Live Web Cam Rousse

Всичко за Русе => Русе / Rousse => Темата е започната от: фараша в декември 14, 2008, 01:08:06Титла: Футуристично
Публикувано от: фараша в декември 14, 2008, 01:08:06
Днес докато си смучех кафето в новото кафе в Дунав, се замислих какво ли би било, ако на покрива на Общината се направи един терасовиден ресторант с лятна градина с много зеленина и изглед към площада. Вероятно ще трябват да се изградят 2-3 външни /примерно стъклени/асансьори за посетителите. Или пешеходна алея и /или стълби тръгващи от фонтаните и стигащи до покрива.

Вариант 2: А защо да не намалим или махнем ресторанта и да добавим мини паркче или ботаническа градина?
Леко неестествено е да е на покрив, но то там е и закачката. И пак алея или стълби откъм площада. Градска градина на 2 нива.

Иначе речено, що пък да не направим нещо като забележителност от една такава грозновата соцсграда?  ;) 


Титла: Re: Футуристично
Публикувано от: deian в декември 14, 2008, 09:20:15
фараша кмет, фараша кмет! *DRINK*


Титла: Re: Футуристично
Публикувано от: Linov в декември 14, 2008, 10:09:01
Фараш, ти май не просто си забелязал колко струва бакардито в кафето в Дунав... Сега си обяснявам защо жена ти се разкарва с тениска "Enjoy farasha responsibly" дот ком, а на гърба й има нарисуван-о катинар-че. (http://www.justin.tv/images/emoticons/raspberry.gif)


Титла: Re: Футуристично
Публикувано от: фараша в декември 15, 2008, 01:15:09
Сега си обяснявам защо жена ти се разкарва с тениска "Enjoy farasha responsibly" дот ком, а на гърба й има нарисуван-о катинар-че. (http://www.justin.tv/images/emoticons/raspberry.gif)

Ти да видиш пък какво пише на бельото и... :D

Сериозно, не сте ли се замисляли, че сградата Общината ни като форма, е доста подходяща за една стена за спортно катерене. Има си височина, има си и обратни наклони, вероятно и зрители би събрала. Абе има хляб в тая сграда...

Ако се направи и предноспоменатата алея, разните му скейтърчета направо ще се размазват на нея от кеф и падания.


Титла: Re: Футуристично
Публикувано от: deian в декември 15, 2008, 12:02:39
Скейтърите можеха да ги пуснат на плочките пред общината, вместо да им правят площадка. И без това съветниците там си паркират колите.


Титла: Re: Футуристично
Публикувано от: Linov в декември 15, 2008, 12:06:13
Не те ли е срам бе! Тогава къде щяха да си паркират колите?! Ам ко някой скейтър драсне Каптивата на Ге'ерал Валю?!  ::)


Титла: Re:Футуристично
Публикувано от: фараша в май 16, 2009, 11:41:03
Цитат
Колко струва влек втора ръка от алпите заедно с оръдията за сняг ? Колко струва разширяването на Лома и асвалтирането на 2 км алея ? Трябва да се инвестира в масовия спорт и всякъква физическа активност . По добре за ски писта отколкото за болница !

Според това е по-правилната тема за подобна дискусия.
Сега сериозно моето мнение по въпроса. Харесвам идеите и размаха на Илко, но не ми допада тяхната нефокусираност. Защо да правим Лома плавателен, като и Дунава в момента не го ползваме по този начин? Защо ни е да развиваме планински спортове в равнинен крайречен град? Защо да местим летището, ако и старото не проработва.
Много по-богати градове не могат да си позволят супер развитие във всички посоки.
Русе не може едновременно да е индустриален тигър, културна столица, финансово сити, национален спортен център, курорт или туристически център, университетски град и зелен, тих и приятен за живеене.

А и да се мисли за свободното време на хората, без преди това да е решен въпросът със заетото им време, е не особено разумно. Аз лично в краткосрочен и средносрочен план бих заложил на стимулиране на услуги/индустрия, и постепенно в дългосрочен бих надградил до културна столица.


