Страници: 1 [2] 3 4 ... 6   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Какво е мнението Ви за строителството в Парка на младежта?  (Прочетена 34067 пъти)
0 Членове и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
фараша
Hero Member
Неактивен Неактивен

Публикации: 1461

Профил
« Отговор #15 -: август 21, 2007, 12:37:40 »

А какво ви е мнението за създаването на нови мини или квартални паркове. Всъщност извън центъра на Русе има ли някакви паркове,че не се сещам Roll Eyes

П.П. Извинявам се, че се отклонявам малко от темата, но така и така заговорихме за паркове...
Активен
Linov
Hero Member
Неактивен Неактивен

Публикации: 3511

Профил
« Отговор #16 -: август 21, 2007, 12:43:50 »

не съм много компетентен понеже живея в центара и познавам най добре като квартали здравец и възраждане. в здравец си има затревени междублокови пространства с дръвчета и не мисля че има нужда от мини-паркове. иначе съм 'за' изграждането на такива на места където има голо пространство. лошото е че такива пространства дори и в кварталите са апетитни за нови кооперацийки. тенденцията трябва да е града да се разширява а не да се концентрира.
Активен

Във форума се ражда истината.
Linov
Hero Member
Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #17 -: август 21, 2007, 12:51:37 »

между другото се сетих за парка на възрожденците. той е в много лошо състояние. а е на центъра. трябва да се направи нещо. запознах се с едно момче преди 3 месеца което беше идвало в русе половин година по-рано и окачестви мястото като изоставено. не е далеч от истината. там единствено гробищата и руското консулство изглеждат добре. не знам дори дали има осветление. срамота е! а се намира до жабешкото което се води Orange County в Русе (кварталът на богатите). спомням си барчето което се намираше в средата на парка. 2002-ра изгледах не един и 2 мача от световното. много приятно и тихо място с игрушки за децата. имаше и тоалетни за обществено ползване ако не се лъжа. дето се вика 'за всекиго по нещо'  Smiley гробниците също трябва да се стегнат и обезопасят
Активен

daniels
Newbie
*
Неактивен Неактивен

Публикации: 23

Профил Ел. поща
« Отговор #18 -: август 21, 2007, 03:15:50 »

Бил искал да споделя и моето мнение по темата . Първо обаче един кратък коментар на някои от мненията на пишещите във форума.Аз лично реших да се влкюча в дискусиите , защото форумът ми се стори в голяма степен коректен и най-важното в сравнение с някои други подобни , доста по -различен , поне що се отнася до липсата на необосновани нападки и "каруцарско-селяндурски" исказ. Ето защо малко се изненадах от позицията на т.н "ортодокс" по тази тема. Да наричаш някои от хората луди или нещо подобно ,при това без да зачиташ тяхното мнение ,мисля че не е признак на добро възпитание .Всъщност , проблемът тук , според мен е в това , че няма гаранции за спазването на устройствения план ,в частта му относно бъдещото строителство.И на този етап няма кой да ги даде. Освен това по темата не се проведе обществена дискусия или поне не такава която да дефинира противоречията и да предложи работещи и приемливи решения за това . Това което се случи в аулата на университета ,а и по време на обсъждането в пленарна зала , или беше недостатъчно , или не отговори на очакванията на русенската общественост.  Принципният въпрос : дали младежкият парк да се развива повече като паркова среда със силна доминация на природата или напротив да се допусне по -голямо строителство и сега не е решен. Ето за това са и претенциите на част от русенското гражданство.
Активен
Orthodox
Hero Member
Неактивен Неактивен

Публикации: 5228

Профил Ел. поща
« Отговор #19 -: август 21, 2007, 07:27:24 »

Тенденцията трябва да е града да се разширява а не да се концентрира.

