Днес (неделя) пътувах до село Божичен с влака, като се качих на спирка Товарна гара (Университета). Възползвах се от случая, за да направя няколко снимки на започналото строителство на новата спирка с перони. Впечатли ме, че на обекта вече (преди 8 часа сутринта в почивен ден!) имаше работници и се подготвяха да започнат работа. Дано това да е признак на сериозно отношение към обекта и да го завършат навреме и - дай Боже! - качествено.
Общ изглед на строителната площадка с поглед на запад, а в източна посока тя продължава до моста над Тулча.

Между релсовия път и разположените северно от него гаражи има разчистена и изравнена ивица земя. Предполагам, че там ще бъде подходът към бъдещия перон.

Между почвения насип и гаражите са разположени габиони - нещо като големи кошове от тел, пълни с трошени камъни. Идеята е да се стабилизира насипът и да се изолира строителният обект (механично и хидротехнически) от гаражите до него.

Южно от релсовия път също има разчистена и изравнена ивица, предполагам също за подход към перона от тази страна (тук съм снимал прибързано поради идването на влака и камерата не е успяла да си нагласи фокуса и другите параметри за добра снимка - извинете ме!).

И понеже живея сравнително близо до този нов обект в града ни, ще се старая и занапред да правя периодично малки фоторепортажи, за да проследим всички напредъка на тази полезна придобивка за транспортната инфраструктура на Русе.