Страници: 1 ... 28 29 [30] 31 32   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Стена на срама  (Прочетена 153284 пъти)
0 Членове и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
Русенец
Hero Member
*****
Неактивен Неактивен

Публикации: 2379


Профил
« Отговор #435 -: октомври 24, 2021, 11:26:28 »

Инвеститорът си гони максимална печалба и това е общо взето нормално. Публичните институции са тези, които трябва да регулират, в крайна сметка за това са създадени.
Активен
vesel
Hero Member
*****
Неактивен Неактивен

Публикации: 2955


Профил Ел. поща
« Отговор #436 -: октомври 31, 2021, 09:38:57 »

Помните ли това, от началото на годината. Е, вече е сериозно пропаднало. Внимавайте, ако шофирате там.
Активен
Русенец
Hero Member
*****
Неактивен Неактивен

Публикации: 2379


Профил
« Отговор #437 -: ноември 01, 2021, 12:37:43 »

Всеки ден минавам оттам (живея над Билата на "Бозвели") и всеки ден ги псувам! Evil
Активен
Orthodox
Hero Member
*****
Неактивен Неактивен

Публикации: 5099Профил Ел. поща
« Отговор #438 -: януари 30, 2022, 12:54:49 »

На пръв поглед е добре, че в темата за срама не е писано от ноември, но дали това е, защото са изчезнали поводите за срам? В никакъв случай. Просто на хората им писва да снимат и коментират нередностите в града ни, които все още ги има под път и над път...

На долните снимки ви показвам "хубостите" около един строителен обект, който и по-рано е коментиран във форума - новото блокче на северния край на Мостова, където тя излиза на Придунавски. Блокчето като екстериор може да се харесва на един и да не се харесва на друг, но обстановката около него определено е мизерна. Тротоар покрай бившата строителна площадка практически не съществува - хвърлени са няколко лопати асфалт, които образуват разкривена ивица с ширина около половин метър, по която човек даже няма желание да върви.


Но да приемем, че това е временно положение и може по-късно, с малко изкопни работи, асфалтовата ивичка да се разшири и заприлича на що-годе нормален тротоар. Не е така обаче с участъка до самото блокче, защото няма как да се разкопае сградата. А там "тротоарът" започва с ширина от две плочки и завършва с плочка и половина. Оттам може да се мине само "с рамото напред", да не говорим пък за детска количка. Ех, това гонене на РЗП! Инвеститора го разбирам, той от това се интересува, но как в Общината са парафирали проекта на тази дивотия? Впрочем, там може да се получи нормален по ширина тротоар с цената на стесняване на уличното платно, но тогава дивотията ще стане още по-голяма...
Една снимка на блокчето откъм фасадата, обърната към Дунава.
И като малък офтопик (това не е за срам, защото работата е свършена прилично) - по-скоро е от сферата на транспорта, но понеже е от същата фотосесия, добавям и снимки на обновените ж.п. прелези (за които преди мен публикува снимки колегата vesel) при същото блокче и под хотел Рига (последният е сниман в процеса на работа и като краен резултат).
« Последна редакция: януари 30, 2022, 12:57:57 от Orthodox » Активен

Smiley Четете и русенските теми във форума на SkyscraperCity!
vesel
Hero Member
*****
Неактивен Неактивен

Публикации: 2955


Профил Ел. поща
« Отговор #439 -: февруари 01, 2022, 12:20:56 »

Новата гумена настилка на прелеза изпъква над ширещата се наоколо мизерия.

Почти цялата улица "Мостова" е в окаяно състояние и то от години. Липсват тротоари, където ги има са заети от автомобили, зелените площи са прегазени. Идентично е състоянието и на улица "Майор Узунов". "Придунавски" от топлата вода до болницата не отстъпва по запуснатост.

Новото блокче, което се вижда на заден план, на горното кръстовище, е с хубави, широки тротоари. Дано не ги съсипят скоропостижно.
Активен
vesel
Hero Member
*****
Неактивен Неактивен

Публикации: 2955


Профил Ел. поща
« Отговор #440 -: февруари 20, 2022, 09:21:38 »

Община Русе продължава да хвърля пари на вятъра, поръчвайки и монтирайки за пореден път от гумено-пластмасовите неравности. От години има влязла в сила наредба, регламентираща как се изграждат изкуствени неравности, но в комисията по пътна безопасност или не познават нормативните актове, или някой захлебва от поръчка към конкретна фирма доставчик на тези изделия.

Пореден монтаж по улица "Богдан войвода".