Титла: Re:Футуристично
Публикувано от: ilko в май 17, 2009, 12:03:42
1Дунава е прекалено голям с неконтролируемо ниво и малко хора биха насърчили децата си да влизат в него .Лома по лесно би се укротил в нещо като езеро/залив с плажна ивица .2 Защо 200 хил град да няма алтернатива за зимни спортове при условие че имаме зима подобна на Осло. Под 30 хил евро струваше въпросния влек от Австрия който ползваха в предградието на Осло. Аз самия бих инвестирал в този проект и съм уверерен че при сегашната липса на конкуренция в радиус 200 км ,ще е печеливш. Прилагам снимка на въпросния хълм 3 пъти по нисък от евентуалния Русенски аналог.Децата от малки се качват на ски и спортуват ,тинеиджърите са следобяд а вечер идва цялото семейство. Аз не съм по долен от норвежците и искам и заслужавам същите добри и разнообразни условия за живот като тяхните ! Но те имат организация и РАБОТЯТ !Двата проекта са осъществими за града център на планов район. 3 Летището е в община Иваново и София ще отреже Щръклево да се присъедини към Русе .Не желая да спекулирам какви усложнения могат да изникнат от този факт .Аз все още смятам построяването на ново на пътя за София за по удачно ,но и по скъпо !!!


Титла: Re:Футуристично
Публикувано от: фараша в май 17, 2009, 12:41:44
1Дунава е прекалено голям с неконтролируемо ниво и малко хора биха насърчили децата си да влизат в него .Лома по лесно би се укротил в нещо като езеро/залив с плажна ивица .

То като ще е само за плажа, по-добре общината да финансира изграждането на няколко басейна по кварталите или на общински аквапарк. А и Лома е твърде мътна река /по-мътна и от Дунава/за да се правят по нея водоеми с цел плуване. Дъното ще е яко с кал и наноси. Виж крайречен парк е по-смислен, но проблемът с отчуждаване на имоти покрай реката ще е сериозна пречке

Аз самия бих инвестирал в този проект и съм уверерен че при сегашната липса на конкуренция в радиус 200 км ,ще е печеливш.

Е това вече е мъжка приказка! Щом си готов да инвестираш стотина хиляди евро и повече в това начинание, няма кво повече да коментирам. Стига да е екологично приемливо, имаш моята подкрепа и вероятно на повечето русенци. Това е и добър повод да се върнеш де;)


Титла: Re:Футуристично около лома
Публикувано от: ilko в май 19, 2009, 12:58:17
Ще ви снимам скоро и корабчетата ,дето съм си ги избрал да плават по Лома и Дунава . Божу да ми даде 2 милиона и ще докарам шведите, знам шеф с техника от ,,драгажен флот,, ,ако трябва с бъдещата министър председателка Сив Йенсен,ще си уредя среща ! Аз си мисля за проекта ,проблема е собственоста върху земята .Доколкото си спомням беше общинска ,Така че да не се ослушват ами да почват ! Че ебати скуката


Титла: Re:Футуристично
Публикувано от: спиро в май 19, 2009, 03:12:27
Илко, по Европа в последните години се опитват да върнат реките в натуралното им състояние, защото са направили грешката да ги направят на канали преди векове. Драгирането и циментирането на бреговете е противопоказано защото:

1) Опасни са при наводнения (справка Мисисипи)- много вода, изведнъж тръгва и ако го няма буфера от брегове с дървета и храсти и земя и може да има катастрофални наводнения.

2) Каналите и канавките са грозни.

3) Бетонирането и драгирането унищожава и без това крехката и замърсена екосистема в устието на Лом-а.

4) Туристите от германия вече са си прецакали природата преди векове и искат да видят нещо по нормално, а не канал-Лом

Последно, много се забавлявам с размаха на твоите идеи- небостъргачи, втори дунав мос при русе, ново летище, директни влакове стрела, кораби по Лом-а.  Всеки ден ти хрумва нещо ново, евала мен :D. Само дето с твоя размах и виждания, Русе ще ти е много тесен и европейски и има вероятност да останеш неразбран. Ти трябва да си поне кмет на Лас Вегас, Дубай или поне Йоханесбург. Там се работи с подобни идеи поради липсата на историческа приемственост.


Титла: Re:Футуристично
Публикувано от: dunav_rousse в май 19, 2009, 08:37:28
То да ти кажа Лома и сега е бетониран и с променено корито. Всъщност би трябвало да се влива в Дунава където сега е лимана на пристанището!


