацията в която мислят да живеят и едва след това мислят с какво ще се занимават и от какво ще изкарват доходи.
Изрази, на които съм попадал при разговори с млади хора по темата - "Ако остана в Русе, ще се забия прекалено надълбоко", "Като не ти се ходи към София, поне една Варна може да направиш."
Нека си кажем истината- Русе за съжаление не успява да привлича и да задържи младите хора, и това въобще не е заради плочките, дупките, стригането на тревата, чистотата ...

Страници: [1] 2 3 ... 10
Страницата е създадена за 0.102 секунди с 20 запитвания. (Pretty URLs adds 0.019s, 1q)

Google e прегледал тази страница май 10, 2021, 06:27:17