Live Web Cam Rousse

Всичко за Русе => Русе / Rousse => Темата е започната от: vesel в октомври 10, 2016, 11:04:30Титла: Стена на срама
Публикувано от: vesel в октомври 10, 2016, 11:04:30
За съжаление все повече неща в родния ми град ми се струват грозни и недодялани. Дали това е от възрастта ми или просто наистина настоящата управа на града е съставена от некадърни, алчни, мързеливи и нямащи усет за красивото хора? Всеки, който живее в Русе от дълго време може да прецени какво се променя около него. Всеки, който пътува из България може да сравни, поне в някаква степен, градовете.
Нека в тази тема всеки да споделя какво не му харесва в заобикалящата го градска среда, какво е направено грозно, през пръсти и т.н.

Ето три снимки за начало от мен.
Първата е спирка и тротоар по така наречения булевард "Потсдам". Всъщност там е някаква кочина от много години.
На втората снимка се вижда как е извършен ремонта на съборените антипаркинг колчета, поставени по наскоро обновената настилка на главната.
Третата картинка отново касае поддръжката, този път на осветлението. Като бонус се вижда и колко кадърно е изграден тротоара.


Титла: Re:Стена на срама
Публикувано от: Русчуклия в октомври 13, 2016, 03:12:12
Мммдааа. Отдавна имаше нужда от подобна тема. Тя е неизчерпаема. За съжаление няма нито един ремонт в последните години, а и преди това, който да е направен от-до както трябва. Всичко е неизпипано, напрaвено през пръсти, некачествено или нетрайно. Примерите са хиляди. От проектите за площада и Александровска с евтините материали и нeкадърното изпълнение през веломрежата и кръговото, до регулярните ремонти на уличната инфрaструктура от "Комунални дейности". Хубаво е тези неща да се показват, но освен да се ядосваме файда никаква.
Ето какво правят в София по този въпрос:
https://www.facebook.com/spasisofia/?fref=ts (https://www.facebook.com/spasisofia/?fref=ts)


Титла: Re:Стена на срама
Публикувано от: vesel в октомври 14, 2016, 11:36:59
Колко трябва да ти липсва чувство за естетика и какъв мърляч трябва да си, за да допуснеш подобно изпълнение на центъра на Русе, пред прекрасната сграда на театъра?


Титла: Re:Стена на срама
Публикувано от: valentino в октомври 17, 2016, 12:46:18
Така е! Абсолютна мърлявщина и некадърщина по отношение на новото строителство и ремонтните дейности извършващи се от Община Русе. Чудя се кога най-сетне всичко това ще стане подсъдимо деяние. Цялото това бездействие не може да се неглежира по такъв безскрупулен и идиотски начин. За липсата на каквато и да било естетика да не говорим... Пажи Боже сляпо да прогледа.


Титла: Re:Стена на срама
Публикувано от: vesel в октомври 22, 2016, 09:53:03
За къде без на ВиК изпълненията? Чудесно е, че подменят амортизиран водопровод и поставят пожарни хидранти, обаче тротоара не е редно да се окепазява така.


Титла: Re:Стена на срама
Публикувано от: vesel в ноември 06, 2016, 03:36:12
Минавам вчера с колата по така наречения булевард "Родина" в участъка над поделението и се набивам в страхотно стълпотворение от паркирани коли. Разминаването с насрещните автомобили е почти невъзможно. И цялата тази простотия, защото някой е решил да измести оня клошарски битак от "Потсдам" върху бившата военна рампа  ::) ::) ::)
Е няма такива малоумници, като в тая русенска община. Докога ще съществува тази кочина, наречена пазар?


Титла: Re:Стена на срама
Публикувано от: bgdimitrov в ноември 06, 2016, 08:23:59
Хахаха там е страшна мизерия, дупки и чудо, битака ще е допълнение.


Титла: Re:Стена на срама
Публикувано от: Orthodox в ноември 06, 2016, 09:16:11
Ха, там ли са го преместили?!  :o

То е ясно, че булевард Родина като завършена пътна артерия в Русе скоро няма да се появи, но сега са решили неговото бледо подобие да се "украси" и с битак!

Честито на русенци!

Само че, като се има предвид колко хора дневно минават по "булеварда" (с комбинирано покритие от разбит асфалт и стар паваж) в този му участък (а и навсякъде по дължината му), май не може да се предвиди особен "берекет" за биташките търговци по него...(http://www.skyscrapercity.com/images/smilies/shake.gif)


Титла: Re:Стена на срама
Публикувано от: vesel в ноември 13, 2016, 01:25:51
Един скоро изграден тротоар покрай спортната зала - първата снимка.
На втората - продължаващото съсипване на пешеходната алея по "Цар Освободител". Този път прекопаха за някаква много сериозна водопроводна връзка. Тежките машини смазаха настилката наоколо.
Това ми напомня, не беше ли обещал кмета ремонт на тези зелени ивици през 2016 година?


Титла: Re:Стена на срама
Публикувано от: Русчуклия в ноември 13, 2016, 03:34:15
Явно е много трудно да се направи нормална шахта, в която хората да не се спъват...


Титла: Re:Стена на срама
Публикувано от: Orthodox в ноември 13, 2016, 05:23:35
На втората - продължаващото съсипване на пешеходната алея по "Цар Освободител". Този път прекопаха за някаква много сериозна водопроводна връзка. Тежките машини смазаха настилката наоколо.

Наскоро минах по алеята между платната на булеварда в този участък и погледнах в изкопа на ремонтирания водопровод. Наистина е сериозен - диаметърът на тръбата беше поне 40 сантиметра. Явно е магистрален водопровод, който върви под зелената ивица на Царя. Наскоро една вечер видях паркиран на булеварда до мястото на изкопа един камион с дълга покрита каросерия и софийски номер, носещ рекламен надпис за безтраншейно полагане на тръбопроводи. Тоест, без изкопни работи. Явно тази техника е била за въпросния водопроводен ремонт, но предполагам, че няма как да мине без макар и малък начален изкоп. Точно такъв е направен срещу залата между платната на булеварда, а на площадката пред самата зала отскоро също се работи по този водопровод - има багер, складирани тръби, колена и вентили, оградено е мястото около отворите на шахта, в която има водопроводни съоръжения.

Колкото до увреждането на пешеходната част на булеварда, не ми изглежда толкова проблемно, защото и без това тази междинна алея и зелените площи около нея са достатъчно амортизирани по цялата дължина на булеварда, но особено в участъка от Кръговото на север до Пантеона. Още миналата година, когато се строеше кръговото, Стоилов обеща, че през сегашната 2016-а ще се ремонтира и пешеходната част на Цар Освободител, но това не стана. Дано пък догодина да я оправят, защото е много грозно и дразнещо това съчетание на нова велоалея и стара, деформирана и почти заличена пешеходна част до нея. :o


Титла: Re:Стена на срама
Публикувано от: Русчуклия в ноември 26, 2016, 11:10:51
Чудех се къде да пусна тази новина. Дали в темата за кръговото или тук. Но мисля, че е по-подходяща за тук. За съжаление ефектите от "усвояването" и бързането си казват думата. Опасявам се, че в края на зимата състоянието на кръговото ще е трагично. Опасявам се също, че нашата градска управа ще процедира по същия скандален начин и през така усърдно прокламирания строителен бум през 2017 г.  :o

http://www.dunavmost.bg/Ruse/Photo/68565-uvisna-gordostta-na-rusenskiya-kmet (http://www.dunavmost.bg/Ruse/Photo/68565-uvisna-gordostta-na-rusenskiya-kmet)


Титла: Re:Стена на срама
Публикувано от: Orthodox в ноември 27, 2016, 12:05:44
Често минавам през този вход на подлеза (пред Арената) и отдавна ми прави впечатление неприятното пропадане на плочите пред него (канех се да го снимам, но са ме изпреварили...). Не е за чудене, като се има предвид колко набързо се полагаха тези настилки, без особена подготовка и укрепване на основата, едва ли не направо върху калта. Даже си е цяло чудо, че възникналите проблеми досега не са в пъти повече. Донякъде е утешение, че има гаранционен период на съоръжението (мисля, 5 години), през които дефектите ще се отстраняват за сметка на строителната фирма. Това вече го видяхме при възстановяването на изронената замазка върху стъпалата на някои от входовете, както и при повторното налепване на облицовъчните плочки по стените на тунелите. Това добре, лошото е, че след изтичането на гаранцията проблемите ще продължат да се проявяват, а Общината няма да е склонна да се бръкне за ремонти и тогава вече съоръжението ще почне постепенно да деградира. Дано поне през времето на гаранцията се проявят повечето значими проблеми, та да се оправят без разходи на общинския бюджет...


Титла: Re:Стена на срама
Публикувано от: vesel в ноември 27, 2016, 02:17:36
Нищо неочаквано, за съжаление. Това, че обекта е в гаранция далеч не значи, че проблемите ще бъдат отстранени кардинално. По-скоро ще се изпълняват козметични ремонти, докато изтече гаранционния срок. Техническият надзор по проекта е бил просто по документи.

Доколкото забелязвам общинската администрация въобще не следи фирмите прекопаващи тротоари и пътища за качеството на възстановяване на настилките. Последния пример е току пред задния вход на Община Русе. Там може да се види, как е ремонтирано платното след свързване на нова сграда с канализацията. Възстановяването по улица "Духовно възраждане" след аварията на топлофикация също е пример за мизерно изпълнение. Видими резултати безкрай...


Титла: Re:Стена на срама
Публикувано от: Русенец в ноември 27, 2016, 02:28:05
Това с гаранцията доказано не работи. >:(
За съжаление, при това калпаво изпълнение, тепърва ще има проблеми с подлеза.
И изобщо, това с подлеза е пълен анахронизъм. Колите трябваше да вкарат под земята, не хората. ;)


Титла: Re:Стена на срама
Публикувано от: Русчуклия в ноември 27, 2016, 05:11:59
Химерата "5-годишна гаранция" я виждаме на площад "Свобода", където калпаво налепените осмокачествени плочки бяха пренареждани десетки пъти. Много от тях са счупени и така и не бяха подменени, а гаранционния срок изтече. За съжаление няма нито един качествен ремонт през последните години. В крайна сметка лъжем себе си, а някои хора междувременно забогатяха.


Титла: Re:Стена на срама
Публикувано от: Orthodox в ноември 27, 2016, 05:17:59
Това с гаранцията доказано не работи. >:(
За съжаление, при това калпаво изпълнение, тепърва ще има проблеми с подлеза.
И изобщо, това с подлеза е пълен анахронизъм. Колите трябваше да вкарат под земята, не хората. ;)

Такова решение ("колите трябваше да вкарат под земята, не хората") си има и плюсове, и минуси. От една страна, наистина е по-лесно пешеходците да вървят по равно място, без изкачване и слизане по стълби, без ползване на асансьори и т. н. За автомобила е по-лесно да преодолее наклон на улицата и при слизане, и при изкачване. От друга страна обаче, някак интуитивно ми се струва, че такъв конструктивен вариант би бил и технически по-труден за проектиране и изпълнение, и икономически по-неизгоден (по-скъп). Да не забравяме също, че и по двата булеварда има тролейбусно движение, значи и цялата контактна мрежа трябваше да слезе под земята. Вкопаването на пътните платна от четирите посоки трябваше да започне от по-голямо разстояние, за да се спази ъгълът на наклона според изискванията, а това би засегнало доста повече подземни комуникации (и дали изобщо можеше да се преодолее при това знаменитият колектор, е отделен въпрос).

Така или иначе, обектът вече е построен и особена полза от такива дискусии надали има. Дано поне да създава по.малко и по-лесни за решаване проблеми в бъдеще, но ще видим... ???


Титла: Re:Стена на срама
Публикувано от: vesel в ноември 27, 2016, 08:05:30
Две снимки. Първата е за да се види "прекрасната" дограма на Гара Разпределителна. Втората - камионът от чистотата най-вероятно има GPS проследяване и затова чинно се влачеше на аварийки по "Липник", влизаше във всяка спирка, но четките му не работеха и вода не пускаше. Явно се отчита дейност.


Титла: Re:Стена на срама
Публикувано от: Русенец в ноември 27, 2016, 10:10:30
Освен дограмата, обърнете внимание и на часовника на гарата. Пародията е пълна...


Титла: Re:Стена на срама
Публикувано от: vesel в ноември 27, 2016, 10:23:33
Да, прав си за часовника. Не бях обърнал внимание. Предполагам, че в случая (без)отговорност за тази грозотия носи НКЖИ.


Титла: Re:Стена на срама
Публикувано от: Русчуклия в ноември 27, 2016, 11:28:07
Дограмата... :o


Титла: Re:Стена на срама
Публикувано от: ftubusa в ноември 28, 2016, 10:04:28
Вратите направо са...  >:D
Не малко вероятно е фирмата изпълнител на това недоразумение да си го сложи в сайта като завършени проекти и да показва гордостта си пред света и евентуалните нови клиенти. Баси недоразумението, баси и света в който живеем. :o


Титла: Re:Стена на срама
Публикувано от: svetlin74 в ноември 28, 2016, 02:49:20
Пореден ремонт на подлеза под кръговото (http://www.ruse24.bg/news/686587.html)


Титла: Re:Стена на срама
Публикувано от: Русчуклия в ноември 29, 2016, 01:06:31
Чудя се къде има повече грешки. В изпълнението на подлеза или в текста на горната новина. :D


Титла: Re:Стена на срама
Публикувано от: Orthodox в януари 15, 2017, 03:02:18
Още две снимки на изпълнения, чиито автори би трябвало да се срамуват от това, което са сътворили...

И двете са направени в последните дни на декември на площад Батенберг, който наскоро беше реконструиран и като цяло обликът му се подобри, но... както винаги има "но".

Първата снимка е на алея недалече от заведението План Б откъм страната на Банка ДСК. Част от алеята близо до тротоара на улица Добри Немиров е пропаднала с почти 10 см и асфалтът е пропукан по цялата му ширина. Това "съоръжение" може да върши работа на скейтбордистите :D, но за други категории граждани като малки деца, инвалиди, стари хора, и особено в тъмната част на денонощието може да създаде проблеми. Да не говорим за естетическия ефект...

Втората снимка е направена на трийсетина метра западно от сцепената алея и е класически образец на проектантско скудоумие. Всеки що-годе нормално мислещ човек ще съобрази, че за да се разглежда удобно, таблото с картата на градските туристически обекти трябва да е успоредно на близката пешеходна алея и съвсем близо до нея. Някой обаче е решил да изостави разумните съображения и да забие таблото на около метър и 90˚ спрямо нормалното му положение. Благодарение на тази недомислица сега желаещият да се информира за русенските забележителности трябва да гази голата пръст (мястото даже не е затревено) или евентуално кал след валежи, за да се приближи до картата. От кумова срама някой се е опитал да поправи донякъде тази излагация, като "за по-оригинално" е сложил вместо плочи няколко диска, изрязани от дървесен ствол. Е, какво пък - щом планината не отива при Мохамед, Мохамед ще отиде при нея... :D


Титла: Re:Стена на срама
Публикувано от: vesel в януари 15, 2017, 01:45:09
На първата снимката се вижда в далечината и пропадане пред детската площадка. Вече и трева никне там. Това го сътвори строителя на въпросната площадка при влизане с тежка техника. След това така и не му бе потърсена отговорност.
За рампата излята от бетон думи нямам.


Титла: Re:Стена на срама
Публикувано от: Русенец в януари 15, 2017, 06:28:05
Ами те хората ви обещаха видими резултати и си го изпълниха - съвсем видими са, какво мрънкате? :D


Титла: Re:Стена на срама
Публикувано от: Русчуклия в януари 15, 2017, 07:27:07
Това пропадане не е ново. То се получи много скоро след направата на тази алейка пред "преместваемия" обект. Всъщност е пропаднал и целия тротоар срещу хотела. Ако минете през детската площадка ще видите и как едно към гьотере са подредени бордюрчетата около алейката. Това е правено пред 2-3 години, а изглежда като поне на 10. Но не е проблем :D


Титла: Re:Стена на срама
Публикувано от: Orthodox в февруари 07, 2017, 09:45:27
Ето един по-различен повод за срам, но не зная кой точно трябва да се срамува в случая... Във всеки случай аз, като българин и русенец, изпитвам неудобство от тази гледка, която е масова не само в нашия град (конкретно това е на ул. Сливница). Казват, че някои чужденци, посетили страната ни, по-късно използвали фразата "Мръсно като в България"... :-[ Види се, с право.

Да речем, че зимните условия донякъде са затруднили навременното сметоизвозване. Но кой може с ръка на сърцето си да каже, че такива мили градски пейзажи не могат да се видят през лятото или друг сезон? Факт е и това, че все още не е напълно организирано управлението на отпадъците, различни от битови, особено по-едрогабаритните. Донякъде е решен въпросът с разните домакински уреди, които могат да се ползват като вторични суровини - Общината е организирала извозването им от домовете в сътрудничество със специализирана фирма за преработката на този вид отпадъци. Не съм наясно какво е положението със строителните боклуци - виждал съм оставени покрай контейнерите торби с такива отпадъци, но дали те се извозват на общо основание или трябва специално да се направи обаждане за целта - не зная. Най-зле е положението с непотребни вещи като тези на снимката, които никому и за нищо не са нужни. Ако някой социално слаб не ги прибере, за да ги ползва по предназначение или като гориво, може дълго да се търкалят около контейнерите и да създават нашенски идилични картинки...

Дано постепенно да се намери начин достатъчно оперативно да се извозват всякакви видове отпадъци, които възникват в ежедневието на хората, и улиците да придобият по цивилизован вид, подобаващ на европейски град в XXI век.


Титла: Re:Стена на срама
Публикувано от: vesel в февруари 07, 2017, 10:40:39
Целият град е в подобна мизерия. Достъпът до контейнерите е затруднен заради снега и явно никой няма грижата за разчистване на площадките. На много места има издърпани и оставени на улицата кофи, защото така им е по-лесно на сметосъбирачите.
Строителните отпадъци, който ги е генерирал е длъжен да си ги извози на определеното за това място. Не е кой знае колко скъпо, но си се знаем...

 За кучешките "мини" заложени по улици, тротоари и градинки какво да кажем? Кея прилича на огромен кенеф. Виновни са само и единствено стопаните на животните.


Титла: Re:Стена на срама
Публикувано от: JMM в февруари 08, 2017, 11:36:11
... непотребни вещи като тези на снимката ...

Снимката е направена на кръстовището на ул."Сливница" с ул."6-ти Септември" в близост до дома на нашият админ Камен ...
Да не се окаже, че е подменял холовата си гарнитура и сега ще го поставим в неловка ситуация с подобна снимка ...   :D

p.s.
Шегувам се! Форума има нужда и от "раздвижване на водата" ...
Хубаво е да има и усмивки ...


Титла: Re:Стена на срама
Публикувано от: Orthodox в февруари 08, 2017, 11:53:25
Разсмя ме, оценявам майтапа ти! :D

А мястото си е точно там...


Титла: Re:Стена на срама
Публикувано от: Русенец в февруари 09, 2017, 12:51:37
Вчера го видях в едно заведение, изглеждаше доволен, точно като човек, който си е купил нещо ново и подменил нещо старо. :D


Титла: Re:Стена на срама
Публикувано от: JMM в февруари 09, 2017, 10:01:15
Трябвало е небрежно да го провокираш с въпрос: "Дали нямаш повод да почерпиш за новата придобивка ?" (независимо дали въобще има такава)  :)

p.s.
.... и без това колегата Linov не успя да предизвика фурор(както самият той се изрази) с предложението си и опита си за форумна среща в дните покрай Коледните и Новогодишните празници.


Титла: Re:Стена на срама
Публикувано от: SW2FL в февруари 12, 2017, 10:05:47
Хе хе :) Вярно, точно зад нас е. Амаа нямам толкова голям апартамент, който да е побирал подобно чудо :)


Титла: Re:Стена на срама
Публикувано от: vesel в февруари 19, 2017, 01:48:12
Мястото е спирката на болницата. Нека подминем факта, че таблото не работи, както и че табелата насочваща към паркинга е леко скрита когато се движите с автомобил. По-интересно в случая е какво прави знакът "движение само надясно" там? Сигурно го играе указателна стрелка  ::)


Титла: Re:Стена на срама
Публикувано от: vesel в февруари 27, 2017, 09:37:38
Любимият ми ИНТЕГРИРАН градски транспорт.
Днес видях, че са демонтирали дисплея на спирка "Караминчев" с все пилон. Явно половин година след като въпросното нещо се наработи, някой го забеляза.

Иначе на спирка "Ялта" също е весело. Има-няма още 23 часа и автобуса ще дойде  ::) Търпение, уважаеми русенци.


Титла: Re:Стена на срама
Публикувано от: Русенец в март 16, 2017, 07:31:05
След седем години от реконструкцията, "чудото" на Русе, светлините на "самолетната писта" около Паметника на свободата, изглеждат така - затворени с тенекия:


Титла: Re:Стена на срама
Публикувано от: vesel в март 16, 2017, 10:29:47
Чудесен пример за нивото на поддръжка.
Тенекии вместо стъкла и декоративни капаци, "свински" опашки вместо болт, осветителни тела пълни с кал и насекоми. Тотален леш...

Да допълня с няколко снимки, за да обсъдим чудесната организация на движение по улиците на Русе. Личи си, че големи специалисти по пътна безопасност стоят зад подобни решения.
Снимка 1 - разчертано паркомясто непосредствено преди пешеходна пътека;
Снимка 2 - уникална маркировка, зачертаване с Х ;
Снимка 3 - място за паркиране върху тротоара, в дясно от бус лента. Уникално!!! Допълнителната табела, указваща начин на разположение при паркиране е върха на некадърността;
Снимка 4 - ???

Между другото жълтата линия, очертаваща бус лентата се е изтрила. Явно и от качеството на боята е спестено по този куц проект за ИГТ.


Титла: Re:Стена на срама
Публикувано от: vesel в април 10, 2017, 10:23:15
Снимки от "Потсдам". Светофарът все още не работи, осветлението не го знам, не съм минавал по тъмно. Историческа реконструкция на няма 200 метра права, равна улица  :o

Тротоарите са с асфалтово покритие, положено изключително некадърно. Със сигурност ще се образуват локви. Самият асфалт по тротоара изглежда долнопробен.
Опитите за понижаване на бордюрите в зоните на пешеходните пътеки също са срам за изпълнителя. Пропаднал асфалт и стърчащи ръбове на тактилните плочки.
Оставили са стар капак на шахта, при положение, че всички други са сменени.
Старото светофарно табло прилича на изцвъкано, дано го подменят с ново.
Хоризонталната маркировка едва ли ще изкара до есента (по подобие на BUS лентите в Русе).
Както и при смяна на парковото и улично осветление, така и тук електрическите връзки и предпазители се правят във външно монтирани кутии. Грозно и евтино.
За капак тревата пробива новия асфалт. Познато, нали? Погледнете този (http://www.ruseonline.info/smf/transport/ekte/msg41213/#msg41213) мой пост касаещ изпълнителя на обекта. Ноооо, не е виновен този, който яде...


Титла: Re:Стена на срама
Публикувано от: Русчуклия в април 11, 2017, 12:20:58
Oт предвижданите "мащаби ремонти" от сега почва да ме хваща страх. В едно интервю кмета каза, че ще е безкомпромисен с качеството. Така съм се смял... :D


Титла: Re:Стена на срама
Публикувано от: Orthodox в април 14, 2017, 04:15:32
Наскоро минах по улица Черно море и върху оградните пана около незастроения терен зад Доходното (над подземния паркинг) видях информационна табела. Предположих, че става дума за обект, който предстои да се строи там, и реших да прочета табелата. И... изведнъж се оказах в Свищов! ::) Излезе, че написаното се отнася за строителен обект в малкия крайдунавски град и няма нищо общо с Русе! Направо не повярвах на очите си и прочетох информацията още веднъж, за да се убедя, че имало и толкова малоумни и небрежни хора в тази дейност. Колко трябва да си отнесен, за да сложиш на обект в най-централното място в града табела, информираща за строителство в друго населено място?! И тя да стои там с месеци (а може би и години) и да "осведомява" русенци!

