Live Web Cam Rousse

Всичко за Русе => Русе / Rousse => Темата е започната от: deian в март 22, 2008, 02:50:44Титла: Букурещ, Русе и Варна са най-бързо развиващите се градове в крайдунавската зона
Публикувано от: deian в март 22, 2008, 02:50:44
Автор/Източник : RN

Букурещ, Русе и Варна са най-бързо развиващите се центрове в зоната, а България и Румъния стават все по-привлекателни за инвеститорите. Това каза главният изпълнителен директор на „Каолин” АД Александър Прокопиев, който на днешното годишно отчетно-изборно събрание в Русе бе избран за председател на Българо-румънската търговско-промишлена палата (БРТПП). Палатата е неправителствена организация, която бе създадена през 2003 г. със седалище в Русе. Целта на сдружението е подпомагане и развитие на икономическите връзки между двете страни. В него членуват над 100 български и румънски компании. Прокопиев, който зае поста след собственика на „Приста Ойл” Пламен Бобоков каза, че палатата ще продължи да партнира на българските и румънските общини в работата по проекти за подобряване на достъпа до транспортната инфраструктура, улесняването на движението на хора и стоки, ефективното опазване на околната среда и устойчивото икономическо развитие в граничните зони. Една от непосредствените цели на БРТПП е да бъдат съществено редуцирани пътните такси за превоз през Дунав мост.


Титла: Re: Букурещ, Русе и Варна са най-бързо развиващите се градове в крайдунавската з
Публикувано от: Linov в март 22, 2008, 03:06:38
Варна пък за какъв ч`п са я сложили крайдунавската зона!? Я да си седят на морето и да не ни се бъркат в Дунавските афери!  8)


Титла: Re: Букурещ, Русе и Варна са най-бързо развиващите се градове в крайдунавската з
Публикувано от: mart0s в март 22, 2008, 11:44:31
Това е то хорца най развиващия се район на балканите ;)  *DRINK* *DRINK*


Титла: Re: Букурещ, Русе и Варна са най-бързо развиващите се градове в крайдунавската зона
Публикувано от: Orthodox в април 22, 2008, 10:23:16
За да не откривам нова тема за една добра новина за русенската икономика, тази (тема) ми се стори подходяща и ще постна текста от rousse.dir.bg тук (макар че май беше по-уместно да я сложа в темата за украинското консулство - там се говори и за Русия):

http://rousse.dir.bg/2008/04/22/news2921147.html (http://rousse.dir.bg/2008/04/22/news2921147.html)

Русе ще става център на руски товари
22 април 2008 / БТА

В Министерството на транспорта на Руската федерация се разработва разширяване на руските превози по река Дунав, при които Русе има специално място като уникален и перспективен транспортен център, съчетаващ шосейни, водни, железопътни и въздушни връзки.

Това каза генералният консул на Русия в Русе Михаил Торшин днес при откриването на българско-руски стопански форум, организиран от Сдружението за икономическо и социално сътрудничество между България и Русия по идея на Руската търговско-промишлена палата.
Михаил Торшин гарантира, че генералното консулство в Русе оказва всестранно съдействие на фирмите за развитие на взаимните българско-руски икономически интереси. Григорий Ростовски - представител на Търговско-промишлена палата на Руската федерация на Балканите, отбеляза в дискусиите, че през последните три години се наблюдава положителна динамика при стокооборота между двете страни. През 2005 г. българско-руският стокооборот е бил 3 млрд. долара, а през миналата година е нараснал на 4,5 млрд. долара. В Русия от нашата страна се внасят най-вече фармацевтика, парфюмерия и електрокари, но напоследък виното е изпреварило всички останали стоки.
Повече от 30 български компании участват в българско-руски стопански форум в Русе.
---------------------------------------------------------

Добра перспектива, даваща нови възможности на града ни, не мислите ли? :)