Анкета
Въпрос: Има ли нужда град Русе от обходна магистрала?
Да, задължително
Да
Не е належащо на този етап
Не
Не, в никакъв случай

Страници: 1 ... 4 5 [6] 7 8 9   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Магистрала Русе  (Прочетена 120284 пъти)
0 Членове и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
Русенец
Hero Member
*****
Неактивен Неактивен

Публикации: 2397


Профил
« Отговор #75 -: октомври 25, 2019, 11:53:11 »

Не е добре това, разликата между скоростен път и магистрала не е само в аварийната лента и в публикуваните коментари по-горе е добре описано.
Активен
vesel
Hero Member
*****
Неактивен Неактивен

Публикации: 2964


Профил Ел. поща
« Отговор #76 -: октомври 26, 2019, 12:00:30 »

Честно казано, всеки вариант на път с разделяне на посоките с мантинела и изпълнен с кръстовища на две нива би бил класи над сегашното опасно шосе.
Активен
bgdimitrov
Hero Member
*****
Неактивен Неактивен

Публикации: 680Профил
« Отговор #77 -: октомври 26, 2019, 12:03:58 »

На 90% съм сигурен че е фалшива предизборна пропаганда. Не виждам новината въобще в нито един достоверен източник. Дано да е така.
Активен
n00b
Hero Member
*****
Неактивен Неактивен

Публикации: 2274


Профил WWW
« Отговор #78 -: октомври 26, 2019, 01:36:31 »

Много малко вероятно, тъй като и идейния проект и ОВОС-а не е за "скоростен път", демек това би било нещо съвсем различно от досега представеното.

Тази статия е тотален булшит поради ред причини. Например, за Русе-Търново НЕ Е предвидено финансиране по никакви механизми. Идейните проекти и ОВОС-ите се случиха, имаше и археология в един участък. С това папото свърши. И друго осигурено финансиране за този път вече няма. За глупаците дето гласуват за ГЕРБ, би било добре попитат кораба-майка, какво мислят по въпроса.
Активен
SKCH
Sr. Member
****
Неактивен Неактивен

Публикации: 488Профил Ел. поща
« Отговор #79 -: октомври 26, 2019, 11:58:09 »

Община Ценово направи и ПУП - Парцеларен план. Но иначе да - всички документи са за АМ. Освен в програмата на ГЕРБ за последните парламентарни избори, където се говори за СП. Тей или иначе този път няма да се строи скоро, няма никакво значение.
Активен
Orthodox
Hero Member
*****
Неактивен Неактивен

Публикации: 5145Профил Ел. поща
« Отговор #80 -: декември 14, 2019, 07:32:59 »

Ще  препубликувам тук няколко материала по темата (заедно с коментари към тях), взети от сайта Dunavmost.com. Вярно е, че към въпросния сайт преобладава отрицателното отношение у мнозина, поради реално съществуващия плювателско-отрицателски и песимистичен дух на публикациите им. Моето отношение към сайта е балансирано - все пак това си е новинарски сайт, в който има и обективна фактология, и някои правдиви и верни оценки и мнения. Предлагам ви три техни материала по темата за магистралата Русе-Велико Търново, пък нека всеки си решава дали са реалистични, песимистични или не зная какви още. Във всеки случай не са 100% лъжа и манипулация.


Петя Аврамова: Ще има нова магистрала Русе - Велико Търново

Министърът на регионалното развитие и благоустройство Петя Аврамова заяви по време на парламентарния контрол, че автомагистрала Русе - Велико Търново ще бъде направена.

Нова магистрала Русе - Велико Търново ще има.

Процедурите бавят процеса на стартиране на реалното строителство, но както сме стартирали скоростния път Видин - Ботевград и работим по автомагистрала "Хемус", ще направим и този път, увери депутати министър Аврамова.