Добре сме, нямаме грешка... :o


Титла: Re:Стена на срама
Публикувано от: vesel в април 14, 2017, 11:20:22
Някой е домъкнал ограждащите пана от строежа в Свищов директно в Русе, като го е домързяло да демонтира инфо табелата. Те основни неща в изграждането на инфраструктурата куцат, какво остава за внимание към детайла.

След края на зимата забелязах, че по площада пак има разхлопани плочи от настилката. Обаче това са бели кахъри, ако ги залепят наново както трябва. Казвам това, защото преди дни видях какви са щетите по добричкия център. Там плочките са потрошени и изровени на места. Както се казва, може и по-зле...


Титла: Re:Стена на срама
Публикувано от: Orthodox в април 15, 2017, 10:36:38
Е то точно това "може и по-зле" ни остава единствената утеха, де... Този примиренчески минимализъм, който прави нещата все да дърпат назад или в най-добрия случай да буксуват на едно място. Не казвам, че исканията и очакванията ни трябва да са максималистични, защото има фактори в реалността, с които не може да не се съобразим. Но все пак летвата трябва да се премести по-високо.


Титла: Re:Стена на срама
Публикувано от: bgdimitrov в април 15, 2017, 02:31:48
И на мен ми направи лошо впечатление асфалтовите тротоари по ул. Потсдам. Не знам какъв асфалт е положен, но изобщо не е равен и гладък и има видими проблеми по изпълнението. Това ако го приеме приемателна комисия направо... Но не съм видял още кмета да се хвали с завършен участък, така че ще чакаме да видим какво ще стане.


Титла: Re:Стена на срама
Публикувано от: Orthodox в април 15, 2017, 03:10:54
Тази небрежност при строителните и други видове работи е повсеместна. Нито работниците са на ниво, нито шефовете им си дават зор да създават условия за качествена работа и да я изискват от подчинените си (нали главното е да приберат парите за "свършената" работа), нито пък контролът откъм възложителя се задълбочава особено. Нали същото видяхме и при велоалеите - калпав асфалт, положен калпаво в тънък слой - и след месец се напука и тревата изби през него. Уви, това са реалностите... >:(


Титла: Re:Стена на срама
Публикувано от: vesel в април 16, 2017, 09:16:31
Тротоарите на Сарайския мост също ги асфалтираха, и там е отврат. На места липсват бордюри, те настилка полагат.


Титла: Re:Стена на срама
Публикувано от: vesel в май 23, 2017, 03:26:55
Ето как от ВиК-Русе "възстановяват" разкопана от тях улица след поредната авария. Полагане на асфалт посредством трамбоване ???После защо улиците в града на нищо не приличат.


Титла: Re:Стена на срама
Публикувано от: Русчуклия в май 24, 2017, 06:23:35
Поредното извращение в стил "комунални дейности". Между другото тази отсечка включена ли е в проекта за Славянска? По нея и пътно платно и тротоари са пълен леш!


Титла: Re:Стена на срама
Публикувано от: vesel в май 24, 2017, 07:12:17
Не влиза в реконструкцията, границата мисля е точно до ъгъла на къщата. Оттам нагоре няма да се пипа.
Интересно е защо ВиК не са стартирали подмяна на съоръжения, на местата където предстоят реконструкции на улици и тротоари? Иначе после пак ще рушат нова настилка.


Титла: Re:Стена на срама
Публикувано от: Русчуклия в май 25, 2017, 08:18:31
Пресен пример за последното е скорошното разкопаване на улицата пред малката община, асфалтирана по проекта за Александровска. Хем там уж подменяха тръби и пр. А това, че тази отсечка не са я добавили в проекта...без коментар.


Титла: Re:Стена на срама
Публикувано от: vesel в юни 08, 2017, 12:56:27
Отбиването на номера при поддръжката води до долната картинка.


Титла: Re:Стена на срама
Публикувано от: Русенец в юни 27, 2017, 07:19:42
Обновената пешеходна алея на бул. "Цар Фердинанд".
Безспорно е добре, че алеята се асфалтира и реновира, но все пак немарливостта в малките детайли дразни. А и на живо изглежда по-фрапантно, тук на снимките малко не може да се усети некадърното изпълнение в цялата му прелест.


Титла: Re:Стена на срама
Публикувано от: bgdimitrov в юни 27, 2017, 08:19:53
Спрямо предишните ремонти на Комунални дейности, тук няколко разместени бордюра от асфалтовата техника са направо нищо. А материалите които използват са добро качество и асфалта е дебел слой, кой знае може накрая да оправят разместените бордюри.


Титла: Re:Стена на срама
Публикувано от: vesel в юни 27, 2017, 10:46:34
Стандартната мърлящина на въпросното предприятие. Хайде, това че работят със скоростта на охлюв не е драма, но има много какво да се желае откъм качество на изпълнение. По асфалта отново си личи къде точно е минавал валяка. Първият дъжд ще покаже всичко - къде са локвите, къде няма правилен наклон. Чакам да видя какви лампи ще наслагат. Залагам на "любимите" ми топки и стълб с външен монтаж на кабели и предпазител (вижте снимката). Красота, нали?
Чешмичката не й беше там мястото, още когато я правиха. Трябваше да бъде от другата страна на велоалеята, обаче щеше да е маааалко по-трудно.
Според мен по целия периметър на градинката трябва да насадят някакви храсти, за да ограничат пресичането кой къде му падне. Отделно, че ще изглежда малко по-отделено от автомобилния трафик. И не, не искам никакви огради, моля.
Гледам, че оформят и поредното място, където пешеходците да са в риск. Не знам защо целият булевард "Фердинанд", а също и "Цар Освободител" е нацвъкан с пешеходни преминавания през има-няма 60 метра? Това не е в услуга на пешеходците, а застрашава здравето и живота им.
Интересно ми е как ще оформят зоната преди пресичането към паметника. Там обикновено се образуваше чудесно кално езеро.


Титла: Re:Стена на срама
Публикувано от: bgdimitrov в юни 28, 2017, 09:33:23
^^ Колега, ама точно си познал какво осветление ще положат на Цар Фердинанд!!! Иначе поне засега добре свети, лед осветление и не е много силно както някои от форума се притесняват защото стълбовете са положени на добра дистанция един от друг.

И аз да взема да се оплача, този път не от комунални дейности. Разбрах от работник на Славянска, че докато са копали тръбите са прекъснали ел. кабел и в резултат на това кея на града няма осветление. По бул. Придунавски горе същото... Точно когато всеки иска да се разходи на кея, туристите искат да разгледат, им предлагаме една тъмница.


Титла: Re:Стена на срама
Публикувано от: Orthodox в юни 28, 2017, 02:28:09
Е това ако не е дивотия ганьовска, здраве му кажи! Нали уж преди време Общината създаде електронна карта и база данни на подземните комуникации в града, в която би трябвало да фигурира всеки кабел, тръба, канал, колектор и каквото и да е друго подземно съоръжение? И за какво беше това, ако не за избягване на такива повреди при разкопаване със строителна или ремонтна цел? Но кабелчето пак скъсано... Значи или ремонтиращата фирма не си е направила труда да поиска справка за подземните обекти, които минават по трасето на подменяните ВиК съоръжения, или базата данни е толкова пълна и точна...


Титла: Re:Стена на срама
Публикувано от: vesel в юни 28, 2017, 03:21:01
Видях преди две вечери, че е настанал мрак по кея и горе по улицата. Това не е кой знае какъв проблем, възстановява се бързо, ако трасето е собственост на енергото. Ако е общинска мрежа, има да почакаме охлювите...
Иначе накъсаха и телефонни кабели, но БТК си ги възстановиха. Просто в тази част на града всичко от подземната инфраструктура е доста  старо и едва ли се знае с точност.
Голям проблем е мизерията на строителния обект по "Славянски". Фирмата изпълнител не чисти и се разнася изключително много прах.

И понеже по-горе Ви показах едно грозно според мен изпълнение на ново осветление, ето как го правят в Габрово. Вижте и кажете, че в Русе не мислят с гъза си.
Следващия път като съм в Габрово ще снимам и вече завършеното ново кръгово в един от кварталите, за да го сравним с нашето кръстовище в "Чародейка". Да не остане и капка съмнение, че проблемът не са само парите, а е много важно дали ти стигат компетенциите, за да използваш оскъдния ресурс и да се получи нещо функционално и красиво.


Титла: Re:Стена на срама
Публикувано от: Русчуклия в юли 05, 2017, 11:17:15
Абсолютно съм съгласен с последното мнение. Русенската управа няма елементарно чувство за естетика. Кръстовищата и "велоалеите" в Чародейка са най-показателните примери, но има много из целия град. Толкова павета извадиха из целия град и не се сетиха, че могат да ги използват при естетическото оформяне на въпросните обекти поне като някакъв акцент. Всичко е през куп за грош. Давай да минава проекта, да го отчитаме, пък тия горе в гетото ще са доволни и на това. Мърлявщина на N-та степен! Скоро ще се разходя да пощракам на какво прилича вече асфалта на въпросните обекти година след официалното им откриване. Предупреждавам, че не е за хора със слаби нерви.


Титла: Re:Стена на срама
Публикувано от: vesel в юли 06, 2017, 03:25:37
Предполагам, че в крайна сметка всичко минава през одобрението на главния архитект на града -> http://www.ruse-bg.eu/bg/pages/574/index.html (http://www.ruse-bg.eu/bg/pages/574/index.html)

Иначе, ето ги обещаните снимки от Габрово, за да имаме база за сравнение. Ако някой има фото от извращението в "Чародейка" нека да го постне, за да му се "радваме". Кръстовището в Габрово е ТУК (https://www.google.bg/maps/place/42°53'41.1"N+25°18'41.3"E/@42.8943859,25.3112709,683m/data=!3m1!1e3!4m5!3m4!1s0x0:0x0!8m2!3d42.894746!4d25.311472?hl=bg), мисля напълно съпоставимо място с нашето. Използвани са и павенца за островчета  ;D


Титла: Re:Стена на срама
Публикувано от: vesel в август 20, 2017, 10:43:10
Такааа, докато чакаме поредните видими резултати, продължавам да се "радвам" на досега направеното. Простотията на така наречените граждани също е добре застъпена.
Подлезът на кръговото продължава да е притегателно място за драскачите. И няма как да е друго, докато не се чистят своевременно стените и няма никакво видеонаблюдение. Част от лампите над входовете на тунелите ги няма, струва ми се да са откраднати. Малко вероятно e да са свалени за ремонт. Парапетите, уж от неръждавейка, са ръждясали за пореден път. Локвите пред входа до полицията все така не подлежат на рекламация към строителя на съоръжението. Стълбите към Бриколаж пак се разпадат, но поне е ударена една боя на ръждивите врати, където са сервизните помещения на асансьорите. Зелените площи изглеждат така, сякаш цяло лято вода не са видели.
И се чудя, колко години още трябва да гледаме грозните оградни пана до залата? Ясно е, че там още се твори, обаче това не пречи да се оформи границата на терена и да има приветлив вид.


Титла: Re:Стена на срама
Публикувано от: SKCH в септември 02, 2017, 06:12:13
Тия келешчета от т. нар. фен клуб на ЦСКА или каквото там се казва тоя отбор сега, трябва да ги накарат да си изчистят всички мизерии из града... с червени парцали, носейки фланелки на Дунав. Да се научат.


Титла: Re:Стена на срама
Публикувано от: valentino в септември 04, 2017, 09:11:22
И аз се чудя, как за толкова много години не беше хванат нито един драскач, глобен и наказан с полагане на обществено полезен труд. За какво са тези камери, за какво ни е КООРС?! Иначе за безхаберието на Общината и очеизвадната липса на естетика няма какво да говорим. И как не им е неудобно поне малко да крачат гордо из тази чутовна свинщина. Наистина изумявам колко дебилни хора се "грижат" за града...


Титла: Re:Стена на срама
Публикувано от: vesel в септември 07, 2017, 10:11:07
Идеална визитка за "Комунални дейности". Съвсем сериозно, тия са вредни за града  >:D


Титла: Re:Стена на срама
Публикувано от: bgdimitrov в септември 09, 2017, 11:35:45
Два месеца издържа това огледало, а по моя информация струва над 1000 лв.... Разочарован съм и не мога да повярвам че общината все още не е монтирала камери за видеонаблюдение там...

https://www.dunavmost.bg/Ruse/Photo/95209-nyakoi-si-e-vzel-ogledaloto-ot-kragovoto-za-u-tyah (https://www.dunavmost.bg/Ruse/Photo/95209-nyakoi-si-e-vzel-ogledaloto-ot-kragovoto-za-u-tyah)


Титла: Re:Стена на срама
Публикувано от: Русчуклия в септември 10, 2017, 11:19:44
Идеална визитка за "Комунални дейности". Съвсем сериозно, тия са вредни за града  >:D

Ако това ще е ремонта на тротоарите в Русе, хич да не го почват.


Титла: Re:Стена на срама
Публикувано от: Orthodox в октомври 31, 2017, 07:13:54
Хайде пак малко да се заядем с макар и дребните кусури на подлеза на Кръговото.

Този дефект го бях споменал и по-рано, но сега имах възможност да го снимам, за да е ясно за какво става дума. На междинната стълбищна площадка на входа откъм Арената се е образувала пукнатина с ширина около сантиметър по цялата ширина на стълбището (от стена до стена), която е малко вероятно да си остане толкова тясна. Все пак дано слягането на почвената основа (при строителството лееха бетона направо върху ноемврийската кал...) се прекрати и конструкцията се стабилизира, ама надали... Не че тази пукнатина е кой знае какъв проблем, но все пак не изглежда добре и може да бъде начало на по-сериозни деформации и проблеми... >:(


Титла: Re:Стена на срама
Публикувано от: bgdimitrov в октомври 31, 2017, 08:18:04
Видях че са подменили огледалото за велоалеята на кръговото което е супер!

Обаче в интернет има коментари че нито един от петте асансьори вече не работи. Не знам дали е така наистина или просто това са глупостите на Никифоров, но ако е вярно е още един знак че в Русе асансьори не са за нашия манталитет и общината не може да ги поддържа. Същата история като на централна гара. А вие тръгнахте да ми говорите за асансьор на пасарелката на кея...


Титла: Re:Стена на срама
Публикувано от: Orthodox в октомври 31, 2017, 09:33:20
Да, аз го видях преди поне две седмици и се канех да го пиша тук, за да ти изгладя разочарованието от изчезването на предишното огледало, но щом си го видял лично, още по-добре. Питам си обаче колко ще оцелее и това... ???


Титла: Re:Стена на срама
Публикувано от: n00b в октомври 31, 2017, 11:35:21
Там нямаше ли камери?


Титла: Re:Стена на срама
Публикувано от: JMM в ноември 01, 2017, 12:11:35
За пореден път се убеждавам, че въпросите повдигани в темата "Стена на срама", както и демографските проблеми на Русе, както и явлението "Русенски песимизъм", са основно манталитетни проблеми съчетани с обстоятелството на силно централизираната държава. Последното създава и натрапва усещането, че живот извън административната столица - София няма, не може да съществува и няма да има, че всичко извън София е на доизживяване, че рано или късно, всички ще живеем в София или в чужбина. Следователно, каквото и да се прави, то е временно, "отбий номер", и е "за пред чужденците" "даващи" пари по тези проекти(и заради комисионните).
Ако ние(българите) имахме усещането, че всичко това ни принадлежи, всичко това около нас е наше, всичко това го правим днес и ще го завещаем на децата си, на хората след нас, то определено всичко по съвсем друг начин щеше да се прави.

На Русенци спешно им е необходим манталитетен обрат - това би променило много неща в Русе.


Титла: Re:Стена на срама
Публикувано от: vesel в ноември 01, 2017, 09:34:06
Нима смяташ, че града се управлява добре? Мислиш, че показаните неща в темата са нормални?


Титла: Re:Стена на срама
Публикувано от: JMM в ноември 01, 2017, 11:25:44
Далеч съм от мисълта, че в града ни всичко е "цветя и рози", но не бива да се отрича че днес нещо се прави спрямо ситуацията в миналото, когато града ни бе застинал в някакво безвремие. Днес Русе се управлява според финансовите възможности на централизираната ни система в България. В годините на миналото Русе винаги е страдал от "липса на внимание" от страна на властта в София, заради различният политическият избор на русенци, спрямо управляващото мнозинство в Парламента.
Разбира се, мен също ме дразнят клиентелизмът, недоизпипването на проектите финансирани със средства на ЕС, надменността, нахалството и арогантността на определени личности ползващи се с политическа подкрепа, но мисля че критиката трябва да е конструктивна, а не да формира отчаяние и емигрантски настроения.


Титла: Re:Стена на срама
Публикувано от: n00b в ноември 02, 2017, 01:41:35
Песимистът вижда чашата наполовина празна, а оптимистът - наполовина пълна.

Но все пак клоня към песимизма - просто защото при толкова много възможности (включително финансирани с евросредства) просто Русе проспа години. И ако преди нищо не се е правило, а сега се прави - хах, това което се прави сега е доста под очакванията. Накратко, за съжаление - много, ужасно много пропуснати години. Къде поради немарливост, къде поради липса на реални възможности, къде поради партийно послушание и липса на визия.


Титла: Re:Стена на срама
Публикувано от: SKCH в ноември 02, 2017, 10:52:00
Песимистът вижда чашата наполовина празна, а оптимистът - наполовина пълна.

Но все пак клоня към песимизма - просто защото при толкова много възможности (включително финансирани с евросредства) просто Русе проспа години. И ако преди нищо не се е правило, а сега се прави - хах, това което се прави сега е доста под очакванията. Накратко, за съжаление - много, ужасно много пропуснати години. Къде поради немарливост, къде поради липса на реални възможности, къде поради партийно послушание и липса на визия.

Проблемът е национален. Нашите русенски управници имат голямо желание нещата да се случат добре. За разлика от дон домат и утайката от БКП, тези наистина искат нещата в Русе да се развиват, а не мислят постоянно как да занесат нещо в София. Очевидно е, че по някои теми им липсва визия и капацитет, а по други са принудени да се съобразяват с разни неща, дали сбъркани преди, дали наложени от централата на партията сега.

Но големият прболем е, че бюджетът е ограничен. Русе, както и другите общини, получава бюджет, който да стига за поддържка на посредствеността във всички сфери. Всичко ново, по-обемно, по-скъпо или по-значимо се случава или с еврофондове, или с допълнителни средства, гласувани извънредно от министерски съвет. Така е в Русе, така е в Бургас, така е в Пловдив, Варна, Търново. Допълнителните средства се разпределят на който слушка, който вдига най-много шум или обещава най-голям обществен отзвук. Нашите управници се справят прилично в тази среда, но не блестящо. Мисля, че това е отличителна черта на всички русенци - не е ходеща лудница наоколо и изглеждаме леко дръпнати, леко над нещата. Както и да е. Тази година общината тегли заем 10 млн. лв. за ремонт на улици. Във Варна държавата дава 43 млн. лв. допълнително към бюджета на общината за ремонт на булеварди. Кой се справя по-добре - нашите, дето търсят решение сами, или Варна дето чака негово тиквено величество да иде да си посреща гостите там и да му се откъсне от сърцето да им даде? Същото е и с ИГТ. По първата фаза Русе построи кръговото и пробива на Кауфланд с кръговото на Чипровци, изгради велоалеи, изгради системата за известяване по спирките. Със същите пари Стара Загора построи велоалеи, направи система за известяване по спирките, удължи една тролейбусна линия и си купи няколко нови тролея. Ами нормално е спирките в Стара Загора да изглеждат по-добре от русенските. Ако ви е интересно ще си намеря сметките от преди - точно колко повече струват заралийските от нашите и ние какво сме вложили в тежка инфраструктура.

И другият голям проблем е съобразяването с действителността. Какво имам предвид? Преди си мислех, че градския транспорт е зле, но не може да се развалят току-така договорите, щото общината ще плаща много неустойки. После дойде офертата на Еггед да им платим 500 000 лв. и да си вземем тролейбусния транспорт. Общината си ги извади и ги плати без драми. Викам си - добре де, защото тогава не разкараха толкова лесно и другите мизерници? Ами просто е - никой няма да им продаде автобусите накуп за толкова малко пари. По-скоро фирмите ще се борят за селските линии, отколкото да се самозакрият. И другото - ами добре, прекратяваме договорите, общината плаща неустойките. Кой поема линиите на градския транспорт? Кой ще дойде да запълни дупката за няколко месеца? Или ще разчитаме фирмите да превозват още няколко месеца, докато общината купи нови автобуси? Сложно е, не става с магическа пръчица да решим проблема. Обаче транспортът ни е кофти, и русенци искат резултати веднага. И почват коментари - гледай ги тия, толкова години нищо не направиха, все едно, че някога е имало адекватен градски транспорт преди това.

С две думи, сме в административна и финансова примка, държана от София и това важи за всички. Нашите урапвници се опитват да решат 10 проблема на града, с пари за около 6 от тях. И всички са спешни, понеже за 15 години управление след 1989 г., БКП затлачи града с посредственост, потънахме в безвремие заради Калчев, Йотов и друга червена измет. И затова имаме сравнително посредствени резултати в проектите - просто имаме много да наваксваме. Пак написах роман, извинявам се, просто ми се струва, че прекаляваме с песимизма. Примери за посредственост от цялата страна. Причините са подобни на нашите в Русе.


Титла: Re:Стена на срама
Публикувано от: JMM в ноември 03, 2017, 08:32:25
Понеже беше спомената Стара Загора, искам да кажа че там също се вихрят подобни спорове ...
 :)

https://старазагора.org/%D1%84%D0%B5%D0%B9%D1%81%D0%B1%D1%83%D0%BA-%D0%B3%D1%80%D1%83%D0%BF%D0%B8-%D1%81%D1%82%D0%B0%D1%80%D0%B0-%D0%B7%D0%B0%D0%B3%D0%BE%D1%80%D0%B0/%D0%B1%D1%83%D1%80%D0%BD%D0%B8-%D1%84%D0%B5%D0%B9%D1%81%D0%B1%D1%83%D0%BA-%D1%80%D0%B5%D0%B0%D0%BA%D1%86%D0%B8%D0%B8-%D0%B7%D0%B0-%D0%BA%D1%80%D0%B0%D0%B6%D0%B1%D0%B0%D1%82%D0%B0-%D0%BD%D0%B0-%D0%B2%D0%B5%D0%BA%D0%B0-%D0%B2-%D1%81%D1%82%D0%B0%D1%80%D0%B0-%D0%B7%D0%B0%D0%B3%D0%BE%D1%80%D0%B0.html (https://старазагора.org/%D1%84%D0%B5%D0%B9%D1%81%D0%B1%D1%83%D0%BA-%D0%B3%D1%80%D1%83%D0%BF%D0%B8-%D1%81%D1%82%D0%B0%D1%80%D0%B0-%D0%B7%D0%B0%D0%B3%D0%BE%D1%80%D0%B0/%D0%B1%D1%83%D1%80%D0%BD%D0%B8-%D1%84%D0%B5%D0%B9%D1%81%D0%B1%D1%83%D0%BA-%D1%80%D0%B5%D0%B0%D0%BA%D1%86%D0%B8%D0%B8-%D0%B7%D0%B0-%D0%BA%D1%80%D0%B0%D0%B6%D0%B1%D0%B0%D1%82%D0%B0-%D0%BD%D0%B0-%D0%B2%D0%B5%D0%BA%D0%B0-%D0%B2-%D1%81%D1%82%D0%B0%D1%80%D0%B0-%D0%B7%D0%B0%D0%B3%D0%BE%D1%80%D0%B0.html)


Титла: Re:Стена на срама
Публикувано от: n00b в ноември 03, 2017, 11:40:49
Цитат
И другият голям проблем е съобразяването с действителността. Какво имам предвид? Преди си мислех, че градския транспорт е зле, но не може да се развалят току-така договорите, щото общината ще плаща много неустойки. После дойде офертата на Еггед да им платим 500 000 лв. и да си вземем тролейбусния транспорт. Общината си ги извади и ги плати без драми. Викам си - добре де, защото тогава не разкараха толкова лесно и другите мизерници? Ами просто е - никой няма да им продаде автобусите накуп за толкова малко пари. По-скоро фирмите ще се борят за селските линии, отколкото да се самозакрият. И другото - ами добре, прекратяваме договорите, общината плаща неустойките. Кой поема линиите на градския транспорт? Кой ще дойде да запълни дупката за няколко месеца? Или ще разчитаме фирмите да превозват още няколко месеца, докато общината купи нови автобуси? Сложно е, не става с магическа пръчица да решим проблема. Обаче транспортът ни е кофти, и русенци искат резултати веднага. И почват коментари - гледай ги тия, толкова години нищо не направиха, все едно, че някога е имало адекватен градски транспорт преди това.


