Live Web Cam Rousse

Всичко за Русе => Русе / Rousse => Темата е започната от: svilenrr в януари 05, 2008, 11:22:30Титла: Снегопочистването на града
Публикувано от: svilenrr в януари 05, 2008, 11:22:30
Предлагам в тази тема всеки да си каже мнението относно снегопочистването. Според мен до момента никак не е ефикасно, доколкото виждам от камерите. Имам информация, че по по-малките улици дори и по един път не е минавал снегорин, което е недопустимо. Вече два дена не вали и можеше по-добре да се почисти, а сега стяга и студ и снега ще се втвърди. Пропусна се момента да се почисти добре!!! Трябва да се търси отговорност от някой за несвършена работа!!!


Титла: Re: Снегопочистването на града
Публикувано от: Linov в януари 06, 2008, 12:25:33
абе човек, тва го пишем в "следновогодишно", защо отваряш излишни теми?! чети по-добре вече съществуващите!!!


Титла: Re: Снегопочистването на града
Публикувано от: svilenrr в януари 06, 2008, 09:39:48
Ами мисля, че е по-добре да си има отделна тема. Следновогодишно според мен трябва да се пише как е прекарал всеки новата година. Затова отворих нова тема  :)


Титла: Re:Снегопочистването на града
Публикувано от: фараша в февруари 07, 2010, 07:33:56
Снощи след живителен крайградски запой, ми се наложи да се прибирам към Русе от Щръклево в диапазона 02,30-3,00 часа през нощта. Наблюдения:
1. отбивката от главния път за Варна до Щръклево беше разрината в една лента
2. Главният път беше разриван, но доста навят впоследствие, разминахме се с 3 бр снегорини в посока Писанец в рамките на 10 минути; след снегорините беше вече доста разриван, макар и в едната посока, карахме в насрещното :)
3. 2 снегорина по Борисова
4. 2 снегорина по Скобелев, кръшнаха на кръговото по Царя

Заспах доволен-все пак има надежда :)


Титла: Re:Снегопочистването на града
Публикувано от: Linov в февруари 08, 2010, 07:10:20
Доста трезви наблюдения имаш  ;) Потвърждавам, че по Цар Освободител и Липник постоянно имаше снегорини.


Титла: Re:Снегопочистването на града
Публикувано от: mm201 в февруари 08, 2010, 09:41:03
Ела в "Чародейка"да видиш.Между блоковете е ад.Снегорини друг път.Забравиха ни. :o


Титла: Re:Снегопочистването на града
Публикувано от: Linov в февруари 08, 2010, 11:07:24
Лошо. Вчера ми направи впечатление, че малки багерчета даже влизаха в паркинзите м/у блоковете на стария Здравец и отъпкаваха снега там. По принцип ги забравят хората там.


Титла: Re:Снегопочистването на града
Публикувано от: Искрен в февруари 09, 2010, 09:30:25
И в Чародейка пред моя блок видях багер :D


Титла: Re:Снегопочистването на града
Публикувано от: di4ko в февруари 09, 2010, 05:08:09
Цитат
През изтеклото денонощие продължи поддръжката на основните улични артерии и разширяването на платната, съобщават от общината. Със съдействието на патрулните автомобили на ОД на МВР - Русе се разчистваха улиците в квартал „Възраждане" и квартала около Първо РПУ.

От общинската администрация съобщиха, че през идната нощ - на 9 срещу 10 февруари, подобна организация се предвижда за квартал „Здравец" и квартал „Чародейка". Умоляват се гражданите да оставят автомобилите си или да ги преместят на паркингите до блоковете или на най-дясната лента на бул. „Липник" от Олимп до КАТ и бул. „Христо Ботев", за да бъдат освободени кварталните улици с цел влизане на снегопочистващата техника.