Източник: https://www.dunavmost.com/novini/petya-avramova-shte-ima-nova-magistrala-ruse-veliko-tarnovoКоментари:

Никой русенец не вярва на софийските министри за тази магистрала. На софиянци не им трябва магистрала Русе-Велико Търново, понеже не минава край София...

А-а-а-а, не! Аз вече не издържам този цирк! Ще има - няма да има! Магистрала - скоростен път - сега пак магистрала. Забравих вече кога започнаха. Който отиде в това министерство и започва да дрънка за това. Едни таратанци ще има май-май...

Тате ще ми купи колело, ама друг път!

Еее, вие пък, русенци - ами ще чакате, закъде бързате... има по-важни неща.

Още веднъж истина ви казвам,:НА ДЪРВЕНИТЕ ШОПИ НЕ ИМ ПУКА ЗА НАС! Иначе нямаше да допуснат ГЕРБ да се омажат до ушите в нашия град! Раиш ли?

Че какво й беше на старата? А, ама то нямаше. Е, сигурно и новата ще е такава. И така, на всеки 8 години — нова. Да ни е честита новата магистрала.

Не умирай коньо, ще поникне зелена трева!? Те това е в момента! Не може да им се отрече на ГЕРБавите, че са големи манипулатори и локумджии! Да не кажа лъжци!?

Магистрала Русе-Търново ще има тогава, когато Търново стане пак столица. То така си е редно. Откак София е станала столица, България е тръгнала на зле.

Ми аз съм твърдо ЗА Търново отново да е столица на България, както е била преди. А че на софийските управници не им дреме за гр.Русе и магистралата, е повече от ясно. Само плиткоумник може да им се върже на поредната лъжа.

Какво прави по въпроса видният ни депутат и основател на ГРОБ, видният милиционер Нулефф? А, да, мълчи като путка, рекетира бизнеси и парашутира тъпите си селски калинки където свари. Лайнар.

Активен

Smiley Четете и русенските теми във форума на SkyscraperCity!
Orthodox
Hero Member
*****
Неактивен Неактивен

Публикации: 5145Профил Ел. поща
« Отговор #81 -: декември 14, 2019, 07:50:12 »

Какво стана с обещанието за магистрала на Лиляна Павлова от 2015 година?

Крум Зарков: "Необходимо ли е да легна пред кабинета Ви, г-жо Министър, и да не стана, докато строежът на магистралата не започне?"

Днес, от трибуната на Народното събрание, Министърът на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова даде отговор на актуален въпрос за строежа на пътя Русе-Велико Търново, на народния представител от Русе Крум Зарков във времето за Парламентарен контрол.

„Кога може да очакваме да се движим по магистрала и то в най-критичния участък от гледна точка на безопасността Русе – Бяла?”, попита Крум Зарков.

Министър Аврамова увери, че път, магистрала Русе - Велико Търново ще се случи, но без да се ангажира с конкретен срок и даде пример, че е започнал строежът на скоростния път от Видин за Ботевград. В своя реплика г-н Зарков каза, че такъв отговор той вече е получавал от Лиляна Павлова през 2015 и от Николай Нанков през 2017.

"Необходимо ли е да легна пред кабинета Ви, г-жо Министър и да не стана, докато строежът на магистралата не започне?"

Това искат от него русенци на всяка приемна на народния представител, от години.

Само да припомним скоростният път Видин - Ботевград започна да се строи след доста протести и затваряния на пътя от недоволни граждани.

Източник: https://www.dunavmost.com/novini/kakvo-stana-s-obeshtanieto-za-magistrala-na-lilyana-pavlova-ot-2015-godinaКоментари:

Г-н Зарков, не се хабете, не е необходимо да лягате пред ничия врата, щото са глухи и неми за проблема, Бай Х.й каза, че нямало пари, всеки път така ни се отговаря и просто не е нормално това поведение, да не кажа обидно, вероятно ни мислят за извънземни, дали да не се обърнем към румънците, да се присъединим съм тях, че са по-близо до Русе и вероятно ще се случи този път.