О, за това не съм съгласен. Първо, качеството на услугата им е такава, че дали с или без тях, няма голямо значение. Второ - много лесно може да ги разкарат без да се плащат никакви неустойки - защото нито разписанията си спазват, нито нищо - в резултат много лесно може да се развали договора едностранно на основание че не си спазват заложените в него задължения. Въпрос на една изненадваща проверка просто. Трето, общината беше акционер, макар и не мажоритарен в ЕГГЕД, това означава че решения като "ще се отървем от автобусите и ще поемем само тролейбусния транспорт" няма как да минат без тяхно съгласие. Ако не бяха вземани, щеше да има резерв който да покрие "липсата" на онези уродливи бусчета след развалянето на договора. Четвърто, от 2009 до 2017 има осем години в които никой нищо не направи по този въпрос, защото така е най-лесно. Ама колко трудно е тепърва да се направи е добро оправдание предполагам - и сега, и миналата година, и по-миналата година и т.н. Факт е че измежду най-големите 10 града в България, Русе има най-скапания градски транспорт, просто няма две мнения по въпроса. Хубаво че е национална политика, но това е положението. Само идиот, по-скоро политически-обвързан идиот може да си затваря очите за това. И накрая, не е вярно че градския транспорт не е бил по-добре. Всъщност беше по-добре в първите години на ЕГГЕД - имаха все още автобуси, неопланите се движеха. След това последователно се разсипваше и кой е виновен за това вече няма значение, резултатът е налице.

И накрая, не виждам разлика между едната червена измет и другата червена измет, еднакво крадливи и некадърни са. Да сравняваме номенклатурни чеда и партийни секретари с милиционери и агенти на ДС, хаха ужасно нелепо.


Титла: Re:Стена на срама
Публикувано от: vesel в ноември 03, 2017, 06:00:58
Добре, да приемем че бюджета е крайно ограничен. Пари за ремонт и поддръжка на улици, тротоари, осветление, озеленяване, градски транспорт и т.н няма. Питам аз, като
Нашите русенски управници имат голямо желание нещата да се случат добре.

защо е такъв тотален хаос с паркирането на автомобилите? За решаването на този проблем пари почти не се искат. Иска се сериозна организация и желание за постигане на резултат.
Защо проектите в Русе са калпави още на хартия? Защо Общината не си отстоява докрай интереса, като следи и санкционира всяка издънка на фирмите изпълнители? Тук включвам и ВиК, енерго, топлофикация и всякакви други субекти, оставящи си задниците по инфраструктурата в града. Нима кмета, заместниците му, главният архитект и сие не виждат, че фирмата Комунални дейности работи некачествено. Демек и малкото средства, които имаме ги хвърляме на вятъра. Ето защо оправданието, че София (Тиквун) не ни дава пари не е универсално.
В Стара Загора били направили по-малко със същите пари. Да де, обаче нещата са далеч по-изпипани. Ние имаме някакво количество, така да се каже, но всичко е посредствено, изглежда недовършено и вече дава фира. Е, кой е по-добрия вариант?


Титла: Re:Стена на срама
Публикувано от: SKCH в ноември 03, 2017, 09:57:28
Не съм общината и не мога да кажа, защо някои от нещата, които не изискват пари сами по себе си, а само по-добра организация, не се правят като хората. Има и политически момент - не винаги общината може да скочи на фирмата изпълнител, защото тя е подставено лице на Трейс, Джи Пи Груп, Водстрой и разни други, усвояващи средства за силините на деня. Има и проблемът, че екипът не е съставен смао от кадърни и милеещи за града хора. И ако това е валидно за няколкото на предна линия, за останалите надолу посредствеността е нещо нормално. Истината е, че и доста хора ги мързи или са откровено некадърни. Но пък и няма как да уволниш едновременно всички. Изобщо ми се струва, че голямата драма е, че нещата се случват бавно, не са експлозивни, а имаме нужда от динамика. И затова и всичко ни изглежда малко по-зле отколкото е.

По отношение на градския транспорт съм съгласен, че можеше бързо да се разкарат фирмите. Но пак остава въпросът кой щеше да поеме услугата докато се организират нещата. Автобусите на ЕГГЕД не стигаха. А все пак хора пътуват с градски транспорт - не толкова колкото може, но достатъчно, за да може спирането на автобусите да доведе до мини криза.
Исторически погледнато нашият градски транспорт все е управляван от некадърници, не само сегашните, но и по времето на Йотов, по времето на Калчев запалиха гаража нарочно, преди това пак е била лоша поддръжка и неадекватни разписания, на фона на това, което е било нужно и е можело да бъде постигнато с наличния ресурс. Това имах предвид, а не че в някой момент не е било по-добре от сега.


Титла: Re:Стена на срама
Публикувано от: n00b в ноември 04, 2017, 12:11:57
Абе глупости са това. Средства за нови автобуси могат да се набавят, общината може да тегли заем най-малкото и няма нужда всичко да става наведнъж, те и без това са няколко фирмички, не само една (да не говорим и за селските автобуси, които най-нагло изпълняват функцията на градски транспорт и всички в общината се правят че не знаят за това - колко интересно само). Няма нужда да им спускат европроект от София, та да го усвоят фирмичките, можеше да проявят инициатива. Това са пак казвам вече 8 години нищоправене и безхаберие. Ама сложно било. Като им е сложно, да хвърлят пешкира и да дойде някой който може да се оправи с това. Нещата специално в това отношение не са просто бавни, те нямат никакъв прогрес. В светлината на това китайските дисплеи и липсващата GPS система са просто пирона в ковчега. Изглежда зле....не, то не просто изглежда, а си е зле. А ако трябва едни некадърници да се оправдават с това че имало други некадърници преди тях - хубаво, но за съжаление такива аргументи никога не работят в полза на спускащите ги. Просто понеже на пангара не са другите некадърници в момента най-малкото. Колко още години мислят да се оправдават с това и нищо да не правят?


Титла: Re:Стена на срама
Публикувано от: SKCH в ноември 04, 2017, 03:05:21
Очевидно не ме разбираш. Казваме на фирмите - не си изпълнявате разписанието, по този и този член от договора сте чао. Дотук добре.
И после - трябва общината или друга частна фирма веднага да почне да изпълнява транспортната задача. Не след седмица, не догодина, а веднага. Как се осгигуряват 10-20 автобуса от днес за утре? Дори и само за една от фирмите.
Другата алтернатива - договорът се прекратява, но се изпълнява още 3 месеца, докато дойде новият превозвач. Как караш фирмите да си изпълнят задълженията? Защото това са фирми, които имат само градския транспорт и някоя селска линия до Русе. Ако им спреш това, ги обричаш на фалит. Шофьорите няма останат там за още 3 месеца, а ще се разбягат веднага. Няма къде да ги прехвърлиш. И при положение, че уж си акционер, ама реално нямаш власт в ЕГГЕД, как точно ги правим нещата. Не си мисли, че общината има правото по договора си с ЕГГЕД да им каже няма да режете автобусите - тези решения се взимат от с обикновено мнозинство. Изобщо мислъта ми е, че има адски много аспекти, които трябва да се помислят, Отиде си комунизмът където партията казва днеска, застрелва недоволните или ги праща в Белене, и от утре правим каквото сме си намислили.


Титла: Re:Стена на срама
Публикувано от: vesel в ноември 04, 2017, 10:34:01
Тази простотия никъде другаде, освен в Русе, не съм я видял. И това продължава от години.


Титла: Re:Стена на срама
Публикувано от: Orthodox в ноември 04, 2017, 11:57:02
Така става, като се ползват тези гумени "легнали полицаи", които бързо се разбиват и трябва да се сменят, а на същото място не може, защото вече и асфалтът е надупчен. По закон са позволени само от асфалт с височина 7.5 см, останалото е местно творчество, но нали така е по-лесно... Все пак напоследък направиха няколко кръстовища и пешеходни пътеки с повдигнат асфалт, но масата са като на снимката, които на 2-3 години се скапват и трябва да се подменят, а резултатът се вижда... :o


Титла: Re:Стена на срама
Публикувано от: n00b в ноември 05, 2017, 12:12:22
Някой навремето ми беше казал че са внос от Италия и че са предназначени за улици с далеч по-малко натоварване, примерно разни улички където има и пешеходен и обслужващ автотранспорт, примерно крайбрежни или паркови алеи, вход за автомобили в двора на някакво учреждение, такива работи. Със сигурност не за натоварени пътни артерии като Цар Освободител. В България станаха много модерни някъде средата на миналото десетилетие. След няколко години като се изпочупиха (а каквото автомобилите не счупиха, снегорините довършиха) им светна че това е нелепо. Почти навсякъде в България ги няма вече по улиците. Но в Русе очевидно много си ги обичат общинарите.


Титла: Re:Стена на срама
Публикувано от: vesel в ноември 05, 2017, 12:18:42
Orthodox е прав, има си закон, който в Русе не се спазва. Най-малкото, некадърниците от Комунални дейности можеха да изрежат повредения асфалт и да закърпят, колкото им се отдаде.


Титла: Re:Стена на срама
Публикувано от: n00b в ноември 05, 2017, 03:17:09
Цитат
Очевидно не ме разбираш. Казваме на фирмите - не си изпълнявате разписанието, по този и този член от договора сте чао. Дотук добре.

И защо на всичките фирмички го казваме, за да е по-драматично?

Цитат
И после - трябва общината или друга частна фирма веднага да почне да изпълнява транспортната задача. Не след седмица, не догодина, а веднага. Как се осгигуряват 10-20 автобуса от днес за утре? Дори и само за една от фирмите.

Много лесно в интерес на истината. Колкото и да е странно, има фирми които предоставят под наем автобуси, включително градски такива. Съвсем отговорно го твърдя това, това си е бизнес изграден върху импотентността на държавата. Главният им клиент в момента е БДЖ.

Цитат
Другата алтернатива - договорът се прекратява, но се изпълнява още 3 месеца, докато дойде новият превозвач. Как караш фирмите да си изпълнят задълженията? Защото това са фирми, които имат само градския транспорт и някоя селска линия до Русе. Ако им спреш това, ги обричаш на фалит. Шофьорите няма останат там за още 3 месеца, а ще се разбягат веднага. Няма къде да ги прехвърлиш.

Няма нужда от това.

Цитат
И при положение, че уж си акционер, ама реално нямаш власт в ЕГГЕД, как точно ги правим нещата. Не си мисли, че общината има правото по договора си с ЕГГЕД да им каже няма да режете автобусите - тези решения се взимат от с обикновено мнозинство. Изобщо мислъта ми е, че има адски много аспекти, които трябва да се помислят, Отиде си комунизмът където партията казва днеска, застрелва недоволните или ги праща в Белене, и от утре правим каквото сме си намислили.

Как се вземат решенията в акционерното дружество е разписано в устава, но конкретно в случая това става с 2/3 мнозинство на членовете на УС, което няма как да се постигне без участието на общината. Никакъв комунизъм, никакви пет лева, става въпрос за обикновено безхаберие, или ако предпочетеш - неокомунизъм.


Титла: Re:Стена на срама
Публикувано от: SKCH в ноември 06, 2017, 10:05:48


Цитат
Много лесно в интерес на истината. Колкото и да е странно, има фирми които предоставят под наем автобуси, включително градски такива. Съвсем отговорно го твърдя това, това си е бизнес изграден върху импотентността на държавата. Главният им клиент в момента е БДЖ.

Не съм сигурен, че това може да стане толкова лесно. Иначе 100000% поне в един от областните ни градове щеше да се е случило. Не става в София (там имат концесионери), не става в Пловдив, не стана в Пазарджик, в Ямбол. Просто повечето автобусни фирми имат бая автобуси, но не толкова много градски.


Титла: Re:Стена на срама
Публикувано от: n00b в ноември 07, 2017, 01:03:03
В София частни линии има по-малко от пръстите на едната ми ръка и всичките се обслужваха от една фирмичка която размотаваше едни синьо-зелени екоавтобуси на метан. Не съм сигурен че още съществува това положение, защото въпросните екоавтобуси не съм ги виждал отдавна. Най-близката плачевна ситуация до Русе беше Варна, но и там се взеха в ръце. В Русе явно не могат, защото им е много сложно.


Титла: Re:Стена на срама
Публикувано от: pesho в ноември 12, 2017, 01:43:38
Градският транспорт на Русе е много зле и това всеки го знае.Нашият транспорт беше съсипан при управлението на Йотов когато общинската фирма е обявена в фалит и всички шансове за нов автопарк с пари от ЕС заминаха за другите областни градове.Сега общината е поела тролейбусният транспорт.Опитват се със малкото тролеи които са оставени от Еггед в движение  да си спазват разписанията,а останалите са започнали да ги ремонтират,но липсват шофьори за нормални разписания.Автобусният ни транспорт е в частни ръце,но поне им се налагат глоби на превозвачите.Когато лично аз съм звънял за да подам сигнал са ми казвали,че се налагат глоби,фирмите си ги плащат и всичко започва отново по старата песен с нов глас.Автобусите могат да преминат към тролейбусната фирма и всичко да е в общински ръце.Общината обаче не се замисля,че могат да се купят много добри автобуси втора ръка и да отнемат  всички автобусни линии с нарушения и основание за прекратяване на договора с определения транспортен оператор.Другата ни опция е да изчакаме до 2020 когато договорите за автобусните линии приключат.Има и два въпроса по които отговор от общината няма и те са:Какво стана с проекта за нощна автобусна линия и какво стана с обществената поръчка за нова транспортна схема,все пак това са проекти с пари от европа.


Титла: Re:Стена на срама
Публикувано от: n00b в ноември 12, 2017, 07:04:36
На първият въпрос от общината отговориха, някаква си там женица отговорна по транспорта обясни че нямало нужда от нощен транспорт, защото питала 2-3 фирми от западната промишлена зона и те й казали че имали собствен транспорт.


Титла: Re:Стена на срама
Публикувано от: vesel в ноември 14, 2017, 10:40:27
Повърня  >:(

(https://s17.postimg.org/7x627umq7/IMG_0944.jpg)

http://www.skyscrapercity.com/showpost.php?p=143485544&postcount=936 (http://www.skyscrapercity.com/showpost.php?p=143485544&postcount=936)


Титла: Re:Стена на срама
Публикувано от: Orthodox в ноември 14, 2017, 11:00:48
Е, да, но авторът на постинга в Скайскрейпъра е коментирал това така: "Като си спомням какви изронени плочки бяха, сега е супер". Разни хора, разни идеали. Пък и асфалтирани тротоари има и в Германия, 'щото немците са прагматични хора и не искат да се спъват, като вървят по улиците, а при тротоари с плочки винаги има вероятност рано или късно да се появят препъващи неравности...


Титла: Re:Стена на срама
Публикувано от: ftubusa в ноември 15, 2017, 09:05:32
А онзи ресторант ... дали не заема тротоара? :D


Титла: Re:Стена на срама
Публикувано от: vesel в ноември 15, 2017, 09:08:34
Супер е, ако е пред къщата ни на село. Пред централната ни автогара и хотела до нея е грозно. Отделно, че ще е паркинг. Виждат се скосяванията, запазена марка за Русе. Качеството на изпълнение в Германия и тук изобщо не смятам за нужно да коментирам.

Как пък в Бургас са толкова прости и не си намазаха асфалт пред локалната автогара?


Титла: Re:Стена на срама
Публикувано от: bgdimitrov в ноември 15, 2017, 09:11:27
Вие искате от начупени плочки до лукс... Друг път. Нека първо НКЖИ ремонтират гарата пък тогава вече общината може да помисли за нещо като това в Бургас. За момента асфалта е ок.


Титла: Re:Стена на срама
Публикувано от: vesel в ноември 15, 2017, 09:45:20
За автогарата говорим, ЖП гарата и НКЖИ са друга бира.
Лукс? Сериозен ли си? Стига с това мислене на дребно, града все повече се обезличава. Старите плочки що бяха начупени? Защото там е незаконен паркинг. Тънкия, като вестник нов асфалт ще бъде също изронен, ако преди това не бъде пробит от избуяващата трева.

Днес бях в Нова Загора. Такава свинщина, като нашите улици в центъра няма. Направили са хората нови тротоари с бетонни блокчета, скосявания с бордюри, навсякъде разчертани прилежно паркоместа и пешеходни пътеки. И това двадесет хиляден град! А ние с претенциите за пети по големина, асфалтираме долнопробно тротоари на централни места, толерираме паркиране по тротоарите, един площад не можем да поддържаме в перфектно състояние ...


Титла: Re:Стена на срама
Публикувано от: bgdimitrov в ноември 15, 2017, 10:04:14
Това не е терен на автогарата, а дори май се води паркинг за хотела там... Нека се съобразим с реалноста. Напълно подкрепям че трябва модернизация цялостно на гаровия комплекс.


Титла: Re:Стена на срама
Публикувано от: vesel в ноември 15, 2017, 10:23:17
Аха. А това (https://www.google.bg/maps/@43.8348214,25.9557334,3a,75y,312.26h,78.45t/data=!3m6!1e1!3m4!1svF59WGHR_BhnQX0jd_x8gQ!2e0!7i13312!8i6656?hl=bg) е паркинг за друг хотел. Вечер даже си резервират улицата с конуси. Евтинко излиза, вместо да плащаш на общината.


Титла: Re:Стена на срама
Публикувано от: n00b в ноември 15, 2017, 11:30:44
Чакай, ти да не би да искаш да кажеш че общината не си върши работата? Невероятно....не вярвам.


Титла: Re:Стена на срама
Публикувано от: Orthodox в ноември 16, 2017, 12:22:38
И това двадесет хиляден град! А ние с претенциите за пети по големина...

Впрочем, забелязал съм, че интелектуалното, естетическото, технологичното и т. н. ниво на сътвореното от местната власт в общественото пространство не зависи на 100% от големината на населеното място, а в голяма степен от съдържанието на черепните кутии на хората, представляващи тази местна власт и работещи за нея. Скорошен и доста ярък пример за това са надписите на уличните табели в Русе и скромното село Червена вода в същата област. По табелите в областния център се мъдри нелепата транслитерация Ul. на българското Ул., докато в селото с 1456 жители е използвано Str., и то на правилното му място след името на улицата. Е, какво да говорим повече... :o


Титла: Re:Стена на срама
Публикувано от: JMM в ноември 16, 2017, 08:07:14
Това Str. на какъв език е ? На немски ?
Защото на английски гарантирано е St.

 :)

Улична табела от New York, Wall St
https://www.google.bg/maps/@40.7048989,-74.0070221,3a,18.9y,215.83h,99.4t/data=!3m6!1e1!3m4!1sAUmnmSOU10vdSyGYqrdSnw!2e0!7i13312!8i6656 (https://www.google.bg/maps/@40.7048989,-74.0070221,3a,18.9y,215.83h,99.4t/data=!3m6!1e1!3m4!1sAUmnmSOU10vdSyGYqrdSnw!2e0!7i13312!8i6656)


Титла: Re:Стена на срама
Публикувано от: vesel в ноември 16, 2017, 01:47:22
Чакай, ти да не би да искаш да кажеш че общината не си върши работата? Невероятно....не вярвам.

Как изобщо ти хрумна подобна еретична мисъл?  :D


Титла: Re:Стена на срама
Публикувано от: n00b в ноември 16, 2017, 02:10:21
Пепел ми на езика, не е възможно такъв добър екип, такъв дрийм тийм, да проявява безхаберие. Все пак никога досега не се е правило толкова...и какво беше там още.


Титла: Re:Стена на срама
Публикувано от: Orthodox в ноември 16, 2017, 02:18:20
Това Str. на какъв език е? На немски?
Защото на английски гарантирано е St.

Вероятно е St. в американския английски, но в британския съм го срещал като Str.

Иначе си става и за немски (Straße), че и за румънски (Strada). Във всеки случай поне не е Ul... :)


Титла: Re:Стена на срама
Публикувано от: Русенец в ноември 17, 2017, 01:54:35
Е, и Ul. не е грешно. :D
На хърватски: ulica; на полски: ulica; на чешки: ulice; на словашки: ulica; на словенски: ulica. Може на някой от тези езици да е. :D


Титла: Re:Стена на срама
Публикувано от: Orthodox в ноември 17, 2017, 10:21:01
И ти си прав. Излиза, че русенци са прославянски настроени, а червеноводчани - прозападно... :)


Титла: Re:Стена на срама
Публикувано от: n00b в ноември 20, 2017, 10:02:55
Не е от Русе, но ми се видя доста интересно :)

(https://cdn.dnes.bg/d/images/photos/0359/0000359847-article.jpg)


Титла: Re:Стена на срама
Публикувано от: Orthodox в ноември 21, 2017, 05:02:32
Ами то си е традиция - нали на Тато му издигнаха паметник в Правец още приживе... :o

P.S. Само дето в биографията на даскалицата-кметица не са оставили достатъчно място, за да впишат годината, в която ще се пресели в по-добрия свят. Сигурно я смятат за безсмъртна. Или се предполага, че тогава булевардът ще носи името на следващия "незаменим" безсрамник от ганьовската управляваща пасмина...


Титла: Re:Стена на срама
Публикувано от: Русенец в ноември 21, 2017, 05:15:43
Предполагам разбра, че това е бъзик и не е истина?


Титла: Re:Стена на срама
Публикувано от: Orthodox в ноември 21, 2017, 07:50:52
Не че е голям проблем картинката да се направи на Фотошоп или друг подобен софтуер, но и да е истина, не бих се учудил особено... ::)


Титла: Re:Стена на срама
Публикувано от: vesel в ноември 21, 2017, 09:35:07
Я да Ви върна в Русе  :D

Налагало ли Ви се е да търсите контакт с администрацията в община Русе? Нямам предвид да висите като прани гащи по коридори и кабинети, а да ползвате електронна поща, все пак сме 2017 година. Сайта на община Русе е доста негостоприемен в това отношение -> http://www.ruse-bg.eu/bg/contacts (http://www.ruse-bg.eu/bg/contacts)
Може да сравните с Варна (http://www.varna.bg/bg/articles/505/contacts_ukazatel), Бургас (https://www.burgas.bg/bg/info/index/36), Стара Загора (http://www.starazagora.bg/rakovodstvo/struktura-i-telefoni) или Плевен (https://www.pleven.bg/bg/administratsiya), ако решите.


Титла: Re:Стена на срама
Публикувано от: SKCH в ноември 21, 2017, 11:08:18
Я да Ви върна в Русе  :D

Налагало ли Ви се е да търсите контакт с администрацията в община Русе? Нямам предвид да висите като прани гащи по коридори и кабинети, а да ползвате електронна поща, все пак сме 2017 година. Сайта на община Русе е доста негостоприемен в това отношение -> http://www.ruse-bg.eu/bg/contacts (http://www.ruse-bg.eu/bg/contacts)
Може да сравните с Варна (http://www.varna.bg/bg/articles/505/contacts_ukazatel), Бургас (https://www.burgas.bg/bg/info/index/36), Стара Загора (http://www.starazagora.bg/rakovodstvo/struktura-i-telefoni) или Плевен (https://www.pleven.bg/bg/administratsiya), ако решите.

Не бих казал негостоприемен, а по-скоро непълен. В смисъл на Зарата и на Варна има далеч повече лица за контакт посочени. Но във Варна примерно по 5 човека са с един и същи телефонен номер. Факт е, че на нашата община няма много посочени имейли. Телефоните са тук (http://www.ruse-bg.eu/bg/pages/464/index.html). Но всъщност е важно да отговарят бързо и адекватно. Пък нека да са само 2 имейла примерно.


Титла: Re:Стена на срама
Публикувано от: vesel в ноември 22, 2017, 08:01:03
Използвах думата негостоприемен, за да покажа, че сякаш чиновниците не желаят да бъдат безпокоени. Едно е да общуваш с конкретен човек, друго е пускаш писмо в обща "кутия", която даже не функционира нормално ( личен опит).
Телефоните не са толкова интересни, те са за доуточняване на нещата, пък и не винаги можеш да обслужиш обаждане.


