Страници: 1 [2] 3 4 5   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: ВиК  (Прочетена 53063 пъти)
0 Членове и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
deian
Hero Member
*****
Неактивен Неактивен

Публикации: 2875


Профил
« Отговор #15 -: юли 28, 2009, 11:04:52 »

Типично по ВиК-йски.
Прясно асфалтираната "Славейков" вече прокопана заради ВиК авария
http://www.ruseinfo.net/news_65167.html
 Shocked
Активен
Русчуклия
Hero Member
*****
Неактивен Неактивен

Публикации: 1425Профил
« Отговор #16 -: юли 28, 2009, 12:06:21 »

Ще ме извиняват, ама мамичката им да е.. Evil
Активен
Orthodox
Hero Member
*****
Неактивен Неактивен

Публикации: 4812Профил Ел. поща
« Отговор #17 -: юли 28, 2009, 06:32:59 »

Мдааа, особено неприятно е тъкмо за улица като Славейков, която десетилетия чакаше да бъде асфалтирана. Но ...нето на нечия мамичка е прекалено като мярка, понеже състоянието на ВиК мрежата е такова окаяно поради бездействието на предишното, социалистическо поколение водоканалджии. Просто поддръжката и обновяването на тръбите през късния социализъм е било доста занемарено, и сегашните зачестяващи аварии са плод тъкмо на това небрежно отношение към поддръжката и модернизацията на водопроводите и канализационните съоръжения. Неприятно, но факт - такива неприятни инциденти ще стават все по-често, защото явно голяма част от инфраструктурата е в края или след края на експлоатационния си срок. Не случайно съществува проект за обновяване на тези съоръжения, и то с частично европейско финансиране, обаче прави ли се нещо по него - не зная. Поне аз виждам засега само оправяне на спонтанни аварии тук и там при възникването им, което един Бог знае кога и къде ще бъде. Затова няма нищо чудно, че водата може да избие и под току-що положения асфалт на някоя улица. Като дойде моментът, проядената тръба се пробива, и хич не й пука какво има над нея...

Впрочем, за чест на ВиК Русе ще кажа, че работят на добро ниво в технологично отношение. Наскоро водата бликаше между паветата на Райко Даскалов (отдясно на Съдебната палата, до Часовника) и служителят на ВиК търсеше мястото на тръбите с професионален металотърсач и слушалки на ушите. Което спестява копаенето с налучкване, времето и труда, пък и разбиването на улицата. И трябва да се признае, че улицата е добре възстановена след ремонта - а все пак това не е прост асфалт, а прословутите жълти павета "Акционерно д-во Трудъ" от царско време...
« Последна редакция: юли 28, 2009, 06:35:42 от Orthodox » Активен

Smiley Четете и русенските теми във форума на SkyscraperCity!
deian
Hero Member
*****
Неактивен Неактивен

Публикации: 2875


Профил
« Отговор #18 -: юли 29, 2009, 04:19:32 »

Цитат
Микротунелирането - за бул. "България" и кв. "Ялта"
По време на пресконференция днес директорът на ВиК - Русе Сава Савов отговори на питане на RuseInfo относно възможността да се положи колектора на Русе под кръговото движение до Дунав мост. Причината - завършилият там ремонт на пл. "Европа".

Там ще се използва способа микротунелиране. Българска фирма е направила същия тип колектор пред Ректората на СУ "Св. Климен Охридски". Седалището на фирмата е в Казанлък. Това е част от проекта за изграждане на пречиствателната станция. Вероятно в края на тази или началото на следващата година ще се извърши прокопаването. Способът става с помощта на машина. Тя изкопава определен диаметър /3 метра/. След това се "надява" обсадна тръба и постепенно с преместването и се полага тръбопровода.

Има идея, но за нея трябва да има още пари. Тя е заложена в плана за развитието на водоснабдяването в Русе за следващите 25 години. Идеята засяга кв. "Ялта". Там е извършено безумно презастрояване. Всички отпадни води в ниската част на квартала попадат в Жабешкото блато. Оттам ВиК - Русе ги изпомпва и ги пуска гравитачно до Руското консулство. Идеята е с микротунелиране да се направи колектор от "Ялта" до Дунава. Община Русе обаче трябва да поеме ангажимента си.

Без такъв план не може да се получи европейско финансиране.

Планът трябва да е готов през месец май 2010 година.
То оставаше и там да направят археологически разкопки както те си знаят!