Магистрала няма да има, народе, цяла Северна България трябва да се обърнем към Румъния, защото онези от столицата знаят само три града в БГ - София, Пловдив и Бургас. Други градове в БГ няма.

Нейният заучен отговор е като лафа: "Тати ще ми купи колело, ама някой друг път!" 15 години вече им чакаме кефа - все млякото горещо или пък друго нещо! Голи обещания!!!

Някой някога вярвал ли е на тая гербава свиня? Години наред лъжи, лъжи...

Лилето с големия балкон едва ли си спомня какво е говорила през 2015 година! Куче влачи, диря няма!
Активен

Smiley Четете и русенските теми във форума на SkyscraperCity!
Orthodox
Hero Member
*****
Неактивен Неактивен

Публикации: 5145Профил Ел. поща
« Отговор #82 -: декември 14, 2019, 08:11:58 »

Бойко ще ни построи магистрала, ама друг път

Реализацията на проекта за строителство на автомагистрала Русе – Велико Търново била един от основните приоритети, свързани с изграждането на модерна инфраструктура в Северна България.

Това коментира министърът на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова при участието си в днешния парламентарен контрол.

От изказването на Петя Аврамова разбираме, че още не ясно от къде ще дойде финансирането на проекта. Също не знаем дали проектът е за магистрала или "скоростен път", която тема удобно не се обсъжда, а строителството може да започне 2021 или незнайно кога точно в бъдещето.

Регионалният министър съобщи, че предстои в началото на следващата година изработеният идеен проект, за който има постановено и влязло в сила Решение по ОВОС, да бъде разгледан от Експертния технико-икономически съвет към Агенция „Пътна инфраструктура“.

В момента се процедира проект на подробен устройствен план – парцеларен план за участъка Русе – Бяла и обхода на град Бяла. След приключване на всички необходими процедури той ще бъде внесен за одобрение от Националния експертен съвет по устройство на територията и регионална политика към министъра на регионалното развитие и благоустройството. Тъй като обектът не е национален, отчуждителният акт ще бъде постановен от областния управител на област Русе и връчен индивидуално на всеки собственик.

За трасето на бъдещата магистрала има сключен договор за издирване на археологически находки. Подготвят се процедура за избор на изпълнител за изработване на „Одит по пътна безопасност на фаза „Идеен проект“ и обществена поръчка за възлагане изработването на проект на ПУП-ПП за територията на област Велико Търново с идеен проект за пътен възел при пресичането с АМ „Хемус“.

Една от възможностите за финансиране на проекта е със средства от Оперативна програма „Транспортна свързаност“ 2021 - 2027 г., като търсят и други алтернативни варианти, включително и държавно финансиране. Обществените поръчки за проектиране и строителство и строителен надзор се предвижда да бъдат обявени през 2020 г. Реалното изпълнение ще започне след сключване на договори с избраните изпълнители.

В отговор на въпрос кои участъци от трасето на АМ „Хемус“ без строително разрешение има извършени строителни дейности и кой е техният възложите министърът съобщи, че няма възложени такива.

Източник: https://www.dunavmost.com/novini/boiko-shte-ni-postroi-magistrala-ama-drug-pat-1Коментари:

Tая, като оная!

Русе има ли или няма депутати в Народното събрание? Та ако от град Русе има депутати, нека тези народни представители да ги чуем най-сетне по този въпрос "Магистралата Русе-Бяла тука - има, тука - нема!". Разбира се, че Правителството трябва да даде парите по проекта, но нали депутатите са тези, които трябва да настояват, а не да дремят като мисирки на банките. Има един Искрен Веселинов, който е депутат от Русе, който от дъжд на вятър го виждаме да се появява, но той досега не е питал никого за "пътя-убиец", кога смята Правителството да построи нов и уширен, и безопасен път Русе - Бяла. За Пламен Нунев, който освен че е от Бяла, но е депутат от Русе и той мълчи по същия въпрос - а защо ли, след като е от управляващата партия? А уж ги избираме тези депутати, за да защитават интересите на града ни...

