Live Web Cam Rousse

Всичко за Русе => Спортният живот в Русе / Sports in Rousse => Темата е започната от: seemoreglass в август 24, 2010, 10:49:51Титла: Подкрепете построяването на закрит плувен басейн в гр.Русе
Публикувано от: seemoreglass в август 24, 2010, 10:49:51
"УВАЖАЕМИ ГОСПОДА,

Предлагаме в Русе да бъде построен закрит плувен басейн с размери 30/25/2 метра или с олимпийски размери 50/25/2 метра. За целта може да се използва мястото на саморазрушаващия се бъбрековиден басейн в общински комплекс „Норд” в Парка на младежта или друг терен по преценка на Общината.
Съоръжението може да се оформи като спортен комплекс с фитнес зали, сауна и др. и ще е подходящо както за развитие на масов спорт за деца и възрастни, така и за всички плувни спортове. На него ще могат да се провеждат национални и международни състезания.
Бихме могли да търсим финансиране на проекта от европейските фондове и от Министерството на физическото възпитание и спорта. Подкрепата на Община Русе обаче има решаващо значение.
Излишно е да повтаряме излаганите през годините аргументи в подкрепа на предложението и да даваме примери за това, че цивилизоваността на населените места днес се определя и по броя на плувните басейни в тях.
Убедени сме, че Русе отдавна има нужда от подобно съоръжение и че то категорично ще допълни неговия европейски имидж."

От: Спортен клуб по водна топка 'Локомотив' Русе

http://bgpetition.com/stroej-na-zakrit-pluven-basein-v-Ruse/index.html


Титла: Re:Подкрепете построяването на закрит плувен басейн в гр.Русе
Публикувано от: Русчуклия в август 24, 2010, 11:54:08
Щом става въпрос за спорт, от Йотов нищо хубаво не очаквайте...


Титла: Re:Подкрепете построяването на закрит плувен басейн в гр.Русе
Публикувано от: Valentin_K в август 25, 2010, 01:13:59
Изцепката с Дунав вече му изяде главата не на 100 а на 10000%


Титла: Re:Подкрепете построяването на закрит плувен басейн в гр.Русе
Публикувано от: svetlin74 в август 25, 2010, 10:00:04
Подписах аз, но да ви кажа също съм песимист за подобно начинание. Нашите управници ако не видят келепир , сиреч възможност за лично облагодетелстване, няма да си помръднат г@ъ. Писането на европроекти си е тежка работа , изисква знания, труд, главоболия , кой би се затормозявал излишно, само за една заплата , пък била тя и кметска.


Титла: Re:Подкрепете построяването на закрит плувен басейн в гр.Русе
Публикувано от: Orthodox в март 04, 2015, 11:06:29
Ще правят закрит басейн в Младежкия парк
4 март 2015

До 3 години в Младежкия парк в Русе ще има освен открит и закрит басейн. Общината започна процедура за отдаването на съществуващите басейни на концесия.


Така състезателите по водни спортове ще има къде да тренират и през зимата, защото на този етап възможностите им в Русе са ограничени, посочва dunavmost.bg (http://www.dunavmost.bg/Ruse/Video/14420-shte-pravyat-zakrit-basein-v-mladezhkiya-park-v-ruse).

В русенския клуб по водна топка “Локомотив” тренират 60 състезатели, но се обучават и още 200 деца. През лятото те ползват открития басейн в Младежкия парк. През зимата обаче заниманията им спират. Причината е, че в града няма подходящ басейн за този спорт.

“Изискванията са басейна да е с размери минимум 25 на 12.5 метра. Дълбочина над 1.80 метра. Не може да се провежда тренировъчен процес, защото просто няма такива условия”, пояснява Ивайло Димитров – треньор по водна топка.

Съоръженията в Младежкия парк, където през лятото тренират състезателите на Ивайло Димитров, ще бъдат отдадени на концесия за 30 години. Сега трябва само да се намери инвеститор, който е склонен да вложи 4 милиона лева, за да направи на мястото на стария и вече амортизиран басейн – закрит.

В концесията е предвидено новият стопанин на басейните да печели от сладкарница или ресторант. Общината пък ще взима от 30-годишната концесия по 20 000 лева годишно. А плувците в Русе ще имат място, където да тренират през зимата.

http://rousse.dir.bg/news.php?id=18601000 (http://rousse.dir.bg/news.php?id=18601000)