Активен
фараша
Hero Member
*****
Неактивен Неактивен

Публикации: 1417


Профил
« Отговор #441 -: февруари 21, 2022, 10:29:48 »

Не съм юрист, но ако нещо е изградено в противоречие с приета наредба от ОС, то нещото не е ли атакуемо в съда и подлежащо на демонтаж? Една жалба от адвокат и ще се сложи край на тази практика. Или ще се измени наредбата... Cheesy
Активен
vesel
Hero Member
*****
Неактивен Неактивен

Публикации: 2955


Профил Ел. поща
« Отговор #442 -: февруари 21, 2022, 07:00:52 »

Наредбата е на министерски съвет

Цитат
НАРЕДБА № РД-02-20-10 ОТ 5 ЮЛИ 2012 Г. ЗА УСЛОВИЯТА ЗА ИЗГРАЖДАНЕ ИЛИ МОНТИРАНЕ ВЪРХУ ПЛАТНОТО ЗА ДВИЖЕНИЕ НА ИЗКУСТВЕНИ НЕРАВНОСТИ И НА ДРУГИ СРЕДСТВА ЗА ОГРАНИЧАВАНЕ НА СКОРОСТТА НА ДВИЖЕНИЕ И ИЗИСКВАНИЯТА КЪМ ТЯХ

В сила от 24.07.2012 г.
Издадена от министъра на регионалното развитие и благоустройството и министъра на вътрешните работи

Аз съм много далече от правото. Не знам как трябва да се подходи, след като от Общината се правят на неразбрали.
Активен
фараша
Hero Member
*****
Неактивен Неактивен

Публикации: 1417


Профил
« Отговор #443 -: февруари 21, 2022, 08:23:48 »

Къде е противоречието с Наредбата, че на първо четене не го открих, а не ми се търси повече?
Активен
vesel
Hero Member
*****
Неактивен Неактивен

Публикации: 2955


Профил Ел. поща
« Отговор #444 -: февруари 22, 2022, 06:06:45 »

Има си приложения накрая, където са дадени видовете неравности със съответни размери.
Активен
vesel
Hero Member
*****
Неактивен Неактивен

Публикации: 2955


Профил Ел. поща
« Отговор #445 -: март 09, 2022, 04:05:38 »

Новото екипче в структурата на комуналните вече действа, спазвайки традициите. Налепили са хлопащата на места настилка по улица "Борисова". Не много равно, но за сметка на това евтино. Вместо да сменят счупените плочки, лепнали са парчетата.

20220305_142435re.jpg
Стена на срама
* 20220305_142435re.jpg (1429.41 KB, 1600x1200 - видяно 300 пъти.)
Активен
vesel
Hero Member
*****
Неактивен Неактивен

Публикации: 2955


Профил Ел. поща
« Отговор #446 -: март 26, 2022, 11:52:57 »

ВОД на обект от прословутия воден цикъл:

20220326_174141re.jpg
Стена на срама
* 20220326_174141re.jpg (1829.29 KB, 1600x1235 - видяно 246 пъти.)
Активен
Orthodox
Hero Member
*****
Неактивен Неактивен

Публикации: 5099Профил Ел. поща
« Отговор #447 -: април 12, 2022, 11:21:02 »

Препубликуваната в този постинг статия не е свързана с конкретен обект или събитие, но напълно отговаря на съдържанието на темата в по-широк план.


Депутатите от ГЕРБ: Големите проекти за Русе не се случват

"Големите проекти за Русе, обещани от общинското ръководство и правителството, не се случват вече две години. Примери са летището, магистралата Русе-Велико Търново, доставката на тролеите, анаеробната инсталация"

Това коментираха на пресконференция депутатите от ГЕРБ-Русе Десислава Атанасова и проф.Михаил Илиев, предаде Русе Медиа.

„Министърът от Русе Николай Събев и кметът на Русе Пенчо Милков са във война в социалните мрежи по няколко теми. За летище Русе и служебният министър на икономиката Даниела Везиева, и Николай Събев заявиха, че то ще заработи, обявиха цена на билетите. На 30 март обаче министърът обвини кмета в лъжа и в отговор на мое питане заяви, че транспортното министерство е направило всичко, което зависи от него. Включително са отпуснати и средства. На свой ред кметът Пенчо Милков обвини правителството, ЕК и финансовото министерство в бездействие, но не и себе си за липсата на управленско решение“, каза Десислава Атанасова.

Тя коментира, че кметът сега е прехвърлил инициативата към законодателната власт, и показа писмо от Милков, изпратено до нея. С него се иска народните представители да предложат законодателни промени, за да може да се улесни стопанисването и експлоатацията на летището в най-кратки срокове. Според Атанасова кметът би трябвало да се обърне най-вече към своята партия и депутатите от управляващата коалиция, ако не го е направил.

