Страници: 1 ... 29 30 [31]   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Може би, ще се усмихне щастието и на летище Русе  (Прочетена 299526 пъти)
0 Членове и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
Orthodox
Hero Member
*****
Неактивен Неактивен

Публикации: 5059Профил Ел. поща
« Отговор #450 -: март 09, 2023, 09:19:40 »

Клипче с интересна информация от фирмата, заела се с възраждане на дейността на летището.

Работата по Летище-Русе върви, кметът инспектира дейностите от въздуха
Активен

Smiley Четете и русенските теми във форума на SkyscraperCity!
SKCH
Sr. Member
****
Неактивен Неактивен

Публикации: 470Профил Ел. поща
« Отговор #451 -: март 09, 2023, 11:01:25 »

Вярвате ли на тия инвеститори?

Честно казано не, но всяко нещо, което се прави, е стръпка в посока летището да заработи. Така че все е файда.
Активен
Orthodox
Hero Member
*****
Неактивен Неактивен

Публикации: 5059Профил Ел. поща
« Отговор #452 -: март 17, 2023, 11:48:01 »

Община Русе оспорва обявяването на сградата на летището за недвижима културна ценност

Русенци трябва да кажат дали ще бъде мавзолей, или летище, каза пред общинските съветници кметът Пенчо Милков


„Общината е подала възражение срещу предложението за обявяване на сградата на Летище Русе за недвижима културна ценност." Това каза пред общинските съветници вчера кметът на Русе Пенчо Милков. Той отговори на притесненията на съветниците от „Демократична България“ относно съдбата на сградата. По думите му, основание за възражението е, че не е имало обществено обсъждане дали да се иска такъв статут. "Русенци трябва да кажат дали ще бъде мавзолей или летище“, каза кметът, предаде TVN.

Той увери старейшините, че всички детайли – стълби, орнаменти, дървена ламперия, са запазени. Единствено в чакалнята ще се сложи стъклена преграда за двата потока – пристигащи и заминаващи, което свързано с мерките за сигурност. В момента се сменят стъкла, правят се уплътнения и инсталациите, за които е имало течове. Ако сградата стане със статут на национален паметник, няма да може да се предприеме нищо – дори и поставянето на стъклената преграда вътре, допълни кметът.

Милков каза още, че за да може всеки един гражданин реално да види какво е направено, ще бъде обявен Ден на отворени врати.


Източник
Активен

Smiley Четете и русенските теми във форума на SkyscraperCity!
Orthodox
Hero Member
*****
Неактивен Неактивен

Публикации: 5059Профил Ел. поща
« Отговор #453 -: юни 16, 2023, 06:35:04 »

Модернизацията на Летище „Русе“ напредва скоростно


Модернизацията на Летище „Русе“ напредва скоростно, сподели кметът на Община Русе Пенчо Милков.

Проектът на „Еърпорт Русе“ ООД, с който инвеститорът се ангажира да извърши редица подобрения на Летище Русе за постепенното му развитие като гражданско, продължава да се реализира с ускорени темпове.

Напълно изградена е 9-километровата периметрова ограда, обработена е самораслата растителност в района със специализирана техника, пистата за излитане и кацане, както и пътеките за рулиране са почистени изцяло. Извършено е и мулчиране на района на летището и окосяване на тревата, за да се осигурят оптимални условия за полетите. Вече са монтирани и два ветропоказателя или т.нар. „чорапи“, които отговарят на специални изисквания на Международната организация за гражданска авиация ICAO и са задължителни за всяко летище. Те са поставени на специално изградени за целта фундаменти, които също отговарят на авиационните изисквания. Инвеститорите са закупили също стационарни и мобилни цистерни за гориво.

При ремонта на пътническия терминал са подменени счупените стъклопакети с техни точни копия. Освежени са стените и таваните, без да се нарушава интериорната им идентичност, като цялата вътрешна мебелировка е запазена непокътната. Осигурена е интернет връзка в отремонтираните офиси на втория етаж в терминала, като са оборудвани и стаи и санитарни помещения за пилотите.

Следващият етап предвижда изграждане на осветителна система на полосата за излитане и кацане, като инвеститорите вече са сключили договор с чуждестранни фирми за производство на необходимата техника. Доставката и монтажът й се очакват през август. Създаването на Генерален план, с който летището ще се превърне в гражданско и който е ключов елемент от развитието му, също е в напреднала фаза на разработване.

Припомняме, че в края на февруари т.г. след решение на Общински съвет Русе, гласувано с почти пълно единодушие, Общината сключи договор с „Еърпорт Русе“ ООД. Дружеството е със собственици Антони Търницов – експерт в сферата на българското въздухоплаване, който има опит и от работата си по концесионния анализ на Летище Русе от 2017 г., и Христо Крушарски, чийто бизнес е свързан със системи за извалявания и борба с градушките чрез самолетен способ. Непрекъснато нарастващият интерес към услугата предполага поток от сигурни средства, които да бъдат инвестирани в русенското летище. Важно е да се отбележи, че с привличането на инвеститора общинският бюджет се освободи от годишната поддръжка на летището. За календарната 2022 г. размерът й достигна 91 хил. лв. Досега за поддръжката се грижеше общинското предприятие „Паркстрой“.

Ще продължавам да ви информирам за следващите обновления по летище Русе, добави кметът.Активен

Smiley Четете и русенските теми във форума на SkyscraperCity!
Страници: 1 ... 29 30 [31]   Нагоре
  Изпечатай  
 
Отиди на:  

Страницата е създадена за 0.078 секунди с 25 запитвания. (Pretty URLs adds 0.006s, 2q)

Google e прегледал тази страница септември 05, 2023, 11:34:18