Няма да има магистрала. Първо нямат желание, второ нямат пари. Всичко друго са лъжи.

НЯМА ДА ИМА ЗА КОГО - СКОРО ВСИЧКИ ЩЕ СЕ ИЗТРЕПЯТ ПО СТАРИЯ ПЪТ.

Ще я построят... ама не ГЕРБ. Колкото по-скоро разкараме ГЕРБ, толкова по-скоро ще я построят.

Кв.Басарбово и с.Красен ако знаят от къде ще пресича р.Лом тази магистрала, ще нададат вой до небесата. Явно не е споделено с гражданите им.

Показват нагледно очертани 3 варианта на бъдещата евентуална автомагистрала, но изглежда, че ще бъде от трите най-дългия ... А, както и се говореше между обикновените хора - възможно е, все още мафията да не са изкупили достатъчно земята за строежа, за да я осребрят после ... Така, че който има землен парцел за продан по магистралното трасе, едва ли ще е на загуба.

Не води към София, за разлика от пътя до Видин, макар той да е по-малко натоварен и от по-малка важност за България. Прогнозата ми е, че нашата магистрала (или скоростен път) ще започне да се строи, когато Хемус стигне Търново, т.е. когато има свързаност със столицата майка плаче.

Истина ви казвам: на софиянската България (то друга няма) изобщо не й пука за пътя Русе-Бяла! За тях това е една гладиаторски корида, която все повече ще са белее от надгробни плочи!

Активен

Smiley Четете и русенските теми във форума на SkyscraperCity!
Slex
Full Member
***
Неактивен Неактивен

Публикации: 197


Профил
« Отговор #83 -: декември 17, 2019, 12:38:33 »

Петя Аврамова не чете форума, но възможен вариант за финансирането са таксите от Дунав мост.

Те така или иначе постъпват в хазната с аргумента, че отивали за поддръжка на пътната инфраструктура, поне да е инфраструктура, която има отношение към региона. Правителството може да изтегли заем, като го обезпечи с бъдещите постъпления от таксите за следващите 20-30 години. Не знам колко точно са приходите от моста, преди време Симеон Дянков беше казал сума, надхвърляща 20 милиона на година. Може би няма да е достатъчно за цялата стойност на проекта, но едни 500 милиона така могат да осигурят.
« Последна редакция: декември 17, 2019, 01:12:25 от Slex » Активен
vesel
Hero Member
*****
Неактивен Неактивен

Публикации: 2964


Профил Ел. поща
« Отговор #84 -: декември 17, 2019, 02:31:50 »

То варианти има, желание няма.
Като гледам тази година колко падна нивото на поддръжка по пътищата, въобще не съм оптимист, че ще има финансиране за нашата част на България.
Огромни суми се изливат директно в държавната фирма "Автомагистрали", която ще ги харчи както реши. Същевременно "първокласни" пътища с номера 2, 3, 5 са в голямата си част в ужасно състояние.
« Последна редакция: декември 17, 2019, 02:39:26 от vesel » Активен
Orthodox
Hero Member
*****
Неактивен Неактивен

Публикации: 5145Профил Ел. поща
« Отговор #85 -: януари 10, 2020, 09:21:39 »

Мдаа, изглежда магистралата В.Търново-Русе все повече преминава от сферата на реалностите съм сферата на мечтите. Материалът е от Dunavmost.com и въпреки не особено положителното отношение на мнозина към този новинарски сайт, в случая става дума за определена фактология, която всеки може да си интерпретира и оценява по своему.


Ще се препроектира ли трасето на пътя Русе - Велико Търново?

