Страници: 1 2 [3] 4 5   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Търлата - на хижа Приста  (Прочетена 34103 пъти)
0 Членове и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
deian
Hero Member
Неактивен Неактивен

Публикации: 2875

Профил
« Отговор #30 -: април 17, 2009, 05:51:31 »

Е че те официално казаха, че няма да има.
Активен
di4ko
Hero Member
Неактивен Неактивен

Публикации: 704

Профил
« Отговор #31 -: април 17, 2009, 06:17:34 »

няма да ми липсва търлата,  е само виенското колело Wink
Активен

Valentin_K
CSKAr4e
Hero Member
Неактивен Неактивен

Публикации: 2035

*
Профил WWW
« Отговор #32 -: април 17, 2009, 06:22:00 »

И на мен няма да ми липсва.Една голяма цигания с надута чалга.Имаше един щанд, където продаваха гофрети.Много ми харесваха  Cheesy
Активен

СкручЪ
Sr. Member
Неактивен Неактивен

Публикации: 444

Защото съм пич ;]

Профил WWW Ел. поща
« Отговор #33 -: април 17, 2009, 07:01:42 »

Е че те официално казаха, че няма да има.
Пропуснал съм го.
Активен
CaMaRo
Hero Member
Неактивен Неактивен

Публикации: 554

Профил
« Отговор #34 -: април 17, 2009, 09:15:27 »

Аз пък искам да има търла.Нали искате забавления,че тя търлата си е едно голямо забавления.
Активен
Valentin_K
CSKAr4e
Hero Member
Неактивен Неактивен

*
Профил WWW
« Отговор #35 -: април 17, 2009, 09:20:25 »

Да-забавление за 1 седмица.За 1 седмица никой няма да стане от София например да дойде.Ние искаме постоянни забавления, които да привличат хора и студенти да живеят в Русе.
Активен

СкручЪ
Sr. Member
Неактивен Неактивен

Публикации: 444

Защото съм пич ;]

Профил WWW Ел. поща
« Отговор #36 -: април 17, 2009, 09:34:01 »

"Капка по капка вир става" Wink
П.П. Целият проблем е в циганията на търлата. Ако може да се промени, така че пак да е нещо подобно, но без всичката цигания, ще е идеално.
« Последна редакция: април 17, 2009, 09:36:51 от Кало » Активен
Orthodox
Hero Member
Неактивен Неактивен

Публикации: 5197

Профил Ел. поща
« Отговор #37 -: април 17, 2009, 09:58:21 »

...хора и студенти...

А студентът какво животно е? Cheesy
Активен

Smiley Четете и русенските теми във форума на SkyscraperCity!
niki67
Hero Member
Неактивен Неактивен

Публикации: 572

Профил Ел. поща
« Отговор #38 -: април 17, 2009, 10:30:11 »

Ето на - всички сте писали, че така наречената "търла" е една цигания, която на никого няма да липсва. И това ли са развлеченията, които така липсват на Русе? Определено не. Търлата в чалгаджийския си вид не липсва на никого.
Ето защо, необходим е постоянно действащ, целогодишен атракцион. Каквито има в много европейски градове, и в такива, по-малки по мащаб от Русе. Необходимо е нещо качествено различно. Крайно време е общинските власти да се замислят по въпроса. Ако искаме в Русе да има млади хора. Защото без млади хора няма бъдеще за който и да било град, където и да било по света.
Активен
Valentin_K
CSKAr4e
Hero Member
Неактивен Неактивен

*
Профил WWW
« Отговор #39 -: април 17, 2009, 10:34:16 »

...хора и студенти...

