Добре дошъл/дошла,
Гост
. Моля,
въведи своето потребителско име
или
се регистрирай
.
Изгуби ли
регистрационния е-мейл?
Live Web Cam Rousse
Всичко за Русе
»
Русе / Rousse
»
zakmeta.ruselive.com
Username:
1 Час
1 Ден
1 Седмица
1 Месец
Завинаги
Password:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Сигнали за кмета
Вход
1
...
9
10
[
11
]
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: zakmeta.ruselive.com (Прочетена 44709 пъти)
0 Членове и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
niki67
Hero Member
Неактивен
Публикации: 572
Re:zakmeta.ruselive.com
«
Отговор #150 -:
февруари 13, 2010, 02:19:28 »
Я да видим, в тази криза за 2010 година какво е предвидено.
Ей оттук
http://www.minfin.bg/bg/page/419
може да се отвори файлът, който е в PDF формат.
Та четем - за Русе 51 491,6 х.лв, тоест 51 млн и половина.
За Столична Община -254 млн. Съотношение - 1 към 4,93.
Та и само количеството на хората не е правилно да се гледа, защото в София заплатите са в пъти по-високи и съответно данъците от тях са в пъти повече. Ами фирмите? Софийските фирми внасят много повече ДДС и корпоративен данък в бюджета, ПРОЦЕНТНО, спрямо русенските, а в абсолютна стойност естествено е в няколко десетки пъти повече.
Срещу това, на София се дават мизерни срещу вноските й пари, и съвсем очевидно на жител на София се пада много по-малко държавна субсидия, отколкото на жител на Русе. Тъй като очевидно населението на София не е само 5 пъти повече от русенското, а е около 15 пъти повече.
Така че стига с глупостите. Това, че София живеела за сметка на провинцията, може да го твърдят или неграмотни, или незапознати хора.
«
Последна редакция: февруари 13, 2010, 02:26:15 от niki67
»
Активен
mm201
Jr. Member
Неактивен
Публикации: 68
«
Отговор #151 -:
февруари 13, 2010, 02:50:31 »
Искам само да питам-не засягам лично никого,не съм икономист и не са ми ясни някои работи.Та въпросите ми са:Защо като купя кола на лизинг номера е софийски?Преди две седмици ми удариха колата ,гледаха я вещи лица и т.н.На въпроса ми кога да очаквам превода на парите,от застрахователната компания, казаха че ще пращат документите в София. Като се върнат тогава.Не може ли всичко да става в Русе?Защо в България всичко минава през София?Защо от София се контролира всичко в другите градове?Би било правилно да имат някаква автономия.А затова кой кого храни ,ако няма провинция,няма да я бъде и София .Това е мое мнение.Иначе софиянци са хубави хора. Просто системата вБГ е сбъркана.
Активен
niki67
Hero Member
Неактивен
«
Отговор #152 -:
февруари 13, 2010, 06:04:07 »
Ами глей сега, като вземеш кола на лизинг, ти не ставаш собственик. Не веднага. Лизингът, по принцип, е един вид наем, и може да има опция да станеш собственик след изплащане на последната вноска, или да няма такава опция. В България разпространената форма е, че има такава опция, т.е. ставаш собственик, но след плащане на всички вноски.
Дотогава колата не е твоя - тя е на лизинговата компания. Явно си избрал компания, която е софийска и много ясно, че колите, след като всички са техни, са регистрирани в София. След като станеш собственик, ще можеш да си я регистрираш в КАТ-Русе.
Така че дето казваш, че ВСИЧКО минава през София, не е вярно. За национална лизингова компания е нормално да бъде базирана там, ако отдава на лизинг във всички или в повечето големи градове.
Колкото за "храненето", това са смешни работи в 21-век. Разбира се, че си прав, че без провинция няма столица. Всяка държава си е държава като цяло и цялата й територия е важна.
Най-добрият пример е Германия, където населението е равномерно заселено по цялата страна, създадени са икономически и обществени условия навсякъде стандартът да е почти еднакъв. Много ще е хубаво да са всички страни като Германия, но поне в Европа за съжаление повечето не са така, и не само страни като България, които имат доста да наваксват в развитието си, ами и в Англия има голям конраст между Лондон и провинцията, и във Франция има голям контраст между Париж и провинцията, да не говорим за Унгария например, или Словакия, където 30% от населението живеят в столиците.
