Live Web Cam Rousse

Всичко за Русе => Русе / Rousse => Темата е започната от: Pfote2 в май 31, 2009, 04:43:28Титла: UFO над Русе 1966 година
Публикувано от: Pfote2 в май 31, 2009, 04:43:28
Трябва да е било в края на август 1966 година. Изведнъж над Русе се появи някакъв обект с форма на трапец. Цвят - сребрист. Небето беше синьо, чисто, а обектът сребристобял.
Големината му беше колкото на самолет на около 10.000 метра - такива минават и днес над Русе и се виждат в ясни дни. Във всеки случай много високо и поради това като много малък видим обект. Виждаше се, обаче, ясно. Първия ден го забелязах около 14 - 15 часа до стъклената будка. Хората се бяха събрали и гледаха нагоре. Тия какво гледат? И като погледнах и аз го видях. Първият ден беше един обект с друг, втори обект,  прибл. три пъти по-малък от него. Един зад друг. На другия и третия ден обектът беше само един и иглеждаше непроменен. Променяше си само леко наклона спрямо земята, тоест малките страни на трапеца си променяха размера, но пък оставаха неизменни за целия ден.
Първия ден обектът се намираше точно над града - съвсем до зенита. На втория ден се намираше по наизток, а на третия ден се беше преместил назапад от точката, където беше първия ден. Но и трите дни не се движеше, а си сдеше на едно и също място, так където го беше заварила сутринта. През нощта не се виждаше. Нямаше никаква светлина, която да напомня за обекта.
Първите два дни, особено първия хората се спираха на групи и гадаеха какво може да бъде това нещо на небето. На третия ден вече никой не му обръщаше внимание.
Вестник Дунавска правда излезе със специална дописка на г-н Златов - тогава преподавател във ВИМЕСС по някаква техническа наука или физика. Той пишеше, че били остатъците от ракета носител. На мен обяснението ми се вижда и до днес не особено подходящо.
Във всеки случай някой от родителите ви ще е чувал - виждал. В виблиотеката ще се намери и броя с обяснението г-н Златов. Сметнах за нужно да го споделя.


Титла: Re:UFO над Русе 1966 година
Публикувано от: Русчуклия в май 31, 2009, 05:03:00
Няма ли снимка? Би трябвало за 3 дни все някой да се е сетил да го щракне за спомен  :)
И аз имам подобен случай, но НЛО-то беше по различно. Живея в Чародейка и терасата ми гледа точно към полето. В самия край на града съм. И си играехме пред блока върху едни гаражи, които ги бяха наслагали където има падне пред блоковете. Тогава някой викна: "Вижте" и като се обърнахме видяхме едно голямо заслепяващо, огнено кълбо, което се движеше с огромна скорост успоредно на хоризонта и доста ниско в посока Касева чешма. Побягнахме да го гледаме. Понеже се движеше много бързо се скри зад съседния блок и докато стигнехме този блок вече беше прекалено далеко за да се види добре и изчезна. После вестниците в града писаха какви ли не глупости, като например, че било самолет или фар на мотор. А аз го видях с очите си, както и цяла банда хлапета и съм убеден, че си беше нещо като огнено кълбо. И до днеска от време на време се сещаме с приятелите, които са били и те там и се чудим. Още не мога да си го обясня... :o


Титла: Re:UFO над Русе 1966 година
Публикувано от: CaMaRo в май 31, 2009, 06:17:30
Аз вярвам в извънземни.Не може в цялата вселена да сме само ние.В vbox7 има доста клипове с НЛО


Титла: Re:UFO над Русе 1966 година
Публикувано от: Русчуклия в май 31, 2009, 06:26:53
абе не знам извънземни ли са били. Аз ви казвам какво съм видял. Не мога да гадая какво е било. Повечето от тези клипове са скалъпени. Иначе има такива, които са наистина необясними.


Титла: Re:UFO над Русе 1966 година
Публикувано от: Pfote2 в май 31, 2009, 06:43:03
Аз да напомня все пак, че UFO е неидентифициран летящ обект. Никой не казва, че е със зелени човечета вътре. ХУбаво е да се види в Дунавска правда след 10.08. до към 01.09.1966. Двайсет вестника са. И бих го направил, ама не съм в България. Да видя сега какво е точно писал, че тогава не бях съгласен.
А и снимка нямаше да стане на филм. Нали ви казах, че се виждаше с размер на самолет на 10.000 метра. Само че трапецовидно.