Автомобилите да бъдат паркирани само плътно вдясно на един ред, за да не възпрепятстват преминаването на градския транспорт. Дейностите се предвиждат само за нощта на 9 срещу 10 февруари.
А ние в Чародейка изринахме снега на ръка вече :D
(http://storage4.album.bg/111/p1030480_0b732_21419491.jpg)
#
(http://storage4.album.bg/f05/p1030513_9051f_21419495.jpg)


Титла: Re:Снегопочистването на града
Публикувано от: Orthodox в февруари 10, 2010, 05:36:15
Правилно е казано, че всяко нещо има и добра, и лоша страна. За някои русенци обилният сняг се превърна в източник на приятни емоции. След като видях наскоро скиор по алеите на парка, вчера пък по Доростол някакъв младеж с моторна шейна (скутер) събра погледите на пешеходците. Пере човекът по платното между колите и се кефи. Зимни емоции...


Титла: Re:Снегопочистването на града
Публикувано от: deian в февруари 26, 2010, 08:02:55
КАЛ
След обилния сняг, който на места още се забелязва, въпреки топлото време, дойде друг проблем, породен от хвърлянето на луга, пепел и каквито и да било боклуци по улички и пътечки!
Целият град е потънал в кал и мръсотия. Отделно диваците, които лятото паркират в зелените площи, продължиха да го правят и през зимата, измъквайки всичката възможна кал от градинките на тротоарите и пътното платно.
Общината да вземе да почисти ли? Или ще чакаме топлото време да изсуши всичко, което после ще се разнесе под формата на прах в нашите дробове \m/


Титла: Re:Снегопочистването на града
Публикувано от: Orthodox в февруари 26, 2010, 11:29:33
Мдаааа, след стопяването на снега (сиреч естественото пролетно снегопочистване) излиза наяве цялата мръсотия, натрупана през зимата. И сега е време снегопочистването да се смени от градопочистване, което си е работа на Общината, разбира се. Да видим как ще се справят, 'щото наистина е голяма мизерия и цигания по улиците и около тях... ::)


Титла: Re:Снегопочистването на града
Публикувано от: Митака в февруари 27, 2010, 07:10:41
Крайно време е да спрат да разпръскват пясък по улиците. Не сме в каменната ера.


Титла: Re:Снегопочистването на града
Публикувано от: vesel в март 01, 2010, 10:22:46
Мда, пясък не е нужен. Асфалта и тротоарите се раздробяват от леда, солта и лугата до съставните си части и всичко е наред  ::)


Титла: Re:Снегопочистването на града
Публикувано от: vesel в март 12, 2010, 08:41:32
Тук е мястото да кажа, че почистването в Русе е чудесно в сравнение с Варна  :P Вторник вечер централната улица на морската столица представляваше ледена пързалка с дебелина на леда около два пръста  ::)
Интересно е и друго, което забелязах. По целия път Русе - Шумен снегопочистването беше на ниво въпреки снеговалежа и силния вятър. Обаче от там от където поддържат варненци ясно си личеше разликата, дори и по принудително слезлите от магистралата в канавките камиони и коли. Имаше и автобус на Биомет, чиято задница беше в тръните до пътя


Титла: Re:Снегопочистването на града
Публикувано от: deian в март 13, 2010, 09:54:37
И градът при този снеговалеж беше добре почистен. Включително и малките улички, поне при мен.


Титла: Re:Снегопочистването на града
Публикувано от: Русенец в януари 09, 2016, 03:33:22
Между другото, преди два дена се подхлъзнах късно вечерта на пл. "Свобода", не успях да падна, но си изкълчих глезена при стремежа си да запазя равновесие. И това се случва на централния площад в Русе! Абсолютно непочистен от кишата през деня, логично вечерта замръзна и стана пързалка. Не приемам за нормално Общината да не положи никакви усилия за толкова стратегическа зона, с толкова голям пътникопоток и да чака затоплянето да си свърши работата! В крайна сметка има препарати, може и с машини, пак казвам - поне площада да бяха почистили.
Поредното абсолютно безобразие! >:D


Титла: Re:Снегопочистването на града
Публикувано от: vesel в януари 09, 2016, 11:07:31
Смешно количество валеж бе това за русенските стандарти, но почистването пак не бе на нужното ниво. Както винаги малцина бяха и собствениците на имоти, които чистят прилежащите към сградите тротоари. Добро впечатление ми направи почистения тротоар от "Рига" до Речна гара. По главната обаче се изложиха, сигурно се страхуват да не повредят настилката  ???

