Добре дошъл/дошла,
Гост
. Моля,
въведи своето потребителско име
или
се регистрирай
.
Изгуби ли
регистрационния е-мейл?
Live Web Cam Rousse
Всичко за Русе
»
Русе / Rousse
»
Футуристично
Username:
1 Час
1 Ден
1 Седмица
1 Месец
Завинаги
Password:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Сигнали за кмета
Вход
1
]
2
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: Футуристично (Прочетена 14359 пъти)
0 Членове и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
фараша
Hero Member
Неактивен
Публикации: 1432
Футуристично
«
-:
декември 14, 2008, 01:08:06 »
Днес докато си смучех кафето в новото кафе в Дунав, се замислих какво ли би било, ако на покрива на Общината се направи един терасовиден ресторант с лятна градина с много зеленина и изглед към площада. Вероятно ще трябват да се изградят 2-3 външни /примерно стъклени/асансьори за посетителите. Или пешеходна алея и /или стълби тръгващи от фонтаните и стигащи до покрива.
Вариант 2: А защо да не намалим или махнем ресторанта и да добавим мини паркче или ботаническа градина?
Леко неестествено е да е на покрив, но то там е и закачката. И пак алея или стълби откъм площада. Градска градина на 2 нива.
Иначе речено, що пък да не направим нещо като забележителност от една такава грозновата соцсграда?
Активен
deian
Hero Member
Неактивен
Публикации: 2875
Re: Футуристично
«
Отговор #1 -:
декември 14, 2008, 09:20:15 »
фараша кмет, фараша кмет!
Активен
Linov
Hero Member
Неактивен
Публикации: 3482
«
Отговор #2 -:
декември 14, 2008, 10:09:01 »
Фараш, ти май не просто си забелязал колко струва бакардито в кафето в Дунав... Сега си обяснявам защо жена ти се разкарва с тениска "Enjoy farasha responsibly" дот ком, а на гърба й има нарисуван-о катинар-че.
«
Последна редакция: декември 14, 2008, 10:30:39 от Rosen Linov
»
Активен
Във форума се ражда истината.
фараша
Hero Member
Неактивен
«
Отговор #3 -:
декември 15, 2008, 01:15:09 »
Цитат на: Rosen Linov в декември 14, 2008, 10:09:01
Сега си обяснявам защо жена ти се разкарва с тениска "Enjoy farasha responsibly" дот ком, а на гърба й има нарисуван-о катинар-че.
Ти да видиш пък какво пише на бельото и...
Сериозно, не сте ли се замисляли, че сградата Общината ни като форма, е доста подходяща за една стена за спортно катерене. Има си височина, има си и обратни наклони, вероятно и зрители би събрала. Абе има хляб в тая сграда...
Ако се направи и предноспоменатата алея, разните му скейтърчета направо ще се размазват на нея от кеф и падания.
Активен
deian
Hero Member
Неактивен
«
Отговор #4 -:
декември 15, 2008, 12:02:39 »
Скейтърите можеха да ги пуснат на плочките пред общината, вместо да им правят площадка. И без това съветниците там си паркират колите.
Активен
Linov
Hero Member
Неактивен
Публикации: 3482
«
Отговор #5 -:
декември 15, 2008, 12:06:13 »
Не те ли е срам бе! Тогава къде щяха да си паркират колите?! Ам ко някой скейтър драсне Каптивата на Ге'ерал Валю?!
Активен
Във форума се ражда истината.
фараша
Hero Member
Неактивен
Re:Футуристично
«
Отговор #6 -:
май 16, 2009, 11:41:03 »
Цитат
Колко струва влек втора ръка от алпите заедно с оръдията за сняг ? Колко струва разширяването на Лома и асвалтирането на 2 км алея ? Трябва да се инвестира в масовия спорт и всякъква физическа активност . По добре за ски писта отколкото за болница !
Според това е по-правилната тема за подобна дискусия.
Сега сериозно моето мнение по въпроса. Харесвам идеите и размаха на Илко, но не ми допада тяхната нефокусираност. Защо да правим Лома плавателен, като и Дунава в момента не го ползваме по този начин? Защо ни е да развиваме планински спортове в равнинен крайречен град? Защо да местим летището, ако и старото не проработва.
Много по-богати градове не могат да си позволят супер развитие във всички посоки.
Русе не може едновременно да е индустриален тигър, културна столица, финансово сити, национален спортен център, курорт или туристически център, университетски град и зелен, тих и приятен за живеене.
А и да се мисли за свободното време на хората, без преди това да е решен въпросът със заетото им време, е не особено разумно. Аз лично в краткосрочен и средносрочен план бих заложил на стимулиране на услуги/индустрия, и постепенно в дългосрочен бих надградил до културна столица.
Активен
ilko
Илко
Hero Member
Неактивен
Публикации: 520
«
Отговор #7 -:
май 17, 2009, 12:03:42 »
1Дунава е прекалено голям с неконтролируемо ниво и малко хора биха насърчили децата си да влизат в него .Лома по лесно би се укротил в нещо като езеро/залив с плажна ивица .2 Защо 200 хил град да няма алтернатива за зимни спортове при условие че имаме зима подобна на Осло. Под 30 хил евро струваше въпросния влек от Австрия който ползваха в предградието на Осло. Аз самия бих инвестирал в този проект и съм уверерен че при сегашната липса на конкуренция в радиус 200 км ,ще е печеливш. Прилагам снимка на въпросния хълм 3 пъти по нисък от евентуалния Русенски аналог.Децата от малки се качват на ски и спортуват ,тинеиджърите са следобяд а вечер идва цялото семейство. Аз не съм по долен от норвежците и искам и заслужавам същите добри и разнообразни условия за живот като тяхните ! Но те имат организация и РАБОТЯТ !Двата проекта са осъществими за града център на планов район. 3 Летището е в община Иваново и София ще отреже Щръклево да се присъедини към Русе .Не желая да спекулирам какви усложнения могат да изникнат от този факт .Аз все още смятам построяването на ново на пътя за София за по удачно ,но и по скъпо !!!
