Добре дошъл/дошла,
Гост
. Моля,
въведи своето потребителско име
или
се регистрирай
.
Изгуби ли
регистрационния е-мейл?
Live Web Cam Rousse
Всичко за Русе
»
Транспорт / Transport
»
Бул. Придунавски
Username:
1 Час
1 Ден
1 Седмица
1 Месец
Завинаги
Password:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Сигнали за кмета
Вход
1
...
19
20
[
21
]
22
23
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: Бул. Придунавски (Прочетена 221128 пъти)
0 Членове и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
vesel
Hero Member
Неактивен
Публикации: 2970
Re:Бул. Придунавски
«
Отговор #300 -:
май 28, 2019, 06:10:25 »
Покрай новата пасарелка има стоварени доста палети с плочки. Очаквам неочакваното ...
Активен
bgdimitrov
Hero Member
Неактивен
Публикации: 682
«
Отговор #301 -:
май 28, 2019, 09:46:58 »
За новата пасарелка ли ще бъдат?
Активен
vesel
Hero Member
Неактивен
«
Отговор #302 -:
май 28, 2019, 10:12:51 »
А дано не. Обаче не виждам къде другаде наблизо биха влезли в употреба.
Активен
Русенец
Hero Member
Неактивен
Публикации: 2428
«
Отговор #303 -:
май 28, 2019, 10:46:35 »
Цитат на: фараша в май 28, 2019, 10:07:46
Тези снимки от Пловдив трябва да са добър пример или какво? Чисто естетически ми е пълен тюрлюгювеч/еклектика демек
/, с тези ръбести пейки, обли кафени седалки и праволинеен парапет. Да, самият парапет с наклона си е малко по-разчупен от стария наш, но пак е скучноват и изглеждащ ефтин. Най-интересното е наличието на този постамент или както там се казва пред парапета, който визуално някак дава сигурност и място за сядане, но донякъде се губи усета за височина и простор. Одобрявам многото пейки и места за сядане.
Всеки има различни възприятия. И все пак, аз бях в Пловдив, повярвай ми, ако техните изглеждат евтини, нашите са като от битака. Много по-добре изглежда всичко и това не е само мое мнение.
Активен
SKCH
Sr. Member
Неактивен
Публикации: 491
«
Отговор #304 -:
май 29, 2019, 12:19:33 »
Чисто естетически, парапетът от Пловдив е супер тежък - с тая солидна основа отдолу. На нашия бул. "Придунавски" такава конструкция би била силно неуместна. Евентуално би могло да се мисли по кейовата стена в някои нейни части за подобна сериозна основа, но пак ми се струва, че решението до БУЛРИС е по-доброто - просто дава усещане за простор, свобода и близост до водата. Не забравяйте и че Марица в Пловдив изобщо не е толкова впечатляваща сама по себе си. Сядането с гръб към водата не ми се струва уместно - в крайна сметка отиваш на кея да гледаш именно реката, а не ѝ обърнеш гръб.
Старият парапет със сигурност имаше своя чар. Но определено не отговаря на кой знае какви изисквания за безопасност, търде нисък е и е лесно да се провре малко дете през него, а това не е добра идея. Затова и имаше нужда от ново решение. Дали старият парапет можеше да се интерпретира като дизайн по нов начин - не знам. Но това е друга тема.
За оградите на детските площадки не го разбрах - не са дървени, не са солидни тухлени стени, не са изрисувани на цветя, не са 2 м високи? Къде е проблемът?
Активен
vesel
Hero Member
Неактивен
«
Отговор #305 -:
май 29, 2019, 11:08:19 »
Няма проблем. Деца, кучета, пилци, все едно. Може да е грозно и неуместно за детска площадка, ама пък евтино излиза.
Бул. Придунавски
ogradka.jpg
(952.8 KB, 1600x1037 - видяно 831 пъти.)