Цитат
Нова цена на водата поиска ВиК - Русе - 1.90 лв. за 1м3 с канал
По време на пресконференция днес директорът на ВиК - Русе Сава Савов обяви, че новата поискана цена на водата основно е обусловена от ангажимента към Европейската банка. Нищо значимо не се е случило във фирмата във финансов план. Не са се увеличили значимо разходите по производствената дейност, нито заплатите. Миналата седмица само са освободени 5 души от работа. Постоянно се работи върху редуциране на състава чрез вътрешни пренасочвания на хората за заемане на длъжности, освобождавани от пенсионирани. Това няма да се отрази на работата на аварийните екипи.

Ако нямаше ангажимент към ЕБ е нямало да се иска нов ръст. Сегашната цена - 1.62 лева с таксата за канал и ДДС не позволява покриване на задълженията към ЕБ. Това е последната, четвърта стъпка, от ангажимента за повишение.

От догодина според бизнесплана няма да има повишение на цената според ангажиментите към ЕБ. Има заложени обаче 2 % за други разходи /4 ст./.
RuseInfo.

Ние сме добрите, ние нямаме нужда да вдигаме цената, но ЕБ ни задължава Evil
Активен
svilenrr
Hero Member
*****
Неактивен Неактивен

Публикации: 607


Профил
« Отговор #19 -: юли 29, 2009, 04:47:30 »

Поредните оправдания от монополисти  Evil. Това с микротунелиането е много добре. А защо не го използваха досега за улиците с новоположен асфалт а?  Huh? Да не вземе да кажат после водата над 2 лв. щото ползваме нов метод за полагане на тръби обаче  Shocked.
Активен

deian
Hero Member
*****
Неактивен Неактивен

Публикации: 2875


Профил
« Отговор #20 -: юли 30, 2009, 03:03:21 »

Цитат
Проблемът с разкопания асфалт на ул. "П. Р. Славейков" не бил породен от ВиК - Русе
Разкопаването на прясно асфалтираната улица "П. Р. Славейков" до бул. "Съединение" не било по вина на ВиК - Русе. Това обяви директорът на дружеството Сава Савов. По думите му спирателният кран на къщата в съседство трябвало да бъде откопан, защото върху него бил положен асфалт. Оказало се, че собственичката на къщата с проблема отишла в чужбина преди години и помолила фирмата да и спре водата. Така и станало. Тя се върнала преди седмици и поискала да и се пусне водата. Екипът на дружеството отишъл на място, но не могъл да намери крана. "Лично аз съм разпоредил да се среже асфалта. Не мога да оставя един европейски гражданин без вода", каза г-н Савов. И заяви, че настилката е възстановена почти идеално. И на практика е извършено качествено запълване на дупката. Обаче фирмата - изпълнител "Истър Инженеринг" заявява, че спирателните кранове по улицата са били маркирани от екип на ВиК преди асфалтирането. Там обаче нямало такъв кран, защото къщата била снабдена с вода от друго място.
http://www.ruseinfo.net/news_65257.html

Отбор волейболисти, които само си прехвърлят топката...
Активен
deian
Hero Member
*****
Неактивен Неактивен

Публикации: 2875


Профил
« Отговор #21 -: август 13, 2009, 01:14:55 »

Обещават да наваксат изоставането по водния проект на Русе
Рехабилитацията и разширението на канализационната мрежа на Русе могат да бъдат завършени до края на годината.

Това съобщават от пресцентъра на регионалното министерство. Според съобщението, до седмица МРРБ очаква да се направи кризисен план за продължаване на проекта за рехабилитация и разширение на канализационната мрежа на Русе. В министерството са отчели голямо изоставане в процеса на изпълнение на Лот 2, но от седмица работата по проекта била оптимизирана. Това докладвали на министъра на регионалното развитие Росен Плевнелиев представители на всички страни, отговорни за реализацията на обекта.
Според представители на изпълнителя – „Строителен предприемачески холдинг” и на строителния надзор, ако се запази сегашното темпо на работа, изоставането щяло да бъде наваксано и проектът можело да бъде завършен до края на годината. Ако проектът не бъде завършен в срока, който е юли 2010 г., България е изправена пред опасността да трябва да връща 35,1 млн. евро. За закъснението изпълнителят се оправдава с разкопаването на много улици в Русе и с неосигурения достъп до площадката за колектора.
http://www.ruse-news.com/modules.php?name=News&file=article&sid=24844
Активен
deian
Hero Member
*****
Неактивен Неактивен