29 археологически обекта са регистрирани във Великотърновска област по трасето на бъдещия скоростен път Русе – Велико Търново. Проучването им се очаква да започне тази година, научихме от БНР.

Старините, в които се очаква да работят археолозите преди да започнат строителните работи по скоростния път, са от периода на Неолита до 1877 година, посочи директорът на Великотърновския исторически музей археологът Иван Църов:

„Преди същинското строителство те трябва да бъдат проучени. Тук ще бъдат концентрирани доста сериозни археологически екипи, които, може би, още тази година ще започнат работа, но тя няма да може да свърши в рамките на тази година“.

На този етап не е ясно осигурено ли е държавно финансиране за археологическите разкопки и дали ще се наложи препроектиране на трасето на пътя Русе – Велико Търново.

Източник: https://www.dunavmost.com/novini/shte-se-preproektira-li-traseto-na-patya-ruse-veliko-tarnovoЕто и някои от коментарите под новината, в които се вижда, че песимистичните очаквания за този обект от транспортната инфраструктура стават все по-реалистични, уви... Angry

Нали щеше да е магистрала, бе лъжци недни?! За какви скоростни пътища говорите сега, лека-полека давате на заден и накрая нито скоростен път, нито магистрала ще има. Гнусни гербаджийски свине безсрамни....

Имаше една песен: "НЯКОГА, но не СЕГА!"

Не, тъй като такова няма да има. След 15 години с. Русе ще наброява не повече от 20000 души. Сами преценете има ли смисъл да се трошат пари за едно тъпо село.
(Това е изцяло в духа "русенски песимизъм" - от най-лошия вид.)

Тъпо село е селото в което са те изсрали, тъпако! И понеже си тъп като маймунски задник, няма да се опитвам да ти обяснявам, че дори и 100 човека да живеят в Русе, магистралата е необходима заради международният трафик, а не заради жителите на Русе! (Това е отговор към горния.)

Ще се проектира на ... Свети Мукавей ... трасето! Докато на власт са ГЕРБ, а и бат' Бойко го каза още когато беше в Русе на дата 13-ти в петък, че русенци ще гледат магистрала през... крив макарон! Между впрочем, по време на предизборната кметска кампания в Русе, с категоричен тон единствено г-жа Елеонора Николова потвърди, че Русе няма да има магистрала нито сега, нито в бъдеще! Сега първо - разкопките ...

Разбирате ли какво ни казват? 28 обекта ТЕПЪРВА ОЧАКВАТ АРХЕОЛОГИЧЕСКИ ПРОУЧВАНИЯ. ПРЕДИ ДА ЗАПОЧНЕ СТРОИТЕЛСТВО! Колко време ще се проучва всеки от тях можем само да гадаем. Сигурен съм, че ще е по-дълго от строителството на един мост например. 6-7 години ни мотаят, че имало обжалване на трасето от местни жители и това бавело процедурите. Сега измислиха археологически ценности. СЕГА! Сякаш нямаше време за проучвания и консултации кое откъде и как ще минава. Нито скоростен път ще има, нито магистрала!

Сърдете се на простите избиратели от Русе и пак гласувайте за Пенчо! Сега русенци ще видят и осъзнаят простотията на пролетариата и старците, ама е късноооо!
(Откровена политическа тъпня, както и да го погледнеш...)

Не съм фен на Пенчо, ама в случая той няма нищо общо с това. Както вече беше казано, този проект е международен. Искат го за по-добър трафик от Европа към Анадола. А археологическите ценности не бива да се затриват. Ние сме страната с най-много културни забележителности в Европа. Срамота е не, ами си е направо грехота да строим върху находките си. (Отговор на тъпнята.)

Най-лесно, най-бързо, и най-евтино е просто да направят сегашният път с по 3 ленти в посока, като добавят нови трасета, заобикалящи населените места. Но там парите за усвояване ще са много по-малко, а това не изнася на върхушката.