То, като се замислиш, няма и накъде толкова да се разширява... На изток и запад е притиснат от промишлените зони, а на юг - вилна зона, лозя, баири... Освен да расте в посока към Средна кула и Долапите, докато се съедини с тях, или пък лозята на юг от международното шосе да изчезнат и местността да се застрои, докато опре до нивите...
Активен

Smiley Четете и русенските теми във форума на SkyscraperCity!
Orthodox
Hero Member
Неактивен Неактивен

Профил Ел. поща
« Отговор #20 -: август 21, 2007, 07:48:59 »

Бил искал да споделя и моето мнение по темата . Първо обаче един кратък коментар на някои от мненията на пишещите във форума.Аз лично реших да се влкюча в дискусиите , защото форумът ми се стори в голяма степен коректен и най-важното в сравнение с някои други подобни , доста по -различен , поне що се отнася до липсата на необосновани нападки и "каруцарско-селяндурски" исказ. Ето защо малко се изненадах от позицията на т.н "ортодокс" по тази тема. Да наричаш някои от хората луди или нещо подобно ,при това без да зачиташ тяхното мнение ,мисля че не е признак на добро възпитание .Всъщност , проблемът тук , според мен е в това , че няма гаранции за спазването на устройствения план ,в частта му относно бъдещото строителство.И на този етап няма кой да ги даде. Освен това по темата не се проведе обществена дискусия или поне не такава която да дефинира противоречията и да предложи работещи и приемливи решения за това . Това което се случи в аулата на университета ,а и по време на обсъждането в пленарна зала , или беше недостатъчно , или не отговори на очакванията на русенската общественост.  Принципният въпрос : дали младежкият парк да се развива повече като паркова среда със силна доминация на природата или напротив да се допусне по -голямо строителство и сега не е решен. Ето за това са и претенциите на част от русенското гражданство.

Здравей, daniels! Първо, с цел запазване на мира и добрия тон във форума, без колебание те моля за извинение за прекалено свободния ми изказ във въпросния постинг, който обаче в никакъв случай не е резултат от лошо или враждебно чувство към борещите се за яснота по устройството на парка. Не вземам нито тяхната страна, нито пък тази на Общината. Просто изказвам личното си мнение, при което думите "откачалки" и "някои неща им хлопат" бяха казани в рамките на шегата - разбира се, че не мисля никого за луд... Вярно е обаче, че шегата се е получила грубовата и нетактична, вероятно в резултат на емоционалната ми реакция спрямо гражданската (студентска в основата си, ако не се лъжа) инициатива за парка. Просто съм преиграл емоционално, точно както и на мен ми се е сторила преиграване тази съпротива срещу устройствения план. Но си е факт, че не съм се замислял за възможността от злоупотреби и излизане от рамките на плана (защото във вида, в който го познавам, не виждам да носи сериозни негативи). И в този смисъл сигурно сте прави и борбата ви не е безпредметна, като се има предвид корупцията и въобще моралната недостатъчност в ежедневието ни. (Казвам "сте прави", като имам предвид теб и съратниците ти, защото от постинга ти предполагам, че си от активистите на това гражданско движение, щом си бил на срещата в Университета.) Ако въпросът се разглежда в такава светлина, аз също съм категорично "за" борбата за коректност и почтеност при осъществяването на плана за парка, и се присъединявам съм всяко действие, което може да допринесе за тази коректност и почтеност. И накрая пак ще кажа - прощавай за нетактичността ми, не е била злоумишлена, просто подхлъзване в неправилна посока...
« Последна редакция: август 21, 2007, 07:51:30 от Orthodox » Активен

n00b
Hero Member
Неактивен Неактивен

Публикации: 2275

Профил WWW
« Отговор #21 -: август 21, 2007, 07:51:24 »

Много българи са неосъзнати привърженици на "NIMB" философията.
Активен
Linov
Hero Member
Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #22 -: август 23, 2007, 10:43:19 »

NIMB философия?
Активен

marlou
Full Member
Неактивен Неактивен

Публикации: 113

Профил
« Отговор #23 -: август 23, 2007, 03:06:05 »

