Добре дошъл/дошла,
Гост
. Моля,
въведи своето потребителско име
или
се регистрирай
.
Изгуби ли
регистрационния е-мейл?
Live Web Cam Rousse
Всичко за Русе
»
Транспорт / Transport
»
Градският Транспорт
Username:
1 Час
1 Ден
1 Седмица
1 Месец
Завинаги
Password:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Сигнали за кмета
Вход
1
[
2
]
3
4
...
123
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: Градският Транспорт (Прочетена 2162367 пъти)
0 Членове и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
damesova
mimi
Newbie
Неактивен
Публикации: 3
Re:Градският Транспорт
«
Отговор #15 -:
ноември 05, 2007, 03:43:55 »
А защо си мислиш, че тия дето имат властта ги четат тия неща? Аз повече и от вас искам някои неща да се случат, щото естествено че съм била и съм потърпевша, но това е същото като да отида да гласувам за същия кмет!
А иначе - не пречи да го обсъждаме (само като форма на контакт, защото едва ли ще постигнем повече).
Активен
mimi
фараша
Hero Member
Неактивен
Публикации: 1432
«
Отговор #16 -:
декември 07, 2007, 04:50:17 »
Днес като възвръщенец се возих в тролейбус, от от ония швейцарските. Имах чувството, че съм в 70-те години на миналия век. Мнооого ретро-май им е време да ги сменят с нещо по свежо. Или да им направят някакъв интериорен ремонт, така че наистина да станат ретро тролейбуси. И да са атракция. Но така както са в момента изглеждат по-скоро архаично и жалко.
Активен
deian
Hero Member
Неактивен
Публикации: 2875
«
Отговор #17 -:
декември 07, 2007, 09:29:48 »
Мен си ме кефят. Какво, руските да не са по-хубави? Или грозните Икаруси, които се лангъркат в София? Германецът си е германец и спор няма.
Активен
Orthodox
Hero Member
Неактивен
Публикации: 5216
«
Отговор #18 -:
декември 07, 2007, 11:37:33 »
А бе на някого може да му харесват, на друг - не, но истината е, че тия ретро возила втора употреба общината ги купи поради недостиг на пари за нещо ново и марково. Което ще рече, че сме станали народ "втора ръка". А някога си продавахме амортизираните Икаруси на страните от "третия свят" (Африка например). Ето, че дойде време и ние да купуваме такива потрошляци...
Активен
Четете и русенските теми във
форума на SkyscraperCity
!
n00b
Hero Member
Неактивен
Публикации: 2274
«
Отговор #19 -:
декември 07, 2007, 11:51:51 »
Бяха дарение, не че има значение де..
Между другото, в София градският транспорт доста се оправи напоследък, по улиците се движат 20 автобуса, които се водят най-добрият автобус за 2006-та (Мерцедес Цитарос). Реновират се тролеи и старите трамваи. Има доста нови автобуси и тролеи. Така че скоро това ще се случи и в Русе. Това е малко пресилено заключение според мен..
Активен
Кристин
Слънчоглед
Hero Member
Неактивен
Публикации: 774
«
Отговор #20 -:
декември 08, 2007, 07:57:29 »
Транспорта вече е 70 ст...
Това е. ПРИКЛЮЧИХ С НЕГО!
Дори да умирам в него не се качвам.....
Картите три пъти увеличени... направо.......... ............. .. . . . .. . ......................... . . . ..
Не, не... по дяволите! Да се смилят над мен! Аз съм беден метълист, ученик!
Активен
Аз конструирам всеобщото като избирам себе си.
спиро
Гост
«
Отговор #21 -:
декември 08, 2007, 10:00:28 »
Точно в Русе почти няма нужда от градски транспорт. Разстоянията са ужасно малки. Единствено тези хора, които живеят в Дружба 3 и Чародейка може да имат по-голяма нужда от него.
Активен
deian
Hero Member
Неактивен
Публикации: 2875
«
Отговор #22 -:
декември 08, 2007, 10:06:00 »
Ако в Русе няма нужда от градски транспорт, какво ли да кажат 6-я, 7-я и т.н. по големина градове.