Изобщо не разбирам защо журналистите се занимават с тази тема. То беше магистрално трасе, скоростен път, проект магистрала Свищова-Маказа... Тази инвестиция не е рентабилна за софиянци, така или иначе следващия месец почват да си вземат тол-таксите за над 3,5 т. и при тях ще си капе. Точно от 2012-а се търсят инвеститори, не до момента, а изобщо няма и да има такива.
« Последна редакция: януари 10, 2020, 09:24:33 от Orthodox » Активен

Smiley Четете и русенските теми във форума на SkyscraperCity!
SKCH
Sr. Member
****
Неактивен Неактивен

Публикации: 488Профил Ел. поща
« Отговор #86 -: януари 11, 2020, 07:39:46 »

Много ме радват експертите, които евтино строят трети ленти на сегашния път и обходи на селата. То и Дянков при катастрофата с автобуса на моста на Бяла така мислеше и затова сега вече даже е заелесен участъкът от 100 м. след кръговото посока Бяла, дето щеше да става разширение. Всички планове са за АМ, всички обществени поръчки и налични документи. Препроектиране може да има на трасето, но да стане осакатена АМ - не. Съвсем отделна тема е кога шопската тиква дето управлява на ръчни скорости държавата ще реши, че му пука за жертвите и за тоя край на страната. Съдейки по политиките досега - ще чакаме нови правителства и партии за тази АМ.
Активен
Slex
Full Member
***
Неактивен Неактивен

Публикации: 197


Профил
« Отговор #87 -: февруари 19, 2020, 01:43:34 »

Няма да коментирам въобще поведението на министър председателя ни, но как така става, че софиянци (т.е. населените места около София) ще ползват републиканската пътна мрежа без да плащат винетки и без тя да се стопанисва от Софийска община. После се чудим къде отиват такисте от Дунав мост и защо тук не се строят пътища.
« Последна редакция: февруари 19, 2020, 02:02:51 от Slex » Активен
Русенец
Hero Member
*****
Неактивен Неактивен

Публикации: 2397


Профил
« Отговор #88 -: февруари 19, 2020, 02:27:49 »

По принцип е редно, предградията на всеки един по-голям град да са освободени от винетки. Така че, донякъде разбирам броженията на хората от Банкя и т.н. При нас такива са Мартен, Николово и Басарбово. Аз пътувам редовно по работа към Сливо поле, но признавам си, не съм сигурен къде точно е сложен знакът за винетка - май след Сръбчето. И въпреки това, никога не съм виждал колите на ТОЛ полицията там, а редовно застават след Мартен, т.е. дали гласно, дали негласно, до Мартен се пътува без винетки.
Съвсем отделен е въпроса, защо русенци, варненци, търновчани и др. от Северна България, които реално ползваме само малката част от АМ "Хемус", трябва да плащаме винетки колкото софиянци, които ползват АМ "Тракия", АМ "Марица", АМ "Струма", АМ "Хемус", сега и АМ "Европа" им правят.
Активен
фараша
Hero Member
*****
Неактивен Неактивен

Публикации: 1427


Профил
« Отговор #89 -: февруари 19, 2020, 03:50:01 »

По принцип е редно, предградията на всеки един по-голям град да са освободени от винетки.
...
Аз не смята така - най-очевидния и безспорен принцип е табелата за край на населено място. Иначе изпадаме в субективна преценка кое е голям град и кое не, кои са му предградията и прочие и ще трябва предварителна проверка дали даден път е с или без винетка. Друг е въпросът, доколко изобщо схемата с национални и общински пътища е реално работеща.
Активен
Страници: 1 ... 4 5 [6] 7 8 9   Нагоре
  Изпечатай  
 
Отиди на:  

Страницата е създадена за 0.066 секунди с 27 запитвания. (Pretty URLs adds 0.01s, 2q)

Google e прегледал тази страница май 13, 2024, 06:26:30