За съжаление и обработката на извънградските пътища в Русенско контрастира със ситуацията в съседните нам области. При нас се залага на тонове пясък за сметка на химическите препарати. Евтинко ....


Титла: Re:Снегопочистването на града
Публикувано от: Русенец в януари 17, 2016, 02:33:06
Зимата май пак ни "изненада", а? :o


Титла: Re:Снегопочистването на града
Публикувано от: vesel в януари 17, 2016, 04:37:43
Сериозен сняг този път. Голямо ринене падна  ;)


Титла: Re:Снегопочистването на града
Публикувано от: svetlin74 в януари 18, 2016, 12:06:44
Сериозен сняг този път. Голямо ринене падна  ;)

Голямо ринене, ама с лопати.
Под всякаква критика е снегопочистването тази година. Основни улици не са почистени, какво да говорим за малките квартални улички.


Титла: Re:Снегопочистването на града
Публикувано от: vesel в януари 18, 2016, 12:35:17
Да, аз за себе си, въоръжен с лопата говорех  :D

Иначе, късно тази вечер се разходих из града и наистина положението е зле.  Явно кметът и сие толкова им е организацията. Разбира се, отнова са малцинство тези, които си чистят около къщите и блоковете.


Титла: Re:Снегопочистването на града
Публикувано от: Русенец в януари 26, 2016, 02:15:07
Да кажа и нещо положително - тротоарите на "Борисова" са почистени от леда и снега, по-точно не целите тротоари, а са прокарани широки пътеки. Вярно, че това стана почти седмица след обилния снеговалеж, но все пак добре, че се направи.


Титла: Re:Снегопочистването на града
Публикувано от: vesel в януари 26, 2016, 09:59:29
Да, роторните снегоринчета вършат добра работа за тротоари и паркови алеи, но трябва да се мине преди да е утъпкан снега. Ако се пропусне момента остава само живата сила да се справя с лопати и разни сечива.

Хубаво, че времето отпусна. Иначе щяхме да продължаваме да си караме по ледените коловози.
Интересно ми е от КООРС колко акта съставиха на паркиралите по булевардите и улиците, там където е забранено при зимни условия? Дни наред трябваха, за да се разчисти целия габарит на кръговото. Кръстовището на печатни платки дори и днес все още няма цяла лява лента. Извън града, в областта също се представяме по-зле отколкото Разград и Шумен. Сравнението е съвсем уместно, защото си личи, че са пробивали големи навявания. Обаче там работата е добре свършена.


Титла: Re:Снегопочистването на града
Публикувано от: Русенец в януари 27, 2016, 02:14:29
Да, роторните снегоринчета вършат добра работа за тротоари и паркови алеи, но трябва да се мине преди да е утъпкан снега. Ако се пропусне момента остава само живата сила да се справя с лопати и разни сечива.
Ами да ти кажа честно, никакви роторни снегоринчета не видях. Имаше такива в "Чародейка", докато живях там и си бяха на гражданите. Тук видях тумба ромки с лопати и кирки и си вършеха добре работата! Примитивно, но може би по-ефективно в случая...


Титла: Re:Снегопочистването на града
Публикувано от: martin1991m в януари 27, 2016, 10:55:20
Борисова и останалите близки улици бяха почистени от ромките, явно работещи в общинската Чистота. Разбира се екипът се състоеше от 8-10 души, но докато 2-3 работеха, останалите им посестрими не извършваха друга дейност, освен да наблюдават процесът и да пушат лули...