Снощи някъде кам 23.30ч. минах през парка на възрожденците и съвсем честно си признавам,че ме беше шубе.Няма никакво освтление,личитат си само сиуетите на надгробните паметници,абе също,че си във филм на ужасите.Парка на младежта е къде къде по добре остроен,сравнение с този на възрожденците.Спред мен е редно поне да се направи нещо с въпроса за осветлението на парка на възрожденците,ако не друго!
Активен
Orthodox
Hero Member
Неактивен Неактивен

Профил Ел. поща
« Отговор #24 -: август 23, 2007, 07:14:48 »

Мдааа, макар Общината да направи много по осветлението на града (това не може да се отрече), има и още много да се желае. Ти говориш за Парка на възрожденците - какво ти парка, я виж главната улица Александровска, каква част от фенерите реално свети?! И докато в по-централната част (от Халите до центъра) все пак я осветяват заведенията и магазините (но на това ли трябва да се разчита?), то от Халите до Дървообработването нещата са по-зле, а от там до Альоша е пълна трагедия и полумрак. А е главна улица все пак! Вярно, има дървета, които донякъде пречат на светлината от фенерите, но и твърде много от двойните фенери не светят или светят наполовина. Точно от там трябва да се почне с подобрението на нощната осветеност, все пак това е лицето на града!
« Последна редакция: август 23, 2007, 07:22:43 от Orthodox » Активен

Митака
Hero Member
Неактивен Неактивен

Публикации: 1152

Профил
« Отговор #25 -: август 23, 2007, 07:39:32 »

Наистина не малка част от "фенерите" по Александровска не светят. Явно слагат и някакви слаби осветителни тела, които по-скоро мъждукат отколкото да осветяват добре. Това особено си личи от Халите до Алюша, както Orthodox написа. Наистина трябва да се наблегне на осветлението на Главната.
За Парка на Възрожденците ми е правило впечатление, че многократно са подменяни лампите и до няколко дни са изпотрошени от вандали. Подобно е положението с Парка на младежта. Докато тези 2 места не се охраняват, там винаги ще е тъмница.
Активен
Orthodox
Hero Member
Неактивен Неактивен

Профил Ел. поща
« Отговор #26 -: август 23, 2007, 10:31:12 »

Има го този гаден вандализъм и в Младежкия парк - живея до него и виждам какво става. Сутринта отивам на работа - лампата здрава. Връщам се вечерта - виси потрошена на кабела си и дори понякога още свети... На другия ден същата съдба е споходила съседната лампа. И краят на тази битка между "мраколюбителите" и Общината хич не се вижда, само дето финансирането е от нашите джобове! Въобще гадният вандализъм на част от тийнейджърите (защото основно те трошат, не мога да си представя човек над 30-40 години да се занимава с такова безсмислено съсипателство) винаги много ме е дразнил и даже съм мислил да пиша до Общината в това отношение - че усилията им да осветят града никога няма да дадат траен резултат, докато новите лампи се атакуват с камъни още същата нощ, след като са монтирани. Това е като наливане в бъчва без дъно! И то не на вода, а на измъчените пари на данъкоплатците. Признавам, не виждам решение на този проблем. Казваш, Митак, да се охранява. Добре де, то и сега си има патрулки нощем, които обикалят поне Младежкия парк. Може ли обаче до всяка лампа или даже на всеки две да има по един полицай? Че то няма толкова униформени в русенското МВР... А патрулката си обикаля по алеите, но е само на едно място, а цялата останала площ на парка е неохранявана в този момент. И там може да се прави каквото искаш. Как да се справят двама полицаи с вандалската напаст, която винаги може да действа там, дето те не са? Понеже живея до самия парк - една улица ме дели от него - виждал съм една вечер миналата година как групичка от подпийнали или просто разбеснели се младоци, поели към Норда, хвърлят камъни по една от уличните лампи. Да се покажат на мацките с тях колко голяма работа са, видите ли... Е, тогава не улучиха, но на другата вечер или със следващата пощуряла групичка лампата можеше и да не извади толкова късмет...