Другият проблем, с който местната власт според нея не може да се справи вече две години, са опашките от тежкотоварни камиони. Атанасова припомни, че миналата година на среща и кметът, и областният управител Борислав Българинов са обещали да се направи буферен паркинг и да тръгне ро-ро терминалът, но до момента това не се е случило.

Нерешен въпрос с неясно бъдеще остава и изграждането на магистралата Русе - Велико Търново, за която в края на март трябваше да бъде определена точка за свързването ѝ с бъдещия втори мост при Русе. Такава още няма, а проф.Михаил Илиев, който е задал въпрос на регионалния министър Гроздан Караджов относно магистралата, не е оптимист за реализацията й.

От отговора на Караджов е станало ясно, че до Бяла магистралата ще бъде направена най-рано до 2028 г. , а до Търново – до 2030 г. „Обществената поръчка за избор на изпълнител приключи през декември, но офертите още не са отворени. В бюджета за тази година са заложени 115 млн.лв. за Русе-Бяла, но най-вероятно няма да се използват и ще отидат за буфер. Дори офертите да се отворят, тези пари не могат да се усвоят до края на годината“, коментира проф.Илиев.

За летище Русе той също е скептично настроен, тъй като министър Събев е обяснил, че има други намерения за отваряне на летището, които няма да изискват законови промени. Желанието на общината да го стопанисва ще донесе само проблеми, защото едно летище е твърде голяма хапка за една община по отношение на издръжката му, смята проф.Илиев.

Той коментира и усвояването на европейските средства по програми, като подчерта, че няма важна обществена поръчка, която да не е провалена. Примерите, които даде, са свързани с доставката на тролеите и изграждането на анаеробна инсталация – проекти, спечелени от предишната общинска администрация, но за които сроковете изтичат и парите могат да бъдат загубени.

“Кметската администрация не работи добре и не можем да усвоим средства за русенци и града“, каза още проф.Илиев.

Извън тези теми той заяви намерение да постави пред образователния министър проблема с достъпната среда в русенските училища, тъй като много малко от тях имат условия за деца с увреждания.


Източник: https://www.dunavmost.com/novini/deputatite-ot-gerb-golemite-proekti-za-ruse-ne-se-sluchvat
« Последна редакция: април 12, 2022, 11:22:38 от Orthodox » Активен

Smiley Четете и русенските теми във форума на SkyscraperCity!
JMM
Hero Member
*****
Неактивен Неактивен

Публикации: 853


Профил
« Отговор #448 -: април 15, 2022, 09:48:12 »

Всеки път, щом БКП/бсп поеме управлението в Русе, следва грозен застой и липса на развитие.
Защо се случва, вероятен отговор за това явление може да бъде търсен в характера на днешните русенски обитатели, които мисля добре разбираме, нямат нищо общо с някогашните, завещали архитектурното наследство. В болшинството днешните обитатели на Русе, като същност представляват набързо урбанизирани селяни, довлечени и заселени в панелни жилища. Тези днешни обитатели на Русе, проектират бъдеще за своите деца, върху основата на своя живот, като виждат успех в заминаване към по голямо населено място в България или към чужбина.
"Съвет", който аз съм чувал  - "То нашето се е видяло, поне вие вървете и се реализирайте в София или в чужбина."
Хора с подобно пенсионерско мислене, избирайки БКП/бсп залагат надежди и очаквания единствено за собствените си старини. Тези хора нямат нужда от динамика или забързан живот, все неща които търсят децата им.
БКП/бсп е партия на отчаяните и неуспели с реализацията в живота пенсионери, партия на носталгията, а не партия която предлага бъдеще и развитие.
« Последна редакция: април 16, 2022, 10:27:56 от JMM » Активен
vesel
Hero Member
*****
Неактивен Неактивен

Публикации: 2955


Профил Ел. поща
« Отговор #449 -: юли 08, 2022, 05:49:37 »

След като осраха за пореден път маркировката по "Липник", от общинското предприятие показаха, че дъно няма и маркираха паркоместа в зоната на спирка на градския транспорт.


20220704_191128re.jpg
Стена на срама
* 20220704_191128re.jpg (1483.05 KB, 1600x1196 - видяно 33 пъти.)
Активен
Страници: 1 ... 28 29 [30] 31 32   Нагоре
  Изпечатай  
 
Отиди на:  

Страницата е създадена за 0.049 секунди с 24 запитвания. (Pretty URLs adds 0.009s, 2q)

Google e прегледал тази страница ноември 02, 2023, 08:34:42