Титла: Re:Снегопочистването на града
Публикувано от: svetlin74 в януари 28, 2016, 12:51:05
Аз видях двама да работят с роторни снегорини. Беше ранна утрин.
Те действаха по пешеходите алеи около кръговото по Тулча.
Други не съм виждал, а и като гледам пешеходните зони - не са минавали.


Титла: Re:Снегопочистването на града
Публикувано от: SKCH в март 07, 2016, 02:06:57
Борисова и останалите близки улици бяха почистени от ромките, явно работещи в общинската Чистота. Разбира се екипът се състоеше от 8-10 души, но докато 2-3 работеха, останалите им посестрими не извършваха друга дейност, освен да наблюдават процесът и да пушат лули...

Малко късно се включвам, но имайте предвид, че "общинска чистота" няма от поне 10 години. Фирмите, които отговарят за сметопочистването, се занимават и с почистването на снега. Отделен въпрос е как седоговаря и как се контролира тази дейност. Съвсем отделно от това, колкото и негативите да ги обират кметовете, проциите кой в коя община да чисти се разпределят не в общините, а в едни малко по-различни кабинети в София.


Титла: Re:Снегопочистването на града
Публикувано от: vesel в януари 06, 2017, 09:56:31
Нищо ново по темата. Цял ден не успяха да почистят булевардите свястно. Колите буксуват при опит да влязат в кръговото откъм СБА, понеже има лек наклон и е заледено. Към 11 часа лично аз завъртях гуми там, вечерта видях едно такси да се мъчи няколко минути да потегли. Струва ми се, че разпръскват само луга, за по-евтино. Съответно ефекта е слаб. Подлезът не е пипнат, стъпалата са на пързалка. Добре, че доста хора не излязоха из Русе днес.
Видях няколко пъти едно "бобкатче" из малките улички, което е положително. Лошото е, че едрогабаритната техника май не достига.
Тротоарите са без коментар.

Но пък как добре е скрита цялата мизерия под белия снежец  :D


Титла: Re:Снегопочистването на града
Публикувано от: Русенец в януари 07, 2017, 12:35:14
То няма как да има ново - спомни си приказката за бардака и курвите... ;)


Титла: Re:Снегопочистването на града
Публикувано от: Orthodox в януари 08, 2017, 10:49:51
Нещо интересно.

Хората от комуникационния оператор Networx са превърнали свой пикап в мини-снегорин и помагат за почистването на малки улици. Няма лошо. Хората от фирмата вече имат разни социални инициативи, основно в спорта, сега пък се включват в нова обществено-полезна дейност. Да са живи и здрави. Техен клиент съм близо 15 години и винаги съм бил доволен.

NB! ТОВА НЕ Е РЕКЛАМА, А ПРОСТО ИЗКАЗВАНЕ НА ЛИЧНО МНЕНИЕ И ОЦЕНКА.


Титла: Re:Снегопочистването на града
Публикувано от: Русенец в януари 16, 2017, 12:54:50
Между другото, пешеходната зона на "Александровска" вече няколко дена стои непочистена! Разбирам за другите места, но да не почистиш главната улица на града е наистина безобразие!


Титла: Re:Снегопочистването на града
Публикувано от: vesel в януари 18, 2017, 09:45:04
Не знам с какво обработват улиците, в частност кръговото, обаче е много хлъзгаво. Заради глупавите виражи, които създадоха при строежа трябва да минеш с 10 км/ч, за да не почне да те изпреварва задницата. Тази вечер току пред мен се завъртя един автомобил. Добре, че нямаше други коли около него. Сняг не вали, а булевардите са заснежени и кишави. Чудесно зимно поддържане на улиците  :o


Титла: Re:Снегопочистването на града
Публикувано от: фараша в януари 19, 2017, 12:46:47
Странно , тия дни няколко пъти минавам през кръговото от всички посоки и не ми е направило впечатление там да е хлъзгаво или поне по-хлъзгаво от други кръстовища.


Титла: Re:Снегопочистването на града
Публикувано от: Linov в януари 19, 2017, 07:55:47
И аз не съм имал проблеми, а минавам по няколко пъти всеки ден. Единствено ме дразни, че както обикновено, при някои от входовете от 3 ленти са почистени 2.


