Страници: 1 ... 18 19 [20] 21 22 ... 31   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Може би, ще се усмихне щастието и на летище Русе  (Прочетена 312133 пъти)
0 Членове и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
svilenrr
Hero Member
Неактивен Неактивен

Публикации: 607

Профил
« Отговор #285 -: септември 10, 2011, 10:16:00 »

Освен да се даде за учебна база за полети на някоя фирма не виждам на този етап какво друго може да стане.  Grin
Активен

JMM
Hero Member
Неактивен Неактивен

Публикации: 875

Профил
« Отговор #286 -: септември 10, 2011, 11:59:42 »

Мой познат караше курс за любител пилот на самолет PPL(А) началото на тази година, и тренировъчните му полети бяха на летателна площадка Ихтиман и летателна площадка Кайнарджа (до Силистра) ... При разговор с него се оказа, че в Русе има няколко човека собственици на малки самолети(лек, свръхлек, ултралек), тези които могат да се управляват с лиценз PPL(А) за любител пилот. Проблемът е със съхранението на самолетите.
Активен
svilenrr
Hero Member
Неактивен Неактивен

Публикации: 607

Профил
« Отговор #287 -: септември 11, 2011, 06:12:12 »

Ами ето една възможност за бизнес. На летището има сигурно къде да се пазят самолетите, а и ще е отлична база за обучение.  Grin
Активен

Русенец
Hero Member
Неактивен Неактивен

Публикации: 2428

Профил
« Отговор #288 -: септември 11, 2011, 06:31:13 »

Абе, каквото и да си говорим, да ме прощава Илко, но в страна като България без благосклонното отношение на държавата нищо не става! Нещата са така сведени, че в държавата са хляба и ножа. И на мен много ми се иска положението да е различно, но не виждам как това може да стане.
В случая държавата направо ни казва - не ни трябва това летище, оправяйте се, като много добре знае, че едва ли нещо ще стане и то в крайна сметка е обречено. Летище Горна Оряховица обаче е по-друг случай. Това не е просто летището на Горна Оряховица, а на Велико Търново. А Търново е любимец на централната власт - неслучайно е единственият град в северна България, заедно с Варна с увеличаващо се население, докато градове като Русе, Плевен, Габрово или Шумен се обезлюдяват с бързи темпове. Така че, нормално за Летище Горна Оряховица държавата да обмисля нова стратегия, а русенското - кучета го яли... Evil
Активен
Orthodox
Hero Member
Неактивен Неактивен

Публикации: 5208

Профил Ел. поща
« Отговор #289 -: септември 11, 2011, 09:34:05 »

Впрочем, питал съм се дали при кандидатстване за финансиране от евросъюза на регионални проекти (като реконструкцията на русенския център например) е нужна благословията на централната власт, или тези неща се уреждат директно между органите на местната власт и институциите на ЕС. Защото, ако е второто, Русе има повече шансове в бъдеще, тъй като изглежда в някаква степен е фаворит на западняците...
Активен

Smiley Четете и русенските теми във форума на SkyscraperCity!
Русчуклия
Hero Member
Неактивен Неактивен

Публикации: 1430

Профил
« Отговор #290 -: септември 11, 2011, 11:40:44 »

Според мен не можем да се оплачем от благосклонно отношение от страна на държавата точно при това правителство. Надали сме имали такова лоби като град в управлението през последните 20 години, каквото имаме в момента. Много е важно кмета на един град да е от управляващата партия. На изборите Русе има шанса да стане истински фаворит на управляващите.
Активен
Valentin_K
CSKAr4e
Hero Member
Неактивен Неактивен

Публикации: 2035

*
Профил WWW
« Отговор #291 -: септември 12, 2011, 12:29:49 »

Който да съм чувал да говори относно изборите, всеки казва, че няма да гласува за Стоилов. За съжаление обаче масата народ ще го подкрепи, което е най-жалкото.
Активен

ilko
Илко
Hero Member
Неактивен Неактивен

Публикации: 520

Профил Ел. поща
« Отговор #292 -: септември 12, 2011, 01:25:58 »

