Страници: 1 ... 30 31 [32] 33 34 ... 89   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Русенските улици  (Прочетена 259916 пъти)
0 Членове и 4 Гости преглежда(т) тази тема.
vesel
Hero Member
*****
Неактивен Неактивен

Публикации: 2537


Профил Ел. поща
« Отговор #465 -: март 13, 2011, 10:27:44 »

Цитат
10 метални съединения, които покриват едната половина на централната фуга по Гредовия мост, са откраднати. Кражбата е установена след стопяване на последния сняг преди седмица.
http://www.ruseinfo.net/news_86636.html

Не знам дали не е сбъркано времето в статията, но тези съединения липсват от над месец. Ако наистина чак сега е забелязано, може да си правим извод колко често си наглеждат пътищата от поддържащите фирми  Cool
Активен
jorda
Sr. Member
****
Неактивен Неактивен

Публикации: 445Профил
« Отговор #466 -: май 17, 2011, 11:14:17 »

Тръгват търгове за асфалтиране на 232 км. пътища в Гюргевско за 70 млн. евро 


Оn primele zile ale lunii mai au fost aprobaţi pentru demararea licitaţiilor 232 de kilometri de drumuri de interes local din judeţul nostru, оn comunele Comana, Ghimpaţi, Bolintin Deal, Valea Dragului, Roata de Jos, Stoeneşti, Colibaşi, Grădinari, Buturugeni, Vărăşti, Oinacu, Bucşani şi Greaca. Anunţul a fost făcut de preşedintele organizaţiei judeţene a Partidului Democrat Liberal, Marin Anton, оn cadrul unei recente оntвlniri cu presa locală. Valoarea totală a lucrărilor se ridică la aproximativ 70 de milioane de euro, iar cei mai mulţi kilometri de drum comunal reabilitaţi vor fi оn comuna Ghimpaţi (38 km), urmată de Comana (31,8 km), Prundu (26,28 km), Floreşti Stoeneşti (25 km) şi Bolintin Deal (24,25 km). La polul opus cu cel mai mic număr de kilometri reabilitaţi se află comunele Buturugeni şi Bucşani, cu cinci, respectiv patru kilometri. „Ar fi fost loc de mai multe comune, dar, din păcate, doar cele enumerate au avut depuse atвt cererile, cвt şi studiile de fezabilitate cerute de comisia de analiză”, mai spunea Marin Anton. De asemenea, preşedintele democrat-liberalilor giurgiuveni mai afirma că, оn scurt timp, vor ajunge оn judeţul nostru alte aproximativ 55 de milioane de euro pentru proiectele ce vizează alimentarea cu apă potabilă şi realizarea de reţele de canalizare, precum şi alte milioane de euro pentru grădiniţe, instituţii de оnvăţămвnt de tip after school, cămine culturale sau centre de zi. Licitaţiile pentru lucrările la cei peste 232 de kilometri de drumuri comunale urmează a se derula peste circa o lună de zile, urmвnd ca peste alte 45 de zile să оnceapă, efectiv, lucrările. Derularea acestora se va оntinde pвnă оn 2013, singura оntrebare la care Marin Anton neavвnd răspuns fiind legată de momentul ales pentru alocarea acestor sume importante de bani judeţului nostru: оn an preelectoral!
Активен
Митака
Hero Member
*****
Неактивен Неактивен

Публикации: 1152


Профил
« Отговор #467 -: юни 30, 2011, 04:47:38 »

Холдинг "Пътища" не иска да довърши бул. България

http://news.ruse24.bg/266761.html

Най-вероятно ще се търси друга фирма, която да завърши ремонта на бул. България. При последните преговори между холдинг "Пътища" и НАПИ стана ясно, че холдингът няма намерение да довърши работата си, и е възможно до две седмици да бъде ангажирана друга фирма. Това заяви при посещението си в Русе министърът на регионалното развитие и благоустройството Росен Плевнелиев.

Утре в Пътната агенция ще се проведе наистина последна среща, на която ако не бъдат дадени доказателства от холдинг "Пътища", че ще довърши работата си, до две седмици ще бъде избрана друга фирма. Довършителните работи ще бъдат за сметка на холдинга, допълни Плевнелиев.