Публикации: 2875


Профил
« Отговор #22 -: ноември 17, 2009, 10:30:20 »

Разкопаха новия асфалт на ул. "Александровска" заради Водния проект на Русе

Само преди година и няколко месеца бе положен нов асфалт по протежение на ул. "Александровска" - главната пешеходна артерия в Русе. Още в събота и неделя той бе изрязан на места, а от вчера там се копае усилено от тежка техника. Това се случва въпреки наличието на кметска заповед, забраняваща извършването на всякакви изкопни дейности, освен в случаите на аварии в есенно - зимния период. Забраната важи от 1 ноември тази година. Основният мотив е да не се създава неудобство за придвижване и на гражданите в града, още повече в централната част. Разбира се, важно е строителите да изпълнят ангажиментите по Водния проект, но наличието на кал и камъни по новия асфалт в района от паметника "Альоша" до ПГ по дървообработване е факт. И никой не чисти. Друг е въпросът и дали асфалтът ще бъде възстановен изцяло или пак ще "лъснат" поредните кръпки, както вече се случи по бул. "Придунавски" и по бул. "Тутракан". Но, все пак живеем в "най - европейския град на България"! /на снимката - какво се случва в района днес/
http://www.ruseinfo.net/news_68642.html
 Embarrassed Shocked
Активен
n00b
Hero Member
*****
Неактивен Неактивен

Публикации: 2216


Профил WWW
« Отговор #23 -: ноември 17, 2009, 11:15:59 »

Айде на бас, че няма да преасфалтират улицата. Някой трябва да забрани кърпенето въобще.
Активен
Русчуклия
Hero Member
*****
Неактивен Неактивен

Публикации: 1425Профил
« Отговор #24 -: ноември 17, 2009, 06:03:06 »

е на това му се вика да сереш на метеното  Shocked
Активен
vesel
Hero Member
*****
Неактивен Неактивен

Публикации: 2720


Профил Ел. поща
« Отговор #25 -: ноември 21, 2009, 09:36:17 »

Оф, то че ще се копае е ясно, нашенска работа  Shocked. Добре, че поне тръбите се поставят със сондажи през определени разстояния. Има друго интересно обаче, дали са сменени тръбите на ВиК в частта на главната, където наредиха павенцата?
Активен
deian
Hero Member
*****
Неактивен Неактивен

Публикации: 2875


Профил
« Отговор #26 -: ноември 21, 2009, 09:40:54 »

Хмм, ти представяш ли си там да започнат да копаят Roll Eyes
Иначе наистина не са разкопали цялата улица, има през определено разстояние трапове и оттам сондират улицата по дължина, а през траповете вкарват тръбите.
Активен
Orthodox
Hero Member
*****
Неактивен Неактивен

Публикации: 4812Профил Ел. поща
« Отговор #27 -: ноември 21, 2009, 10:01:44 »

Мдааа, наистина е необходима цялостна визия за развитието на града и интегрирана координация на всичките аспекти на това развитие, където основна роля е логично да играе Общината. Но дали е така на практика? В някои случаи се получава нещо доста различно... Angry
Активен

Smiley Четете и русенските теми във форума на SkyscraperCity!
Митака
Hero Member
*****
Неактивен Неактивен

Публикации: 1152


Профил
« Отговор #28 -: ноември 21, 2009, 11:40:59 »

Оф, то че ще се копае е ясно, нашенска работа  Shocked. Добре, че поне тръбите се поставят със сондажи през определени разстояния. Има друго интересно обаче, дали са сменени тръбите на ВиК в частта на главната, където наредиха павенцата?

Там ги подмениха преди 10-тина години. Сещам се как главната беше цялата в окопи и кал около година.
Активен
Valentin_K
CSKAr4e
Hero Member
*****
Неактивен Неактивен

Публикации: 2035


*
Профил WWW
« Отговор #29 -: ноември 22, 2009, 01:39:45 »

Ами като се замислите по-добре сега началото на годината да я свършат тая работа (ако има да се върши де). Няма да се различава особено от изгледа на площада по това време.
Активен

Страници: 1 [2] 3 4 5   Нагоре
  Изпечатай  
 
Отиди на:  

Страницата е създадена за 0.096 секунди с 25 запитвания. (Pretty URLs adds 0.017s, 2q)

Google e прегледал тази страница май 07, 2021, 03:15:11