Активен
n00b
Hero Member
Неактивен
Публикации: 2274
«
Отговор #23 -:
декември 09, 2007, 12:54:11 »
Глупости, няма нужда. Русе има форма на елипса и е логично да има големи разстояния ебаси. От Здравец до Център и от Дружба/Чародейка до Център са над 30 минути пеша. Отделно че доста хора работят в индустриалните зони, за там какво да кажем? Ами Долапите, Средна Кула? Ами Гюргево в близко бъдеще?
Просто схемата на градският транспорт е уникално малоумна, регулацията е малоумна, оттам тъпи частници и преебана общинска компания ръководят нещата. Това надявам се да се смени с израелската компания.
Активен
Кристин
Слънчоглед
Hero Member
Неактивен
Публикации: 774
«
Отговор #24 -:
декември 09, 2007, 12:31:50 »
Не знам... но примерно ми е кофтак да слизам два пъти от Дружба към центъра и два пъти да се качвам съответно на ден...
Не е голямо разстоянието, но точно тоя баир е много неприятен. А и ако ми се наложи да ходя до Здравец... или нещо от сорта, просто няма как... Прежалвам ги.
Една малка тайна
Вчера се качих ...
Активен
Аз конструирам всеобщото като избирам себе си.
Митака
Hero Member
Неактивен
Публикации: 1152
«
Отговор #25 -:
декември 09, 2007, 06:03:26 »
Нямало нужда от градски транспорт. Я пробвай от Дружба, Чародейка или Средна Кула и Долапите да стигнеш до Източната промишлена зона, свободна зона или новия индустриален парк. От Дружба до началото на ИПЗ са 10 км, до новия ИП са поне 13-14.
Активен
ftubusa
Hero Member
Неактивен
Публикации: 562
«
Отговор #26 -:
декември 09, 2007, 06:14:16 »
Аз вече почнах да мечтая и за метро а камо ли за автобусе и тролеи.
Активен
Linov
Hero Member
Неактивен
Публикации: 3480
«
Отговор #27 -:
декември 09, 2007, 09:09:03 »
Цитат на: спиро в декември 08, 2007, 10:00:28
Точно в Русе почти няма нужда от градски транспорт. Разстоянията са ужасно малки. Единствено тези хора, които живеят в Дружба 3 и Чародейка може да имат по-голяма нужда от него.
по абсурдо изказване не съм виждал. ти от къде си??? знаеш ли че от долапите до центъра са над 10км?
Активен
Във форума се ражда истината.
фараша
Hero Member
Неактивен
Публикации: 1432
«
Отговор #28 -:
декември 10, 2007, 10:59:23 »
Ха, нямало нужда от градски транспорт!
Нека работим с примери и сравнения с нашата столица:
1.От първите блокове до Мототехника до ЖПГарата, разстоянието е колкото от ЦУМ до 4-и километър в София, т.е ок. 5 км
2.От горната част на Дружба3 до Болницата, е колкото от ЦУМ до началото на Люлин, т.е ок 4 км.
Както виждаш това са съвсем нормални и логични вътрешноградски маршрути, без Пром. зони и изнесени квартали. Така че, айде без глупави изказвания.
Освен ако някой не смятаме, че е нормално, човек с един-два сак да изприпка пеш от Мототехника до Гарата
Активен
спиро
Гост
«
Отговор #29 -:
декември 10, 2007, 07:43:25 »
ОК , по принцип Долапите са квартал на Русе, но в действителност са си едно село до Русе. Искам да кажа, че много от линиите са ненужни освен тези отДружба и Чародейка. За останалото може да се ходи с колела или пеша. Аз да кажем съм живял дълго във Възраждане и никога не съм хващал автобус до Централна Гара да кажем. Просто това разстояние мога да го взема за 25 минути пеша! За какво ми е да чакам половин час да дойде 25 да кажем. А и се замислете колко ужасни и раздрънкани са тия тролеи и автобуси, а не са евтини въобще. По мръсно и неудобно транспортно средство едва ли съществува. Иначе не съм анти градски транспорт. Просто мисля,че като нямат пари да купят автобуси за 30 линии по-добре да купят за 10 и да затворят остналите.
Активен
Страници:
1
[
2
]
3
4
...
123
Нагоре
Изпечатай