Страници: 1 ... 8 9 [10] 11   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: zakmeta.ruselive.com  (Прочетена 44711 пъти)
0 Членове и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
Русенец
Hero Member
Неактивен Неактивен

Публикации: 2320

Профил
« Отговор #135 -: февруари 13, 2010, 01:35:09 »

Аз пък не съм съгласен! Според мен, в случая Ники е прав. Просто явно русенци сме наивно тъпи! Това не е първата издънка на кмета със снега. Да припомня ли, че зимата през януари 2008, след големия сняг, положението пак беше плачевно. Само че, тогава снегът бързо бързо си отиде, а сега се задържа... И тук не става въпрос улиците да са "изблизани", когато има снеговалеж, тук става въпрос за това, че от два дни не вали сняг и никой не чисти. Сякаш Русе е 4-5 основни булеварда, по-второстепенните (именно второстепенни, не третостепенни!) улици и хората, дето живеят там, кучета ги яли!
P.S. А за Ирисблу определено беше пълна простотия, че го баннаха! Много хора мислят като него, дори и във форума, но просто той бе удобната жертва, идеалната мишена за избиване на чивията.
Активен
Orthodox
Hero Member
Неактивен Неактивен

Публикации: 5013

Профил Ел. поща
« Отговор #136 -: февруари 13, 2010, 02:42:03 »

Аз пък не съм съгласен! Според мен, в случая Ники е прав.

Че аз да не би да твърдя, че не е прав?! Нещо не си ме разбрал... Какво освен съгласие с тезите му означават думите ми:

Цитат
Ами ако е тъй (сиреч, както Ники твърди) - а изглежда, че е тъй...
?

Просто се питам защо напъдихме зааралията, който постваше отрицателно-критични мнения за Русе, щом има и русенци (настоящи и бивши), които мислят същото? Huh?
Активен

Smiley Четете и русенските теми във форума на SkyscraperCity!
Русенец
Hero Member
Неактивен Неактивен

Публикации: 2320

Профил
« Отговор #137 -: февруари 13, 2010, 03:13:53 »

Ортодокс, не визирах теб, говорех по принцип, не го приемай лично...
Активен
niki67
Hero Member
Неактивен Неактивен

Публикации: 572

Профил Ел. поща
« Отговор #138 -: февруари 13, 2010, 10:09:54 »

Ортодокс, позоваването ти на стихотворението на Смирненски по мой адрес е абсолютно неадекватно.
Аз по-добре от теб познавам това произведение. Освен, че е много обидно да го споменаваш по мой адрес, то е и без всякакво основание, т.к. е за хора, които са се възгордяли и се смятат нещо повече от другите. А аз не се смятам за нищо повече от другите, нито съм се възгордял, нито смятам, че живеещите в София са нещо повече от живеещите в Русе. Щото по тая логика живещите в Лондон пък са нещо много повече от живеещите в София и т.н.

Защо пренасяте с Деан нещата на личностна основа?! Аз ти казах за града.
Безобразие е, че улиците са в такова състояние.
Зле говори за вас, че смятате това за нещо нормално.
Зле говори за Деян, че винаги щял да мрази София, както беше писал веднъж, защото това е глупаво и ограничено - да се мрази някакъв град. Също така са глупави неговите обобщения по повод "всички софиянци" и т.н., тъй като 2 милиона души са много различни и не могат да се слагат под един знаменател.
Русе е лошо място за бизнес, той не върви добре, доходите са ниски и развитието - слабо.
Възможностите са изключително малки във всяко отношение, както за кариера, така и за забавления или спорт. Това са просто факти.

И накрая - адски смешно и наивно е да се отрича това и човек да приказва като тебе, Ортодокс, например, как си бил доволен, че навремето си решил да не оставаш в София.
Ти нямаш никаква идея какво представлява в момента София, а и не само София, щото по всичко личи, че не си излизал от Русе от години.

И накрая - София изобщо не е върха на сладоледа, също има страшно много проблеми. Жалко, че толкова сте разбрали какво съм искал да ви кажа. Възроптах поради робската психика не само на русенеца, а на българина въобще, че приема за нормално нещо, което изобщо не е нормално. Щото плащате данъци, а градът е в ужасно състояние и вие смятате това в реда на нещата.

Да, по отношение на общественото съзнание София е доста по-напред и винаги е била.