Активен
vesel
Hero Member
Неактивен
«
Отговор #306 -:
май 29, 2019, 11:17:03 »
Аха, аха да отворят тоя булевард.
Още проби, някои вече премахнати.
Много е хубаво за следобедна разходка по "Придунавски". Едно такова сенчесто...
Активен
JMM
Hero Member
Неактивен
Публикации: 875
«
Отговор #307 -:
май 30, 2019, 12:11:59 »
Цитат на: SKCH в май 29, 2019, 12:19:33
За оградите на детските площадки не го разбрах - не са дървени, не са солидни тухлени стени, не са изрисувани на цветя, не са 2 м високи? Къде е проблемът?
За мен има хора, които не съумяват да видят красотата във всеки един от свише подарените ни земни дни, хора неуспели да се докоснат до радостта от творението на заобикалящия ни свят. Очите на въпросните хора са затворени за красотата и поради това не съумяват да намерят щастието.
Ето защо всекидневно, задължително се търсят кусури и нещастие във всичко - пример: опитай или реши гвоздей да забиеш и същите хора ще ти обяснят, че го правиш крайно некадърно и всеки друг би го забил в пъти по качествено и успешно, а камо ли как това го правят в другите градове на България …. !
Четейки постингите оставам с впечатление, че едва ли не навсякъде извън Русе добре организирани групи от ювелири правят уличните ремонти и редят плочки, докато в Русе (вероятно целенасочено и нарочно) е събрана най-некачествената обществена утайка и сбирщина от получовешки същества - "орки".
В подкрепа на думите си ще посоча - в този форум(а и не само тук) бе създадена тема - "Стена на срама", но защо ли ОТСЪТВА тема "Стена на славата" - нима всичко, което се случва в Русе е само и единствено bullshit ...
«
Последна редакция: май 30, 2019, 12:14:02 от JMM
»
Активен
n00b
Hero Member
Неактивен
Публикации: 2274
«
Отговор #308 -:
май 30, 2019, 12:36:11 »
Ами някои хора примерно обожават артикулите предлагани на димитровградския пазар, други обожават димитровградските диви:
Започвам да ги разбирам обаче, на човек отраснал в сивота и грижи за физическото оцеляване, кичът и нетрайният китайски евтинджос спокойно може и да носи усещане за лукс и топлина.
Активен
n00b
Hero Member
Неактивен
Публикации: 2274
«
Отговор #309 -:
май 30, 2019, 12:47:11 »
Цитат на: vesel в май 29, 2019, 11:08:19
Няма проблем. Деца, кучета, пилци, все едно. Може да е грозно и неуместно за детска площадка, ама пък евтино излиза.
Виждал съм такива в София. По принцип аналозите в нормалния свят се правят с пясък, но в България тези места са за да може собствениците да си водят кучетата да серат (без да си почистят). Така че разумно пясъкът е спестен иначе след месец-два нещата стават съвсем нагледни. Проблемът с това е че след първият валеж това става кална баня и съответно никой не ходи да си води кучето там. А когато изсъхне, придобива една неприятна консистенция като утъпкана изсъхнала кал, като духне вятъра хвърчи прахоляк и хората започват разумно да го избягват от страх не знам може би с прахоляка да не вдишат ехинококови яйца, което според мен е сложно, но все пак знам ли може би вероятно. Та използваеми са няколко месеца в началото след като ги направят, след това ги изоставят и водят кучетата си да серат в тревата. Като това се превръща в грозноват паметник на иначе може би не толкова лоша идея.
Активен
фараша
Hero Member
Неактивен
Публикации: 1432
«
Отговор #310 -:
май 30, 2019, 10:24:12 »
Това със сенките е отколешен мой болезнен проблем. Според мен, навсякъде където се планира да ходят хора да се разхождат - кей, паркове, площади, трябва ЗАДЪЛЖИТЕЛНО и ВНИМАТЕЛНО да се планира залесяване, гарантиращо сянка в най-неприятните летни часове - обед и следобед. С русенския климат е по-важно да борим летните жеги и слънце, отколкото да се съобразяваме със зимата.
