Страници: [1]   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Голям град ли е Русе?  (Прочетена 5409 пъти)
0 Членове и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
CaMaRo
Hero Member
Неактивен Неактивен

Публикации: 554

Профил
« -: август 31, 2008, 09:17:19 »

Много хора отидоха в София и Варна а не останаха в Русе ще става ли все по-малък нашия град?

Share this topic on DiggShare this topic on FacebookShare this topic on GoogleShare this topic on Twitter

Активен
SW2FL
Administrator
Hero Member
Неактивен Неактивен

Публикации: 1035

9842765 sw2fl@hotmail.com SW2FL SW2FL *
Профил WWW Ел. поща
« Отговор #1 -: август 31, 2008, 09:24:33 »

Хм ... ако това изказване беше нааправено преди 3-4 години, нямаше да ме учуди много .. но в момента е меко казано смешно. Затова смятам да го отавя 24 часа, за да му се посмеят хората и после да го изтрия.
Активен
deian
Hero Member
Неактивен Неактивен

Публикации: 2875

Профил
« Отговор #2 -: август 31, 2008, 09:31:11 »

http://www.ruseonline.info/smf/index.php?topic=355.msg5506#msg5506
Сам си противоречиш, excuse_me.
Активен
спиро
Full Member
Неактивен Неактивен

Публикации: 246

Профил
« Отговор #3 -: август 31, 2008, 11:24:29 »

Въпроса си е валиден и не виждам защо трябва да се трие. Да, Русе, ще продължава да намалява това е факт. И това е не заради града, а заради цялостната демографска криза в България. В момента Русе реално е около 150 хиляди. България се очаква да има население от 5  милиона след няколко години- нашият демографски срив е най-голям в Европа. Това няма начин да не се отрази и на Русе.

Въпреки това ако града се развива добре икономически пак ще сме си един от големите градове доколкото може да се говори за големи градове в България.
« Последна редакция: август 31, 2008, 01:36:44 от спиро » Активен

Bulls make money, bears make money, hogs get slaughtered.
Митака
Hero Member
Неактивен Неактивен

Публикации: 1152

Профил
« Отговор #4 -: август 31, 2008, 09:23:10 »

Поддържам мнението на модератора, че темата е глупава и няма място тук. Това не е въпрос на който можем ние да отговорим. Сортирането голям - малък град може да стане единствено на база на мащабите на различни страни. За мащабите на България - Русе е голям град. Но за мащабите на Китай - малък. Не виждам какво друго може да се обсъжда.
Активен
Orthodox
Hero Member
Неактивен Неактивен

Публикации: 5013

Профил Ел. поща
« Отговор #5 -: септември 01, 2008, 12:25:39 »

Е, тук определено се има предвид преценка за мащабите на България, в съпоставка с другите големи наши градове. Макар че лично мен броят на населението на града, в който живея, не е определящ за оценката ми относно качеството на живот в него. Важно е как човек се чувства в ежедневната си среда, а не дали живее в 10-хиляден, 300-хиляден град или в село. (Чувал съм заселили се в нашия град да казват: "Предлагат ми да се преместя в София, но на мен ми е хубаво тук и не искам да напускам Русе".) Намаляването на населението за мен има съществено значение само ако е предизвикано от някакви явно неблагоприятни обстоятелства на населеното място като цяло, които отблъскват хората от заселване в него и прогонват вече живеещите там (както стана с Русе по време на обгазяванията). Иначе, ако животът е общо взето нормален, не ме чак толкова вълнува дали Русе е на четвърто, пето или осмо място по население в България - това са главно емоции... Grin
« Последна редакция: септември 01, 2008, 12:27:56 от Orthodox » Активен

Smiley Четете и русенските теми във форума на SkyscraperCity!
Linov
Hero Member
Неактивен Неактивен

Публикации: 3368

Профил
« Отговор #6 -: септември 01, 2008, 10:35:25 »

Оф поредната безсмислена тема. Точно като другата от същия потребител. Вместо да се чудиш какво да напишеш, за да си запълниш времето - чети вече написаното. Тука не сме длъжни да ти търпим инфантилните въпроси. Нека админа да изтрие тамата час по-скоро
Активен

Във форума се ражда истината.
n00b
Hero Member
Неактивен Неактивен

Публикации: 2268

Профил WWW
« Отговор #7 -: септември 01, 2008, 11:13:00 »

Минаха 24 часа Smiley
Активен
фараша
Hero Member
Неактивен Неактивен

Публикации: 1385

Профил
« Отговор #8 -: септември 01, 2008, 01:01:37 »

Щъ мъ извиняваш, но Русе като град в момента е по-голям от Голяма сметанова торта, но и по-малък от Малкото Робско езеро. Тенденцията е да станем по-малки от Голямата икономическа депресия и по-големи от Малка гроздова.

Аз лично гледам оптимистично на тази перспектива Cheesy
« Последна редакция: септември 01, 2008, 01:03:32 от фараша » Активен
Страници: [1]   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на:  

Страницата е създадена за 0.087 секунди с 26 запитвания. (Pretty URLs adds 0.007s, 2q)

Google e прегледал тази страница юли 24, 2023, 04:39:59