Титла: Re:Футуристично
Публикувано от: Orthodox в май 19, 2009, 08:33:28
Както беше писал Йовчо Стоянов в един постинг със снимки на флотската кула, от края на XIX век до днес коритото на Лома в най-долното му течение (в рамките на града) е промемяно няколко пъти, според развитието на локалната инфраструктура. Е, малка река, лесно се мести. Я да опитат с Дунава!... ;)


Титла: Re:Футуристично
Публикувано от: deian в май 19, 2009, 08:50:42
Абе по-добре да не опитват :)


Титла: Re:Футуристично
Публикувано от: ilko в май 19, 2009, 10:24:24
Драги съфорумци ,искам да ви информирам ,че нямам други идеи . Държа само да отбележа ,че Русе има техническа и финансова възможност да реализира  ,тези които бях споменал. Града няма другото важно нещо ,а именно възрожденския дух с желанието за напредък . Представям си някакви апостоли/будители бродещи с кални ботуши и борещи се с апатията обхванала града!


Титла: Re:Футуристично
Публикувано от: Orthodox в май 20, 2009, 01:18:35
...от края на XIX век до днес коритото на Лома в най-долното му течение (в рамките на града) е промемяно няколко пъти, според развитието на локалната инфраструктура. Е, малка река, лесно се мести. Я да опитат с Дунава!... ;)

Абе по-добре да не опитват :)

Защото, както по-рано родените форумци вероятно знаят, през соца имаше една такава налудничава идея големите сибирски реки Об, Лена, Енисей, Ангара, Иртиш и др., повечето от които са двойно по-дълги и по-широки от Дунава и течащи на север, където се вливат в северните морета, да бъдат пренасочени на юг към средноазиатските пустини и да ги превърнат в плодородни земи. ::) Добре, че не я направиха тая дивотия, щото и парите щяха да хвърлят на вятъра (а това щяха да са милиарди!), и Бог знае какви поразии щяха да докарат в екологично и климатично отношение... :o Та... да внимава и русенското ръководство да не повтаря, макар и в несравнимо по-скромен мащаб, грешките и увлеченията на самозабравилите се властници тук и там по света, защото лошите последици обикновено са на главата на цялото население и не винаги са поправими... ;D


Титла: Re:Футуристично
Публикувано от: ilko в май 23, 2009, 08:36:23
Ortodox имаш наклоност да преиначаваш мойте мнения  . Получи се с куалалумпурските кули ,сега с местенето на Дунава. Иди обяснявай после ,че имам кака ,ама тя е женена . Лома в сегашния си вид е един голям неизползваем порой ! Спиро е против неговото облагородяване с доводи за наводнения . Нека напомня ,че наводнения имаше скоро ,а при евентуално добре свършен проект ,Лома ще бъде по безопасен и наи важното използваем . Дунава е европеиски ,Лома е русенски .Не разбирате ли, че с втора плавателна река па макар и за 2 км участък Русе ще добави още един аргумент ,защо е н1 .


Титла: Re:Футуристично
Публикувано от: equinox в май 23, 2009, 10:12:05
Aз мисля, че преди да построим небостъргачи и канали първо трябва да си оправим тротоарите, зелените пространства и паркингите.  *DRINK*


Титла: Re:Футуристично
Публикувано от: ilko в май 24, 2009, 10:58:03
Aз мисля освен да гледаме в краката си ,трябва да гледаме и напред ! Темата е ,,футуристично,, ,значи мога да си поставя розовите очила ! *DRINK*


Титла: Re:Футуристично
Публикувано от: ilko в април 02, 2010, 12:17:28
Годината е 2025 ,Русе се е доотурцизирал и ръководната майчина партия ,решава да ни прости . За да покажат ,добрите си намерения ,решават да ни построят и на нас сарайския мост и плавателния Лом . ДПС са доказани стройтели ,техните обекти отдавна функционират в ,,старите смесени ,, райони .  !!!!!!!!!!! View Post
Водното огледало е най-модерното хидротехническо съоръжение в България.. За изграждането му МРРБ осигури над 77 милиона лева. То защитава Кърджали от наводнения и превръща Арда в плавателна река в рамките на града. Водното огледало придава уникален облик на Кърджали и е отлична база за развитие на водните спортове и туризма в Източните Родопи.