Страници: [1] 2 3 ... 123   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Градският Транспорт  (Прочетена 2162359 пъти)
0 Членове и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
marlou
Full Member
Неактивен Неактивен

Публикации: 113

Профил
« -: септември 25, 2007, 04:46:30 »

Пускам тази тема,защото през последно време започнаха да изчезват линии.Да речем вече я няма 1-ва линия,която се ползваше бих казал успешно и обслужваше много хора.Няма я вече и 31-ва линия,която беше със сходни характеристики като на 1-ва.А от скоро време забелязах,че я няма вече и 35-та,която беше много необходима на хората работещи в МЕТРО.Някой знае ли какво става с въпросните линии,защо изчезват при положение,че има нужда от тях?!?

Share this topic on DiggShare this topic on FacebookShare this topic on GoogleShare this topic on Twitter

« Последна редакция: май 26, 2008, 09:30:34 от SW2FL » Активен
variant
Jr. Member
**
Неактивен Неактивен

Публикации: 79

Профил
« Отговор #1 -: септември 25, 2007, 05:04:20 »

Аз пък се чудя какво става с плановете на общината за консорциума с израелското дружество за градският транспорт!?
Още тая зима обявиха,че израелците ще внесат в Русе "нови" тролейбуси до края на Май!Вече е края на Септември.Не съм видял нови тролеи, даже вече и не чувам някой да говори за тях!
А що се отнася до маршрутките по гореспоменатите линии, там всичко е въпрос на конкурси спазване на разписания, икономическа изгода, контрол, корупция...и т.н. разбирате какво имам впредвид Grin
Активен
Митака
Hero Member
Неактивен Неактивен

Публикации: 1152

Профил
« Отговор #2 -: септември 25, 2007, 06:22:20 »

Аз се радвам, че изчезват маршрутките. Такъв вид транспорт подхожда единствено на държави от 3-тия свят, а не на европейски. Маршрутките са ужасен вид за превоз на пътници и нелоялна конкуренция на тролейбусните и автобусните линии.
Относно израелската фирма, нали знаете, че всички срокове посочвани от кмета са по-скоро ориентировъчни. Grin При неговите обещания, закъснение от 6-12 месеца се смята за малко. Поне да не обявява срокове, след като не е наясно.
Активен
Кристин
Слънчоглед
Hero Member
Неактивен Неактивен

Публикации: 774

Профил
« Отговор #3 -: септември 25, 2007, 06:51:20 »

Аз се радвам, че изчезват маршрутките. Такъв вид транспорт подхожда единствено на държави от 3-тия свят, а не на европейски. Маршрутките са ужасен вид за превоз на пътници и нелоялна конкуренция на тролейбусните и автобусните линии.
Абсолютно съм съгласна.  Grin
Обаче пък ми е интересно, сега при появата на бул. Бозвели няма ли да пуснат някоя линия обслужваща и това трасе...?
Активен

Аз конструирам всеобщото като избирам себе си.
marlou
Full Member
Неактивен Неактивен

Публикации: 113

Профил
« Отговор #4 -: септември 25, 2007, 07:33:10 »

За маршрутките и аз съм съгласен,но е глупаво да не пуснат алтернативни на тях линии автобуси!!
Активен
Linov
Hero Member
Неактивен Неактивен

Публикации: 3480

Профил
« Отговор #5 -: септември 25, 2007, 08:02:08 »

и аз се радвам че маршрутките намаляват. имам клаустрофобия и не мога да ги понасям  Wink
Активен

Във форума се ражда истината.
Кристин
Слънчоглед
Hero Member
Неактивен Неактивен

Публикации: 774

Профил
« Отговор #6 -: септември 25, 2007, 08:03:46 »

Пуснаха автобусче 23 линия  Wink Ползвам си го даже (по принцип ходя пеш, не признавам особено никакъв транспорт освен БДЖ за м/уградско предвижване).  Grin
Тия маршрутки са ад...
Активен

Аз конструирам всеобщото като избирам себе си.
ftubusa
Hero Member
Активен Активен

Публикации: 562

Профил
« Отговор #7 -: септември 25, 2007, 08:14:02 »