Мен ми е чудно коя фирма ще се ангажира да довърши ремонта за сметка на фалиралия холдинг "Пътища" ?!? И как ще си вземе парите за свършеното?
Активен
vesel
Hero Member
*****
Неактивен Неактивен

Публикации: 2537


Профил Ел. поща
« Отговор #468 -: юли 06, 2011, 07:36:13 »

Това отдавна беше ясно  Angry
Цитат
Холдинг "Пътища" няма да завърши бул. "България"
http://www.ruseinfo.net/news_91409.html
Активен
Orthodox
Hero Member
*****
Неактивен Неактивен

Публикации: 4764Профил Ел. поща
« Отговор #469 -: септември 14, 2011, 09:05:38 »

Нещо любопитно, за което ми се стори, че тук е най-подходящото място да го постна... Smiley

Русе има една от най-големите пиаци за таксита
14 септември 2011

Русе може да се окаже един от градовете с най-големите пиаци за таксита в света, ако се вярва на знака, поставен на една от русенските улици, предаде БГНЕС.


Според знака на стоянката там могат да чакат цели 98 таксита. Обозначението всъщност е нерегламентирано, тъй като цифрата е изписана допълнително върху знака, който определя възможността цели 98 таксита да са на стоянка и изчакване на потенциални клиенти. Самите шофьори не си спомнят кой е направил "корекцията", но са скептично настроени и очакват съвсем скоро и там да се появят ограничителни пилони, които да ги накарат да слязат на платното и да има проблеми в движението.

Докато това се случи обаче и не се направи актуализация на знака от органите на реда, там по протежението на цялата улица могат да се наредят жълти автомобили. Закачката е може би и затова, че в непосредствена близост се намира и управлението на ДАИ, които контролират такситата. Проблемът, за който шофьорите недоволстват, е, че на места, които са натоварени и оборотни, се предвиждат само по 3-4 коли, а на други, където са в по-крайни локации и където няма необходимост, капацитетът е до 10 автомобила. Такъв е и досегашният рекордьор за град Русе, който бе изграден едва миналата седмица.

Пиацата е с капацитет "само" 10 таксита. Тя се намира близо до единия от МОЛ-овете и е в непосредствена близост до кръстовище, като създава и предпоставка за задръствания. Причината е, че общински служители са поставили колчета, за да се избегне паркирането на автомобилите на свободното пространство в непосредствена близост и те трябва да изчакват на платното. Разминаването там обаче е затруднено и е необходимо да се гледа внимателно дали не се задава насрещен автомобил, за да може да стане преминаването.

Най-малката до момента съществуваща пиаца за таксита, по думите на шофьорите е тази до градските Хали, която е предназначена едва за 3 автомобила. Там редовно и нерегламентирано спират обикновено по около 10-ина. Другата голяма пиаца, която е в града, е намиращата се в квартал "Дружба", която е с капацитет от 8 автомобила. Но на шега или не, Русе засега си остава градът с една от най-големите пиаци за таксита в България, а може би и в света.http://rousse.dir.bg/news.php?id=9482613
Активен

Smiley Четете и русенските теми във форума на SkyscraperCity!
Orthodox
Hero Member
*****
Неактивен Неактивен

Публикации: 4764Профил Ел. поща
« Отговор #470 -: януари 11, 2012, 12:30:37 »

Търси се вариант за ремонта на булевард „България”
10 януари 2012

Довършването на бул. „България” е приоритет на областната управа. Губернаторът Стефко Бурджиев ще инициира среща между агенция „Пътна инфраструктура” и изпълнителя на ремонта холдинг „Пътища”.


Това решение беше взето по време на работна среща, в която участваха зам.областният управител Веско Маринов, екперти от областната администрация, от ОПУ – Русе и бившият резидент по проект „Транзитни пътища ІV” – ЛОТ №8 Енчо Енев, съобщи Дарик.

От началото на 2011 г. фирмата-изпълнител е преустановила изцяло работите по договора. Булевардът е отворен за движение на автомобили, но поради неизпълнение на определени пътно-строителни работи, както и установени дефекти на вече изпълненото, до момента не е подписан акт обр.15 за установяване годността за приемане на строежа.

