Добре дошъл/дошла,
Гост
. Моля,
въведи своето потребителско име
или
се регистрирай
.
Изгуби ли
регистрационния е-мейл?
Live Web Cam Rousse
Всичко за Русе
»
Русе / Rousse
»
Топлофикация Русе
Username:
1 Час
1 Ден
1 Седмица
1 Месец
Завинаги
Password:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Сигнали за кмета
Вход
1
]
2
3
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: Топлофикация Русе (Прочетена 36256 пъти)
0 Членове и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
фараша
Hero Member
Неактивен
Публикации: 1385
Топлофикация Русе
«
-:
декември 28, 2007, 12:19:01 »
Според статията по-долу, ТЕЦ-а ни е вече с нов руски мениджмънт. Гледам от сайта на Мечел /линка най-долу/, че имат металургични предприятия в Румъния и се чудя дали не са купили ТЕЦ-а за да си подсигурят ел.енергията за тях.
Интересно дали това ще се отрази по някакъв начин на потребителите на Топлофикация в Русе и в каква посока?
Предлагам да има раздел "Фирмите в Русе" или нещо такова, където и е мястото на тема като тази. Смятам че бизнеса в града ни заслужава това, защото в крайна сметка е в основата на повечето неща които се случват тук и сега. За добро или лошо.
http://www.rusenews.eu/news,1,12255.htm
http://www.mechel.ru/index.wbp
Активен
deian
Hero Member
Неактивен
Публикации: 2875
Re: Топлофикация Русе
«
Отговор #1 -:
декември 28, 2007, 12:41:24 »
Ами аз не съм им абонат, но не очаквам нищо положително от руснаците. Досега русенската топлофикация беше доста с добър рейтинг - добра услуга на добра цена и без проблемите, които се чуват в цялата страна. Но след тази сделка... дано не съм прав.
Активен
фараша
Hero Member
Неактивен
Публикации: 1385
«
Отговор #2 -:
януари 28, 2008, 12:17:18 »
Започва се.
http://www.ruseinfo.net/news_25124.html
Активен
deian
Hero Member
Неактивен
«
Отговор #3 -:
януари 28, 2008, 07:52:47 »
Тук е моментът да се самоцитирам как казвам, че нищо добро не очаквам от тези руснаци
Активен
Orthodox
Hero Member
Неактивен
Публикации: 5013
«
Отговор #4 -:
януари 29, 2008, 09:04:42 »
Абе където се намеси мафията - руска или не - нищо добро не следва за редовия потребител от народа...
Активен
Четете и русенските теми във
форума на SkyscraperCity
!
Sashoko
Full Member
Неактивен
Публикации: 245
«
Отговор #5 -:
януари 29, 2008, 09:28:11 »
Поне в нашия град може да се избира и вариант с газ, вярно, че не е навсякъде, но на доста место има и аз лично съм доволен
Жалко наистина, ако русноците развалят нещата
Активен
svilenrr
Hero Member
Неактивен
Публикации: 607
«
Отговор #6 -:
януари 29, 2008, 09:34:14 »
Газта също не е подходящ вариант, след като непрекъснато растат цените!
Активен
deian
Hero Member
Неактивен
«
Отговор #7 -:
януари 29, 2008, 03:30:16 »
Тя и газта като се замислиш откъде идва...
Активен
Linov
Hero Member
Неактивен
Публикации: 3368
«
Отговор #8 -:
януари 29, 2008, 04:58:33 »
...и колко е опасна...
Активен
Във форума се ражда истината.