Титла: Re:Снегопочистването на града
Публикувано от: Русенец в януари 21, 2017, 01:45:42
Аз влизам много внимателно и не съм имал проблеми, но съм виждал много коли, които поднасят. Като цяло, намаляването значително на ринга, повишава риска от подобни изпълнения през зимата.


Титла: Re:Снегопочистването на града
Публикувано от: Русенец в февруари 26, 2018, 07:14:22
Какво ще кажете за почистването тази година?


Титла: Re:Снегопочистването на града
Публикувано от: vesel в февруари 26, 2018, 10:07:07
С този вятър просто няма много възможности за почистване. През деня си се караше що годе нормално из града. Тук-там видях чистачките, действаха по пешеходните пътеки.  Може би е добре, поне по основни кръстовища, да се използват по сериозни препарати за топене на сняг и лед. Особено там където има и наклони.
Съседите в блока и от околните кооперации не забелязах да са дейни по направата поне на малки пътечки. Както всяка година де, домът започва от вратата на апартамента  :(


Титла: Re:Снегопочистването на града
Публикувано от: Русчуклия в февруари 26, 2018, 10:53:58
Вятърът е много силен и пречи за на почистването, но пък под снега асфалта е заледен, което можеше да бъде предотвратено поне по основните улици с предварително третиране с препарати. Спестиха огромни суми тази зима, редно е да не се пестят средства в малкото дни със сняг.


Титла: Re:Снегопочистването на града
Публикувано от: vesel в февруари 27, 2018, 11:11:01
 8)


Титла: Re:Снегопочистването на града
Публикувано от: Русенец в февруари 28, 2018, 03:11:58
Ами минаха вече няколко дни и вятърът намаля, затова ще кажа и аз какво мисля. Доколкото знам, снегопочистващите фирми си прибират годишнато общинско финансиране, независимо дали ще има два месеца сняг или една седмица. При положение, че тази година реалната зима ще е само 1 цифром (една словом) седмица, е срамота четвърти ден да: 1) са полуразчистени само главните улици, дори важни второстепенни улици са оставени на съдбата, Бог, живущите или кой знае на кого; 2) да се пести тотално от химикали, луга, пясък и пр. подпомагащи движението вещества; 3) да не се извозва снегът поне от главните улици, за да могат поне те да функционират; 4) почти да не се виждат митичните снегорини, което разбира се, накрая си проличава. Наистина срамота! Имаме една седмица зима, една мамка му, и пак всичко е направено възможно най-зле и най-далавераджийски!  >:D


Титла: Re:Снегопочистването на града
Публикувано от: vesel в февруари 28, 2018, 08:40:36
Да, вятърът стихна още вчера, няма вече оправдание за ситуацията в града към момента.
Преди час се върнах от Габрово, почти по целия път е почистено до асфалт ( сухо е), включително и от изхода на Русе до Две могили (участъка, където сякаш е паднал най-много сняг). Покрай Иваново са пробивали огромни преспи, но са свършили чудесно работата.
На този фон, навлизането в Русе и преминаването по градските улици е  ::) Има нещо тотално сбъркано в организацията на почистването в града.

По кея изобщо не са си правили труда да пратят машина да разрине. Кръгли идиоти общински  >:(


Титла: Re:Снегопочистването на града
Публикувано от: vesel в март 06, 2018, 11:23:23
 Извозват снега от центъра на Гюргево (https://rousse.info/извозват-снега-от-центъра-на-гюргево), а в Русе улица "Борисова" все така изглежда трагикомично. Добре че не вървят тролеи там, а само малки, смрадливи, трета употреба бусчета от така наречения градски транспорт.


Титла: Re:Снегопочистването на града
Публикувано от: Русенец в март 07, 2018, 02:20:23
Факт, че от доста години снегоизвозване в Русе не се практикува. А Дунава ей къде е, при другите градове е по-сложно.