Айде със здраве.
« Последна редакция: февруари 13, 2010, 10:12:43 от niki67 » Активен
ilko
Илко
Hero Member
Неактивен Неактивен

Публикации: 520

Профил Ел. поща
« Отговор #139 -: февруари 13, 2010, 11:07:41 »

Обществото в София ,е лапнало всички управленчески позиции в държавата и като има проблемчета просто си задейства структурите издържани с парите и на дриплъовците от провинцията . Чук или наковалня ,това е въпроса . Вместо да ни налагат с чуковете ,по добре да изровим томаховките/брадвите на автономията !
Активен
niki67
Hero Member
Неактивен Неактивен

Профил Ел. поща
« Отговор #140 -: февруари 13, 2010, 11:13:54 »

Ами това Илко, е поредната ти глупост, защото данъците, които софиянци плащат, са много повече от това, което получава градът. Между другото бюджетите  са публични, могат и в нета да се намерят, и ако малко вдява човек от финанси, може и види реалното положение на нещата.
Активен
deian
Hero Member
Неактивен Неактивен

Публикации: 2875

Профил
« Отговор #141 -: февруари 13, 2010, 11:30:51 »

Между другото, ще ми обясниш ли защо всички големи вериги, от които цяла България пазаруваме, са регистрирани в София? Къде отиват данъците им?
А защо спамим темата за сигнали към кмета?
Активен
niki67
Hero Member
Неактивен Неактивен

Профил Ел. поща
« Отговор #142 -: февруари 13, 2010, 11:52:48 »

Винаги съм се чудил на хора, които се изказват за неща, от които не разбират.

Данъците на тази вериги отиват в Републиканския бюджет. Там отиват данъците на всички фирми, от всички населени места, с изключение само на данъците по ЗМДТ, които са много малък процент.

После от Републиканския бюждет се разпределят пари за всички Общини, като на София се дава много, много по-малко, отколкото са постъпленията от софийските фирми. А оборотът на Метро - Русе е над 10 пъти по-малък от оборота само на Люлинското Метро, а на люлинското пък е 2 пъти по-малък от на Младост-кото метро. Същото важи и за другите вериги.

Това за данъците. За спама - щом смятате, че ужасното състояние на улиците в Русе е спам, а не сигнал към кмета ви, то напълно си заслужавате да живеете в условията, в които живеете.
« Последна редакция: февруари 13, 2010, 11:55:09 от niki67 » Активен
deian
Hero Member
Неактивен Неактивен

Публикации: 2875

Профил
« Отговор #143 -: февруари 13, 2010, 12:00:34 »

Ники, всички сме съгласни, че улиците не бяха почистени навреме! Какво очакваш да направим? Писано беше по вестници, електронни медии, имаше коментари на читатели и т.н. Да идем да свалим кмета от длъжност с преврат ли? Следващия мандат сигурно няма да го изберем, споко (не че аз съм го избирал него).
Активен
ilko
Илко
Hero Member
Неактивен Неактивен

Профил Ел. поща
« Отговор #144 -: февруари 13, 2010, 12:14:12 »

Тез софииските данъци нали се набавят върху държавните им заплати .Аз да вземам 3 хил лева на държавна службичка ,отделно още толкова за някакво докладче и рефератче ,как няма да се пълни софииската хазна от данъци . Какъв процент от държавния бюджет се изяжда за заплати в София и в Русе ? Ники ,дай линк и поздрави Евгени Минчев и оня от чай . Да сте живи и здрави ,нямам нищо против вас ,остана само отровата за мишки .
Активен
niki67
Hero Member
Неактивен Неактивен

Профил Ел. поща
« Отговор #145 -: февруари 13, 2010, 12:50:02 »

Илко, както винаги, си писал някакви невероятни глупости. Виж сега, не мога в рамките на форума да те ограмотявам, защото очевидно си вопиющо неграмотен. Материята е обширна и е невъзможно в един постинг да бъде изложена. Обаче най-кратко и просто казано, данъците върху всички заплати, независимо в кое населено място работи човек, отиват в Републиканския бюджет. И на софиянеца, и на този от Долно Нанагорнище. Средствата се акумулират централно и после се правят трансфери към всички общини. Отделно общините имат и собствени постъпления, които са доста малко обаче и не са в състояние да покрият разходите на нито една община, освен само на София - град, по разбираеми причини.