Имаме нова ситуация значи . Вдига се Божо хваща влака за Букурещ и казва пичове летището е на община Русе вече , сложете му ваше име Парапиняца , Диминяца или Букурещ ЮГ все ни е тая , само го вземете и прекарайте една скоростна жп линия до Букурещ . Негри , наркотици , луди крави каквото и да е да каца на него боли ни фара . Само ни пуснете по някой ниско бюджетни самолети на седмица, че имаме 50 000 русенци в чужбина , да си идват по начесто при семейства и приятели ,да си харчат еврата в нашите си магазини . Да му забият и румънско знаме на пистата , да я боядисат в тяхните палячовски цветове дори, просто ми писна София и Бургас. Така мисля аз .
Активен
Linov
Hero Member
Неактивен Неактивен

Публикации: 3475

Профил
« Отговор #293 -: септември 12, 2011, 12:23:27 »

Да се завършат скоростните пътища за Търново и Шумен ли? А да се започнат?
Активен

Във форума се ражда истината.
Русчуклия
Hero Member
Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #294 -: септември 13, 2011, 12:53:32 »

Който да съм чувал да говори относно изборите, всеки казва, че няма да гласува за Стоилов. За съжаление обаче масата народ ще го подкрепи, което е най-жалкото.

Що бе Вальо? Ти кого предлагаш?
Активен
Valentin_K
CSKAr4e
Hero Member
Неактивен Неактивен

Публикации: 2035

*
Профил WWW
« Отговор #295 -: септември 13, 2011, 10:03:49 »

Пламен Стоилов не е направил нищо, че да заслужава да е кмет. С какво те е спечелил теб? Мога да ти гарантирам, че и да стане кмет няма да почнат да се леят милионите отгоре. Стоилов е кретен и е издигнат, тъй като ГЕРБ нямат по-известна фигура на местно ниво. Същото важи за Пловдив. От всички най-много е направил Пламен Цветков. Той беше заместник кмет по времето на Николова. Всичкото асфалтиране, осветлението и т.н. беше именно в неговия ресор. Освен всичко друго е и бизнесмен, който управлява фирма, а Стоилов даже никой не го знае какво управлява (ако управлява нещо). За жалост много малко хора знаят това и Цветков има миниманлини (да не кажа никакви) шансове на изборите.
Активен

Русчуклия
Hero Member
Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #296 -: септември 14, 2011, 12:05:14 »

Както казах, най-добре за един град е кмета да е от управляващите. Русе винаги е страдал от подобно разминаване. А ти как си направи извода за Стоилов, че е кретен?
Активен
bacho
Newbie
*
Неактивен Неактивен

Публикации: 33

Профил
« Отговор #297 -: септември 14, 2011, 09:21:05 »

До гуша ми дойде от квалификации... Shocked
Преди да пишеш нещо се позаинтересувай малко от историята на Общината в последно време.
Пламен Цветков никога не е бил заместник кмет! Провери от коя група влезе за общински съветник и кой беше водач на тази група. И кой беше водач на кандидатите на РЗС на последните парламентарни избори...
Сещам се за вица, как е реагирал червея, като е видял спагети...
Така хубаво са се омесили...

Извинявам се за спама, темата е за друго Embarrassed
« Последна редакция: септември 14, 2011, 09:34:11 от bacho » Активен
westeuope
Newbie
*
Неактивен Неактивен

Публикации: 12

Профил
« Отговор #298 -: октомври 13, 2011, 06:43:56 »

На летище Баняса (Букурещ) влиза в сила забрана за нощни полети. WizzAir намалява честотите на някои полети, а някои спира напълно.
Това дава още един шанс на летище Русе. Но не трябва да се изпуска времето.
Активен
mm201
Jr. Member
**
Неактивен Неактивен

Публикации: 68

Профил Ел. поща
« Отговор #299 -: октомври 23, 2011, 12:14:04 »

И какво излиза,надяваме се на комшиите да ни съживят летището.Ама те май не мислят така,щото ще си строят ново летище южно от Букурещ.И не е ли по-правилно вместо да се наливат пари в летище Г Оряховица,да се съживи летище Русе?Дано новия кмет,който и да е той,поработи по въпроса.Пловдивското също не е печелившо но работи под предлог ,че е резерв на софийското.Нашето е по стратегическо от това в Г.О., но явно те имат по-силно лоби в София,иначе няма логика .
Активен
Страници: 1 ... 18 19 [20] 21 22 ... 31   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на:  

Страницата е създадена за 0.066 секунди с 25 запитвания. (Pretty URLs adds 0.008s, 2q)

Google e прегледал тази страница септември 25, 2024, 10:06:21