Анкета
Въпрос: Има ли нужда град Русе от обходна магистрала?
Да, задължително
Да
Не е належащо на този етап
Не
Не, в никакъв случай

Страници: 1 ... 5 6 [7] 8 9   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Магистрала Русе  (Прочетена 123181 пъти)
0 Членове и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
Русенец
Hero Member
Неактивен Неактивен

Публикации: 2432

Профил
« Отговор #90 -: февруари 19, 2020, 05:03:31 »

Именно - схемата с национални и общински пътища е тъпотия.
Останалото може лесно да се регулира.
Активен
JMM
Hero Member
Неактивен Неактивен

Публикации: 880

Профил
« Отговор #91 -: февруари 20, 2020, 08:24:55 »

… табелата за край на населено място. Иначе изпадаме в субективна преценка кое е голям град и кое не, кои са му предградията и прочие и ще трябва предварителна проверка дали даден път е с или без винетка. Друг е въпросът, доколко изобщо схемата с национални и общински пътища е реално работеща.

От години за достигане до русенските квартали - "ДЗС" и "Образцов чифлик", е необходима винетка …

Иначе си прав, че тези квартали реално се намират след "Край на населеното място" Русе.
Активен
Slex
Full Member
Неактивен Неактивен

Публикации: 200

Профил
« Отговор #92 -: февруари 20, 2020, 01:13:51 »

Цитат
Проблемните отсечки край София са с обща дължина 15я км и годишно поддръжката им струва 8 млн. лева. Шефът на АПИ обясни, че има две възможности за решаване на проблема - собствеността на въпросните участъци да бъде прехвърлена към съответните общини, за което е необходимо решение на Министерския съвет, или участъците да останат републикански, но парите за поддръжката им да се поемат от общините за сметка на неплащането на винетки, за което ще се подписват споразумения.

Източник: Дневник

Като искат да не си плащат винетки, Столична община да дава по 8 милиона на година. Отделен въпрос е дали тази сума е реална. Не разбирам от строеж и поддръжка на пътища, а и вероятно този участък е много натоварен, но ми се вижда доста голяма сума пари. Това са приблизително 500 лева на метър за година, а по пътищата, по които аз съм се движил, не личи и 1/10 от тази сума да отива реално за поддръжка.
Активен
vesel
Hero Member
Неактивен Неактивен

Публикации: 2971

Профил Ел. поща
« Отговор #93 -: февруари 20, 2020, 09:05:17 »

Създаването на изключения от правилата води до забатачване на нещата. И всичко това, заради едни хора, за които така или иначе парите за винетка са минимален разход. Тиквена република.
Активен
n00b
Hero Member
Неактивен Неактивен

Публикации: 2274

Профил WWW
« Отговор #94 -: февруари 20, 2020, 09:55:16 »

Аз не мисля че имаме истински функционираща държава и съответно правила. Тиквата шамари шефа на АПИ, той съответно ходи из селата да обяснява как няма да се плаща за винетки, в същото време се оказва че регионалното министерство от сума ти време е определило срок в който всяка община да даде списък с пътища които ще са освободени от винетки - съответно ще се подържат с общински средства, обаче великата столична община подала тези неща (чудо) чак в деня на скандала. А пък АПИ вече сложили камерите по въпросните шосета, но фандупкова предизборно обещавала че няма да се плаща и общината щяла да си ги подържа. Накрая някой не издържал и резнал стълба с флекса. Те това е България - ташак държава с нещо средно между Тръмп и Путин начело - толкова тъпо като Тръмп и толкова авторитарно като Путин.
Активен
Slex
Full Member
Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #95 -: февруари 21, 2020, 12:17:10 »

държава с нещо средно между Тръмп и Путин начело - толкова тъпо като Тръмп и толкова авторитарно като Путин.

Доста сполучливо определение.