Въобще според мен този вид вандализъм е само част от по-голям и по-дълбок проблем - проблем на възпитанието, на мирогледа, на ценностната система на младото поколение. Преди 1944 г. такова съзнателно рушене е било абсолютно немислимо! Защото е имало сред хората от детството им здрав морал, и те са ценели и уважавали труда на хората около тях, който създава полезни и красиви неща за доброто на всички. Затова всичко общо се е пазило и щадяло като свое. Човек, тръгнал да руши нещо общополезно, би бил възприет едва ли не като душевноболен или антиобществено настроен, но във всеки случай като "луд за връзване". И както на ниво "власт", така и сред редовите граждани би имало към него остра и категорична реакция, която бързо би го отказала от дивотиите му. По една или друга причина, които тук няма да коментирам (темата е много обширна) това почва да се променя след 1944, като постепенно с времето ставаше все по-зле - но не толкова, колкото е сега. Признавам си, че искрено (и май наивно!) се надявах, почти вярвах, че след 1989 с отпадането на условията от преди, довели до тези нравствени и мирогледни изкривявания, ще отпаднат постепенно и самите тези изкривявания. И може би наистина ще стане така, но след много повече време, явно много бързам да се измени мисленето на хората. Във всеки случай засега наблюдавам точно обратното - засилване на грубо егоистичното и консуматорско мислене на част от най-младото поколение, което не признава чуждия и общия интерес, а само своя си, пък бил той и извратен до сатанизъм. И става така - да си направя аз сега кефа да я пръсна тази лампа, да видят мацките какъв съм терминатор, пък че после на хиляди хора тук ще им бъде тъмно - да духат супата... Пък и май им е по-добре в тъмното - така дивотиите се вършат по-лесно и удобно, под прикритие... Понякога си казвам - както в душите на тези млади хора е мрак, така искат и около тях да бъде същото. И мразят светлината, не понасят лампите, затова и са им обявили такава война... Angry

Та не само и не толкова охраната ще реши този и други подобни проблеми от корен - а промяната на манталитета, която може да дойде от едно сериозно възпитание в по-високи цели и разбирания за живота, отколкото "на мен да ми е добре" и "АПК - апни, пийни, клецни". Ако и когато повечето родители се заемат най-отговорно да създават не просто деца, а Човеци - може и да престане тази война между работещи и създаващи благини хора, и самодоволни тунеядци, които рушат плодовете на труда им...
« Последна редакция: август 24, 2007, 07:17:33 от Orthodox » Активен

Sashoko
Full Member
Неактивен Неактивен

Публикации: 245

Профил
« Отговор #27 -: август 23, 2007, 11:08:52 »

хубав е стремежът наистина към по-добро въдпитание, но не трябва да се очаква от всички... не че имам нищо против., но и в другите държави не се разчита на това. Парковете и градските градини се заключват, има охрана... понякога хората трябва да им се покаже по малко по-друг начин...  Angry
Активен
Митака
Hero Member
Неактивен Неактивен

Публикации: 1152

Профил
« Отговор #28 -: август 25, 2007, 04:15:45 »

Според мен, манталитетът на българина може да се промени единствено чрез строги закони и прилагането им в цялата им тежест. Докато законите не се прилагат, и докато полицията не си върши работата всеки ще си прави каквото иска.
Активен
marlou
Full Member
Неактивен Неактивен

Публикации: 113

Профил
« Отговор #29 -: септември 01, 2007, 10:08:36 »

Mitaka напълно съм съгласен с тебе,защото работата на полицията е не само да дебне да изкара някой лев на пътя,а и да следи за хулигански прояви.Страшно много се дразня като видя някаде преобърнати кошчета за боклук или графити нарисувани на красиви сгради или по спирки.Къде е полицията в тоя случаи...?
Активен
Страници: 1 [2] 3 4 ... 6   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на:  

Страницата е създадена за 0.059 секунди с 25 запитвания. (Pretty URLs adds 0.007s, 2q)

Google e прегледал тази страница март 31, 2025, 06:44:25