Титла: Re:Стена на срама
Публикувано от: vesel в ноември 29, 2017, 09:21:44
Отново точки за ОП Комунални некадърности. Така наречения бул. "Родина" в участъка зад университета е асфалтиран по запазената марка на предприятието - вълнообразно и без нужните наклони. Събира доволно количество локви. Опита за изравняване на нивото на шахтите с настилката също е далеч от успешен. Да са ни честити поредните N тона положен асфалт!

Гледам ги днес едни специалисти, ремонтират уличното осветление в "Дружба". Освен всичките инструменти, наличен беше и сноп "свински" опашки от по-дългите, изключително подходящи за затваряне на ревизионните капаци по стълбовете, както и на капаците на клемните кутии. Майсторска работа.

Чудех се защо са извадени колчетата пред музея, видях работници там. Сега намирам отговора с чудесна за темата снимка.
Цитат
Община Русе е действала бързо и е ремонтирала участъка, като работниците от ОП „Комунални дейности“ са се постарали да открият и същите плочки, с които е покрит площад „Батенберг“.
Да се смееш ли, да плачеш ли, с дървото ли да ги подкараш тези старателните? Този ремонт е поредното лайно, без извинение.

https://www.dunavmost.com/Ruse/News/101273-shofyorka-podbra-kolchetata-krai-istoricheskiya-muzei-v-ruse (https://www.dunavmost.com/Ruse/News/101273-shofyorka-podbra-kolchetata-krai-istoricheskiya-muzei-v-ruse)


Титла: Re:Стена на срама
Публикувано от: bgdimitrov в ноември 29, 2017, 09:47:23
Това е просто ужасно!  ::) Надявам се, че като поръчат още плочки ще го оправят.


Титла: Re:Стена на срама
Публикувано от: vesel в ноември 29, 2017, 10:02:29
Мечтай си. Вече на няколко места е ремонтирано така, традиция е.


Титла: Re:Стена на срама
Публикувано от: Русчуклия в ноември 29, 2017, 11:38:51
Тези колчета би трябвало да спрат колата да се качи на тротоара. Но как да стане като са забити на не повече от 10 см. ?! По-скоро са за декорация. А изпълнението на втората снимка е в стил "Комунални дейности". Серат из целия град без никакъв контрол. Кой по дяволите ги подбира и кой ги контроилира тия баш майстори? Друг е въпроса що за шофьор трябва да си да направиш подобно нещо, при все, че виража е обратен и логиката е да те изхвърли от отсрещната страна. Или вероятно е идвала от забраненото откъм площад "Дунав"


Титла: Re:Стена на срама
Публикувано от: Orthodox в ноември 29, 2017, 11:45:37
Това е просто ужасно!  ::) Надявам се, че като поръчат още плочки ще го оправят.

За поне някаква частична утеха на уважаемия колега bgdimitrov ще се самоцитирам с едно мнение, публикувано преди година, което той може да е прочел, а може и да не е...

Цитат
Впрочем, с малко тъжна шега ще спомена, че явно и в тези елитни западноевропейски страни си ги има някои явления, които в нашия форум отскоро се заклеймяват в темата Стена на срама (http://www.ruseonline.info/smf/rousse/tea-a-ama/). Просто сравнете:

(https://s22.postimg.org/rb2y4vqjl/Ruse_Wien.jpg)

Така че дерзайте, уважаеми съграждани - все още сме "Малката Виена" - и в доброто, и в не дотам... :) >:(


Титла: Re:Стена на срама
Публикувано от: bgdimitrov в ноември 29, 2017, 11:48:27
Ами вместо да пишем по форумите или из фб колко сме недоволни, трябва да пишем официално до общината. Аз ще го направя през уикенда, а вие?


Титла: Re:Стена на срама
Публикувано от: Orthodox в ноември 30, 2017, 12:04:11
Дай адрес - ти си по-запознат и имаш опит в тези неща.


Титла: Re:Стена на срама
Публикувано от: vesel в ноември 30, 2017, 12:04:48
Аз бях писал в друга тема. До сега резултата от комуникацията ми с общината е никакъв.

В продължение на предния ми пост за улицата зад университета -> https://www.youtube.com/watch?time_continue=3&v=DXEbp1o-DX0 (https://www.youtube.com/watch?time_continue=3&v=DXEbp1o-DX0)
Дори не съм убеден, че там има изградена отводнителна инсталация.

Тези колчета би трябвало да спрат колата да се качи на тротоара. Но как да стане като са забити на не повече от 10 см. ?! По-скоро са за декорация. А изпълнението на втората снимка е в стил "Комунални дейности". Серат из целия град без никакъв контрол. Кой по дяволите ги подбира и кой ги контроилира тия баш майстори? Друг е въпроса що за шофьор трябва да си да направиш подобно нещо, при все, че виража е обратен и логиката е да те изхвърли от отсрещната страна. Или вероятно е идвала от забраненото откъм площад "Дунав"
Постоянно има шофиращи в насрещното и пред двата музея, изобщо не е прецедент. По "Александровска" също масово се кара от магазин "Русе" до ДСК. Знакът за ВОД, задължително завиване наляво след "Странджата" е с декоративна функция. КАТ никакви ги няма. На ден там могат да се ожънат поне 100 водача.


Титла: Re:Стена на срама
Публикувано от: n00b в ноември 30, 2017, 01:37:13
Винаги съм мислил че е по-добре общинска фирма да се занимава с такива ремонти, понеже съм виждал на какво са способни фирмичките около другаря Ковачки в София, ама това....комунални инвалиди, трябват доста реформи там...


Титла: Re:Стена на срама
Публикувано от: vesel в декември 03, 2017, 04:40:08
Мъкаааа (https://www.dunavmost.com/RuseReporters/Photo/101539-vidimi-rezultati-v-kvartal-zdravets#)


Титла: Re:Стена на срама
Публикувано от: vesel в януари 08, 2018, 09:19:40
Никога не е било по-добре в тоя град.
Снимката е от  "Ударно асфалтиране на улици в Русе" (https://www.dunavmost.com/Ruse/Photo/106237-udarno-asfaltirane-na-ulitsi-v-ruse) Има и още два прекрасни фотоса там.


Титла: Re:Стена на срама
Публикувано от: pesho в януари 08, 2018, 11:59:27
Пак да похвали общината,че не много качествено след близо 30 и повече години някои улици получават нова настилка.


Титла: Re:Стена на срама
Публикувано от: Русчуклия в януари 09, 2018, 11:19:53
 Контрастът с бордюрите и тротоара е потресаващ, но в Русе отдавна сме на принципа "все нещо се прави".


Титла: Re:Стена на срама
Публикувано от: n00b в януари 09, 2018, 12:18:59
То така както се прави е прекрасно бе - гарантираме си че през няколко месеца ще се прави пак, на същото място. Като перпетум мобиле за човешко щастие и детска радост. Е, поне докато има пари.


Титла: Re:Стена на срама
Публикувано от: svetlin74 в януари 12, 2018, 10:20:34
Огледалото на велоалеята на кръговото пак е изчезнало. За пореден път :(


Титла: Re:Стена на срама
Публикувано от: vesel в януари 12, 2018, 04:19:23
Че те възстановиха ли го след второто му изчезване преди над два месеца?

Мисля, че тази "красота" по една от най-натоварените улици в идеален център е като перла в короната:


Титла: Re:Стена на срама
Публикувано от: RG в януари 12, 2018, 10:21:54
Това го "асфалтираха" във вторник след обяд, а в четвъртък вече беше придобило вида от снимките на Vesel.


Титла: Re:Стена на срама
Публикувано от: vesel в януари 12, 2018, 10:47:47
Ако това е дело на Топлофикация, значи че има по-големи некадърници от комуналните, което си е сериозно постижение. То всъщност на този фон ми се струва, че  ОП "Комунални дейности" са страшни профита  :D


Титла: Re:Стена на срама
Публикувано от: JMM в януари 13, 2018, 10:38:56
Според мен просто за "закърпили положението" до стартиране на големите ремонтни дейности на основните улици в Русе, което се очаква в началото на пролетта ...


Титла: Re:Стена на срама
Публикувано от: bgdimitrov в януари 13, 2018, 09:01:15
Не знам кой е извършил асфалтирането там, грозно се е получило.

Все пак улица Духовно Възраждане предстои да се преасфалтира цялостно, като мисля че има и тръби да се сменят по улицата.


Титла: Re:Стена на срама
Публикувано от: Русчуклия в януари 13, 2018, 09:51:02
Абе дори и да е временно закърпването, поне да се закърпи като хората. Тази снимка илюстрира най-добре безстопанственото отношение към уличните ремонти в Русе. Пълно безобразие и безхаберие.


Титла: Re:Стена на срама
Публикувано от: vesel в януари 13, 2018, 10:40:39
Някои от Вас са снизходителни, но за мен няма оправдание за подобна свинщина.


Титла: Re:Стена на срама
Публикувано от: vesel в януари 21, 2018, 05:58:28
Понеже напоследък се имитира дейност от страна на прокуратура и областен управител, относно състоянието на пешеходните пътеки, та се сетих на какво ниво са въпросните места за пресичане в Русе. Липса на допълнително осветление, пречещи на видимостта огради, неотговарящи на закона изкуствени неравности и неадекватни места за разположение -  това виждам аз по най-натоварените улици.
Снимка от Горна Оряховица, за срам на русенските тикви общински:
(http://media.snimka.bg/s1/6017/038277729-big.jpg?r=0)
http://www.skyscrapercity.com/showpost.php?p=142687745&postcount=42 (http://www.skyscrapercity.com/showpost.php?p=142687745&postcount=42)


Титла: Re:Стена на срама
Публикувано от: vesel в февруари 24, 2018, 11:06:17
Калпава работа + вандалски прояви =  Подлезите в Русе тънат в мизерия (https://youtu.be/oGltGWIDQdE)


Титла: Re:Стена на срама
Публикувано от: Orthodox в февруари 24, 2018, 11:59:45
Ами тя, мизерията, е най-напред в душите на хората, насадена там от детските им години от също такива родители с мизерни душици, не умеещи да дадат добро възпитание. И после тази душевна мизерия се проявява в мирогледа, ценностната система, думите и делата на тези невъзпитани хора, и в крайна сметка се проектира върху жизнената им среда, която си създават и се чувстват комфортно в нея. Както например прасето в калната си локва... >:(


Титла: Re:Стена на срама
Публикувано от: vesel в март 25, 2018, 10:59:24
 ::) Кои са гордите собственици допуснали това? Да не говорим, че фасадата почна да се руши и падат отломки.


Титла: Re:Стена на срама
Публикувано от: Русенец в март 25, 2018, 11:25:57
Прозорецът горе вляво ли имаш предвид? Отврат!  >:D Така е сигурно от поне половин година.


Титла: Re:Стена на срама
Публикувано от: n00b в март 26, 2018, 12:20:34
Това очевидно е някой предприемач спестил малко разходи, че и сигурно част от наема срещу въпросното "подобрение".

Най-голямата грешка след падането на соца е масовото набиване в главите на тезата че не съществува нищо по-важно от теб самия, в екстремния вариант - че дори закони, общество, хората около теб, дори да са ти близки, не стоят над собствените ти интереси и далаверата. Това е разбираемо де, държава с 100% държавна собственост и население свикнало друг да мисли вместо него, тип "кой ще ни даде сега парииииии". Все пак нали трябваше да се появят предприемчиви хора да задвижат икономиката. Ама от едната крайност в другата, какво може да се обърка :)

Например този "предприемач" с офиса горе, дори да е последния ракиен семкаджия, търкащ талончета на фона на Планета ТВ, не мога да повярвам че не му е минало през главата че това е нелепо, изглежда отвратително, може и да му създаде потенциални проблеми с общината, да плаща глоба и т.н. Но си е претеглил нещата и е решил - след година може да не е там, няма да плаща повишени сметки за отопление, ако може да отбие и от наема още по-добре, най-важното е "бизнеса".

А кой е "предприемача" - не може да не си е оставил табела на входната врата.


Титла: Re:Стена на срама
Публикувано от: dim1 в март 31, 2018, 12:42:22
Така видях града,в който се провеждат ММД ,а след няколко месеца и световно по волейбол..


Титла: Re:Стена на срама
Публикувано от: Orthodox в март 31, 2018, 01:14:26
Само това да беше... За съжаление понастоящем съсипията, грозотията и мизерията в града могат да напълнят се само една тема, а и цял раздел от форума. Остава ми само надеждата това да се подобрява с времето, макар и бавно, но в крайна сметка тези неща си зависят от манталитета и ценностната система на хората, като се почне от метача на улицата и се стигне до кмета. А тъкмо това се променя най-бавно и трудно, и, за съжаление, не винаги в правилната посока...  >:(


Титла: Re:Стена на срама
Публикувано от: Русенец в март 31, 2018, 01:24:09
Виждам, че това е улица "Николаевска". За съжаление, този район трайно запада от двайсетина години. Улицата е била първостепенна търговска улица през царско време и през комунизма, но днес реалностите са други. И в най-хубавите държави подобни западнали зони изглеждат така. Няма ли стопанисване, идват графитите, вандализма и разрухата. По "Борисова" например, която иззе функциите на "Николаевска", няма да видите такова нещо. ;)


Титла: Re:Стена на срама
Публикувано от: vesel в март 31, 2018, 02:50:05
"Николаевска" и сега е търговска улица. В работно време там е много оживено.

dim1 е уцелил отвратително време за снимане, което съчетано с безстопанственост дава жалка картина.


Титла: Re:Стена на срама
Публикувано от: Русенец в март 31, 2018, 03:14:48
Абе търговска е, но запада. Преди беше втора след "Александровска". Днес "Борисова", "Плиска" и "Липник" са много по-важни търговски зони.


Титла: Re:Стена на срама
Публикувано от: n00b в март 31, 2018, 03:45:08
Че какво толкова търговско има на Плиска - няколко студентски кафенета и 2-3 магазинчета, всичко останало са жилищни блокове и градинки. Липник айде да - мола и хипермаркетите, но то по тази логика и Хр. Ботев е важна търговска артерия, всъщност доста по-важна от Плиска..


Титла: Re:Стена на срама
Публикувано от: Orthodox в март 31, 2018, 06:23:06
Абе търговска е, но запада.

Нормално е да запада. В царска България и ранните години на соца тя е изпълнявала сегашната роля на Борисова - да свързва ЖП гарата с идеалния градски център, който тогава е бил на площад Батенберг. Сега е на площад Свобода, освен това броят на пътниците, ползващи влакове, е несравним с този от преди 25, 40 или 70 години. Просто за това време Николаевска е станала от централна улица на периферна и това е неизбежно при развитието на един град. Отделно си казва думата общото обезлюдяване на Русе, и така...


Титла: Re:Стена на срама
Публикувано от: vesel в март 31, 2018, 11:10:29
Аз пък смятам, че усещането за по-малко живец идва от факта, че няма големи жилищни блокове. Има множество къщи и естествено това означава по-малка гъстота на населението. Вечер, след като затворят магазините, настава спокойствие.
Ако се предприемат действия по обновяване на инфраструктурата по "Николаевска", "Стефан Стамболов" и пресечките усещането ще е коренно различно.


Титла: Re:Стена на срама
Публикувано от: JMM в април 01, 2018, 09:06:01
Цитат
Ако се предприемат действия по обновяване на инфраструктурата по "Николаевска", "Стефан Стамболов" и пресечките усещането ще е коренно различно.
- не мога да повярвам ... От това твое мнение лъха нетипичен позитивизъм ...  :)

Относно Николаевска(Маршал Толбухин) - точно в годините на социализма(а не преди това), беше направен опит да се превърне в търговска улица и в някаква степен продължение на Александровска(9-ти Септември).


Титла: Re:Стена на срама
Публикувано от: Русенец в април 01, 2018, 01:03:51
Че какво толкова търговско има на Плиска - няколко студентски кафенета и 2-3 магазинчета, всичко останало са жилищни блокове и градинки. Липник айде да - мола и хипермаркетите, но то по тази логика и Хр. Ботев е важна търговска артерия, всъщност доста по-важна от Плиска..
От самото си начало до края, "Плиска" е цялата в търговски обекти. Просто там всички блокове са правени по време на комунизма с партер с някакви обществени функции. Днес бившите ОФ или пенсионерски клубове са магазини и заведения. Имаше даже клуб на есперантиста, сега правят много хубави хамбургери. :D
По "Христо Ботев" единствената търговска част е около "Печатни платки". Иначе е просто просто път.
Аз пък смятам, че усещането за по-малко живец идва от факта, че няма големи жилищни блокове. Има множество къщи и естествено това означава по-малка гъстота на населението. Вечер, след като затворят магазините, настава спокойствие.
Ако се предприемат действия по обновяване на инфраструктурата по "Николаевска", "Стефан Стамболов" и пресечките усещането ще е коренно различно.
Действията ги предприема пазара, по специално търсенето. Районът е близо до центъра, но не е атрактивен. Хайде, по "Николаевска" няма как да се строи, че са стари сгради, но по "Стефан Стамболов" няма проблем. И въпреки това никой не строи. Вечер, след като затворят магазините, не настава спокойствие, а от "Селеметя" разни мургави субекти се шляят.
Относно Николаевска(Маршал Толбухин) - точно в годините на социализма(а не преди това), беше направен опит да се превърне в търговска улица и в някаква степен продължение на Александровска(9-ти Септември).
Това просто не е вярно. "Николаевска" е била търговска улица преди 1944 г., а дори и преди Освобождението. Освен това е имала и важни обществени функции.


Титла: Re:Стена на срама
Публикувано от: n00b в април 01, 2018, 01:34:01
Цитат
От самото си начало до края, "Плиска" е цялата в търговски обекти. Просто там всички блокове са правени по време на комунизма с партер с някакви обществени функции. Днес бившите ОФ или пенсионерски клубове са магазини и заведения. Имаше даже клуб на есперантиста, сега правят много хубави хамбургери. Cheesy
По "Христо Ботев" единствената търговска част е около "Печатни платки". Иначе е просто просто път.

Е то това е най-вече в района на университета, а иначе са си предимно някакви квартални магазинчета. Иначе клуба на говорещите есперанто го знам, абе това беше вътре в блока като качиш едни стълби на първия етаж по спомени. Как така правят сандвичи вътре?

Както и да е, по Христо Ботев освен района на печатни платки има и разни хипермаркети все пак, Кауфланд, Практис и прочее.

Най ми е интересно понеже не съм минавал оттам от години, имаше бая свободни парцели около кръстовището за Дружба и Чародейка. Не са ли ги застроили още? Изглеждат на доста подходяща локация, с доста автомобилен трафик....


Титла: Re:Стена на срама
Публикувано от: Русенец в април 01, 2018, 01:37:31
Оп, моя грешка, обърках го с клуба на нумизмата. Крайното барче най в дясно.

На това кръстовише има разни търговски представителства на фирми, откъм "Печатни платки".


Титла: Re:Стена на срама
Публикувано от: Orthodox в юни 17, 2018, 06:50:22
Седем години след реконструкцията на площад Свобода (ако не се лъжа, беше в 2011) павираните карета пред Общината са в доста окаяно състояние. Под действие на механични и климатични фактори фугиращата смес между паветата е изронена, отнесена, отмита и издухана, така че между тях са зейнали фуги с дълбочина 3 - 4 см и достатъчно широки, за да влезе в тях токчето на дамска обувка. Какво би станало в такъв случай - всеки разбира. Но тази настилка не е особено удобна и приятна (в сегашния си вид) и за останалите пешеходци, така че на практика тези карета са само един декоративен, но не и функционален елемент на площада...  >:(

(https://s8.postimg.cc/cs4zp97t1/Pavement.jpg)


Титла: Re:Стена на срама
Публикувано от: vesel в юни 17, 2018, 10:02:46
Просто са поставени нескопосано. Трябва да ги извадят и да ги наредят наново. Като се има предвид, че площите не са големи, едва ли разхода ще е огромен. Обаче като се замисля, най-красиво и качествено (като за Русе) ще стане, ако от "Комунални дейности" ударят един вълнообразен асфалт  8)


Титла: Re:Стена на срама
Публикувано от: bgdimitrov в юни 17, 2018, 10:12:38
И аз съм за асфалта, кмета само ще каже че е безплатен паркинг и никой няма да каже и дума против. :D


Титла: Re:Стена на срама
Публикувано от: vesel в юли 10, 2018, 08:39:38
ВОД, вече два месеца:

(https://s20.postimg.cc/9bgtj1wkd/20180709_140648.jpg) (https://postimg.cc/image/s3sommsyh/)

(https://s20.postimg.cc/6hdo5m23x/20180709_140621.jpg) (https://postimg.cc/image/vnemcg3e1/)


Титла: Re:Стена на срама
Публикувано от: vesel в юли 29, 2018, 11:50:56
Локвичка по наскоро асфалтираното северно платно на булевард "Скобелев".
Между другото, електронното табло на спирката не функционира нормално най-малко от март месец, показва само чертички. Втората снимка е от 16.03.2018г.


Титла: Re:Стена на срама
Публикувано от: Orthodox в август 08, 2018, 06:42:08
Ех, този наш неизмѐнен, генетично заложен български манталитет - с всичките му добри и лоши страни... В случая се сблъскваме с лошите.

Реконструкцията на бул. Цар Фердинанд беше направена сравнително скоро, но едно от осветителните стълбчета (най-западното, до самото ново кръгово при Рига) ВЕЧЕ е без лампа и леко изкривено. Явно и двете са резултат от удар от някакво транспортно средство или строителна машина. Лошото е, че при нашенските нрави и мислене най-вероятно виновникът не е понесъл никаква отговорност (включително материална), а Общината няма скоро да се задейства и отстрани повредата. А това все пак е място, където минават немалко български и чужди туристи, а особено след модернизацията на кея потокът ще стане още по-голям. И Русе ще се излага пред външните хора с разнебитено осветително тяло поради небрежността на причинителя и непукизма на общинарите...  >:(

(https://s33.postimg.cc/5trrxtilb/Damage.jpg)


Титла: Re:Стена на срама
Публикувано от: Русчуклия в август 08, 2018, 09:16:06
Освен стълба виж колко палачорски са направили края на алеята. Там имаше бордюри и след разкопаването просто са сложили един асфалт. Бордюрчетата са изчезнали. Няколко метра по-нагоре е същото. Изключително грозно. Как по дяволите няма един обект в този град, който да изтрае повече от една година без по него да има разкопано, изкъртено, нагънато и т.н....


Титла: Re:Стена на срама
Публикувано от: vesel в август 27, 2018, 10:14:47
Темата, за мое огромно разочарование, може да расте лавинообразно  :(


Титла: Re:Стена на срама
Публикувано от: Русчуклия в август 28, 2018, 10:15:11
Последното е направо убиец...А шахтата на Скобелев  :o


Титла: Re:Стена на срама
Публикувано от: vesel в септември 09, 2018, 04:32:14
Пълна цигания се получи в района на кръстовището на "Скобелев" и "Борисова". Използвани са три различни типа антипаркинг елементи - два вида колчета и бетонни топки. Топките са монтирани всяка за себе си, една потъва в настилката, друга стърчи нагоре. Отделно има места, където спокойно се промушва автомобил и разбира се не липсват тарикати, паркирали върху тротоара.
Като отчета и хаотичната комбинация от криво наредени плочки и вълнообразен асфалт спокойно мога да кажа: изсраха се по една от най-хубавите русенски улици.


Титла: Re:Стена на срама
Публикувано от: bgdimitrov в септември 09, 2018, 05:05:23
Хайде стига, Борисова е в мизерен вид от 70те като асфалтираха за идването на Фидел Кастро. След 90те, беше 20 год. тарикати на тротоара и разбити плочки. Дано някой ден се реконструира изцяло по подибие на ул. Чипровци, с велоалея, изцяло нови тротоари, тръби и т.н.


Титла: Re:Стена на срама
Публикувано от: vesel в септември 09, 2018, 05:45:50
Да разбирам, че одобряваш хвърлянето на пари за долнопробни ремонти, само защото нещо си се правело? Много ми е интересно, ако тези строители са в твоя имот и харчат (пряко) твоите пари, дали няма да ги подкараш с дървото? Или ще си викаш, толкова години нищо не правих (нямах пари), както се получи така?
И между другото, броят на паркираните по тротоари и градинки тенекии рязко расте през последните години. Това негласно се толерира от общината, а някъде дори противозаконно се обособяват места за паркиране върху тротоарите. За охлювите от КАТ не ми се говори.
Хубаво е човек да е положително настроен, аз също се радвам на новите неща, но некадърността и дебелоочието на общинската пасмина са прекалени.