Титла: Re:UFO над Русе 1966 година
Публикувано от: Русчуклия в май 31, 2009, 07:15:05
Аз също не влагам в понятието НЛО или UFO задължително извънземен произход, но повечето хора като чуят и си казвая: "я, извънземни"


Титла: Re:UFO над Русе 1966 година
Публикувано от: Pfote2 в май 31, 2009, 07:59:53
Аз затова и го напомних, защото като чуят хората НЛО (бях позабравил думата) - започват да говорят за извънземни цивилизации или, както казваш, за извънземни същества. А има вероятно неизброимо много феномени, с които човек - науката - още не се е сблъсквала и като/ако се сблъска няма да може да ги обясни веднага. И тъй като тия неща са "на небето" се смята, че са летящи.
Аз просто написах за едно събитие преди много години и съм вероятно единственият във форума, който го е видял. Затова направих връзката с вестника Дунавска правда. За тия, които биха се заинтерсували. Защото фактът не беше оспорван, още повече, че статията беше от третия ден, когато "нещото" беше все още на небето.


Титла: Re:UFO над Русе 1966 година
Публикувано от: krasi_guteva в май 31, 2009, 08:11:24
Pfote2, действително имаше такива обекти. Имам спомен като дете . Живеех над Централна гара. Беше през деня и наизлязоха съседи . Видяхме в посока североизток два  бели ,според моите детски спомени, триъгълника. Бяха неподвижни и запазиха положението си дълго време. Досега , колкото и да разказвах този случай ,никой не ми вярваше. За пръв път се "появява" и втори очевидец. Не съм чела досега в пресата за този случай. Може би не съм се интересувала.


Титла: Re:UFO над Русе 1966 година
Публикувано от: Pfote2 в май 31, 2009, 08:21:22
Значи говориш за най-първия ден, когато бяха два. Защото следващите два имаше само един обект.
То, тялото, между другото, не се движеше, но смътно си спомням, че в единия от дните - втория или третия, когато беше вече само едно, си смени положението от едната страна на небето - на другата. Самото преместване, обаче, не го видях.
Не знам дали имате опит с търсене на неща в библиотека във вестници, но става така: Те ги имат подвързани по години. Отива се, дайте ми 1966 година и се търси от дата до дата. Статията е от г-н Златов, тогава май доцент. Не знам дали е жив. Някой знае ли? Жена му беше преподавателка по математика също във ВИМЕСС, г-жа Златова.

Сега погледнах. Няма в Интернет нищо за доцент (професор) Златов от Русе. Нито за НЛО над Русе. А го видя целия град и то така интензивно говориха и го обсъждаха, че на третия ден хората загубиха интерес. Аз си го спомням като днес. Чаках да дойде приятелката ми - живееше на Баба Тонка 12 - там на ъгъла имаше гастроном, та до него бях тези дни на няколко пъти и използвах чакането за да видя къде отиде светлото тяло.


Титла: Re:UFO над Русе 1966 година
Публикувано от: Русчуклия в май 31, 2009, 09:07:57
Ако е доцент Златев, а не Златов, то той ми е преподавател, но преподава История. На мен пък майка ми ми е разправяла как като съм бил бебе и ме е разхождала с количката по центъра пак ей така са се събрали много хора и са гледали към небето. Имало пак някакво НЛО и стояло няклко часа. Има такива случки. И други хора са ми разправяли, че са виждали разни триъгълници, които се съединявали и се разпръсквали. Аз триъгълници все още не съм виждал, но мойто бепе не-по малко озадачаващо. А относно вестника. Като ходя в бибилиотеката сега покрай изпитите обещавам, че ще проверя ;)


Титла: Re:UFO над Русе 1966 година
Публикувано от: Pfote2 в май 31, 2009, 09:15:39
Не, тоя беше ЗлатОв. Много си държеше на о-то. И беше физик. Или математик, ама вероятно физик. Къщата им беше на Олимпи Панов - срещу фурната на Гладстон с прозорци към К. Иречек. Бяха купили къщата от мои роднини Павлови. Приятни хора бяха. Възпитани.

Добавка. Ето и моят приятел д-р Ненов си спомня. И той е на мнение, че е било 1966 година.
 


Титла: Re:UFO над Русе 1966 година
Публикувано от: Русчуклия в май 31, 2009, 09:25:27
Аз още не съм бил замислен тогава  :D


Титла: Re:UFO над Русе 1966 година
Публикувано от: Pfote2 в май 31, 2009, 09:35:02
Всяко нещо с времето си. Сега нали си тука!


Титла: Re:UFO над Русе 1966 година
Публикувано от: CaMaRo в май 31, 2009, 10:03:02
http://www.youtube.com/watch?v=aJGeZz3XcsE


Титла: Re:UFO над Русе 1966 година
Публикувано от: Русчуклия в май 31, 2009, 10:10:41
Тези записи са ми крайно съмнителни