Футуристично
ski pista.JPG
(313.35 KB, 1632x1224 - видяно 711 пъти.)
Футуристично
wlek.JPG
(289.13 KB, 1632x1224 - видяно 651 пъти.)
«
Последна редакция: май 17, 2009, 03:02:07 от ilko
»
Активен
фараша
Hero Member
Неактивен
«
Отговор #8 -:
май 17, 2009, 12:41:44 »
Цитат на: ilko в май 17, 2009, 12:03:42
1Дунава е прекалено голям с неконтролируемо ниво и малко хора биха насърчили децата си да влизат в него .Лома по лесно би се укротил в нещо като езеро/залив с плажна ивица .
То като ще е само за плажа, по-добре общината да финансира изграждането на няколко басейна по кварталите или на общински аквапарк. А и Лома е твърде мътна река /по-мътна и от Дунава/за да се правят по нея водоеми с цел плуване. Дъното ще е яко с кал и наноси. Виж крайречен парк е по-смислен, но проблемът с отчуждаване на имоти покрай реката ще е сериозна пречке
Цитат на: ilko в май 17, 2009, 12:03:42
Аз самия бих инвестирал в този проект и съм уверерен че при сегашната липса на конкуренция в радиус 200 км ,ще е печеливш.
Е това вече е мъжка приказка! Щом си готов да инвестираш стотина хиляди евро и повече в това начинание, няма кво повече да коментирам. Стига да е екологично приемливо, имаш моята подкрепа и вероятно на повечето русенци. Това е и добър повод да се върнеш де;)
Активен
ilko
Илко
Hero Member
Неактивен
Re:Футуристично около лома
«
Отговор #9 -:
май 19, 2009, 12:58:17 »
Ще ви снимам скоро и корабчетата ,дето съм си ги избрал да плават по Лома и Дунава . Божу да ми даде 2 милиона и ще докарам шведите, знам шеф с техника от ,,драгажен флот,, ,ако трябва с бъдещата министър председателка Сив Йенсен,ще си уредя среща ! Аз си мисля за проекта ,проблема е собственоста върху земята .Доколкото си спомням беше общинска ,Така че да не се ослушват ами да почват ! Че ебати скуката
Активен
спиро
Full Member
Неактивен
Публикации: 246
«
Отговор #10 -:
май 19, 2009, 03:12:27 »
Илко, по Европа в последните години се опитват да върнат реките в натуралното им състояние, защото са направили грешката да ги направят на канали преди векове. Драгирането и циментирането на бреговете е противопоказано защото:
1) Опасни са при наводнения (справка Мисисипи)- много вода, изведнъж тръгва и ако го няма буфера от брегове с дървета и храсти и земя и може да има катастрофални наводнения.
2) Каналите и канавките са грозни.
3) Бетонирането и драгирането унищожава и без това крехката и замърсена екосистема в устието на Лом-а.
4) Туристите от германия вече са си прецакали природата преди векове и искат да видят нещо по нормално, а не канал-Лом
Последно, много се забавлявам с размаха на твоите идеи- небостъргачи, втори дунав мос при русе, ново летище, директни влакове стрела, кораби по Лом-а. Всеки ден ти хрумва нещо ново, евала мен
. Само дето с твоя размах и виждания, Русе ще ти е много тесен и европейски и има вероятност да останеш неразбран. Ти трябва да си поне кмет на Лас Вегас, Дубай или поне Йоханесбург. Там се работи с подобни идеи поради липсата на историческа приемственост.
«
Последна редакция: май 19, 2009, 03:17:44 от спиро
»
Активен
Bulls make money, bears make money, hogs get slaughtered.
dunav_rousse
Sr. Member
Неактивен
Публикации: 434
«
Отговор #11 -:
май 19, 2009, 08:37:28 »
То да ти кажа Лома и сега е бетониран и с променено корито. Всъщност би трябвало да се влива в Дунава където сега е лимана на пристанището!
Активен
Orthodox
Hero Member
Неактивен
Публикации: 5216
«
Отговор #12 -:
май 19, 2009, 08:33:28 »
Както беше писал Йовчо Стоянов в един постинг със снимки на флотската кула, от края на XIX век до днес коритото на Лома в най-долното му течение (в рамките на града) е промемяно няколко пъти, според развитието на локалната инфраструктура. Е, малка река, лесно се мести. Я да опитат с Дунава!...
Активен
Четете и русенските теми във
форума на SkyscraperCity
!
deian
Hero Member
Неактивен
«
Отговор #13 -:
май 19, 2009, 08:50:42 »
Абе по-добре да не опитват
Активен
ilko
Илко
Hero Member
Неактивен
«
Отговор #14 -:
май 19, 2009, 10:24:24 »
Драги съфорумци ,искам да ви информирам ,че нямам други идеи . Държа само да отбележа ,че Русе има техническа и финансова възможност да реализира ,тези които бях споменал. Града няма другото важно нещо ,а именно възрожденския дух с желанието за напредък . Представям си някакви апостоли/будители бродещи с кални ботуши и борещи се с апатията обхванала града!
«
Последна редакция: май 20, 2009, 08:10:16 от ilko
»
Активен
Страници: [
1
]
2
Нагоре
Изпечатай
« назад
напред »