Титла: Re:Стена на срама
Публикувано от: bgdimitrov в септември 09, 2018, 07:12:20
Никога не съм харесвал качеството на ремонтите по Борисова, но да говорим че улицата е била прекрасна, а сега Стоилов е дошъл и е развалил всичко просто не е вярно.


Титла: Re:Стена на срама
Публикувано от: vesel в септември 09, 2018, 08:39:46
Разбрахме се  :D
Като казах една от най-хубавите улици, имах предвид че "Борисова" е с голям габарит, права, с много зеленина, широки тротоари, свързваща центъра с ЖП гара. Разбира се, беше занемарена и имаше нужда от ремонт (не това което се случва в момента).


Титла: Re:Стена на срама
Публикувано от: Русенец в септември 09, 2018, 10:19:10
"Борисова" е може би най-хубавата русенска улица. Права (рядкост за Русе, в Бургас и Стара Загора е друга работа), с хубави широки тротоари, с най-разнообразни магазини, с много заведения, офиси и кантори, с институции като Централна гара, Икономическата гимназия, БНР, Напоителни системи. Досега тя беше в занемарен вид, а сега след като я осраха брутално, е в жалък вид. Не може, с цялото ми уважение към района на "Родина", по "Чипровци" да има тротоари с плочки, а "Борисова" да прилича на селски паркинг. Не ме интересува откъде идват парите, преди да има еврофондове, пак е имало ремонти и работа по инфраструктурата, нали?


Титла: Re:Стена на срама
Публикувано от: svetlin74 в септември 10, 2018, 11:35:08
... Дано някой ден се реконструира изцяло по подибие на ул. Чипровци, с велоалея, изцяло нови тротоари, тръби и т.н.

bgdimitrov и Русенец говорят за реконструираната ул.Чипровци, но тя не сършва до кръстовището на Жорелата, а продължава до Олимпа. В този участък състоянието е трагично. Въпреки заявените намерения да реконструират и там, всъщност запълниха няколко от най-големите дупки, и това беше.


Титла: Re:Стена на срама
Публикувано от: bgdimitrov в септември 10, 2018, 01:26:15
Останалото от Чипровци до Олимпа ще се ремонтира от заема.


Титла: Re:Стена на срама
Публикувано от: pesho в септември 10, 2018, 05:43:24
Да ама в списъка този участък липсва.


Титла: Re:Стена на срама
Публикувано от: bgdimitrov в септември 10, 2018, 07:20:34
Не знам за списъка, но на картата си е там, оцветен в оранжево. Със сигурност няма да го оставят.


Титла: Re:Стена на срама
Публикувано от: vesel в септември 10, 2018, 09:31:32
Ул. Чипровци (ул. Тича до Олимп), позиция 14 в списъка (този, който аз гледам) за район "Здравец".
Да се хващат по скоро там, че е трагично.


Титла: Re:Стена на срама
Публикувано от: bgdimitrov в септември 11, 2018, 07:18:43
Срам ги е значи. Този който работи на снимката е с чехли като за плаж. Бахти.  ::)

https://facebook.com/ruseinfo/photos/a.821394981209640/2301806436501813/?type=3


Титла: Re:Стена на срама
Публикувано от: JMM в септември 11, 2018, 09:39:24
Дълбоко се съмнявам, че някой от изпълнителите по обектите предвид етнокултурни особености, да е наясно какво означава … Срам.
Просто недоволството на русенци дава резултат. Това ще рече, че има "обратна връзка" ...


Титла: Re:Стена на срама
Публикувано от: vesel в септември 11, 2018, 09:44:22
Оффф, преди малко минах оттам и не останах впечатлен от втория опит за монтаж. Дори някой беше съборил едното колче, та хубаво се виждаше как е сделано. Много ми е интересно, дали цената за поставяне на едно колче от тези "майстори" е идентична с цената на която монтират другите фирми по "Славянски" и "Райко Даскалов", където се реже с фреза?

Втората снимка е от "Александровска". Тече някакъв ремонт от типа "саниране" на цветарник. За мен това е дивотия някаква. Вместо да премахнат старите бетонни елементи и да направят ново оформяне, те лепят XPS и го измазват.Титла: Re:Стена на срама
Публикувано от: Русчуклия в септември 11, 2018, 10:07:57
Дълбоко се съмнявам, че някой от изпълнителите по обектите предвид етнокултурни особености, да е наясно какво означава … Срам.
Просто недоволството на русенци дава резултат. Това ще рече, че има "обратна връзка" ...

Като гледам от снимките на vesel каква реакция на обратната връзка има от страна на отговорните органи направо се чудя да се смея ли да плача ли. Няма такива мърлячи!


Титла: Re:Стена на срама
Публикувано от: RG в септември 14, 2018, 12:03:57
Втората снимка е от "Александровска". Тече някакъв ремонт от типа "саниране" на цветарник. За мен това е дивотия някаква. Вместо да премахнат старите бетонни елементи и да направят ново оформяне, те лепят XPS и го измазват.

Може би е временно - топлоизолират кореновата система на дърветата за предстоящата зима  :)


Титла: Re:Стена на срама
Публикувано от: SKCH в октомври 04, 2018, 09:27:49
Понеже на няколко пъти в различни теми се заформи спор с мое участие по отношение на качеството, критиката, отразяването и рекламите на други градове, пускам тук няколко линка от форум, от ремонти из любимия на нацията Бургас -  град, за който някои хора твърдят, че всичко е прекрасно, неземно и в пъти по-добро оттук, сравнявайки панорамни снимки от ПР материали с обикновени снимки от ремонтите и улиците. Снимките са от преди 2-3 месеца. Казвам го, не за да оправдавам некадърността, а по-скоро, за да потвърдя теорията си, че посрдествеността не е русенска черта, а стандарт в страната и малко прекаляваме с нихилизма си.

https://www.skyscrapercity.com/showpost.php?p=149457059&postcount=3049 (https://www.skyscrapercity.com/showpost.php?p=149457059&postcount=3049)

https://www.skyscrapercity.com/showpost.php?p=150441991&postcount=3097 (https://www.skyscrapercity.com/showpost.php?p=150441991&postcount=3097)

https://www.skyscrapercity.com/showpost.php?p=150442307&postcount=3098 (https://www.skyscrapercity.com/showpost.php?p=150442307&postcount=3098)

https://www.skyscrapercity.com/showpost.php?p=150670059&postcount=3110 (https://www.skyscrapercity.com/showpost.php?p=150670059&postcount=3110)

https://www.skyscrapercity.com/showpost.php?p=150808797&postcount=3143 (https://www.skyscrapercity.com/showpost.php?p=150808797&postcount=3143)


Титла: Re:Стена на срама
Публикувано от: n00b в октомври 05, 2018, 12:19:16
Явно режисьорското решение на риалитито е такова, бате лойко наистина ще мята пешкира и ще сменят управлението с другата уродлива червена клонка, подкарали са го навсякъде едно към гьотере вече и то съвсем демонстративно напук. И Графа в София също е тотал щета и фъндъчката не я виждам следващ мандат, ще я изядат с парцалите...абе забава.


Титла: Re:Стена на срама
Публикувано от: JMM в октомври 05, 2018, 10:38:46
Още по темата, но от София  ...

https://nova.bg/news/view/2018/10/05/228439/главният-архитект-на-софия-отговорността-за-ремонта-в-центъра-е-на-всички/ (https://nova.bg/news/view/2018/10/05/228439/главният-архитект-на-софия-отговорността-за-ремонта-в-центъра-е-на-всички/)


Титла: Re:Стена на срама
Публикувано от: Русенец в октомври 05, 2018, 02:08:34
Специално за Бургас, ясно е, че 100% има мърлящини по български, но аз съм бил там и с очите съм видял, че нещата като цяло са ВИДИМО по-добре от Русе. В Пловдив (последно бях там лятото за концерта на "Мейдън") също видимо нещата изглеждат по-добре от русенските. Ясно е, че ако се поровим в някой пловдивски форум или пловдивската секция на "Скайпъра", ще има недоволни и някакви мърлящини. Но аз вярвам и на очите си и мога да кажа, че цялостната визия е категорично по-добра. За София от това, което съм видял, някъде дори е по-зле от Русе.


Титла: Re:Стена на срама
Публикувано от: SKCH в октомври 05, 2018, 08:34:31
Аз затова пуснах снимки, за да не излиза, че просто някой си е недоволен от нещо и си мрънка. Междудругото във форума от който са мненията има същата дискусия - дали да се радват бургазлии, че нещата са видимо по-добри отколкото преди, или да са недоволни, че новите ремонти не са особено качествени. Доста познато. С което пак казвам - не искам да оправдавам безхаберието, не искам да сме доволни на малкото и да радваме, че са подхвърлили трохички. Просто се дразня някой като ми каже - гледай русенската власт или заглавията "русенско ноу-хау" и някакъв тъп ремонт. Проблемът е повсеместен. Посредствеността е завладяла страната. В момента на повечето места се реализират проектите от 80те, с технология от 80те и често с подобно качество. Което е лошо. Определено е подобрение, но е далеч от това, което очакваме и заслужаваме. Мисълта ми е просто да не изкарваме Русе най-зле от всички, като очевидно не е.


Титла: Re:Стена на срама
Публикувано от: Русенец в октомври 07, 2018, 01:14:50
Червената боя на велоалеята при пешеходната пътека с многото колчета на "Славянски" логично вече започна да се изтрива от автомобилите. Аз и давам една зима и я няма.

(https://scontent.fsof3-1.fna.fbcdn.net/v/t1.15752-9/s2048x2048/43306404_563903800720243_3177741470748639232_n.jpg?_nc_cat=106&oh=51fb1996f07710d6175fc01cc669bcba&oe=5C1BD47E)

Отново по "Славянски", посока към Речна гара, виждаме как боята е поставена върху уличния строителен прах и мръсотия и естествено не е хванала...

(https://scontent.fsof3-1.fna.fbcdn.net/v/t1.15752-9/s2048x2048/43223431_2095675887359465_2662147178192961536_n.jpg?_nc_cat=102&oh=d970d576d34f419a42a6ad129d68ee20&oe=5C15FE41)


Титла: Re:Стена на срама
Публикувано от: vesel в октомври 07, 2018, 04:05:16
И аз ги видях как полагат тази червена боя върху засъхналата кал по асфалта. Какво може да се очаква от мърлячи, които за цяла година строителни дейности, нито веднъж не се погрижиха за хигиената на обекта.  За качеството на боята също може да се поговори. Същевременно фирмата за строителен надзор си прибира едни пари за няма нищо, възложителят и той спи...


Титла: Re:Стена на срама
Публикувано от: vesel в октомври 17, 2018, 05:41:59
Започват довършването на подлеза при математическата. С изсипването на близо половин милион лева за напълно ненужно нещо, тази дейност си е точно за темата. В същото време, шапрона (подлеза) на ЖП гара:
(https://i.postimg.cc/sX6FjXZx/20180913-113402.jpg) (https://postimg.cc/CBqrJw7p)

(https://i.postimg.cc/xdQqHspH/20180913-113325.jpg) (https://postimg.cc/bZ6zfRhN)


Титла: Re:Стена на срама
Публикувано от: bgdimitrov в октомври 17, 2018, 08:17:15
И аз съм много против да се връща подлеза на математическата, ама уви почнаха. Трябваше да ремонтират подлеза на бул. Липник или бул. Христо Ботев.

На жп гарата трябва да се оформи пешеходно преминаване над земята, дано не тръгнат да наливат пари в подлеза там някой ден че няма да мине без много милиони, а няма смисъл...


Титла: Re:Стена на срама
Публикувано от: n00b в октомври 17, 2018, 09:30:02
Всички подлези трябва да бъдат засипани и където има нужда да се направят надлези. Няма нищо което да им оправдава съществуването - нито са удобни за стари хора и инвалиди, нито са безопасни, особено вечерта, нито са евтини за подръжка.


Титла: Re:Стена на срама
Публикувано от: Orthodox в октомври 29, 2018, 12:43:03
Още една снимка на една стара и вече години наред непоправима излагация в идеалния център на Русе - грубата разлика в показанията на двата часовника над входа на Общината. За кратко работят правилно и двата и после отново - за кой ли път?! - мненията им по въпроса за точното време драстично се разминават. Какъв беше този нерешим проблем, какво беше това чудо?! Ако толкова не може да се регулират и ремонтират тези часовници, да ги подменят с нови - сигурно може да се предвидят пари за това от общинския бюджет, не става дума за стотици хиляди или милиони все пак. Да се смееш ли, да плачеш ли...

В случая разликата е точно два часа, което ме кара да си мисля, че са решили единият часовник да е международен и да показва времето в някоя чужда държава, като във фоайетата на хотелите с повечко звезди. Но поне да го обявят с надпис до часовника... :o

(https://i.postimg.cc/BbzFQdc0/Clocks.jpg)


Титла: Re:Стена на срама
Публикувано от: vesel в октомври 29, 2018, 09:24:29
Всичко иска постоянна грижа. Само по площада има доста примери за немара, какво остава, когато отидем към кварталите?


Титла: Re:Стена на срама
Публикувано от: vesel в ноември 06, 2018, 11:34:27
Идиоти на всички нива...
Дупките са от зимата. Дочакаха следващата, но вече с прясна маркировка върху тях.


Титла: Re:Стена на срама
Публикувано от: bgdimitrov в ноември 07, 2018, 10:27:30
^^ Там ако си спомням правилно ще се ремонтира с пари от заема. Така че докато стане ремонта са го за***ли...


Титла: Re:Стена на срама
Публикувано от: vesel в ноември 08, 2018, 02:22:54
Това и сам знаеш, че не е никакво оправдание.
А за простата боя, която полагат без да почистят основата, какво е обяснението, освен че са неграмотни мърлячи?


Титла: Re:Стена на срама
Публикувано от: Русенец в ноември 19, 2018, 08:33:22
Новата "Борисова" е просто "разкошна"! >:D
Асфалтовата част е неравна и се образуват локви, които минувачите ловко трябва да прескачат, но това далеч не е всичко - плочките от ул. "Рила" до "ген. Скобелев" тотално са "поддали", подвижни са и пръскат хората с водата, събрана под тях.
Тия дни мога да кача снимки.


Титла: Re:Стена на срама
Публикувано от: Русчуклия в ноември 19, 2018, 11:04:03
Днес и аз имах среща от трети вид с плочките по "Борисова". Положението е да си е@e майката. Такъв ремонт никога не съм виждал. След ремонта да е в пъти по-зле отколкото преди него. И това на основна и важна за града улица. Абсолютна гавра с гражданите на Русе от страна на "кмета на годината".


Титла: Re:Стена на срама
Публикувано от: vesel в ноември 20, 2018, 08:53:26
Това е резултатът от желанието за мащабност на ремонтите, за да могат една група хорица догодина да се тупат в гърдите с бройка улици и стотици квадратни метри тротоари, претърпели така наречения ремонт. Не си взеха поука от велоалеите и пак заложиха на количество, а не на качество и изпипване на детайлите.

След поредното асфалтиране на улицата пред Транспортна полиция, отново се получава огромна локва. Тротоарът, от едната страна ( от другата не съществува), остана под нивото на пътното платно и ще тъне в кал. То и без това там е паркинг и таксиджийски кенеф.

Да видим дали общественият интерес ще бъде защитен, дали строителните фирми ще бъдат принудени да си поправят грешките?


Титла: Re:Стена на срама
Публикувано от: Русенец в ноември 20, 2018, 11:15:59
Поправям се - плочките чак до "Константин Иречек" са напълно разместени! Въобще - пълна трагедия! Чак такава пародия не очаквах!


Титла: Re:Стена на срама
Публикувано от: vesel в декември 02, 2018, 10:16:45
Нещо като глоба за фирмите изпълнители на обектите ще има ли, или всичко е точно?


Титла: Re:Стена на срама
Публикувано от: svetlin74 в декември 17, 2018, 02:28:42
Да ни е честита новата чешмичка :)
Допускам, че може би ще има някакви довършителни работи, но все пак изглежда доста нелепо насред морето от кал, сгушена зад контейнерите  :D


Титла: Re:Стена на срама
Публикувано от: фараша в декември 17, 2018, 04:00:18
Това къде е?


Титла: Re:Стена на срама
Публикувано от: vesel в декември 17, 2018, 04:39:38
Мисля че е ТУК (https://www.google.com/maps/@43.844217,25.9582469,3a,57y,228.24h,89.18t/data=!3m5!1e1!3m3!1sUdP72DXkuMsJ9WPDwN9QCA!2e0!6s%2F%2Fgeo0.ggpht.com%2Fcbk%3Fpanoid%3DUdP72DXkuMsJ9WPDwN9QCA%26output%3Dthumbnail%26cb_client%3Dmaps_sv.tactile.gps%26thumb%3D2%26w%3D203%26h%3D100%26yaw%3D90.249245%26pitch%3D0%26thumbfov%3D100).
Търпение трябва, до пет-шест месеца ще ударят малко асфалтец наоколо. Ще стане бижу. Видимо.


Титла: Re:Стена на срама
Публикувано от: Orthodox в декември 17, 2018, 09:37:59
Точно там е - на кръстовището на Оборище и Муткурова. Минавам там всеки ден на път за/от работа. Правиха я в късната есен, когато вече беше влажно и кално, но сигурно ще пооправят терена наоколо през пролетта. Хубавото е, че такива "вандалоустойчиви" чешмички се монтират не само в парковите зони, но и на мястото на старите квартални чешмички от соца, които вече отдавна не са действащи.


Титла: Re:Стена на срама
Публикувано от: SKCH в декември 17, 2018, 11:59:03
Като цяло инициативата да се възстановят чешмичките е много добра. Освен това е прекрасно, че се правят такива и в по-страничните улички. В Рим например има над 200 чешми, които си работят непрекъснато и както местните, така и туристите си ги ползват. У нас като че ли под давление на бутилиращи компании или някакви комплекси за малоценност, чешмичките доста време бяха занемарени, че на места дори и отричани като нещо "селско". Сега не само в Русе има тенденция да се възстановяват. При нас мисля, че нещата се случват доста добре.


Титла: Re:Стена на срама
Публикувано от: vesel в януари 04, 2019, 08:18:07
https://www.youtube.com/watch?time_continue=3&v=h30wk9j7JuU (https://www.youtube.com/watch?time_continue=3&v=h30wk9j7JuU)

Не знам коя фирма, събрала само едноръки, "работи" по "Борисова", обаче не заслужава пукната стотинка. Напротив, трябва изпълнителя да плати вредни на общината, заради създадените затруднения за хората в града.
Целите тротоари, били те с плочки или асфалт, трябва да бъдат изринати и да се направят наново. Всяко друго действие ще доведе до нескончаеми ремонти на ремонта.


Титла: Re:Стена на срама
Публикувано от: Orthodox в януари 04, 2019, 09:20:14
Тротоарите на Борисова категорично трябва да се преработят от нула (не, че ще стане на практика, де...) - при това и в участъка с плочки, и в асфалтираната част! Всичко друго би било "мижи да те лажем". Но ще е добре да се направи от фирма Минстрой, която прави Придунавски. Нека те да получат парите за една качествено свършена работа, а онези некадърници, дето съсипаха тротоарите на тази централна улица, да духат супата и да се радват, ако не им се наложи да платят, вместо да им бъде платено!


Титла: Re:Стена на срама
Публикувано от: Русчуклия в януари 05, 2019, 03:28:13
Основните проблеми обаче са два. Освен, че плочките все едно са редени от второкласник, материала, от който са изработени е меко казано ненадежден. Купили са от възможно най-евтиното, което може да се намери на пазара. Някои от плочките са вече напукани или направо счупени. И ако за второстепенни улици можем да приемем излозването на материали с подобно качество, то по улица като "Борисова" това си е направо кощунствено. Всичко трябва да се преработи от нулата и то не със същите, а с по-качествени материали. Всичко друго е гавра и нагла кражба!


Титла: Re:Стена на срама
Публикувано от: Русчуклия в януари 05, 2019, 05:33:43
Понеже обичам да сравнявам как го правят при нас и в другите градове, от скайскрейпърсити дръпнах една снимка от новоремонтиран тротоар във Варна, където очевидно старанието е на друго ниво. Въпреки, че и там хората се оплакват от качеството на ремонтите, разликата мисля е осезаема и не в наша полза.  И друга тема за размисъл. Павенцата от снимката са на варненска фирма и ги поставят масово из целия град. Някой беше писал, че плочките по русенските улици са на бургаска фирма. А в Русе "Труд" прави добри изделия вече над 100 години. Защо ли общината пазарува от Бургас?


Титла: Re:Стена на срама
Публикувано от: bgdimitrov в януари 05, 2019, 05:34:46
Тротоарите на Борисова не ги прави общината, а частна фирма. Частната фирма е напазарувала от Бургас защото е най-евтино.  :o


Титла: Re:Стена на срама
Публикувано от: Русчуклия в януари 05, 2019, 05:40:32
Ама парите ги дава общината и все пак трябва да постави някавки изисквания. Ако тези отвратително гнусни, най-обикновени и чупливи подобия на плочки се вписват в изискванията на общината е наистина жалко.


Титла: Re:Стена на срама
Публикувано от: vesel в януари 05, 2019, 06:21:25
Да, интересен е въпросът, какво е било заданието на възложителя? Имало ли е изискване за материали, технология? Проект съществува ли? Или конкурсът е бил за еди колко си квадрата тротоар с плочки, останалото с асфалт и търсим най-ниска цена. Съответно получаваме това, което виждаме в момента.


Титла: Re:Стена на срама
Публикувано от: bgdimitrov в януари 05, 2019, 06:24:08
Каквито и стандарти да е имало, те са били минимални. За 10 млн. лева 1/3 от Русе не може да се направи качествено. Интересното е обаче че работата на фирмата се различава, сравнете ул. Княжеска и ул. Борисова например. По спомен изпълнителя в централната част е един и същ.


Титла: Re:Стена на срама
Публикувано от: Русчуклия в януари 05, 2019, 08:13:58
Абе и на "Княжеска" не е цвете. И там има доста кусури. Може в бригадата да е имало няколко по-кадърни "майстори". Има пропаднали бордюри, които не намериха за необходимо да повдигнат или да подменят. Пред офиса на СДС продългават да си паркират коли на тротоара и не им дойде на акъла да сложат едни колчета. На съседната "Христо Г.Данов" също сменяха плочките на места и там също има хлопащи плочки, не е фугирано, бордюрите са старите и не изглежда добре, макар и след ремонт. Като цяло "Княжеска"  е малко по-добре от "Борисова". Да кажем, че може да издържи две зими, а не една.


Титла: Re:Стена на срама
Публикувано от: Русенец в януари 05, 2019, 10:04:33
Каквито и стандарти да е имало, те са били минимални. За 10 млн. лева 1/3 от Русе не може да се направи качествено.
Ами вместо да направят 1/3 калпаво, да бяха направили 1/6 добре. Кел файда, че ми се тупат в гърдите, колко голяма част от Русе обновяват, след като аз живея на "Борисова" и в асфалтовата част ми се налага да прескачам локви, заради неравната настилка, а в плочковата ме пръска кал изпод разместените плочки. Да не говорим, че "Борисова" не е за асфалт поначало!


Титла: Re:Стена на срама
Публикувано от: pesho в януари 06, 2019, 01:39:16
Що да е лошо със асфалт.На Цар Освободител се получи добре.По проект трябваше Борисова да е със асфалт от Мария Луиза,но защо е доста повече вече е друг въпрос.Наистина се оказах прав,когато казах на приятел като сложиха плочките пред галерията,че цялата улица ще стане пълна трагедия.В случаят е странно,че се използва нова технология,която никой не разбира от работниците и се получи този проблем.Дано поне общината да не плати нищо докато не оправят цялата улица,а защо не и да сложат неустойка.


Титла: Re:Стена на срама
Публикувано от: Русенец в януари 06, 2019, 09:03:56
Защо да е лошо с асфалт ли? Защото е евтинджос. Не подхожда на втората по значение търговска улица на Русе да лъха на евтинджос. По твоята логика - ами защо не направят централния площад с асфалт?