3 хиляди лева на държавна служба в България не съществуват, но сред многото глупости, които си писал, една в повече не е от значение. Дори заплатата на Президента е по-малка. Обаче да, в частния сектор има много хора в София, които изкарват и повече от 3 хиляди. Ами такъв човек плаща 10 пъти повече данък от един русенец, който взема 300-400лв. А после тези събрани данъци, в които най-голям дял имат софийските работещи, се дават на общините в провинцията, включително и на Русе. Така че софиянци издържат на практика всички останали, а не обратното.
Другата ти голяма простотия е за заплатите от бюджета. Първо, в България по-голямата част от доходите и заплатите са в частния сектор, второ, от държавния бюджет заплати не се плащат. А се правят трансфери към разпоредителите с бюджетни средства, и те вече финансират бюджетните организации, в които се дават заплати. При държавните служители има точно определени щатове, които не са никак високи, а работещите в централните министерства и ведомства в София вършат административна работа за цялата страна.

Като нямаш понятие от дадена материя, не се изказвай, защото си смешен. Отделно дето и стилът и правописът ти са под всякаква критика. Дори и Русе не познаваш очевидно, щом имаш невероятно нелепата идея Лома да стане плавателен, който е една рекичка до коляно и минава в голямата си част през промишлени райони, съвсем неподходящи за изграждане на увеселителни зони.

Аз тия неща ги обяснявам не на тебе - то е ясно, че няма грам да вденеш от тях - а ги обяснявам, понеже четат и други хора и да им стане ясно как се разпределят средствата и как функционира финансовата система на държавата. Понеже и други хора си мислят, че провинцията "хранела" София, което е абсолютно невярно. Всъщност е точно обратното.

Пък просташките ти намеци относно Е.Минчев и прочее показват липсата ти и на възпитание, /разсъжденията ти пък показват липсата на образование/, така че мен не ми пука, на теб ще се смеят хората и ще оценят по достойнство "високото" ти ниво. Форумците не пасат трева и едва ли може да се очаква, че много ще ти се израдват на обидите и на лошия стил.
Активен
ilko
Илко
Hero Member
Неактивен Неактивен

Профил Ел. поща
« Отговор #146 -: февруари 13, 2010, 01:30:21 »

Браво Ники ! Моля обясни колко е бюджета на р.България и какъв процент е за Русе ,като се знае че,Държавната субсидия е в размер на 47 654 502 лв. Между другото консула в Осло ,гаден апаратчик взема около 3 хил евро ,а покрай него има и други храненици или рантутници ,както е по точно .
« Последна редакция: февруари 13, 2010, 01:34:55 от ilko » Активен
niki67
Hero Member
Неактивен Неактивен

Профил Ел. поща
« Отговор #147 -: февруари 13, 2010, 01:38:19 »

Между другото консула в Осло ,гаден апаратчик взема около 3 хил евро ,а покрай него има и други храненици или рантутници ,както е по точно .

Eми не може всички да са като тебе общи работници по строежите, все пак и квалифицираната работа някой трябва да я работи.
Активен
ilko
Илко
Hero Member
Неактивен Неактивен

Профил Ел. поща
« Отговор #148 -: февруари 13, 2010, 01:56:36 »

Отново си прав ! Ако може дай данни колко е бюджета на р България . Под апаратчик имах предвид истински стар другар ,квалифицирал се по времето на ссср . Срамна работа няма ,ще ме е срам да крада ,мамя и прося . 
« Последна редакция: февруари 13, 2010, 02:01:09 от ilko » Активен
niki67
Hero Member
Неактивен Неактивен

Профил Ел. поща
« Отговор #149 -: февруари 13, 2010, 02:10:56 »

Ей няма спасение ве Cheesy Милиони линкове има, ама щом толко настояваш ето ти един за 2009

http://www.ciela.net/FreeStateGazette/OpenDoc.aspx?id=0&idna=7F4AD95A&idstr=0

глей там за общините какво е предвидено - за Община Русе 54млн
за Столична община - 268млн

Колко пъти е разликата? 5 пъти.

Ха сега ми кажи, София 5 пъти ли е по-голяма от Русе? Горе-долу 170х жители да приемем, че има Русе, по 5 прави 850х души. В София има около 2 млн. Това значи, че на човек в София се пада 3 пъти по-малко държавна субсидия, отколкото на човек в Русе.
М?
Активен
Страници: 1 ... 8 9 [10] 11   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на:  

Страницата е създадена за 0.07 секунди с 26 запитвания. (Pretty URLs adds 0.01s, 2q)

Google e прегледал тази страница октомври 30, 2021, 12:38:44