Страници: 1 [2] 3   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Топлофикация Русе  (Прочетена 36258 пъти)
0 Членове и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
antiya
antiya
Jr. Member
**
Неактивен Неактивен

Публикации: 80

Профил
« Отговор #15 -: януари 30, 2008, 11:04:24 »

А дали не е била газова бутилка - с тях сравнително често се случват инциденти. Grin
Активен

Оптимист
Sashoko
Full Member
Неактивен Неактивен

Публикации: 245

Профил
« Отговор #16 -: февруари 06, 2008, 12:32:34 »

Наистина с газта, вече 4-та година без абсолютно никакви проблеми, обезопасено е, а гокато се правеше системата фирмата се постара, даже забавиха монтажа малко, защото искоха пак да проверят, да не се объркатнещо. Има наистина много предимства. Но най-хубавото е, че има избор Smiley Малко градове могат да се похвалят с изградена, конкурентна газопреносна мрежа   Wink
Активен
Orthodox
Hero Member
Неактивен Неактивен

Публикации: 5013

Профил Ел. поща
« Отговор #17 -: февруари 14, 2008, 03:39:56 »

Тук е моментът да се самоцитирам как казвам, че нищо добро не очаквам от тези руснаци Smiley

Ето ги и първите "реални резултати" от попадането на Топлофикация-Русе в мафиотски ръце. А доскоро парното в града ни беше едно от най-евтините в България... Angry

Хората на парно изстиват от двойни сметки

13 февруари 2008 / News.dir.bg

“Хората на парно изстиват от двойни сметки за януари”, е водещото заглавие в днешния брой на русенския всекидневник “Утро”.
Първите разпечатки за януарските сметки за парно, разлепени от фирмите за топлинно счетоводство по входовете за информация на абонатите, създадоха силно напрежение. 3а гарсониера в центъра с три изключени радиатора сумата за отоплението само "на тръби" рядко слиза под 40 лева, при това без топлата вода и ДДС. По-икономичните собственици на апартаменти също са ошашавени с високи сметки, каквито не са очаквали.

http://rousse.dir.bg/2008/02/13/news2658637.html

Вкъщи е същата история. При положение, че в една от стаите на тристайния апартамент отоплението въобще е спряно, а в другата почти, сметката за януари е 150 лв. Ех, тези ненаяли се на пари!...
« Последна редакция: февруари 14, 2008, 07:29:12 от Orthodox » Активен

Smiley Четете и русенските теми във форума на SkyscraperCity!
фараша
Hero Member
Неактивен Неактивен

Публикации: 1385

Профил
« Отговор #18 -: февруари 14, 2008, 10:05:15 »

Всъщност това не са ли фиктивни сметки, на база общо потребена топлинна енергия и разпределена по миналогодишните резултати между живущите? С други думи и да те е нямало в къщи цял месец, пак ще платиш 150 лв. И аз бях така миналата зима в София, и в края на лятото ми върнаха към 300-400 лева.  Evil

Въобще парното е най-неясното нещо, сблъсъкът с което ти се отразява на психическите и финансови възможности.

Ето ви и една осъвременена поговорка:

Парен парно духа!
Щот сега от парното по-голяма каша няма...

Cheesy

Активен
deian
Hero Member
Неактивен Неактивен

Публикации: 2875

Профил
« Отговор #19 -: февруари 14, 2008, 10:31:26 »

Да, това отчитане е най-голямото малоумие, което може да съществува! Все едно в магазина да ми взимат пари за кашкавал на базата на консумирания от мен миналата година... Ми може вече да не обичам Wink
Идиоти!
Активен
Orthodox
Hero Member
Неактивен Неактивен

Публикации: 5013

Профил Ел. поща
« Отговор #20 -: февруари 20, 2008, 07:12:53 »

В Русе и аз не съм чувал да е гръмвало жилище заради газ. За бойлер съм чувал. Иначе по новините съм виждал. Миналата година в съседния блок на квартирата ми във Варна гръмна и беше потресаваща гледка. Съседните апартаменти също бяха засегнати.