Титла: Re:Стена на срама
Публикувано от: Русчуклия в януари 10, 2019, 07:04:02
Нова технология  :D :D :D Не се бях смял така отдавна  :D


Титла: Re:Стена на срама
Публикувано от: vesel в януари 12, 2019, 07:40:29
Ето още нови технологии. Трайност - до първата зима. Пари на вятъра...

Месец април 2018 година:
(https://i.postimg.cc/34L0fpZB/20180408-192006rre.jpg) (https://postimg.cc/34L0fpZB)  (https://i.postimg.cc/mzZFSV7k/20180408-191929re.jpg) (https://postimg.cc/mzZFSV7k)

Сега:
(https://i.postimg.cc/FKKBFN5j/20190112-165018re.jpg) (https://postimg.cc/VJ3RDyN6)

(https://i.postimg.cc/W3BW7ZDn/20190112-165120re.jpg) (https://postimg.cc/R6TLSNL6)

(https://i.postimg.cc/j5w3Ncj2/20190112-165101re.jpg) (https://postimg.cc/jwThYzPY)

Обезопасяване на нерегламентирано пешеходно пресичане на ЖП линията  >:(
(https://i.postimg.cc/PqFFP9T0/20190112-165043re.jpg) (https://postimg.cc/PLYM76LM)


Титла: Re:Стена на срама
Публикувано от: bgdimitrov в януари 12, 2019, 11:37:24
Там не го ли разкопаха от ВИК после?  ::)


Титла: Re:Стена на срама
Публикувано от: n00b в януари 12, 2019, 11:45:59
Някой беше казал по този въпрос "улица Стоилова", ставаше въпрос за Борисова, но и за тука пасва. А, всъщност това беше булевард....Родина. Та значи може булевард Стоилов.


Титла: Re:Стена на срама
Публикувано от: SKCH в януари 13, 2019, 12:29:33
Тука някой е копал после, не може за няколко месеца да стане с толкова дълбоки дупки.


Титла: Re:Стена на срама
Публикувано от: n00b в януари 13, 2019, 02:57:18
Така като го гледам е доста ясно и от снимката какво е станало. Тези ями са си били там отпреди и просто при "ремонта" са ги засипали с рехав слой варовик и отгоре са сложили още по-рехав слой асфалт, съответно е спестявано и от битума в асфалта. Зимата съответно рехавия слой скапан асфалт отгоре е заминал, автомобилите са изронили и рехавия варовик отдолу и старите дупки са цъфнали отново. Да позная, комунални инвалиди са го правили това? Чудно за колко лева...


Титла: Re:Стена на срама
Публикувано от: vesel в януари 13, 2019, 07:06:57
Не забелязах да е копано, така че поддържам версията на n00b. Основата не мисля, че изобщо е подготвяна. Домързяло ги е да махнат дори пътния знак и са мацали около основата му, като че ли шпакловка правят. Намазали са един асфалт, който в края на улицата е на съвсем тънко, като дори в ъгъла не им е стигнал - вижда се от първата снимка в предишния ми пост. В комбинация с липса на отводняване е абсурдно да се мисли, че подобен ремонт би устискал дори една зима, въпреки нищожното натоварване на пътя.

Естествено, че е дело на комуналните гъзоръки:
Цитат
Изцяло е преасфалтирана северната част от бул. „Родина“, зад РУ „Ангел Кънчев“, съобщиха от общинската администрация. Върху преасфалтирания участък с дължина от един километър са положени близо 600 тона асфалт.
...
Дейностите са част от програмата на Общинско предприятие  „Комунални дейности“ за рехабилитация на улици, тротоари и междублокови пространства на територията на община Русе.
Както е традиционно за тази общинска фирма, говори се за тонове (похабен) асфалт, а не за постигане на качество и осигуряване на приветлива градска среда.

Цитатът е от тук -> https://tvn.bg/asfaltiraha-chastta-ot-bul-rodina-zad-universiteta/


Титла: Re:Стена на срама
Публикувано от: JMM в януари 13, 2019, 09:52:42
Редно е да уточним, че бул. "Родина" в Русе е само идеен проект за булевард, който към днешна дата е нереализиран. Това, което наблюдаваме в снимките е част от проектно трасе на "булевард Родина".
В този ред на мисли е редно да попитам, как критиците за състоянието на уличното платно от снимките си представят извършване на мащабен ремонт на улица/булевард с неясен статут ?!
Ако след 2-3-4 или 5 години Община Русе успее да намери финансиране(най вероятно европейско) за реализиране на проекта бул.Родина, то сега изхарчени средства ще се окажат "хвърлени пари на вятъра" … но разбира се това не пречи днес темата да се използва за политически цели и за омаскаряване на политически противници … и разбира се всичко това се прави в "името на Русе" …


Титла: Re:Стена на срама
Публикувано от: n00b в януари 13, 2019, 11:12:31
А не-мащабен ремонт на същата улица с неясен статут би трябвало да мога да си го представя? Това което не мога да си представя е ремонт, който след няколко месеца по нищо не си личи че е извършван някога. Но благодарение на горната снимка си го представих много добре. Сега остава въпросът какво друго би могло да се свърши с тези пари хвърлени на вятъра.


Титла: Re:Стена на срама
Публикувано от: JMM в януари 14, 2019, 10:02:34
Споделял си, че не живееш в Русе, адресната ти регистрация не е русенска и не присъстваш в русенските избирателни списъци. При тези обстоятелства, вероятността при гостуванията в Русе да ти се наложи да минеш точно по това разбито улично платно, клони към нула. При нерусенска адресна регистрация нямаш и възможност да гласуваш на местни избори в Русе.
Каква може да е причината да те вълнуват преобладаващо негативни неща свързани с Русе и да търсиш всеки удобен повод за оплюване на сегашното русенско ръководство ?!
Обикновено човек, когато напусне родното си място се интересува от случващите се положителните промени. При теб е обратното - всяка негативна новина е като симфония за ушите и удобен повод натрапчиво да покажеш, колко е некадърна днешната русенска управа.
Защо го правиш ?!


Титла: Re:Стена на срама
Публикувано от: n00b в януари 15, 2019, 10:11:11
О, моля ти се - същият въпрос мога да задам и аз - ти живееш в Русе, имаш далеч по-голяма вероятност да минеш по тази мизерия, сътворена с твоите данъци. Като при това отричаш че има проблем и гледаш през някакви розови очила. Какъв точно ти е интересът от това, да не си роднина на хората които са я сътворили или си на някоя партийна хранилка?


Титла: Re:Стена на срама
Публикувано от: JMM в януари 15, 2019, 10:45:16
Убеждавам се как всеки разсъждава от позиция на собствения си морал(камбанария). Гледам и ти не правиш изключение от правилото.
Аз попитах, защо е необходимо да търсиш всеки удобен случай, да покажеш колко лошо е днешното русенско управление, при условие че не живееш вече в Русе, на което ти не пропусна да отвърнеш с "предположение", как зад моя елементарен въпрос се крият нечисти намерения - "да не си роднина на хората които са я сътворили или си на някоя партийна хранилка" …

"Бай Ганьо поне е честен и си признава, че и на него му се иска да стане я депутат, я кмет. Мнозина българи обаче си мислят, че да поддържаш тезата "всички са маскари" и да отказваш да гласуваш е някаква форма на бунт, гражданско неподчинение едва ли не. Всъщност философията "всички са маскари" е гузно оправдание за нежеланието да се ангажираш с позиция.С което приемаш статуквото."

Въобще не е нужно да "си роднина на хората които са я сътворили или си на някоя партийна хранилка" за да не желаеш да живееш в постоянно нещастие, да се храниш с нещастие, да търсиш нещастието всеки ден и да се опитваш да "заразяваш" хората около теб с това нещастие, да ставаш и да лягаш със снимки на дупки по улиците, със снимки на мизерията, на разклатените плочки, да минава живота ти в това всекидневно да помпаш нихилизъм, НО без да предлагаш алтернатива и решение на проблемите ...  и всичко това да се опитваш да "опаковаш" в целофана, че правиш добро за родното си място …
Ето това не го разбирам... ??????

Разбирам, че някой днес не ти харесва, но не разбирам КОЙ ТИ ХАРЕСВА ?!

Питам се, коя е алтернативата на всекидневното отрицание, поднасяно на русенци през няколко сайта и FB групи … 
Кой е човекът, партията или хората, чрез които статуквото би се променило и отговор не мога да намеря ... само и единствено от сутрин до вечер има нескончаемо мрънкане ...


Титла: Re:Стена на срама
Публикувано от: n00b в януари 15, 2019, 11:19:13
Не използвам всеки случай и не съм го показвал аз това. Но че ми дойде нагоре тази гледка, да, дойде ми. Колкостотин тона асфалт бяха положени за това "постижение", някъде по-нагоре се споменаваше. Какви хвалби, какво чудо, от малоумните новинарски статии (в Русе журналистика няма, има копи-пейст на прессъобщения). Следваше едва ли не да изпаднем в екстаз от цялата работа, все едно половината работа по бул "Родина" вече е свършена. Че се и възмущавахме на безхаберието на РУ дето си напльоскали грозните гаражи, на НКЖИ задето не са обезопасили, понеже всичко останало е цъфнало и вързало. И какво стана има-няма година след това - по НИЩО не си личи че е правен такъв ремонт, всъщност излъгах - личи си. Една некадърна грозно скована дървена конструкция на която са сложили няколко ръждясали пътни знаци стои захвърлена отстрани до ЖП линията, безхаберниците просто са пропуснали да си приберат инженерното чудо. Ето така хартисва обществения ресурс - съвсем нагледно. И хората трябва да се радват, защото кипи безсмислен труд и те плащат масрафа между другото. Може би все пак има социален ефект всичко това - да се издържат едни тотални некадърници и безхаберници, които иначе щяха да ровят в кофите. Но някак много скъпо излиза това, не можеше ли просто да им дават заплати за да не пречат и да не серат върху всичко с което се захванат, дори така щеше да е по-добре. Очевидно не може, удоволствието трябва да е пълно.

И кой е виновен за това, аз ли съм виновен? Държавата ли е виновна, МОСАД ли са виновни, Сорос ли е виновен, американците и руснаците ли са виновни, извънземните ли са виновни? Виновните са точно в общината. Сега какво ще правим, нов ремонт на ремонта? И след година като стане същото, пак поредния ремонт на ремонта. Ми те вероятно в общината се радват на това положение, иначе за какво ще ги сътворяват такива - човек би си помислил че са малоумници, а те не са, нали? Това направо като разказ от соц казармата - камъни се мъкнат от единия край на поделението в другия и следващият ден се мъкнат обратно и така до уво-то. Всъщност, сещам се кой е добре запознат с тези неща, може би това обяснява всичко.

P.S
И неслучайно споменах и Борисова, там е точно същото. Ма не стигали 10 милиона да оправят целия град. Абе чудя се има ли нормален човек примерно който като реши да си сменя плочките в банята, да се окаже че парите му стигат за половината плочки, но той въпреки това да ги купи и да ги налепи през една плочка едно към гьотере. Защото големите глави на общинарите точно такива решения раждат и после се сърдят че хората не са доволни от гениалните им просветления. Добре поне че онези дето са им отгоре не са чак толкова посредствени и като ги уредят с някой европроект, при цялото "усвояване" по веригата и всички съмнителни фирми от другия край на България, все пак не стигат до такива извращения.


Титла: Re:Стена на срама
Публикувано от: vesel в февруари 17, 2019, 06:57:59
Някой да смята, че подобно проектиране на тротоар, на това място, не е за тази тема?
(https://i.postimg.cc/jj3B59b0/20190216-163513re.jpg) (https://postimg.cc/KKL0p0jJ)


Титла: Re:Стена на срама
Публикувано от: Русчуклия в февруари 17, 2019, 07:25:48
#HUBAVOE


Титла: Re:Стена на срама
Публикувано от: Orthodox в февруари 17, 2019, 10:41:33
Този тесен тротоар тип "отбий номер" се обяснява със замисъла старото платно на Придунавски да бъде вече второстепенно и с местно значение за квартала, а основното и за транспортните средства, и за пешеходците да бъде новото, северно платно върху насипа, който слиза към Речна гара. Идеята е, че по този тротоар няма да има кой знае какъв поток от минувачи, и няма да е проблем да се заобиколи стълбът, без да се пречи на друг човек, минаващ оттам. Пък има и отсрещен тротоар, макар на практика северният (който е на снимката) наистина да е основно използван.


Титла: Re:Стена на срама
Публикувано от: vesel в февруари 18, 2019, 08:30:22
Аз тук идея не виждам, ама никаква. Няма никакъв смисъл тротоарът, който иначе си е съвсем добре като ширина, да преминава в подобно недоразумение. Полученото нещо е неизползваемо от хора с колички, двама души също не могат да се разминат спокойно. Нещо повече, там където свършва тази теснотия е всъщност островчето, на което стъпват три пешеходни пътеки! В съвременното градоустройство се дава предимство на пешеходци, велосипедисти, правят се уширения на тротоарите по кръстовищата с цел безопасност, а ние тук премахваме тротоари. Тъпо.

(https://i.postimg.cc/y8Hy8pZQ/IMG-1686re.jpg) (https://postimg.cc/BXmKhgNH)

(https://i.postimg.cc/mgyNz33b/IMG-1691re.jpg) (https://postimg.cc/SnjzHMt5)


Титла: Re:Стена на срама
Публикувано от: bgdimitrov в февруари 18, 2019, 09:02:10
Макар и аз да не съм фен на тесни тротоари, смятам че идеята тук е хората да се придвижват на тротоара до блоковете, за да не представляват потенциален риск на кръстовището и шофьорите да се чудят от коя страна ще излезе/премине някой.

Като цяло самото кръстовище до новата пасарелка е леко опасно, особено на новото платно където хората трябва да преминат 3 ленти с коли в две различни посоки. Щеше да е хубаво да се направи още един остров на новото платно. Нещо такова.

На варела за боклук също не му е мястото там, дано го преместят.

(https://i.postimg.cc/BQwHGRHL/0-E12-D439-7-C79-4-A55-BAFC-4555712-A32-F6.jpg)


Титла: Re:Стена на срама
Публикувано от: фараша в февруари 21, 2019, 10:30:00
Чудя се, дали този тесен тротоар не е заради постигане на някакви габарити или геометрия на ъгъла на завоя свързани с градския транспорт :-[ Отделно има някаква логика, стеснявайки се преди кръстовището, да принуждава дори подсъзнателно хората да преминат на десния тротоар, а не да го правят в самото кръстовище.
А как ще е организирано там движението, ясно ли е? Босилков вероятно вече ще е двупосочна? Да не би да има лента за обратен завой в посока Речна гара заради Босилков, но няма много логика де :-[


Титла: Re:Стена на срама
Публикувано от: vesel в февруари 21, 2019, 11:25:18
Доколкото си спомням, ето така ще разположат пешеходните пътеки:
(https://i.postimg.cc/sg2bZB5h/IMG-1686re3.jpg) (https://postimg.cc/hfH2ktyD)

Толкова ли беше трудно да направят нещо такова ->
(https://i.postimg.cc/zGWK77wZ/IMG-1688re2.jpg) (https://postimages.org/)


Титла: Re:Стена на срама
Публикувано от: фараша в февруари 21, 2019, 09:31:58
Сега като гледам по-стара снимка, то това даже не е тротоар за пешеходци, а по-скоро за да предпази стълбовете и парапета от колите.
Струва ми се абсурдно, пешеходните пътеки да ги поставят така, едно заради теснотията на носа и второ заради пътека на завой и две пътеки една след друга / в посока Рига/. За мен по-логично е пеш.трафик да минава към кея през широкия тротоар, от където са снимани последните 2 снимки, а защо не и някаква пасарелка там, заради двете училища в непосредствена близост. При двупосочен трафик улицата там ще е доста по-натоварена от сега. При това положение, Княжеска и Дух.Възраждане дали ще останат еднопосочни, както са сега?


Титла: Re:Стена на срама
Публикувано от: vesel в февруари 22, 2019, 04:12:57
bgdimitrov беше пускал снимки с организацията на движение и маркировка след реконструкцията. Само дето в момента не ги намирам въпросните материали.

Опа, намерих ги  :D -> https://www.skyscrapercity.com/showpost.php?p=138781479&postcount=95 (https://www.skyscrapercity.com/showpost.php?p=138781479&postcount=95)
Напречната пешеходна пътека даже не стъпва на тесния тротоар. За мен е груба грешка подобно проектиране и изпълнение.
Пуснал съм едно писъмце, до любимата ми община, с разни въпроси, касаещи "Придунавски".  Надявам се да ме удостоят с отговор  8)


Титла: Re:Стена на срама
Публикувано от: фараша в февруари 24, 2019, 01:52:26
От скицата излиза, че новата част на Придунавски е двупосочна, а старата е еднопосочна в посока Славянска, както си биеше. Което означава, че идващите от Речна гара ще си пресичат траекторията на движение с тези идващи от Рига и завиващи по стария Придунавски и/или отиващи по Епископ Босилков. И то на място с 3 пешеходни пътеки?! Като нищо там ще се образува тапа откъм Рига, заради завиващи наляво и пешеходци. Някак по-чисто ми се струва, да са еднопосочни нов и стар Придунавски, като някъде се помисли за ляв завой, примерно по Палаузов, че има разширение за ляв завой на Терасата, за да не преминава целия трафик от Рига към Княжеска чак през Речна гара. Но това предполага и двупосочност на Духовно възраждане.


Титла: Re:Стена на срама
Публикувано от: bgdimitrov в февруари 24, 2019, 02:49:58
Откога пък има чак толкова трафик по Придунавски било то пешеходен или автомобилен? Придунавски ще бъде двупосочен по цялото трасе от Речна гара (новия насип) до хотел Рига и кръговото с Фердинанд.


Титла: Re:Стена на срама
Публикувано от: фараша в февруари 24, 2019, 04:13:37
Той и като еднопосочен имаше доста движение /поне до Облеклото/, а като двупосочен ще дръпне значителна част от транзитния трафик по Княжеска и Духовно в обратна посока, избягвайки досадните завои. Отделно заради пасарелката няма как да няма пешеходци, има и 2 училища в непосредствена близост. Ще стане нещо като Солун-Струга м/у Кауфланд и Руското к-во.


Титла: Re:Стена на срама
Публикувано от: vesel в март 17, 2019, 09:32:35
Дупчица:
(https://i.postimg.cc/66nF5RSs/20190316-155537re.jpg) (https://postimg.cc/xqj66kng)

С мисъл за пешеходците:
(https://i.postimg.cc/pr3DFpyp/20190316_153851re.jpg) (https://postimg.cc/5QqYc9BV)

(https://i.postimg.cc/KYcg4nQ0/20190316_153737re.jpg) (https://postimg.cc/68SQm4kZ)

(https://i.postimg.cc/hGCQmf5c/20190316_153547re.jpg) (https://postimg.cc/SXMKFN4v)


Титла: Re:Стена на срама
Публикувано от: Русчуклия в март 17, 2019, 09:56:44
В това кръстовище определено има сериозни грешки при проектирането...


Титла: Re:Стена на срама
Публикувано от: vesel в март 17, 2019, 10:24:50
И аз това твърдя. На 19 февруари съм пуснал сигнал до любимата Община, относно разни недодяланости по "Придунавски" и "Пристанищна". Имам си входящ номер и до там. Да видим кога ще отговорят и какво точно ще кажат.

Хоризонталната маркировка отстрани на Транспортна болница също се очертава да е за тази тема. С нетърпение очаквам да видя как точно ще положат пешеходната пътека на площад "Свети Никола", при положение че окъкаха геометрията при реденето на бордюрите.


Титла: Re:Стена на срама
Публикувано от: vesel в април 08, 2019, 09:54:57
Нямат край селските изпълнения в тоя град. Дори и след цялостен ремонт, пак ла.но.

(https://i.postimg.cc/bN47KPpK/20190408-190122re.jpg) (https://postimg.cc/zVS2g9Lj)


Титла: Re:Стена на срама
Публикувано от: Русенец в април 08, 2019, 11:21:26
Става и в темата за велоалеите, но тук е на по-подходящо място:

19–годишен велосипедист в болницата след среднощно пропадане в дупка в Парка на младежта

С фрактура на таза е пострадал велосипедист. На 6 април около 00:10 ч. в гр. Русе, в Парка на младежта, в района на вазата, екип на пътна полиция е пратен по сигнал за пострадал велосипедист. Полицаите са документирали, че пострадалият е 19-годишен русенец, който при движение с велосипед е преминал през препятствие на платното за движение (дупка), вследствие на което е изгубил контрол и е паднал.
След преглед в УМБАЛ – Канев, 19-годишният е с диагноза – фрактура в областта на таза. Настанен е за лечение в медицинското заведение. Пробата му за алкохол е била отрицателна.
https://rousse.info/19-%D0%B3%D0%BE%D0%B4%D0%B8%D1%88%D0%B5%D0%BD-%D0%B2%D0%B5%D0%BB%D0%BE%D1%81%D0%B8%D0%BF%D0%B5%D0%B4%D0%B8%D1%81%D1%82-%D0%B2-%D0%B1%D0%BE%D0%BB%D0%BD%D0%B8%D1%86%D0%B0%D1%82%D0%B0-%D1%81%D0%BB/?fbclid=IwAR2F-VAVLRa5ZA6QjCNia8tmejI3wLeNZopq9IsguqzwXR4hgiqrY8jNlY8


Титла: Re:Стена на срама
Публикувано от: vesel в април 09, 2019, 10:33:22
Отчайващо некомпетентни са хората, занимаващи се с пътна маркировка (била тя хоризонтална или вертикална) в града.


Титла: Re:Стена на срама
Публикувано от: bgdimitrov в април 10, 2019, 10:36:15
Какво има грешно тук, посоката ли? Вероятно ще сменят посоката на улицата заедно с откриването на бул. Придунавски в двете посоки.


Титла: Re:Стена на срама
Публикувано от: vesel в април 11, 2019, 09:02:01
Пътен знак В2 е поставен вместо В1. И след като улицата е затворена за МПС, какъв е смисъла от В28?
Ей го как трябва да е:


Титла: Re:Стена на срама
Публикувано от: vesel в април 15, 2019, 09:39:56
Новото си е ново, трябва да му се радваме:


Титла: Re:Стена на срама
Публикувано от: vesel в април 19, 2019, 12:25:26
Улица "Баба Тонка".


Титла: Re:Стена на срама
Публикувано от: pesho в април 19, 2019, 12:47:46
Да за жалост по тази улица минавам доста често и ако имам възможност на проектанта ще му взема дипломата за винаги,че само със извинение направиха едно ла**но.Жалко за похарчените пари,но не само тук може да се намери лошо проектиране.


Титла: Re:Стена на срама
Публикувано от: n00b в април 19, 2019, 01:28:39
То като гледам и изпълнението едно гербаво...


Титла: Re:Стена на срама
Публикувано от: Русенец в април 19, 2019, 06:03:10
Плочките по "Борисова" отново са започнали да хлопат и да се разместват. Честито! >:D


Титла: Re:Стена на срама
Публикувано от: vesel в април 19, 2019, 10:16:18
Предполагам не си очаквал друго при тази технология на полагане.


Титла: Re:Стена на срама
Публикувано от: vesel в април 21, 2019, 06:39:41
Без думи.


Титла: Re:Стена на срама
Публикувано от: JMM в април 22, 2019, 10:26:37
Любопитно четиво, различна гледна точка/поне за мен/, относно проблемите водещи до преобладаващо лошото качество при ремонтите в градска среда ...

"Камарата на архитектите: Обществените поръчки са вредни за градската среда"

"нженерингът, сроковете за изготвяне на проекти и ниската им цена и реалното отстраняване на проектанта от строителството са основните причини за вредата от обществените поръчки за градската среда, бе изтъкнато на пресконференция на Камарата на архитектите в България (КАБ) …. "

https://www.dnevnik.bg/gradska_sreda/2019/04/22/3423673_kamarata_na_arhitektite_obshtestvenite_poruchki_sa/?ref=home_main_news (https://www.dnevnik.bg/gradska_sreda/2019/04/22/3423673_kamarata_na_arhitektite_obshtestvenite_poruchki_sa/?ref=home_main_news)


И следва продължение по темата с "отпушването" на Варна за което правителството целево отпусна 80.5 млн. лв.