Аз никога не съм ползвал маршрутка но ако се съди по начина на влизане и излизане от нея то всичко е повече от ясно. Да ги махат и толкова.
Активен
Orthodox
Hero Member
Неактивен Неактивен

Публикации: 5216

Профил Ел. поща
« Отговор #8 -: септември 25, 2007, 09:28:51 »

Абе аз не съм толкова върл противник на маршрутките и даже доста често пътувам с 32 линия на Газелите от Доростол до Борисова. Предпочитам ги пред тролеите, защото са по-бързи и пъргави, няма бавене заради контактната мрежа, пък и въобще са по-динамични от автобусите поради по-малкия си размер. Виж, за неудобството при пътуване, особено ако няма къде да се седне и маршрутката не е от новите, високите - вярно си е, налага се да се сгънеш на две и да си удряш главата в тавана. Това за всекиго си е мъчително, а за човек с клаустрофобия си е жив ужас (поне с това нямам проблеми...). Ако пък човек е прав във висока маршрутка с ниски прозорци, трябва да се наведе, за да види къде се намира. Но поне са бързи - случва се, докато стигна до крайната спирка на пътуването си, да останат назад няколко автобуса и тролея. Пък за мен това е важно, защото си падам малко човек на последната минута, при това без излишни пари за такси... Wink
« Последна редакция: септември 25, 2007, 09:30:29 от Orthodox » Активен

Smiley Четете и русенските теми във форума на SkyscraperCity!
Linov
Hero Member
Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #9 -: септември 26, 2007, 01:44:34 »

това дето трябва да се наведе за да види къде е вярно  Smiley голям е ужас да пътуваш, да усещаш че пътуваш и да не знаеш къде си  Wink а ако е маршрутката си е от новите и по-големи, няма проблем. във варна по едно време имаше мн хубави маршрутки от които бяха страшно очарован и оправдавах факта че возят на двойна тарифа. те обаче изчезнаха (или се амортизираха ужасно) и сега масово са старите фордове транзити от 95-96 година. ужас! за 1.20 не си струва!
Активен

Orthodox
Hero Member
Неактивен Неактивен

Публикации: 5216

Профил Ел. поща
« Отговор #10 -: септември 26, 2007, 02:38:07 »

Е, в Русе поне са си по 60 ст., като тролеите, така че изборът на пътуващия се определя от други съображения, не от цената на билета... Wink
Активен

Smiley Четете и русенските теми във форума на SkyscraperCity!
Linov
Hero Member
Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #11 -: септември 28, 2007, 11:31:46 »

така трябва.
Активен

SlAdKiQ
Full Member
Неактивен Неактивен

Публикации: 142

Профил Ел. поща
« Отговор #12 -: ноември 02, 2007, 02:34:44 »

мене ми прави впв4атление 4е 27 и 29 вареят в интервал 2 3 мин са6тата работа е с 13 и 21 това е савсем неудобно да ги пускат в по разли4но време
Активен

damesova
mimi
Newbie
*
Неактивен Неактивен

Публикации: 3

Профил
« Отговор #13 -: ноември 05, 2007, 03:17:04 »

Колкото и да го обсъждате това тук - няма да ви помогне..Аз цяла година ходих с таксита до работа и обратно, докато накрая се отказах, защото ми писна. Нали се сещате кой може да помогне?!?!..Ами тоя дето го преизбрахте!

Е, успех!
Активен

mimi
SW2FL
Administrator
Hero Member
Неактивен Неактивен

Публикации: 1035

9842765 sw2fl@hotmail.com SW2FL SW2FL *
Профил WWW Ел. поща
« Отговор #14 -: ноември 05, 2007, 03:27:30 »

Ами това с обсъждането не е точно така! Нещата трябва да се обсъждат а когато се обсъждат разгорещено, може да се намери някои който да обърне внимание ... евентуално.
Активен
Страници: [1] 2 3 ... 123   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на:  

Страницата е създадена за 0.062 секунди с 25 запитвания. (Pretty URLs adds 0.007s, 2q)

Google e прегледал тази страница декември 01, 2024, 06:29:48