Ето примерна картинка на резултатите от гръмването на битов газов бойлер (не е в България, а в Русия, но си е все същото). Не е много весело... Парното такава поразия няма да направи, пък и не само то...

Активен

Smiley Четете и русенските теми във форума на SkyscraperCity!
deian
Hero Member
Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #21 -: февруари 28, 2008, 02:13:55 »

Драстично поскъпва парното в Русе
28 февруари 2008 / News.dir.bg
Новите собственици на "Топлофикация Русе" от руската "Мечел" подадоха официално заявление за драстично поскъпване на топлоенергията.
Според заявлението им в Държавната комисия по енергийно и водно регулиране "Топлофикация Русе" е поискала увелечиние на парното за битовите потребители почти с 60% - от 53,61 на 85,50 лева за МВтч. Като причина за поисканато увеличение топлофикационното дружества изтъква поскъпването на суривоните. Държавната комисия по енергийно и водно регулиране ще разгледа на 5 март искането за нови цени на парното в Русе, съобщава русенският всекидневник “Утро”, цитиран от "Фокус".
Активен
n00b
Hero Member
Неактивен Неактивен

Публикации: 2268

Профил WWW
« Отговор #22 -: април 16, 2008, 02:49:41 »

ГАДНИ ШИБАНИ РУСКИ ОЛИГАРСИ!

След три години русенци на й- вероятно ще останат без парно и топла вода, тъй като никой няма да им предлага тази услуга. Според информирани източници новият собственик на "Топлофикация Русе" - руската "Мечел", не възнамерява да развива топлофикационна дейност, тъй като интересът и е съсредоточен единствено в ТЕЦ - Русе и доставката на въглища за него. Снабдяването на хилядите домашни абонати с топла вода е досаден ангажимент, от който не се печели и с който "Мечел" лесно ще  се раздели. Според приватизационния договор руснаците трябва да запазят тази дейност в следващите три години, но явно ще направят възможното за това време да откажат колкото се може повече домакинства. От началото на годината дружеството отказва да присъедини към мрежата си новостроящи се сгради, които са принудени да минават на газ. Дружеството няма инвестиционна програма за присъединяването на нови абонати и изготвянето на такава изобщо не се планира.

Новото ръководство на "Топлофикация Русе" пази пълно мълчание относно бъдещите си планове, но действията им засега са твърде показателни. Дружеството не иска да присъединява нови абонати и затова не предвижда никакво разширяване на мрежата си и инвестиции в тази посока. Строителни предприемачи се оплакват, че от страна на "Топлофикация Русе" срещат пълна незаинтересованост и компанията изобщо не отговаря на множеството писма, искащи включването на новопостроени сгради. Единствената възможност, която новото ръководство допуска, е строителят сам да финансира полагането на топлопроводите, така че да се свърже с топлофикационната мрежа - нещо, с което едва ли някой би се хванал. Предприемачите са принудени да преустройват предвидените за топлофициране сгради, така че да могат те да се газифицират. По - скоро започнатите сгради минават направо на природен газ - нещо, което сигурно безкрайно радва конкуренцията от "Газоснабдяване Русе".

Снабдяването на хилядите домашни абонати с топла вода се оказва досаден ангажимент за "Мечел", от което не се печели и с което компанията лесно ще се раздели. Решението сигурно е оправдано от гледна точка на бизнеса, който винаги гони възможно на й- високи печалби. Публична тайна е, че в последните години с приходите от продажба на електроенергия на ТЕЦ - Русе се покриваха загубите от топлофикацията. По тази причина двете бяха и обединени преди десетина години. Дотогава "Топлофикация Русе" беше отделна фирма и получаваше държавни субсидии, за да поддържа сравнително ниски цени. След приватизацията обаче подобен социален аргумент не може да съществува и наличието на цени, които трябва да се одобряват от държавния регулатор, са досадно бреме за всеки бизнес. Колкото и сговорчива да изглежда Държавната комисия за енергийно и водно регулиране, тя все пак орязва прекомерните искания на дружествата и може би недостатъчно, но действа в полза на гражданите. Затова е склонна да завишава цените на бизнеса за сметка на домакинствата. Точно обратното на концепцията на "Мечел".