"При изпълнението на обществени поръчки на инженеринг, избраният строител разработва и проекта на изгражданата инфраструктура. Така според експерти в бранша се ликвидира възможността в строителството да се оказва адекватен контрол, а това довежда до драстично намаляване на качеството на извършената работа и завишаване на цената й."

https://www.dnevnik.bg/bulgaria/2019/04/22/3423171_nakloneno_i_elipsovidno_krustovishte_vuv_varna_vuzmuti/?ref=home_editorial (https://www.dnevnik.bg/bulgaria/2019/04/22/3423171_nakloneno_i_elipsovidno_krustovishte_vuv_varna_vuzmuti/?ref=home_editorial)


Титла: Re:Стена на срама
Публикувано от: vesel в април 23, 2019, 11:08:59
Не можело по-зле и по-грозно. Ама може разбира се, община Русе е насреща с нейното комунално звено от леворъки малоумници.
Тия са изключително вредни за Русе.

(https://i.postimg.cc/rmSxwhmG/20190423-174845.jpg) (https://postimg.cc/njhCdGqM)

(https://i.postimg.cc/PJTZpmpg/20190423-174955.jpg) (https://postimg.cc/JDYtSHQx)

(https://i.postimg.cc/XqL5wp9p/20190423-175005.jpg) (https://postimg.cc/D4WmhfjT)

(https://i.postimg.cc/HxGbHGps/20190423-175019.jpg) (https://postimg.cc/bGTZHBDK)

(https://i.postimg.cc/XNk9MDt4/20190423-175033.jpg) (https://postimg.cc/fkkVm5wr)Титла: Re:Стена на срама
Публикувано от: Русчуклия в април 24, 2019, 09:40:23
хахахаххахахаххаххахаааха това с верижките е върха на инженерната мисъл. Дори вече не се ядосвам  :D


Титла: Re:Стена на срама
Публикувано от: vesel в април 29, 2019, 02:49:51
Някои хора смятат годините на дърветата според годишните пръстени. Аз ви предлагам нещо по-интересно. Пребройте годините инфраструктурен възход, като използвате долната снимка. Ясно си личат приоритетите - приветлива градска среда, безопасност, развитие на градския транспорт. Ако някой не разпознае мястото, това е главна пътна артерия, булевард "Цар Освободител" пред строителното училище.

(https://i.postimg.cc/Dy1QYW4z/IMG-20190428-193350re.jpg) (https://postimg.cc/CzLfRxNy)


Титла: Re:Стена на срама
Публикувано от: Русенец в април 30, 2019, 01:32:39
Новата настилка на Моста на въздишките е положена по изключително левашки начин - вместо да се изгради леко дъговидно извиване, за да може спокойно да се отича дъждовната вода, настилката е положена на "покрив" - в средата на моста чак се е образувал ръб, който се усеща при ходене.


Титла: Re:Стена на срама
Публикувано от: vesel в април 30, 2019, 04:33:22
Да, така е. Аз го отдавам на това, че са опитали да се презастраховат относно отводняването.

И понеже съм почнал да пиша тук, да споделя нещо. Днес отново фрезоваха площада пред Речна гара. Този път включиха и зоната на пропадналите за пореден път шахти до транспортна полиция. Фрезоваха и кръстовището пред новата пасарелка. А беше положена маркировка  ???
Добре е че изпълнителя е върнат за корекции, жалко обаче че стартираме нова улица с кръпките.
Съдейки по етапа на който се предприемат поправки, предполагам че инициаторът е Община Русе, а фирмата за надзор е спала.


Титла: Re:Стена на срама
Публикувано от: Русчуклия в април 30, 2019, 05:08:28
Някой може ли да ми каже как да си отворя фирма за надзор? Това е най-садкият бизнес на света. Плащат ти маса пари без да правиш нищо и накрая никой не ти търси сметка, защо това дето си го надзиравал е на гъз.


Титла: Re:Стена на срама
Публикувано от: vesel в май 12, 2019, 10:37:25
И аз съм се чудил кога надзора носи отговорност? Сигурно само при смъртен случай и ако има разследване.

Традиционното езерце. Важното е, че отдолу е новичък асфалта. Е, с това отводняване няма да е задълго.
(https://i.postimg.cc/ZqcS6W8f/20190506-183035re.jpg) (https://postimg.cc/hJf6BP3x)

Новото осветление покрай военната рампа вече е осрано от великолепната поддръжка. Понеже единият от осветителните стълбове бе съборен след ПТП, се наложи ремонт. Резултатът е: различен стълб от останалите, газоразрядна лампа в редицата от диодни. По-тъмно изглежда "чудесно".
(https://i.postimg.cc/3xLgbBFm/20190512-200928re.jpg) (https://postimg.cc/21Zb1nJS)

(https://i.postimg.cc/nhV4k5Bn/20190512-201006re.jpg) (https://postimg.cc/F7qkFTT6) (https://i.postimg.cc/jd46yKW8/20190512-201108re.jpg) (https://postimg.cc/PPN8kgQZ)


Титла: Re:Стена на срама
Публикувано от: vesel в май 21, 2019, 11:44:22
Ремонтираната улица "Тича":
(https://i.postimg.cc/c4cJZZVV/20190517-114724re.jpg) (https://postimg.cc/6yyKfs60)


Титла: Re:Стена на срама
Публикувано от: Orthodox в май 25, 2019, 01:25:31
26.04.19 Една снимка, направена мимоходом в Младежкия парк до Розариума. Прави лошо впечатление, че бордюрите между асфалтовите алеи и лехите с декоративна растителност, освен че са твърде тънки, са и монтирани твърде дълбоко, при което горният им край е практически наравно с асфалта, вместо да се издига на няколко сантиметра над него и почвата в лехата. При това положение всеки по-силен дъжд размива почвения слой и разнася кал по алеята. Тоест, бордюрът не си изпълнява предназначението - да разделя и разграничава пешеходните от градинските участъци (border = граница). Елементарно нещо - толкова ли не можеше да се направи както трябва?!  >:(

 (https://i.postimg.cc/436MKGWV/Park.jpg)


Титла: Re:Стена на срама
Публикувано от: vesel в май 26, 2019, 06:21:32
В парка се допуснаха доста грешки. Резултатът от реконструкцията е разочароващ.


Титла: Re:Стена на срама
Публикувано от: svetlin74 в май 27, 2019, 10:59:01
Цитат
бордюрите между асфалтовите алеи и лехите с декоративна растителност, освен че са твърде тънки, са и монтирани твърде дълбоко, при което горният им край е практически наравно с асфалта

Може би идеята е, при дъжд водата да се изтича в градинките, а алите да се "самопочистват". Разбира се алеите трябва да са нивелирани за целата - по-високи в средата с лек наклон към бордщрите.


Титла: Re:Стена на срама
Публикувано от: vesel в май 29, 2019, 11:29:29
Браво, два метра бодил, браво!
Алеята е обърната на автомобилен път, в буренясалите площи е утъпкан хубав паркинг.
(https://i.postimg.cc/HnKX9kVj/20190529-194143re.jpg) (https://postimg.cc/T5VKRGjX)


Титла: Re:Стена на срама
Публикувано от: Русчуклия в май 30, 2019, 03:58:00
Днес минах с колата по улица "Петрохан". Ремонтът е много зле изпълнен. Стари, изронени и пропаднали бордюри, които никой не е намерил за нужно да подмени преди асфалтиране. Резултатът: нескопосан вид и големи локви на места на новия асфалт, но все пак подобрена настилка на тротоарите и уличното платно, но не на цялата улица. След посивяване на асфалта улицата ще изглежда все едно не е ремонтирана.


Титла: Re:Стена на срама
Публикувано от: JMM в май 30, 2019, 09:56:29
По улица "Петрохан", ремонт към момента е правен само и единствено на тротоарите. Платното на улицата не е асфалтирано.


Титла: Re:Стена на срама
Публикувано от: vesel в юни 09, 2019, 10:52:35
Доста пари и време заминаха по "Придунавски" и не смятам, че е нормално да получим подобна цигания.


Титла: Re:Стена на срама
Публикувано от: vesel в юли 09, 2019, 10:15:13
Айдеееее, старите цигании вече и по новия "Придунавски". Сега очаквам първа копка и от ВиК, за да са спазени традициите.


Титла: Re:Стена на срама
Публикувано от: bgdimitrov в юли 09, 2019, 10:31:47
Това е така от поне месец и половина два. Не знам на кого е дело, но е редно да пишем на общината.


Титла: Re:Стена на срама
Публикувано от: vesel в юли 09, 2019, 10:46:49
Писах им. За пореден път, що се отнася до подобни тъпанарщини по ремонтирани улици  >:D


Титла: Re:Стена на срама
Публикувано от: vesel в юли 09, 2019, 11:21:24
Още нещо, което смятам е за тази тема.
От доста време има много голямо пропадане на уличната настилка по булевард "Цар Освободител", точно пред входа на пазара. Бус лентата е може да се каже почти неизползваема, средна лента също е доста деформирана. По асфалта има следи от автомобили, задирали в асфалта. На 15 04.2019 съм подал сигнал до Община Русе относно

Цитат
Опасно пропадане на уличната настилка. Обхваща бус лентата, половината от средна лента, деформиран е и тротоарът. При шофиране трудно се забелязва слягането, може да се стигне до катастрофа или повреда по МПС.
https://bxzg676xiu.files-sashido.cloud/e219391870c6a894d1cacc8f003dc5fb_1555260894242.jpg

На 11.06. 2019 получавам отговор, който за мен е напълно безхаберен. Преценете сами:


Титла: Re:Стена на срама
Публикувано от: Русчуклия в юли 12, 2019, 06:00:05
Tи им говориш за пътното платно, те ти говорят за тротоари. :D Отбий номер е цялата работа. А пропадането наистина е доста сериозно и ако не го знаеш и не намалиш, е предпоставка за инцидент. Имаше такова пропадане и по-напред, след кръговото в посока Пантеона, което го оправиха. Мислех, че и на това ще му дойде реда, ама вече мина доста време и си стои.


Титла: Re:Стена на срама
Публикувано от: Orthodox в юли 21, 2019, 01:34:00
Типично нашенската простотия и небрежност на някои шофьори постоянно дават "плодове" тук и там из града. Ето го поредното колче, съборено от шофьор-неандерталец, което после е поставено на мястото му, но вече е окепазено и не е същото. (Снимката е от северния участък на Славянска, близо до паметника на Ангел Кънчев.)

(https://i.postimg.cc/QMNLwmtQ/Damage.jpg)


Титла: Re:Стена на срама
Публикувано от: vesel в юли 21, 2019, 11:14:35
Това колче не е монтирано отново след като някой нескопосник го прегази, минавайки през бордюрите. Аз просто го позакрепих на мястото му, след като го видях да се търкаля по земята.
Първо обаче пострада другото колче на същата пешеходна пътека. То обаче се отчупи, а не се изтръгна и затова не се забелязва много, че е просто подпряно  :D
Има подаден сигнал с входящ номер към общината на 21.06.2019.


Титла: Re:Стена на срама
Публикувано от: Русенец в юли 21, 2019, 04:36:00
Ето го поредното колче, съборено от шофьор-неандерталец...
Не бих казал, че е шофьор-неандерталец, а просто или некадърен, или неподготвен шофьор, или и двете. Сблъсъкът с подобно масивно "колче" може да нанесе немалки вреди по автомобила, никой не иска да си чупи или загрозява колата. За съжаление, шофьорските курсове стават все с по-ниско качество - гонят се цени, пести се гориво, съответно претупват се часове, нощно каране, извънградско каране, начинаещите шофьори се пускат в джунглата и да се оправят както могат. Обърнете внимание колко инциденти има с начинаещи 20 годишни шофьори, особено момичета. Както и да е, стана малък ОТ...


Титла: Re:Стена на срама
Публикувано от: vesel в юли 31, 2019, 11:18:18
Поредната тъпотия, касаеща пътната безопасност е налице. Необразована, че чак слабоумна работа.
Да не говорим, че от мързел са окачили знака върху стълбчето за осветление.

(https://i.postimg.cc/4d2MzjJv/20190731-191320re.jpg) (https://postimg.cc/ftXBs2Sk)

(https://i.postimg.cc/Fz2B6ck7/20190731-191354re.jpg) (https://postimg.cc/T5J0LK96)


Титла: Re:Стена на срама
Публикувано от: vesel в септември 08, 2019, 10:11:53
Да не си помисли някой, че няма какво да се пуска в темата  :D

След реконструкции за милиони, контейнерите за смет са все така бездомни и са разположени я в кръстовище, я на самата улица или пък прибрани върху велоалеята:

(https://i.postimg.cc/0yqv3Vhj/20190823-195230re.jpg) (https://postimg.cc/vcXCxtYw)

(https://i.postimg.cc/CKhgMzhV/20190824-132002re.jpg) (https://postimg.cc/NKzVpG2N)

Селяшкото скосяване е бонус.
(https://i.postimg.cc/2SFYf4fw/20190824-132142re.jpg) (https://postimg.cc/NKMS62F9)


Титла: Re:Стена на срама
Публикувано от: vesel в септември 20, 2019, 11:19:21
Улица "Епископ Босилков", центъра на града, нов асфалт, пълна мизерия  >:D

(https://i.postimg.cc/B64P0CgG/20190920-093839re.jpg) (https://postimg.cc/LqQ8kLwy)

(https://i.postimg.cc/854JPrKf/20190920-093928re.jpg) (https://postimg.cc/LYq6xhMm)


Титла: Re:Стена на срама
Публикувано от: Русчуклия в септември 23, 2019, 09:43:18
Тази улица  я осраха тотално. Първо асфалтираха тротоарите без да подменят бордюрите, без бордюрчета около дърветата, с неравен асфалт, а сега и това...Вярно, че мандата свършва, ама,,,,


Титла: Re:Стена на срама
Публикувано от: vesel в септември 23, 2019, 04:28:35
Офф, тази тема е неизчерпаема напоследък.
Представям Ви няколко детайла от ремонта на булевард  "Липник".

Грешно маркирани пешеходна и велосипедна пътека. Същата е ситуацията и в зоната на кръстовището на "Олимп".
(https://i.postimg.cc/J7TzhNRL/20190917-105853re.jpg) (https://postimg.cc/23ZDcBqc)
За незапознатите да уточня. Пешеходна пътека от така наречения тип "зебра" не се изпълнява на кръстовища, сигнализирани със светофар. Велосипедна пътека се изпълнява с квадрати, а не с правоъгълници. Направеното в момента показва абсолютно непознаване на правила и наредби. Отделен е въпросът, че не е коригиран тротоара и едната пътека увисва в нищото.

Новата-стара изсмукана от немай къде велоалея.
(https://i.postimg.cc/nz3pCxbk/20190917-105543re.jpg) (https://postimg.cc/WFqQHQ4F)

(https://i.postimg.cc/bvjz5L9Q/20190917-105933re.jpg) (https://postimg.cc/HrBDcwKx)

(https://i.postimg.cc/rFKFRDpt/20190917-105954re.jpg) (https://postimg.cc/7frypY0x)

(https://i.postimg.cc/nzFnFz5r/20190917-110010re.jpg) (https://postimg.cc/zLcspJqY)


Титла: Re:Стена на срама
Публикувано от: vesel в септември 23, 2019, 04:34:37
В близост до олимп-а:
(https://i.postimg.cc/htmDMNTD/20190921-115552re.jpg) (https://postimg.cc/bZzfwCmW)

Отново грешна велопътека, безумно кръстосване на пешеходен и велосипеден поток в разделителната ивица.
(https://i.postimg.cc/KjsGs20z/20190921-115603re.jpg) (https://postimages.org/)

Пешеходна пътека, завършваща в дърво.
(https://i.postimg.cc/rF3y1qdZ/20190921-115658re.jpg) (https://postimg.cc/gnyPdFH3)

Спирката пред "Стиф". Бордюр на нивото на асфалта в зоната за качване и слизане. Идиотско!!!
(https://i.postimg.cc/XvcV6Fst/20190921-115929re.jpg) (https://postimg.cc/sBxFpBdJ)


Титла: Re:Стена на срама
Публикувано от: n00b в септември 23, 2019, 04:54:45
Хахахаха тази снимка:

(https://i.postimg.cc/rFKFRDpt/20190917-105954re.jpg)

Странно как ми напомни за това:

(https://pbs.twimg.com/media/DvOCB3GVYAArOwq.png)


Титла: Re:Стена на срама
Публикувано от: Русчуклия в септември 23, 2019, 09:52:46
Тези снимки са скандални. Пешеходната пътека отиваща в дървото и пияната велоалея направо къртят  :D


Титла: Re:Стена на срама
Публикувано от: n00b в септември 24, 2019, 01:53:46
Човекът е пред уволнение. Така става като от Мека отпуснат едни пари за да спечелят сърцата на вярващите, но шкартират в последния момент имама и неговите ходжи. Всичко е джаста-праста явно, пред уволнение и тук-таме ако се врътне некоя схемичка за пенсионния фонд най-добре.


Титла: Re:Стена на срама
Публикувано от: bgdimitrov в септември 24, 2019, 01:31:57
Тези снимки ги пускам веднага към общината. Особено това с ниския тротоар на спирката.


Титла: Re:Стена на срама
Публикувано от: vesel в септември 24, 2019, 04:42:55
Ами освен да ти (си) пожелаем успех.
Аз съм пуснал сигнал за лампите-мухоловки по "Придунавски". Чакам да върнат входящ номер и белким активират гаранцията.


Титла: Re:Стена на срама
Публикувано от: RG в септември 25, 2019, 12:03:06
Това творение с кривата велоалея, човек и нарочно да иска да го направи така, едва ли ще му се получи. Повече напомня на някаква карикатура.
Vesel, изпрати снимките в някоя телевизия, за да видят всички какви малоумни идиоти изпълняват и одобряват обектите в Русе.
Не очаквайте адекватна реакция от общината. Корабът потъва и на никой от давещите се не му е до тези неща в момента. Все едно на Титаник да започнат да подменят изгорелите електрически лампи по каютите, след удара с айсберга...


Титла: Re:Стена на срама
Публикувано от: n00b в септември 25, 2019, 01:03:17
Да, не е лоша идея. И да не пропуснете да им споменете за най-добрият кмет на най-добрият за живеене град, иронията е голяма.

Тъй като се прави и с евросредства, току виж госпожата от съседна Румъния избрана да оглави европейската прокуратура вземе да им набие шамарите на тези идиоти и некадърници, това е точно за нейния ресор, явно тука си нямаме контролни органи и правосъдие.


Титла: Re:Стена на срама
Публикувано от: JMM в септември 26, 2019, 10:40:03
Vesel, изпрати снимките в някоя телевизия, за да видят всички какви малоумни идиоти изпълняват и одобряват обектите в Русе.
Не очаквайте адекватна реакция от общината. Корабът потъва и на никой от давещите се не му е до тези неща в момента.

Да, не е лоша идея. И да не пропуснете да им споменете за най-добрият кмет на най-добрият за живеене град, иронията е голяма.

Точно така-Русе не е най-добрият за живеене град, нека всички го разберат, дори и тези които никога не са стъпвали в града, дори и тези които само са помислили да дойдат, да разгледат града и да оставят малко пари за развлечение, дори и тези които са решили да изпратят децата си да учат в РУ, дори и тези които са решили да ползват услугите на някоя от двете болници и да си платят за това, дори и тези които са решили да правят бизнес, нека всички тези хора да разберат, че Русе не става…. за нищо не става, Русе е обгазена дупка, клоака покрита с канцерогенни тротоари, с малоумно реализирани проекти, а също така Русе се управлявана от най крадливите некадърници на България…  и всичко това е само защото ГЕРБ доминира управлението на Русе в последните два кметски мандата... 

Винаги съм мислил, че критиката се отправя към някого с цел да се даде възможност и да накара критикуваната страна да се поправи, а то какво се оказва … целта била, вместо да се изпишат вежди, да се избодат очите... вместо да се отправят критични бележки до Общината, то трябва да се изпратят до някоя медия… защото телевизията най добре ще реши проблемите на Русе ...
В стремежа да се омаскари досегашната общинска управа, някой хора са готови и през трупа на Русе да минат … подобно на виждането на онази клета женица поощряваща вандализма с думите - "Драскайте, деца! Това Кръгово е безумие....." от FB групата, помпозно самообявила се за "Обществен съвет"
Защо ли до сега съм живял с илюзията, че критиката трябва да е конструктивна...

p.s.
Дали все още ли има форумни колеги, които се чудят каква е връзката между подобна "критика" и това което аз наричам клепане и рушене имиджа на Русе …


Титла: Re:Стена на срама
Публикувано от: n00b в септември 26, 2019, 10:51:17
Как може една снимка да клепа имиджа по какъвто и да било начин? Аз мислех че има документален характер. Па барем да я бяхме фотошопнали да изглежда по-грозно че да наклепаме нещо. Как се наклепва нещо наклепано?


Титла: Re:Стена на срама
Публикувано от: JMM в септември 26, 2019, 10:57:23
Как може една снимка да клепа имиджа по какъвто и да било начин? Аз мислех че има документален характер. Па барем да я бяхме фотошопнали да изглежда по-грозно че да наклепаме нещо. Как се наклепва нещо наклепано?
Явно твоята работа по-скоро е -"Чукча не читатель, чукча писатель" ...


Титла: Re:Стена на срама
Публикувано от: n00b в септември 26, 2019, 11:11:50
Моята работа си е...ами моя работа. Да ми вменяваш вина че искам да има публичност на такива безобразия е....айде спестил съм ти всички хубави епитети, които ми идват в главата. Това да вярваш че ако си затваряме очите за такива глупости правим каквато и да било услуга на града, икономиката му, здравеопазването му, висшето му образование е....айде пак ще ти спестя епитетите.


Титла: Re:Стена на срама
Публикувано от: SKCH в септември 26, 2019, 11:17:58
Не е думата да си затваряме очите. Проблемите не се решават по телевизията. Недей гледа недоволното общество от перките по някаква софийска улица, че му се вързват и го отразяват. Зад това стоят едни хора, които градят политическа кампания от 3 години и доста успешно вдигат шум около себе си и уж се концентрират върху проблеми, а то е за публичност. Единственото, което една такава снимка или репортаж може да доведе е подигравки и присмех, няколко нихилистични коментара като тези на noob колко сме зле и че само в Русе е така и толкова - нищо положително. Кметът не го бърка - той си тръгва от обществения живот малко или повече. Изпълнителите са си взели парите и тях не ги бърка. Само за града остават негативите. И на тоя фон да се хвалим с тъпотиите си, а не с добрите неща, само защото някой не е доволен от местната власт до степен да отрече града, е тъпа идея. Що да няма репортаж от "Придунавски" където нещата се получиха много добре, би се приело с подигравки - гледай нали, една улица направили и се хвалят, но всичко което не е направено да се изтипоса в национален ефир, всички да си правят гаргара с нас. Защо? Какво печелим?


Титла: Re:Стена на срама
Публикувано от: n00b в септември 26, 2019, 11:42:37
Проблемите за съжаление се разрешават вече предимно по медиите. И това е защото от известно време насам, институциите са просто една формалност или да речем изпълняват социална функция, изхранват заетите в тях. Те не си вършат работата, вместо това имаме едно сенилно и затлъстяващо слънце, което по разбираеми причини не може да огрее навсякъде. Това е обективната реалност и за нея всички сме си виновни. Та не се учудвай че такива проблеми се разрешават по такъв начин, това произтича от конюнктурата.

Това дали е политическо искане или не (естествено че е политическо искане след като хората които са отговорни за решението му заемат политически постове) е ирелевантно към проблема. Също така разбира се може и да не говорим за това и да не търсим публичност за проблема, защото не е хубаво така, нарушава ни се рахата. Или не, не ги правим, "защото тука е така", "защото тука не е София" и прочее. Ами добре, нека "тука е така". Но прякото следствие от това "тука е така" е че нито туристи ще видиш, нито университета ще просперира, нито в болниците ще идват да се лекуват хора от други населени места, а града ще продължава да страда от негативни демографски процеси, защото "тука е така" не означава "навсякъде е така", нали? И накрая, след известно време, логичният завършек на всичко това е Русе като една бледа сянка на това което е било някога, с улици само като тази на снимката и с оредяло необразовано население с толкова ниски стандарти че "тука е така" всъщност им харесва. Но в крайна сметка е кой как си го направи, мога ли да спра този стремеж към тихо съвършенство аз.