Аз визирах финансовата страна на нещата. Софиянци плащат най-много данъци, а най-малка част от тях им се връща като бюджет на Столична община. Така че от гледна точка на пари, София издържа провинцията и това си е точно така. Голямата част от Републиканския бюджет, която се дава на министерствата, отива за цялата страна, т.к. например Министерството на отбраната има числен състав в Южна България много повече, отколкото в столицата или в Северна. Което се дава на МВР, също отива за цялата страна и въобще, аз и на Илко му казах, че не мога да изнасям тук лекции, понеже и мястото е малко, и времето ми не е неограничено, пък и не това е целта на форума. Просто ще е хубаво който не разбира, да не се изказва по теми, по които няма хабер.
Аз да съм се включил в темата, дето коментирате фотоапаратите? Не разбирам от тая материя и не коментирам, Ортодокса и Пфоте са главните участници там. Аз си мога да си снимам с моя апарат колкото си мога и това ми стига, макар че повечето ми снимки са по-хубави от тия на Ортодокса
Имам си някакво вътрешно усещане как да нагласям параметрите. Ама понеже не знам изобщо теорията, не съм и писал по въпроса. Та така.
Активен
Митака
Hero Member
Неактивен
Публикации: 1152
«
Отговор #153 -:
февруари 13, 2010, 07:37:27 »
А кмета на София какъв е? Бързо забравихте кризата с боклука. Европейска столица превърнала се в бунище. Сто пъти по-гнусна история отколкото със снега в Русе.
Всеки кмет си има кусури, не ни трябват твоите критики, ние си знаем. Затова се избира не най-добър кмет, а най-малко лошия такъв. Защото просто са такива условията в нашата държава.
Активен
niki67
Hero Member
Неактивен
«
Отговор #154 -:
февруари 13, 2010, 09:08:52 »
И ти както винаги, си писал глупости, Митак.
Дреме ми.
Активен
Митака
Hero Member
Неактивен
Публикации: 1152
«
Отговор #155 -:
февруари 13, 2010, 11:25:51 »
Цитат на: niki67 в февруари 13, 2010, 09:08:52
И ти както винаги, си писал глупости, Митак.
Дреме ми.
Мерси за оценката. Да си жив и здрав!
Активен
ilko
Илко
Hero Member
Неактивен
Публикации: 520
«
Отговор #156 -:
февруари 14, 2010, 01:22:59 »
Ники ,що са прайш на умряла шушумига . Къде са 11 730 000 000 долара колкото е бил бюджета за 2009. Аз се обзалагам ,че 90 процента от парите са останали в София . Изядохте го и го изпихте с Евгени Минчев и оня от ,,чай,, . Тоз кокал го лапнахте целия и го облизвате още ,нямате срама
Активен
niki67
Hero Member
Неактивен
«
Отговор #157 -:
февруари 14, 2010, 01:49:36 »
Ей, неграмотното си е неграмотно и туйто.
Абе Илко, казах ти, че не мога да те образовам във форума. Хем ти е написано всичко, ама то трябва поне средна образованост да може да го разбереш.
За общините се отделя част от бюджета. Другата част отива също за цялата страна. Не виждаш ли например 2 млрд се дават за пенсии към бюджета на НОИ, защото той е на дефицит. От тях се плаща на всички пенсионери. Има суми за капиталови разходи, за пътища, които също се строят в цялата страна. Има вноска за външния дълг, има вноска за ЕС и т.н. А от това, което се отделя за общините, най-ощетена е Столична община.
Не мога да те ограмотявам тука, съжалявам. Колко си невежа, мисля стана ясно отдавна. Не може човек да знае всичко, но най-са лоши тези, които хем не знаят, хем не разбират от нещо, хем си въобразяват, че много разбират и не искат да се учат. Ваша си работа, както казах, дреме ми на мен. Негативите от това са си за вас.
Активен
emo_rub4ev
Full Member
Неактивен
Публикации: 140
«
Отговор #158 -:
февруари 23, 2010, 09:48:16 »
Забелязвам, че сте подхванали много интересна тема в
zakmeta.ruselive.com
Активен