По време на състоялата се в Областна администрация – Русе работна среща стана ясно, че за окончателното завършване на обекта ще са нужни не по-малко от шест месеца интензивна работа. Необходимо е изграждането на два ръка за вход и изход към и от булеварда в района на кръговото движение край ГКПП – Дунав мост.

При ремонта са били унищожени държавни репери, има много работа по отводняване на пътя, повдигане на ел.проводи, монтиране на стоманени предпазни огради, ремонт и възстановяване на дефектирали площи на горния пласт на асфалтовото покритие на бул. „България”, подмяна на дефектирали бордюри, капаци за ревизионни и дъждоприемни шахти.

http://rousse.dir.bg/news.php?id=10276461
Активен

Smiley Четете и русенските теми във форума на SkyscraperCity!
спиро
Full Member
***
Неактивен Неактивен

Публикации: 246Профил
« Отговор #471 -: януари 11, 2012, 02:29:41 »

С една дума, изпълнителя се е нагушил с много пари, а пътя все едно не му е правен ремонт. Да му мислят тези, които плащат данъци. Нали лично Станишев идва да го открива. Аман от БСП идиоти.
Активен

Bulls make money, bears make money, hogs get slaughtered.
Русчуклия
Hero Member
*****
Неактивен Неактивен

Публикации: 1418Профил
« Отговор #472 -: януари 11, 2012, 02:25:34 »

стани шеф не е идвал. Плугчиева си направи предизборната кампания с булевардът. Аман от БСП идиоти! Wink
Активен
emo_rub4ev
Full Member
***
Неактивен Неактивен

Публикации: 140Профил Ел. поща
« Отговор #473 -: януари 30, 2012, 02:23:21 »

Тази сутрин полицията отбиваше движението  по бул. Липник от Олимпа по посока центъра. Някой има ли идея защо ?  Huh?
Активен
vesel
Hero Member
*****
Неактивен Неактивен

Публикации: 2537


Профил Ел. поща
« Отговор #474 -: януари 31, 2012, 06:11:04 »

Да не би да са идвали материали за Спортната зала. Вчера следобед имаше струпване на коли от пазара до кръговото, защото един ТИР се вмъкваше в строежа  Cool
Активен
emo_rub4ev
Full Member
***
Неактивен Неактивен

Публикации: 140Профил Ел. поща
« Отговор #475 -: февруари 02, 2012, 08:53:16 »

И да спрат движението чак на Олимп-а ? Съмнявам се.
Активен
vzlatev
Jr. Member
**
Неактивен Неактивен

Публикации: 64Профил Ел. поща
« Отговор #476 -: февруари 02, 2012, 09:14:28 »

Онзи ден видях 2 ТИР-а да разтоварват някакви огромни плоскости там...вътре бяха между МОЛ-а и залата...за какво обаче ще ги ползват не зная...
Активен

Hamann
Full Member
***
Неактивен Неактивен

Публикации: 199Профил Ел. поща
« Отговор #477 -: февруари 15, 2012, 09:22:14 »

Причината беше паднали жици от контактната мрежа на тролейбусите върху пътното платно.Малко късно пиша,но сега прочетох въпроса. Smiley
Активен

Разбира се,че победата не е всичко,тя просто е най-важното!
vesel
Hero Member
*****
Неактивен Неактивен

Публикации: 2537


Профил Ел. поща
« Отговор #478 -: март 12, 2012, 05:08:15 »

Нещо творят на кръстовището на "Съединение" и "Майор Узунов". Май ще мъчат да прекарат два реда коли, преминаващи от центъра в посока "Възраждане". Предполага се, че LIDL ще генерира трафик вероятно  Smiley
Активен
Linov
Hero Member
*****
Неактивен Неактивен

Публикации: 3227Профил
« Отговор #479 -: март 12, 2012, 05:19:54 »

И явно, ако е това, този трафик ще е по-голям от трафика към МегаМол  Grin Ще видим дали там главната ще стане неприятна за пресичане...
Активен

Във форума се ражда истината.
Страници: 1 ... 30 31 [32] 33 34 ... 89   Нагоре
  Изпечатай  
 
Отиди на:  

Страницата е създадена за 0.228 секунди с 26 запитвания. (Pretty URLs adds 0.051s, 2q)

Google e прегледал тази страница юни 03, 2020, 01:39:01