Титла: Re:Стена на срама
Публикувано от: JMM в септември 28, 2019, 12:56:40
Моята работа си е...ами моя работа. Да ми вменяваш вина че искам да има публичност на такива безобразия е....айде спестил съм ти всички хубави епитети, които ми идват в главата. Това да вярваш че ако си затваряме очите за такива глупости правим каквато и да било услуга на града, икономиката му, здравеопазването му, висшето му образование е....айде пак ще ти спестя епитетите.

"Всеки има право да бъде прост, но никой няма право да злоупотребява с това си право" - Пиер дьо Бомарше.
Забелязал съм, че трудно схващаш и поради това се налага да ти напомня, че горепосоченото правило важи и за теб!


Титла: Re:Стена на срама
Публикувано от: n00b в септември 28, 2019, 01:45:58
Много добра идея преди да декларираш каквото и да било е да видиш дали е приложимо при тебе. Наречи го научен подход ако искаш.


Титла: Re:Стена на срама
Публикувано от: фараша в септември 29, 2019, 10:31:16
Според мен, зрелостта на едно общество е да може правилно да фокусира проблемите и точните им нива. На колкото по-ниско ниво се решават, толкова по-добре. Тази мърлящина от снимките е най-вече на изпълнителско ниво, не виждам директна връзка с кметове, ГЕРБ, най-добрия град и прочие. Нивото на тези проблеми са според мен текущия строителен контрол и контрола по маркировките, вероятно става въпрос за некомпетентност или направо липса на такъв. Както и нивото на персонала/техниката на самата фирма изпълнител.
Медийното ниво ми се струва, че трябва да е местната телевизия/сайтове/преса.


Титла: Re:Стена на срама
Публикувано от: n00b в септември 29, 2019, 10:49:16
Ми като за експеримента, пробвайте да им ги изпратите на местните телевизии/сайтове/преса, да видим какво ще излезе. А може би все пак ще излезе след месец и нещо като се промени малко местната феодалщина. А може би не, знам ли :)


Титла: Re:Стена на срама
Публикувано от: vesel в октомври 08, 2019, 08:35:54
Отне само две седмици, за да получа входящ номер за сигнала, касаещ лампите по "Придунавски".
Да видим дали ще последват някакви действия  8)


Титла: Re:Стена на срама
Публикувано от: vesel в ноември 03, 2019, 10:35:22
Черешката на тортата по улица "Борисова" ( и не само там)- скосяване на скосяването. Такава цигания аз другаде не съм виждал и то след претърпян ремонт.

(https://i.postimg.cc/Xq8kZ5vd/20191103-112746re.jpg) (https://postimg.cc/JHskvGZz)


Титла: Re:Стена на срама
Публикувано от: svetlin74 в декември 05, 2019, 02:53:57
Попаднах на едно прясно видео  (https://www.facebook.com/plugins/video.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fventsislav.angelov.39%2Fvideos%2F3119031521458786%2F&show_text=0&width=560), от 04.12.19 побликувано от Венцислав Ангелов - Чикагото, след среща с новоизбрания кмет. Видеото е прелюбопитно, но аз го споделям най-вече заради частта в която се коментира отдел Комунални услуги или както ги наричаме тук "комуналните гъзоръки" , "комуналните леворъки", "тия смотаняци комунални ..." .
Това става в частта от 3:30 до 4:10, а за който не му се чете :

"... изключително много ресурс се разпилява по обществени поръчки и даде пример(кмета) с това, че в отдел Комунални услуги, нямало нито един работник, който да извърши даже и боядисване. ... Даже каза(кмета) , че Комунални услуги са написали писмо(до него), че им тече покрива, няма кой да го ремонтира. ... плаща се по 500 лева на частна фирма , за отрязване на дърво. ..."   

Просто скандално !!!!

линк към цялото видео:
https://www.facebook.com/plugins/video.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fventsislav.angelov.39%2Fvideos%2F3119031521458786%2F&show_text=0&width=560 (https://www.facebook.com/plugins/video.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fventsislav.angelov.39%2Fvideos%2F3119031521458786%2F&show_text=0&width=560)


Титла: Re:Стена на срама
Публикувано от: JMM в декември 05, 2019, 05:23:14
... плаща се по 500 лева на частна фирма , за отрязване на дърво. ..   


За отрязване на дърво се използва автовишка. Наемането на автовишка на ден варира между 360лв. и 480лв. с ДДС … Това е цената в България.

Забелязах автовишки с регистрация GR - Гюргево при подмяна на уличното осветление с LED-ове, предполагам поради разлика в цените ...


Титла: Re:Стена на срама
Публикувано от: vesel в декември 05, 2019, 08:37:57
Да видим дали комуналната пасмина ще бъде понаритана.
Другите дето са видимо неефективни са КООРС. Ако един контрольор по центъра на града не се прибира със съставени поне 20 фиша за неправилно паркиране, то значи, че се е мотал. И като ходят по двама души, докато единия пише, другият не е там за да му държи... чантата.


Титла: Re:Стена на срама
Публикувано от: Orthodox в декември 05, 2019, 10:24:04
Между другото, видеото, което колегата svetlin74 споменава в горния си постинг и правилно нарича "прелюбопитно", по някаква причина във Фацебука е огледално обърнато в посока "ляво-дясно", вероятно поради грешка на снимащия или качващия. Това обаче е дреболия в сравнение с доста интересното му съдържание, поради което си струва да се чуе дори и само аудиото.


Титла: Re:Стена на срама
Публикувано от: SKCH в декември 10, 2019, 09:14:00
Да видим дали комуналната пасмина ще бъде понаритана.
Другите дето са видимо неефективни са КООРС. Ако един контрольор по центъра на града не се прибира със съставени поне 20 фиша за неправилно паркиране, то значи, че се е мотал. И като ходят по двама души, докато единия пише, другият не е там за да му държи... чантата.

Не че оправдавам КООРС-а, обаче когато се съставят актове за административни нарушения трябва да има свидетели. Обикновено единият пише, другият го играе свидетел. Това е една от вероятните причини. Другата е, че като ги знаем какви са, има сериозен риск, ако са по сами, да се изгубят и да не могат да се върнат до централата  :D


Титла: Re:Стена на срама
Публикувано от: vesel в декември 11, 2019, 08:49:51
О, не. Не си ме разбрал правилно. Съвсем нормално е да са по двама. Имах предвид, че могат да работят паралелно, понеже към настоящия момент материал за работа има много. Досега, където съм ги засичал контрольорите, единия пише, докато другият брои мухите, вместо да се заеме със съседната, паркирана върху тротоара кола.


Титла: Re:Стена на срама
Публикувано от: vesel в януари 23, 2020, 06:42:20
Развитие по въпрос, който бях споделил две страници назад -  тук (http://www.ruseonline.info/smf/rousse/tea-a-ama/msg44928/#msg44928)

Ето, че проблемът лъсна:
(https://i.postimg.cc/7YgZvZnC/20200123-124718re.jpg) (https://postimg.cc/N5jcmYVY)

И понеже трябва да се източи водата от тръбите, за да се извърши ремонта, то какво правят от ВиК? Разбира се, най-лесното, отварят един пожарен хидрант без да сложат маркуч, за да може всичко да потъне в кал и локви.
(https://i.postimg.cc/qv4MpH11/20200123-124243re.jpg) (https://postimg.cc/nCSt1gbm)


Титла: Re:Стена на срама
Публикувано от: vesel в февруари 16, 2020, 09:23:40
Доста трябва да се срамуват строителите на сградата на административния съд. Вече има сериозни проблеми с облицовката.
Идеята за подлепяне с тиксо е  :o


Титла: Re:Стена на срама
Публикувано от: Русенец в февруари 16, 2020, 11:41:15
Безумен и скъп проект, съсипал интересна сграда - това е Административния съд. Случващото се е логично, кучетата си лаят...


Титла: Re:Стена на срама
Публикувано от: n00b в февруари 17, 2020, 12:25:54
Лошото е че ГЕРБ ще си отидат, но това вече е добре установен начин на работа и при следващите след тях ще е същата история.


Титла: Re:Стена на срама
Публикувано от: vesel в март 04, 2020, 11:32:38
Започват мизерните изпълнения по обновената улица. Някой отби номера с поставянето на пътен знак. Ползвано е прословутото българско инженерно влакно. Нито е монтиран както трябва, нито му е там мястото на този знак.

(https://i.postimg.cc/Njw02BWf/20200304-180249re.jpg) (https://postimg.cc/4mBGrkfr)

(https://i.postimg.cc/tRwJyhk6/20200304-180113re.jpg) (https://postimg.cc/mh3By10Z)

(https://i.postimg.cc/xTmCdcp4/20200304-180048re.jpg) (https://postimg.cc/MvWxPKS7)


Титла: Re:Стена на срама
Публикувано от: vesel в март 08, 2020, 09:17:22
Някой все пак забеляза поредното ла.но, оставено след полагане на подземни комуникации. Най-горният пласт асфалт беше левашки нахвърлян с лопати и трамбован с крака. Изглеждаше потресаващо. Жалко, че го нямам на снимка. Днес видях, че са насмели на купчинки въпросната настилка. Да видим дали сега ще вложат повече старание строителите.


Титла: Re:Стена на срама
Публикувано от: bgdimitrov в март 17, 2020, 08:38:50
Явно са поставили грозно ел. табла към стената на кея. Това е до новата пасарелка. Нямаше ли как това нещо да се скрие или постави на друго място? Снимка: Георги Кънчев. >:D


(https://scontent.fsof3-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/89545877_1027873194261524_1768150813567352832_n.jpg?_nc_cat=103&_nc_sid=8024bb&_nc_oc=AQkwM1PnVgoCAGPk5Dmyw-O29UbXpt2ctUSd-JaYn-u8niAjSbfECeRca726gZLu5Fw&_nc_ht=scontent.fsof3-1.fna&oh=154b9ed134a60291a93129b679e1176a&oe=5E95AF4F)


Титла: Re:Стена на срама
Публикувано от: Русчуклия в март 17, 2020, 11:12:50
Днес имах ходене до една банка в района и реших да сляза на кея да видя какво се е случило там, въпреки карантината. Вероятно поста ми е подходящ за конкретната тема, но става и за тук. Бетонът е излят безобразно, предвид факта, че си остава така. Не е вложено никакво старание при изливането му. Въпросното табло го видях. Идиотска работа. Хванах интересен момент. Строителят на съвременен Русе Красимир Даков беше на обекта (на снимката, не се вижда много добре, че е папарашка) и даваше указания на бригадата небългароговорящи български граждани, на които е поверен този значим за Русе проект, назначени вероятно заради по-ниските им финансови изисквания. Хора, събрани очевидно от разни села, където на 1 януари обикновено празнуват не само Нова година. Та работата подобава на профила на тези които я извършват - мърляво и евтино. Изливаха  и първия асфалт на един от подходите към реката. Признавам си, че наивно очаквах повече от този проект. Уви.


Титла: Re:Стена на срама
Публикувано от: vesel в март 17, 2020, 11:57:54
Айде сега, хейтъри такива  ;D

Вчера хвърлих един поглед как върви работата на обекта. Полагаха бетона в непосредствена близост до новата пасарелка, така че можех идеално да наблюдавам как работят. Определено занижиха качеството на изпълнение спрямо първоначално излетите плочи в източния край на стената. Ако аз съм възложител, ще къртят и ще правят наново  >:D

Що се отнася до таблото, предполагам че ще се появят още подобни в близост да местата за приставане. Би трябвало от там да може да се подава електрическо захранване към плавателните съдове. Разбира се, че тази тенекия е напълно неподходяща, обаче е в духа на проекта - евтино ( за изпълнителя), колкото да се каже, че нещо се прави.

Днес ми пратиха две снимки от едно малко сръбско градче, Апатин. Пускам ги тук, понеже се вижда тамошната стена и стоянката за малки плавателни съдове, която си има и станция за гориво. Въпросното място е в лиман. Големите кораби застават по-надолу.


Титла: Re:Стена на срама
Публикувано от: vesel в март 22, 2020, 08:28:10
Мизерия.


Титла: Re:Стена на срама
Публикувано от: Русенец в март 22, 2020, 08:49:35
Това е края на новоизградения кей ли? Ориентирай ме.


Титла: Re:Стена на срама
Публикувано от: vesel в март 22, 2020, 09:04:03
Да, източния край на новоизградената стена, където се упражняваха да редят каменни блокове.
Имам още десетина снимки от кея. Ще ги пусна по-късно в другата тема.


Титла: Re:Стена на срама
Публикувано от: vesel в март 25, 2020, 08:53:48
Два месеца след ТОВА (http://www.ruseonline.info/smf/rousse/tea-a-ama/msg45710/#msg45710), кръпката в бус лентата на възлов булевард е пропаднала и раздробена. Бахти некадърните уроди, без извинение.


Титла: Re:Стена на срама
Публикувано от: vesel в април 12, 2020, 02:09:44
Да си подкрепя горния пост със снимков материал.
Един нескончаем разказ за безхаберието и некадърността на общинските структури. Как щедро пилеем парите, дето все са кът, но пък продължаваме да си живеем в кочината.

(https://i.postimg.cc/PxySVfkw/20200411-202654re.jpg) (https://postimg.cc/mzc3tskL)

(https://i.postimg.cc/prdqwN21/20200411-202607re.jpg) (https://postimg.cc/k6kQSpRx)

За да стигнем до ситуацията на горните снимки, започнахме преди повече от година. Тогава бе така:
(https://i.postimg.cc/qRJLKfCM/e219391870c6a894d1cacc8f003dc5fb-1555260894242re.jpg) (https://postimg.cc/xkZMr4RW)


Титла: Re:Стена на срама
Публикувано от: vesel в май 04, 2020, 10:36:19
Една снимка, а колко материал за темата  >:D


Титла: Re:Стена на срама
Публикувано от: vesel в май 11, 2020, 10:53:55
Сериалът "Некадърници" с основно действащо лице ВиК и продуцент Община Русе продължава. Мястото на действието отново е бус лентата на бул. "Цар Освободител", точно до входа на пазара.
След като в края на април бе преасфалтирана раздробената кръпка, която Ви показах малко по-рано, то през миналата седмица ВиК извършиха ремонт на ремонта си. Отново разкопаха участъка.

(https://i.postimg.cc/3N1ChL2x/20200510-203648re.jpg) (https://postimg.cc/9w4qtYx6)

Днес отново асфалтираха. До следващия ремонт на ремонта на ремонта.
В резултат на тази авария, която явно е от години, са пропаднали и трите ленти на булеварда, деформиран е и тротоара, пропаднала е и част от градинката в разделителната ивица. Според мен нормалното би било да се извърши цялостен ремонт в радиус от 30 метра за сметка на ВиК- Русе.


Титла: Re:Стена на срама
Публикувано от: n00b в юни 11, 2020, 07:32:09
Майсторско изпълнение.... https://www.facebook.com/anatoliy.genchev/posts/3636030649758398 (https://www.facebook.com/anatoliy.genchev/posts/3636030649758398)


Титла: Re:Стена на срама
Публикувано от: JMM в юни 11, 2020, 11:05:12
Е и?!
Какво има в снимките, което да засяга живота в София?!

Или жителите на Русе, трябва да чувстват вина, че не са направили "правилният избор" на местните избори ….

Или, че в София подобни неща не могат да бъдат видени, защото в София ремонтите се правят от ювелири(може би) или от реставраторите на Нотр Дам ….
Или си воден от криворазбрано чувство за дълг или чувство за вина към родният край заради миграцията ти към София ..

Какво е посланието, което искаш да отправиш към русенци с този твой пост ?


Титла: Re:Стена на срама
Публикувано от: svetlin74 в юни 11, 2020, 11:25:20
Стена на срама
... е тема която фокусира проблеми , лошо изпълнение, наудачни решения.
Живеем в Русе, родени сме тук и обичаме своя роден град.
Имамаме право да сме недоволни, когато ремонтите се претупват. Имаме право да изискваме адекватна реакция от органите оторизирани да контролират.

@vesel  *DRINK*


Титла: Re:Стена на срама
Публикувано от: vesel в юни 12, 2020, 02:42:02
Не знам защо, но щом си казал  *DRINK*


Титла: Re:Стена на срама
Публикувано от: vesel в юни 12, 2020, 10:45:07
Що ли не съм учуден да видя долните две картинки:


Титла: Re:Стена на срама
Публикувано от: n00b в юни 24, 2020, 03:26:18
Потресаващо....

(https://i.postimg.cc/MpnczwC4/ruse.jpg)


Титла: Re:Стена на срама
Публикувано от: Русчуклия в юни 24, 2020, 05:42:52
Майсторлък!


Титла: Re:Стена на срама
Публикувано от: vesel в юни 24, 2020, 07:21:42
Водата безпощадно вади наяве всички пропуски на проектанти и строители.
Сега очаквам с интерес, да видя как ще го възстановят и за чия сметка ще е.


Титла: Re:Стена на срама
Публикувано от: svetlin74 в юни 25, 2020, 11:32:36
Да разбирам ли , че снимката е правена след ремонта?


Титла: Re:Стена на срама
Публикувано от: vesel в юни 25, 2020, 06:27:11
Да, след ремонта. Преди даже нямаше тротоар там, а върху паважа имаше някоя и друга крива асфалтова кръпка.


Титла: Re:Стена на срама
Публикувано от: SKCH в юни 25, 2020, 09:54:40
Тоест са пренареждали все пак паветата?


Титла: Re:Стена на срама
Публикувано от: vesel в юни 25, 2020, 11:40:16
Миналата година. Мисля, че го коментирахме, но може и в другия форум да е било, щото тук не го намирам.
Може да видите разликата в картите на гугъл, има три момента заснети във времето. Последно са минали през октомври миналата година, след пренареждането. Ето. (https://www.google.com/maps/@43.856515,25.9558345,3a,75y,234.15h,77.43t/data=!3m7!1e1!3m5!1s2YdIaFzoibImGyL-h26jbg!2e0!5s20191001T000000!7i16384!8i8192)


Титла: Re:Стена на срама
Публикувано от: n00b в юни 26, 2020, 01:52:00
Според мен, просто ще го асфалтират. Толкова си могат тъпаците.


Титла: Re:Стена на срама
Публикувано от: JMM в юни 27, 2020, 09:45:43
Дали е човешка грешка, некадърност, некачествено строителство - за да се даде отговор на подобен въпрос е необходимо експертно мнение, а не вътрешно усещане ...
Определено не е приятна гледката в снимките с паважа, но според мен в този случай говорим за нещо което не е могло да бъде предвидено и избегнато, нещо което се нарича "непреодолима сила" (форсмажор) ...
В последните години някак си забравяме, че човек не е господар над природата и във всеки форсмажор започнахме да търсим виновни - завали проливен дъжд през юни, или обилен сняг през януари - все кмета, общината и държавата са ни виновни.

Какво е решението за тези всекидневно акцентирани проблеми - дали успехът в управлението на един град е в това да не се прави нищо и тогава логично няма да наблюдаваме проблеми, или решение е всички, вкупом, през глава, да напуснем града и да се заселим във вече изградени и устроени от други народи градове извън България …

Разбирам желанието да не се задоволяваме, да не се примиряваме с посредствеността и некадърността в заобикалящата ни среда, но мисля че трябва и да сме реалисти в желанията, и не можем да очакваме водещи архитекти и реставратори, като тези ангажирани с възстановяването на "Нотр Дам", да подреждат паветата на Русе или да монтират уличното осветление ...
Тук е удачно да спомена един факт от историята на Франция, през януари 1910 г. след обилни валежи в предходните месеци, р.Сена излиза от коритото и залива Париж, като наводнението продължава повече от месец и хиляди жители напускат домовете си. Тогава никой не търси виновни и не иска оставки, а се създава добра организация между граждани, полиция и пожарна за възстановяване на последиците.
Днешната русенска градска управа не разбирам какво чака и не възстановява уличната настилка ….


Титла: Re:Стена на срама
Публикувано от: vesel в юни 27, 2020, 04:54:17
Интересно. Предното редене на павета е издържало десетки години. Дали е валял някога проливен дъжд за това време?

Чудиш се какво чакат, че не почват ремонт на ремонта? Дай им време. Аз още очаквам да задействат гаранцията по отношение на пълните с насекоми осветителни тела по "Придунавски". Има официален сигнал, май вече година време, но сякаш "отговорните" чакат да изтече гаранцията и пак да бръкнат в общинския бюджет.

И моля те, престани с това напускане на града. Не виждам някой тук да агитира за нещо подобно.


Титла: Re:Стена на срама
Публикувано от: JMM в юни 27, 2020, 09:26:27

И моля те, престани с това напускане на града. Не виждам някой тук да агитира за нещо подобно.

Нямам предвид да агитираш за напускане на града, а мисля че вместо да изпишеш вежди, ще избодеш очи …

А това, че Русе губи население не е моя констатация или мое лично усещане ...


Титла: Re:Стена на срама
Публикувано от: vesel в юни 28, 2020, 12:34:55

И моля те, престани с това напускане на града. Не виждам някой тук да агитира за нещо подобно.

Нямам предвид да агитираш за напускане на града, а мисля че вместо да изпишеш вежди, ще избодеш очи …

Мисля, че даваш прекалена тежест на моето мнение, благодаря все пак  :D

За съжаление, предлагам поредна порция хубавини.
Вертикалната маркировка по "Придунавски" започна да поддава без нужда от хулиганска намеса. Заради странното прерязване и заваряване на стълбовете точно в основата, без последваща антикорозионна обработка, ръждата свърши бързичко работа.
(https://i.postimg.cc/yYsPcXP3/2020-06-28-000337-grajdanite-bg.png) (https://postimages.org/) (https://i.postimg.cc/VsjgJHjc/2020-06-28-000416-grajdanite-bg.png) (https://postimages.org/)

След подаден сигнал от съгражданин, последва бърза реакция на община Русе, което е похвално. Но, възстановяването е в традиционен комунален стил. Насладете се.

(https://i.postimg.cc/kXsyc611/2020-06-28-000450-grajdanite-bg.png) (https://postimages.org/) (https://i.postimg.cc/8zCmnpx1/2020-06-28-000529-grajdanite-bg.png) (https://postimages.org/) (https://i.postimg.cc/7ZQnvvyS/2020-06-28-000558-grajdanite-bg.png) (https://postimages.org/)

Снимките не са мои. Взети са от grajdanite.bg (http://grajdanite.bg), потребител ПукаМи.
Титла: Re:Стена на срама
Публикувано от: vesel в юли 18, 2020, 12:24:51
И....готово.

(https://i.postimg.cc/wjrdXqdM/20200717-183755re.jpg) (https://postimg.cc/4YpMZTyR)

Аз обявявам проекта за кея за приключен. Не мисля да правя повече снимки, просто не си заслужава.


Титла: Re:Стена на срама
Публикувано от: vesel в юли 23, 2020, 10:50:12
Хайде и "Придунавски" е готов.

(https://i.postimg.cc/sgGdwp2R/20200722-215425re.jpg) (https://postimg.cc/gxpT0LRM)

(https://i.postimg.cc/wBKKP7tR/20200723-202524re.jpg) (https://postimg.cc/xXPFNj39)

И пасарелките ги приключихме:

(https://i.postimg.cc/gr6SqHHS/20200722-214033re.jpg) (https://postimg.cc/gr6SqHHS) >>> (https://i.postimg.cc/XpS22B2V/20200722-214043re.jpg) (https://postimg.cc/XpS22B2V)


Титла: Re:Стена на срама
Публикувано от: bgdimitrov в юли 23, 2020, 11:02:26
^^ Там не трябва ли да има пробив и прелез?  ::)

Съмнявам че НКЖИ нещо са прецакали тук.


Титла: Re:Стена на срама
Публикувано от: vesel в юли 23, 2020, 11:15:31
И аз прелез очаквах, но то се получи крив бордюр с асфалтова кръпка върху тротоара. И бонус - велоалея, свършваща в нищото   :o
Може да е времянка, до 5-6 години да го оправят  8)

И наистина може да са замесени НКЖИ. Няма да се учудя, ако избраното място в проекта не е съобразено с някакви изисквания, касаещи жп инфраструктурата. Все пак е интересно да разберем защо се стигна до поредното л..но.

Между другото, зелените площи в бетонната част на кея са се превърнали в стърнище. Нищо неочаквано.
Тази вечер с една водоноска разквасваха положението. Евтино...