Live Web Cam Rousse

Live Web Cam Rousse => Препоръки, идеи, мнения / Tips, ideas, opinions => Темата е започната от: Lubopitna в октомври 16, 2007, 02:56:24Титла: А каква е идеята?
Публикувано от: Lubopitna в октомври 16, 2007, 02:56:24
Здравейте, наскоро разбрах за камерите в Русе. Самата аз не съм от града и затова не ми и стана ясно каква е идеята на това интересно начинание. Някой може ли да ми каже защо и как ви хрумна това?  Просто не ми е известно засега (може и да греша) да има друг български град "ала Биг Брадър" и ми стана любопитно просто :).

Благодаря ви предварително за отговорите.


Титла: Re: А каква е идеята?
Публикувано от: ftubusa в октомври 16, 2007, 03:16:02
Друг български град няма ама на запад имаааааааааааааа. Русе като най европейски град също има.
От просто по просто. ;D


Титла: Re: А каква е идеята?
Публикувано от: MyLoveMo в ноември 29, 2007, 04:01:09
Отдавна има и други градове с камери, гордея се, че Русе е един от тях  ;D


Титла: Re: А каква е идеята?
Публикувано от: Orthodox в ноември 29, 2007, 06:11:40
Разбира се, че има и други. Който иска да види кои са, па и да надзърне в живите картинки от разни кътчета на Родината - ето ви един своего рода портал с връзки към уеб-камерите на разни български градове и курорти:

http://www.eye-bg.org/ (http://www.eye-bg.org/)

Ето и списък на имената им: Банско, Боровец, Бяла, Велико Търново, Враца, Габрово, Златоград, Несебър, Плевен, Пловдив, Русе, Самоков, Силистра, Сливен, София, Стара Загора, Чепеларе, Шумен.

А идеята би трябвало да е ясна - популяризиране на красивите места и облика на населеното място сред хора, които не живеят в него и може никога да не го посетят, и то не само български граждани, но и навсякъде по света. Един вид виртуално гостуване или пътешествие...


Титла: Re: А каква е идеята?Русе
Публикувано от: kavhanatbolg в януари 29, 2008, 01:13:13
Русе е твърде на Изток за да е западен град или европейски.


Титла: Re: А каква е идеята?Русе
Публикувано от: SW2FL в януари 29, 2008, 01:41:29
Русе е твърде на Изток за да е западен град или европейски.
Какъв националист си ти, като пишеш такива работи?! Според теб какъв град е Русе? ориенталски? Или Азиадски?


Титла: Re: А каква е идеята?
Публикувано от: antiya в януари 29, 2008, 08:32:12
Много гръмко име си е избрал субектът, коментиращ Русе, но най-вероятно въобще не е русенец и не ми е ясно защо се опитва да всява смут във форума и да дразни пишештите и четящи тук! :o Любопитна съм да разбера кой български град е по-достоен да се нарече европейски?!


Титла: Re: А каква е идеята?
Публикувано от: antiya в януари 30, 2008, 11:27:16
България май също е твърде на изток, в сравнение с голяма част от Европа, но какво от това!!! :(


Титла: Re: А каква е идеята?
Публикувано от: Pfote2 в април 28, 2008, 07:03:50
Няма как да се обясни на човек, който не знае какво е Русе за какво става дума. МОга само две неща да кажа. Първото: единственият балгарски град, който е имал връзка два пъти в седмицата с Виена по Дунава. И второто - Елиас Канети, който се води австрийски писател, сам казва: Всичко което по-късно видях в Европа, го бях виждал вече в Русчук. То е въпрос и ккой какво е виждал. От там идва и оценката.
А голямият майтап е, че ако отворите Википедия на английски и потърсите Елиас Канети, ще видите, че е роден в Австро-Унгарския град .... Русчук. Не че Русчук е бил някога част от Австро-Унгарската империя, но самата грешка дава повод за заключения, относно европейското или неевропейското.
Много ясно, че в момента Русе е един град-паметник на една вече несъществузваща култура. Хората са се изнесли отдавна, или са измряли. Други хора са се заселили. Това е нормално. Но и само заради къщите си струва да има камери.