Orthodox
Hero Member
Неактивен
Публикации: 5013
«
Отговор #9 -:
януари 29, 2008, 11:05:09 »
Именно - опасен! Точно затова няма никога да мина на газ в дома си и се моля и някой от по-близките ми съседи да не го направи. Защото при водни радиатори най-голямата беля е да протече някой от тях и да понамокри апартамента, при електричество и твърдо гориво - да стане запалване или пожар, но ако гръмне газ - половината блок няма да го има. А такава поразия оправяне няма... Така че - нека да бъде и по-скъпичко, но по-безопасно и по-спокойно за живеене. Отделен въпрос, че при горенето си газът изразходва част от кислорода в помещението, отделя въглероден двуокис и така въздухът става по-лош за дишане. Ето защо предпочитам да не пълня гушата на газпромовската мафия - но ето, че пък се появи и мечелската... Отърване няма!
«
Последна редакция: януари 30, 2008, 05:00:47 от Orthodox
»
Активен
Четете и русенските теми във
форума на SkyscraperCity
!
Linov
Hero Member
Неактивен
«
Отговор #10 -:
януари 30, 2008, 12:38:46 »
напълно съм съгласен с теб. аз се прежалвам най-мн до едно газово котлонче понеже е адски удобно и евтино и нищо повече. съседите ни са минали изцяло на газ и като разбрах доста се притесних. а от отопление на газ поради гореизброените причини мн боли глава
Активен
спиро
Гост
«
Отговор #11 -:
януари 30, 2008, 02:47:27 »
Здравейте
Искам само да ви отворя очите по отношение на газта. Газта НЕ е опасна ако знаеш как да я използваш.По целият свят, във всички цивилизовани страни хората се отопляват, къпят, готвят на газ. И това го правят от 40 години без проблеми. Първо е много по ефикасно в сравнение с топлофикация. Сега ще ви обясня как работи системата. Газта върви по тръби, които минават през всяка къща. Всеки има смесен газов бойлер (1метър на 1метър голям). Този бойлер не е обикновен бойлер. В него гори огън, за да стопля водата за къпане, за радаторите и така нататък. Няма нужда да чакаш обаче и гореща вода идва мигновено и никога не свършва. Освен газовия бойлер тръбата е свързана и с газова печка. Няма нищо по-хубаво от това да изпечеш нещо във фурна на газ. Просто вкуса е тотално различен, защото се едно печеш на огън. И последно. Системата е направена така, че всяка година компанията, която те снабдява с газ праща техник, който много подробно прави замервания и ти проверя теехническата изправност на бойлера. Също във всяка къща се инсталира малък датчик, който анализира въздуха за изтичане. Последно, газта е тежка и не се вдига нагоре е малко вероятно да се отровиш преди да си забелязал, че има проблем.Въобще хората са го измислили и не са балъци като нас да чакаме на Топлофикация.
ПС, Едно от най-големите предимства да си на газ за мен е, че знаеш за какво плащаш. Парното си го пускаш и спираш както искаш и температурата ти си я избираш( и наистина става топъл за разлика от наще топлообирджии). Топлата вода е наистина гореща( мразя да се къпя всеки ден със хладка вода като съм в България
).
Активен
Linov
Hero Member
Неактивен
«
Отговор #12 -:
януари 30, 2008, 10:53:29 »
Всичко звучи много готино, но в България ли е? Щото тука аман от баш-майстори. Точно ме притеснява компетентността на техниците, които ти монтират системата. Общо взето 2-3 пъти на сезон гръмва по някое жилище.
Активен
variant
Jr. Member
Неактивен
Публикации: 79
«
Отговор #13 -:
януари 30, 2008, 11:42:49 »
Аз не съм чул в Русе да е гръмнало жилище с газификазия, дори такова в България не съм чул.
Но е факт, че газта е доста по-разпространена на запад в сравнение с централното парно.
Активен
Linov
Hero Member
Неактивен
«
Отговор #14 -:
януари 30, 2008, 12:09:29 »
В Русе и аз не съм чувал да е гръмвало жилище заради газ. За бойлер съм чувал. Иначе по новините съм виждал. Миналата година в съседния блок на квартирата ми във Варна гръмна и беше потресаваща гледка. Съседните апартаменти също бяха засегнати.
Активен
Страници: [
1
]
2
3
Нагоре
Изпечатай
« назад
напред »
Отиди на: