Страници: [1] 2   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Фитнес  (Прочетена 13801 пъти)
0 Членове и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
фараша
Hero Member
Неактивен Неактивен

Публикации: 1354

Профил
« -: декември 18, 2007, 04:25:06 »

Да препоръчате фитнес зала, по възможност в източната част на града...
Благодаря! Smiley

Share this topic on DiggShare this topic on FacebookShare this topic on GoogleShare this topic on Twitter

Активен
Linov
Moderator
Hero Member
Неактивен Неактивен

Публикации: 3334

Профил
« Отговор #1 -: декември 18, 2007, 10:54:23 »

до Париж има една по Плиска ама й забравих името. един приятел ходеше там. има една и до Кристал на Алеи Възраждане. не знам дали те устройват.
Активен

Във форума се ражда истината.
DunavFc
Jr. Member
**
Неактивен Неактивен

Публикации: 69

Профил Ел. поща
« Отговор #2 -: декември 19, 2007, 10:23:25 »

до Париж има една по Плиска ама й забравих името. един приятел ходеше там. има една и до Кристал на Алеи Възраждане. не знам дали те устройват.

Тази до Париж се казва Три-Сет
Активен
Orthodox
Hero Member
Неактивен Неактивен

Публикации: 4906

Профил Ел. поща
« Отговор #3 -: юли 16, 2016, 09:24:19 »

Вдигам тази тема от преди близо 10 години, защото няма по-близка до информацията, която поствам.

Става дума за поредната за Русе площадка за стрийт-фитнес, която този път е открита преди дни до улица Доростол, пред блок Комета. В града ни вече се създадоха няколко такива обекта за масово спортуване, но този е първият във Възраждане (или поне първият, за който зная). Има доста разнообразни съоръжения, не са забравени и кошчетата за отпадъци. Оформлението е приятно за погледа, в червено и черно. Дано се пази - и използва, разбира се! Надеждата е, че тези уреди ще бъдат някакъв стимул за младите (и не само за тях) да станат поне за малко от комповете и да раздвижат мускулите и кръвообращението си, та да бъдат по-здрави и тонизирани и телом, и духом. Smiley

Fitness1.jpg
Фитнес
* Fitness1.jpg (4832.57 KB, 2693x1857 - видяно 1494 пъти.)
Fitness2.jpg
Фитнес
* Fitness2.jpg (3169.31 KB, 2547x1345 - видяно 1545 пъти.)
« Последна редакция: юли 16, 2016, 10:15:09 от Orthodox » Активен

Smiley Четете и русенските теми във форума на SkyscraperCity!
Linov
Moderator
Hero Member
Неактивен Неактивен

Публикации: 3334

Профил
« Отговор #4 -: юли 17, 2016, 03:19:34 »

Айде да кажем, че е втората след онази зад английската. Лошото е, че тя се пораздрънка...
Активен

Във форума се ражда истината.
CaMaRo
Hero Member
Неактивен Неактивен

Публикации: 554

Профил
« Отговор #5 -: юли 17, 2016, 09:21:54 »

Преди седмица и в Дружба 3 откриха такава площадка , но е пълна с бабички,кърмачки и невръсни деца ... не се използва по предназначението си
Активен
Orthodox
Hero Member
Неактивен Неактивен

Профил Ел. поща
« Отговор #6 -: юли 17, 2016, 10:59:42 »

Айде да кажем, че е втората след онази зад английската.

Да, бях забравил за нея, рядко минавам оттам. Но пък и възприемам парка като нещо отделно от Възраждане, въпреки че са съседни части на града.

Лошото е, че тя се пораздрънка...

Е, това поне означава, че се е използвала, и то интензивно. Което е добре. Но пък и трябва да се поддържа, а това си е стара болка на българската държавна и общинска администрация - някакъв обект за обществено ползване се изгражда и се забравя. Мисъл и финанси за поддръжка няма, а без нея всичко създадено, колкото и добре да е направено, стига до съсипия и негодност. Но на никого не му дреме... Angry
« Последна редакция: юли 17, 2016, 11:03:01 от Orthodox » Активен

Русенец
Hero Member
Неактивен Неактивен

Публикации: 2255

Профил
« Отговор #7 -: юли 19, 2016, 01:09:30 »

Площадката за стрийт-фитнес във "Възраждане" се е получила много добре. Интересно, с чии средства ги изграждат - по проекти или от бюджета на Общината? 
Активен
Orthodox
Hero Member
Неактивен Неактивен

Профил Ел. поща
« Отговор #8 -: юли 19, 2016, 12:51:53 »

По-скоро са от общинския бюджет. Поне през последните две или даже три години следя благоустройствените проекти в Русе (независимо от източника на финансиране) и не съм попадал на европрограма, предвиждаща финансиране именно на такива площадки за масово спортуване. Макар че може и да съм пропуснал нещо, разбира се...
Активен

Русенец
Hero Member
Неактивен Неактивен

Публикации: 2255

Профил
« Отговор #9 -: юли 20, 2016, 03:25:59 »

И на мен така ми се струва. Също не съм виждал. Въпросът ми беше свързан с констатацията ти, че мисъл и финанси за поддръжка на новоизградените обекти обикновено няма, а в един много голям процент от случаите това са точно обектите, изградени с европари, по съвсем обективни и по още по-субективни причини...
Дано да ги поддържат добре тия площадки. За мен са глезотия като цяло, едно време като искахме стрийт-фитнес, се набирахме на лостовете за тупане на килими и правехме кофички върху избушени пързалки-слончета и нищо не можеше да ни спре. Cheesy
« Последна редакция: юли 20, 2016, 03:28:36 от Русенец » Активен
Orthodox
Hero Member
Неактивен Неактивен

Профил Ел. поща
« Отговор #10 -: декември 03, 2016, 06:51:49 »

Този постинг не е съвсем по темата, но понеже става дума за спортен обект в близост до площадка за стрийт-фитнес, пускам го в тази тема.

Непосредствено до площадката, изградена през лятото до блок Комета на ул. Доростол (писах за нея няколко постинга по-нагоре в тази тема), наскоро направиха и игрище за футбол на малки вратички - оградено с телена мрежа и с осветление на четири метални стълба (а Градският стадион още няма, хе-хе... Cheesy)

Така се оформи малък квартален спортен комплекс и остава само да пожелаем той да се ползва, и то не само от пенсионерки, а и от млади хора, вместо дупетата им да са постоянно залепнали на стола пред компа и да висят непрекъснато във фейса или скайпа... Grin

Football1.jpg
Фитнес
* Football1.jpg (1890.54 KB, 3264x2104 - видяно 1377 пъти.)
Football2.jpg
Фитнес
* Football2.jpg (1917.96 KB, 3264x2203 - видяно 1413 пъти.)
Активен

Русчуклия
Hero Member
Неактивен Неактивен

Публикации: 1430

Профил
« Отговор #11 -: декември 03, 2016, 09:29:33 »

Да споделя челен опит. Подобно игрище направиха в Чародейка и лятото едни приятели ме излъгаха да направим един мач там. Покритието е асфалт. Това добре, да кажем, че изкуствената трева е скъпо удоволствие. Но както се вижда и от тези снимки, около игрището е насипан дребен чакъл, който съвсем логично се разпръсква по цялото игрище. Така риска от подхлъзване е много сериозен а всеки знае какво става като паднеш на тези камъчки. Отделно не знам на това игрище как е, но на това в Чародейка, вратите не бяха закрепени за асфалта. Явно някои хора не си вземат поуки:

https://news.bg/regions/futbolna-vrata-ubi-dete-na-igrishte-vav-veliko-tarnovo.html
Активен
Orthodox
Hero Member
Неактивен Неактивен

Профил Ел. поща
« Отговор #12 -: декември 04, 2016, 11:43:26 »

Не съм проверявал дали вратите са закрепени, но най-вероятно не са (вижда се, че са поставени направо върху чакъла), защото такива обекти се правят по типов проект и навсякъде са еднакви, а за тези подробности никой особено не се замисля - най-малко пък строителите, които са просто изпълнители. Прав си - и насипаният чакъл, и незакрепените врати са си недостатъци, но може пък да са поправими, ако потребителите на такива обекти са по-активни и сигнализират до Общината. Предполагам, че това ще се вземе предвид и нещата ще се поправят, а само споделянето на мнение във форумите няма как да свърши работа. Все пак кучето скача според тоягата, и това си важи и за общинската администрация, за която тоягата е натискът от страна на гражданството. Smiley
« Последна редакция: декември 04, 2016, 11:45:32 от Orthodox » Активен

Русчуклия
Hero Member
Неактивен Неактивен

Публикации: 1430

Профил
« Отговор #13 -: декември 05, 2016, 04:13:53 »

И ти си прав. Трябва да се сигнализира за подобни неща. Но все пак проектантите на подобни съоръжения за това им се плаща, и то не малко пари, за да няма подобни недостатъци. Посочените от мен такива застрашават не само здравето, а и живота на децата, които се предполага, че ще използват тези съоръжения. Още повече, че има подобен прецедент у нас. Вероятно после пак ще има дела срещу "неизвестен извършител". Дано не съм лош пророк.
Активен
Orthodox
Hero Member
Неактивен Неактивен

Профил Ел. поща
« Отговор #14 -: декември 10, 2016, 03:02:50 »

Публикувам две нощни снимки на игрището и фитнес-площадката на улица Доростол, за които писах малко по-горе в тази тема. Четирите стълба с LED осветители са свързани с уличното осветление и ще бъдат включени през цялото време, докато е осветена и улицата, тоест от вечерта до сутринта без прекъсване. Види се, Общината може да си позволи да осветява цяла нощ един обект, който очевидно няма да се ползва нощем, защото LED лампите са в пъти по-икономични от повечето други видове осветителни тела и стойността на изразходваната от тях електроенергия е достатъчно малка.

Впрочем, на втората снимка се вижда, че покрай футболното игрище се осветява доста добре и разположената буквално на метър от него фитнес-площадка, така че монтажът на това осветление постига знаменития ефект на единия куршум и двата заека... Smiley

Playground1.JPG
Фитнес
* Playground1.JPG (1002.59 KB, 3187x1979 - видяно 1401 пъти.)
Playground2.JPG
Фитнес
* Playground2.JPG (1007.4 KB, 3233x2306 - видяно 1400 пъти.)
« Последна редакция: декември 10, 2016, 03:21:04 от Orthodox » Активен

Страници: [1] 2   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на:  

Страницата е създадена за 0.071 секунди с 26 запитвания. (Pretty URLs adds 0.01s, 2q)

Google e прегледал тази страница март 12, 2023, 08:44:24