"Топлофикация Русе" вече внесе за обсъждане в ДКЕВР нови цени, които бяха отхвърлени. В тях се предвиждаше над 50 % поскъпване на топлоенергията за битови абонати и двойно по - ниско за фирмите. Явно новите собственици предпочитат по - малко на брой, но по - едри клиенти и затова ще направят възможното да накарат домакинствата сами да се откажат от парно.

Че "Мечел" не се интересува от топлофикацията, става ясно и от факта, че русенското дружество е сред малкото непоискали лиценз за топлинен счетоводител. Повечето приватизирани топлофикации в страната предпочетоха да не делят приходите с фирмите за дялово разпределение и подадоха молби за лицензиране според новата уредба. "Топлофикация Русе" обаче - не.
Активен
deian
Hero Member
Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #23 -: април 16, 2008, 05:04:44 »

Идиоти са тези, които я продадоха! А от руската мафия какво можеш да очакваш?
Активен
n00b
Hero Member
Неактивен Неактивен

Публикации: 2268

Профил WWW
« Отговор #24 -: април 16, 2008, 05:48:35 »

Какво искаш от тях? Те са си поставили условията, 3 години не се променя дейността, 80 милиона евро дадоха, взеха я не руснаците, а словенците и я препродадоха на руснаците. Тъпите руснаци са виновни, не че съм зъл ама дано Путин да го намрази тоя калъф и да го прати в изгнание и да му съсипе бизнеса, тогава може би някой по-нормален ще купи Топлофикация.
Активен
deian
Hero Member
Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #25 -: април 16, 2008, 07:27:22 »

Не може град като Русе да остане без парно. До преди да бъде купена, русенската топлофикация беше една от най-"човешките"... В Русе нямаше проблеми с огромни сметки, счетоводства и т.н. А сега и Русе ще започне да пищи от сметките си, а после може и да остане без въпросната услуга.
Активен
Митака
Hero Member
Неактивен Неактивен

Публикации: 1152

Профил
« Отговор #26 -: април 16, 2008, 08:33:58 »

Доста е рано да се правят такива заключения. Не може да се знае какво ще стане след 3 години. Може и да затрият Топлофикация, може и да я развият.
"Осведомените източници" на Утро в 99% от случаите грешат. Много ми е смешно като използват подобен род "източници".
Активен
Flying spur
Hero Member
Неактивен Неактивен

Публикации: 552

Nothing good comes easy

Профил WWW
« Отговор #27 -: април 16, 2008, 11:57:22 »

Дано Митака да е прав и "Утро" да грешат.
Активен
фараша
Hero Member
Неактивен Неактивен

Публикации: 1385

Профил
« Отговор #28 -: май 20, 2008, 03:48:25 »

http://www.ruseinfo.net/news_35206.html

Най-силно впечатление ми направи този пасаж:
"Ние не считаме производството на топлоенергия за основен източник на печалба", а продажбата на ел. енергия на свободния пазар".

Мисля, че ще трябва да се примирим с факта, че парното в Русе ще е на самотек. Явно няма да има инвестиции в топлопреносната мрежа и в нейното разширение. Добре че има някаква ценова регулация, че иначе да са ни сложили ценовата балтия до отказване.

Все не казвам, че това непременно е лошо. Аз лично не харесвам централното градско отопление, като схема на работа в България. Отвратително и унизително нещо. Evil
Активен
deian
Hero Member
Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #29 -: юни 01, 2008, 09:36:56 »

От най-евтино, парното в Русе става най-скъпо! Ето ви руснаците какво правят!
http://www.ruse-news.com/modules.php?name=News&file=article&sid=18004&mode=thread&order=0&thold=0
Активен
Страници: 1 [2] 3   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на:  

Страницата е създадена за 0.082 секунди с 26 запитвания. (Pretty URLs adds 0.009s, 2q)

Google e прегледал тази страница май 07, 2023, 10:02:31