Иначе реакциите и в Русе не закъсняха.
Активен
JMM
Hero Member
Неактивен Неактивен

Публикации: 880

Профил
« Отговор #96 -: февруари 22, 2020, 09:24:40 »

Иначе реакциите и в Русе не закъсняха.

Напротив, реакциите на Русе отново закъсняха, и то с няколко години …
За преминаване на отсечката между JUMBO и ДЗС. както и от "Сръбчето" до бившето КТМ (за квартал "Образцов чифлик" дори не говорим), от ГОДИНИ е необходима винетка.
Покрай "пушилката" по "великите" софийски проблеми може случайно нещо и тук да се случи, явно защото все по голяма част от жителите на Русе не свързват бъдещето и живота си с този град(или поне бъдещето на своите деца) и поради това няма нито желание за борба, нито дух за каквото и да е ..
Активен
Linov
Hero Member
Неактивен Неактивен

Публикации: 3482

Профил
« Отговор #97 -: февруари 27, 2020, 07:10:27 »

Знам ли, аз определено виждам бъдещето си тук и пак нямам желание за борба. Не мисля, че има общо   Embarrassed
Активен

Във форума се ражда истината.
фараша
Hero Member
Неактивен Неактивен

Публикации: 1432

Профил
« Отговор #98 -: февруари 27, 2020, 02:17:34 »

Тук съм напълно съгласен с г-н Линов - все пак мнозинството русенци живеят зад табела Русе, в рамките на самия град, и ако изобщо имат втора семейна кола, едва ли с нея джиткат точно до ДЗС и КТМ-то. При тези цени, аз лично без годишна винетка май не съм оставал досега, независимо дали табела Русе би била на Дунав мост или на Мартен.
Имаше доста смислен коментар от някой от общината, че щяло да излезе по-евтино да купят винетки на всички, които нямат от ДЗС-то, отколкото да поддържат пътя до там.
Активен
Русенец
Hero Member
Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #99 -: февруари 27, 2020, 03:54:46 »

Интересно ми е какво е положението в Бургас с техните десетина доста отдалечени от ядрото бивши села-квартали.
Активен
vesel
Hero Member
Неактивен Неактивен

Профил Ел. поща
« Отговор #100 -: февруари 27, 2020, 09:13:34 »

Аз лично се сещам, че табелата Бургас е изнесена до пътния възел за Ветрен. Там свършва и магистралата.  Демек в тази посока са осигурени и Баните.
Сещам се оня лаф на шофьора на автобус: "-За Ветрен иБаните мИнетИ на задната врата" Cheesy  Cheesy  Cheesy

На юг - табелата за край на града е мисля на възела за Крайморие.
На север - след Сарафово.
Добре са се прострели.
Активен
Русенец
Hero Member
Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #101 -: февруари 28, 2020, 12:06:50 »

Т.е. община Бургас поема издръжката на пътната мрежа от такъв голям порядък?
Активен
Slex
Full Member
Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #102 -: февруари 28, 2020, 11:54:09 »

Хайде, на печелившите честито! Другите - пробвайте с винетка.
Активен
Русенец
Hero Member
Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #103 -: февруари 28, 2020, 01:03:40 »

Е, явно и Русе ще бъде включен.
Активен
vesel
Hero Member
Неактивен Неактивен

Профил Ел. поща
« Отговор #104 -: февруари 28, 2020, 10:06:28 »

Т.е. община Бургас поема издръжката на пътната мрежа от такъв голям порядък?

Едва ли. По-скоро разчитат на държавната баница за капиталови ремонти. Текущата поддръжка е най-вероятно на минимум. Отделно зимата не им се налага да ринат снегове и да пробиват преспи с роторни машини. Така че що да не се води на хартия, че се грижат за километри пътища от републиканската мрежа.
Активен
Страници: 1 ... 5 6 [7] 8 9   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на:  

Страницата е създадена за 0.077 секунди с 27 запитвания. (Pretty URLs adds 0.009s, 2q)

Google e прегледал тази страница ноември 12, 2024, 08:34:15