А студентът какво животно е? Cheesy
Закъснял си Ортодокс.Вече се самокритикувах за това в темата Другите за Русе  Cheesy
Активен

Valentin_K
CSKAr4e
Hero Member
Неактивен Неактивен

*
Профил WWW
« Отговор #40 -: април 17, 2009, 10:36:00 »

Може би трябва да направят някой атракцион от тарлата, който се посещаваше много, като например гондолата.Но иначе като цяло наистина беше цигания
Активен

Orthodox
Hero Member
Неактивен Неактивен

Публикации: 5197

Профил Ел. поща
« Отговор #41 -: април 17, 2009, 10:41:43 »

Ето на - всички сте писали, че така наречената "търла" е една цигания, която на никого няма да липсва. И това ли са развлеченията, които така липсват на Русе? Определено не. Търлата в чалгаджийския си вид не липсва на никого.

На мен определено не ми липсва, просто защото никога не съм я посещавал. Само съм минавал транзитно през нея, когато volens-nolens трябваше да водя там дечурлигите. После порастнаха и почнаха да ходят сами, тогава пък въобще и не съм се доближавал до тази цигания. Впрочем, даже и на сина и дъщерята не им е особено домъчняло за нея, макар и навремето да ги привличаше и да ходеха там да си дават парите за глупости. А, впрочем, ще ми липсва нещо! Няма да я има ежевечерната дива гюрултия и шумотевица, които се носеха до късно над целия парк, до който имам добрия шанс да живея. Щастлива липса! Да не говорим пък за изпотъпканите тревни лехи, мръсотията по алеята и прекършените брезови фиданки Cry, които тази напаст оставяше след себе си всяка година... Всичко това сега ще ни липсва - и слава Богу!
« Последна редакция: април 17, 2009, 10:45:41 от Orthodox » Активен

Smiley Четете и русенските теми във форума на SkyscraperCity!
niki67
Hero Member
Неактивен Неактивен

Публикации: 572

Профил Ел. поща
« Отговор #42 -: април 17, 2009, 10:44:37 »

Точно така. Но от европейски атракцион има нужда. И не в парка, разбира се. Паркът е място за отдих и отмора, за дишане на чист въздух, за оплакване на очите със зеленина, дръвчета, хубави алейки и пейки, а не диващина, крясъци и "купон". Купонът е нещо хубаво, ама трябва да бъде на друго място, а не в парка.

Та - както писах и в други теми, дори и от Морската градина на Варна може да се почерпи опит. Да не говорим за европейските градове.
Активен
Berliner
Full Member
Неактивен Неактивен

Публикации: 115

Профил Ел. поща
« Отговор #43 -: април 17, 2009, 11:27:54 »

ne se otnasja samo sa poslednite 10 godini..
trdizqta e po-stara
a sa6to da ne se vastanovi?
Berlin imashe 10 godini Loveparade. Imashe...
sega si imame pak Tiergarten, no njame be4e Love-Parade
imachme 1.000.000 gosti, sega si imame spokoistvije....

tarla.jpg
Търлата - на хижа Приста
* tarla.jpg (370.9 KB, 824x514 - видяно 627 пъти.)
Активен
Кристин
Слънчоглед
Hero Member
Неактивен Неактивен

Публикации: 774

Профил
« Отговор #44 -: април 18, 2009, 09:45:53 »

На мен пък ми е мъчно за тарлата. Е, да, присъединявам се към мненията, че ако беше малко по... хм, цивилизовано, и не толкова от типа "Животът е поп фолк!", щеше да е направо прекрасно! Обаче пък помня, когато водих един приятел от София на търлата колко много се радва! Обеснявах му, че това е ежегодно събиране и т.н. и само в Русе му викаме така, и само в Русе го има и т.н.... просто е интересно. Естествено, че съм против шумотевицата в парка, циганията и т.н. но търлата си имаше и своите положителни страни. Уви, не можем винаги да отричаме всичко ; )
Активен

Аз конструирам всеобщото като избирам себе си.
Страници: 1 2 [3] 4 5   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на:  

Страницата е създадена за 0.065 секунди с 25 запитвания. (Pretty URLs adds 0.009s, 2q)

Google e прегледал тази страница септември 12, 2024, 06:39:59