И друго нещо ми направи впечатление, наслагани са новите знаци и маркировка за организация на движението из района, но самото то още не е факт, и се получава опасно противоречие, основно за еднопосочните улици. Някъде са завъртяли новите знаци настрани да не се виждат, но това не стана веднага и аз самия се обърках няколко пъти. Доста безотговорно и непрофесионално, за мен трябва да се предприемат стъпки за по отношение на институцията, която отговаря за това, дали ще е смяна на експерти, ръководство или друга реорганизация, но това е наложително според мен.
Активен
vesel
Hero Member
Неактивен
«
Отговор #311 -:
май 30, 2019, 11:22:25 »
Организацията на движение, както и временната такава, си е доста отговорна и не съвсем проста работа. Лошото е, че често се неглижира спазването на закони и наредби, допускат се елементарни грешки при полагане на маркировка. Имайте предвид, че одобрението на организацията на движение минава и през Пътна полиция. Смятайте какъв сън блажен спят там! Освен това, при изграждането или ремонт на улици и тротоари, рядко се прилагат нови практики, повишаващи безопасността. От друга страна пък доста водачи се движат по собствена система от "правила".
@ JMM
, горното важи не само за Русе! Това не значи, че трябва да си затваряме очите за издънките в нашия град, понеже и другаде имало проблеми.
С нетърпение очаквам темата "Стена на славата", редовно ще отделям време за да я чета
Даже предлагам материал ->
«
Последна редакция: май 31, 2019, 09:11:38 от vesel
»
Активен
vesel
Hero Member
Неактивен
«
Отговор #312 -:
май 31, 2019, 09:24:54 »
Една добра новина. Осветлението покрай "Рига" е преработено. Изместили са осветителните тела извън короните на дърветата и дори са увеличили бройката на лампите. Ей така трябва, отстраняване на проблемите "в движение" и следене на строителите ежедневно. Ако бяха наслагали от същите ниски стълбчета и в посока към "Мостова", нямаше да сгрешат.
Казвал съм много пъти, че не харесвам новата ограда от чисто естетическа (моя) гледна точка. От друга страна интегрирането на стълбовете в парапета и скритите кабели (и предпазители) са чудесно решение.
Активен
Orthodox
Hero Member
Неактивен
Публикации: 5210
«
Отговор #313 -:
май 31, 2019, 11:11:28 »
Колега
vesel
, тази положителна оценка (още по-стойностна, защото е изречена от човек, който е скъп на похвали), можеше за бъде първата тухла в
Стената на славата
- новата тема за добрите изпълнения в Русе. Но Придунавски е достатъчно значим обект, за да бъдат свързаните с него мнения публикувани именно в неговата тема. Все пак ще пусна една препратка към твоя постинг.
Активен
Четете и русенските теми във
форума на SkyscraperCity
!
JMM
Hero Member
Неактивен
Публикации: 875
«
Отговор #314 -:
юни 01, 2019, 11:13:08 »
Цитат на: vesel в май 30, 2019, 11:22:25
@ JMM
, горното важи не само за Русе! Това не значи, че трябва да си затваряме очите за издънките в нашия град, понеже и другаде имало проблеми.
НИКОГА не съм твърдял, че трябва да си "затваряме очите" за проблемите в нашият град и въобще за забелязани проблеми, НО не разбирам защо това постоянно трябва да е водеща тема в коментарите
Защо отрицанието обстоятелствено бива представяно и намира място в сайтове, в коментари, в статии, а положителното се подминава с мълчание.
За последните 30 години в България, негативното измести позитивизма във възприемането на света и поради това е трудно, определени хора да ме разберете ...
Активен
Страници:
1
...
19
20
[
21
]
22
23
Нагоре