Добре дошъл/дошла,
Гост
. Моля,
въведи своето потребителско име
или
се регистрирай
.
Изгуби ли
регистрационния е-мейл?
Live Web Cam Rousse
Всичко за Русе
»
Русе / Rousse
»
Кои е най-добрият град за живеене в България?
Username:
1 Час
1 Ден
1 Седмица
1 Месец
Завинаги
Password:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Сигнали за кмета
Вход
1
[
2
]
3
4
...
10
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: Кои е най-добрият град за живеене в България? (Прочетена 14747 пъти)
0 Членове и 3 Гости преглежда(т) тази тема.
deian
Hero Member
Неактивен
Публикации: 2874
Re: Кои е най-добрият град за живеене в България?
«
Отговор #15 -:
ноември 11, 2007, 06:16:37 »
София е кошмар за живеене!
Активен
Sashoko
Full Member
Неактивен
Публикации: 245
«
Отговор #16 -:
ноември 11, 2007, 09:15:48 »
Като например, хм от къде да започна, мръсотията по улиците, впечатлението,което хората правят, липсата на място за приятна разходка...
Активен
mart0s
Мастър
Hero Member
Неактивен
Публикации: 762
«
Отговор #17 -:
ноември 11, 2007, 10:49:51 »
София-най голямото село в България ( никой да не се засяга
)
Активен
Кристин
Слънчоглед
Hero Member
Неактивен
Публикации: 774
«
Отговор #18 -:
ноември 11, 2007, 10:51:52 »
Аз примерно харесвам София, вярно, не живея там... но... всичкия този глобализъм ми допада. Голям град, приемам го с неговите си недостатъци.
А Варна е едно голямо нищо с едно голямо море! (и аз не обичам море!)
Така че, ако избирам м/у София и Варна... София!
Но не избирам м/у тях, така че - Русе!!!!
Активен
Аз конструирам всеобщото като избирам себе си.
mart0s
Мастър
Hero Member
Неактивен
«
Отговор #19 -:
ноември 11, 2007, 10:53:06 »
хаха добре казано кака ми
Активен
Sashoko
Full Member
Неактивен
«
Отговор #20 -:
ноември 12, 2007, 08:11:54 »
И на мен ми хареса обобщението
Активен
n00b
Hero Member
Неактивен
Публикации: 1630
«
Отговор #21 -:
ноември 13, 2007, 12:56:57 »
Ами...София може да има неадекватна инфраструктура, обаче за Варна няма какво да говорим. Освен това, до няколко години в София ще има 2 метролинии, които ти хващат 3-те най-големи квартали (Люлин,Младост,Надежда)...централната част, както и летището и Бизнес Парк София (в сравнение с който, варненският е супер ташак). Да не говорим, че по отношение на университети и културни институции, Варна няма нищо общо със София. Повечето големи фирми имат седалище в София, не Варна, дори ТИМ сега си правят главният офис в София (небостъргач в Лозенец ще е). За заплати и т.н няма какво да говорим. И да, Варна има море, но София си има Витоша, а мен ме влекат планините повече от циганията по плажовете. И най-накрая, дори най-гъзарските квартали на Варна не могат да стъпят на малкия пръст на Бояна и Драгалевци, каквото и да си говорим...верно че има някаква слабоумна омраза от страна на варненци спрямо София, но това си е жив провинциализъм. А, да, щях да забравя, варненци в сравнение със софиянци са си диви селяндури.
Съжалявам, сигурно на никой няма да допадне мнение, защитаващо София и т.н, но това са си фактите. Между другото, София става доста по-хубав град въпреки всичко, докато Варна в момента се съсипва от презастрояване и неадекватна инфраструктура, това го казвам от лични наблюдения.
Иначе мръсотията по улиците...ами да, не че няма, но и във Варна е така, особено лятото. Че няма място за разходки не е вярно обаче, и Борисовата градина, и Южния парк са прекрасни места за разходки (особено след като оправиха езерцата и фонтаните в южния парк и след като оправха почти езерото Ариана)...но и дума не може да става за сравнение с морската градина във Варна, която е просто някакъв вариант сума ти гадни кръчми и дискотеки да бъдат заобиколени от парк и хората да не врякат...нещо като с Норд ебаси.
Освен това, от известно време Черноморието е нарицателно за селяния, мутри, простаци, лоу лайф отрепки от цяла Европа (eurotrash)...така че не знам. Аз не че мразя море, но от 3 години насам не ходя на море в България и съм много доволен. Дори в Турция е много по-добре от тая простотия и селяния..
Активен
Sashoko
Full Member
Неактивен
«
Отговор #22 -:
ноември 13, 2007, 06:57:42 »
Нямам нищо против мнението, което защитава София, напротив дано стане по-бързо една адекватна европейска столца, но винаги ме е дразнела арогантността на повечето тамушни хора.. "Нали виждате ли всички големи фирми са в София, всичко тук се строи , а пък вие от къде казахте че сте? а провинцията.. " ами това никъде по света ни и така..
И мен лично не ме кефи да се возя примерно с автобуса да се разходя в южен парк, след това 1-2часа до Борисовата градина да покарам водно колело... Дано да се решат проблемита на столицата,но за сега, за мен...не мерси
Активен
фараша
Hero Member
Неактивен
Публикации: 1038
«
Отговор #23 -:
ноември 13, 2007, 07:20:25 »
Не що не хващам смисъла на тоя спор.
На въпроса "Кои е най-добрият град за живеене в България?", отговора зависи основно от това кой какво разбира под живот. Така че...
Живял съм и във Варна и в София. Затова предпочитам Русе. Въпрос на личен избор. Все пак като спорите, имайте предвид, че Варна като цяло повече прилича на Русе, отколкото на София. Особено зимата.
Активен
Sashoko
Full Member
Неактивен
«
Отговор #24 -:
ноември 13, 2007, 07:41:54 »
Нямам и желание да споря, само исках да се обоснова кое точно ме отблъсква от софия.. а за избора ясен си е >РУСЕ<
Активен
deian
Hero Member
Неактивен
Публикации: 2874
«
Отговор #25 -:
ноември 13, 2007, 10:56:05 »
В София ме отблъсква това, че бих си изгубил около 1/3 от живота за да се блъскам по градски транспорт с часове за да стигна донякъде и после да нямам желание за нищо. Дразни ме наглостта и арогантността на "столичани", които не много отдавна са излязли от някое много забутано село и именно тези са най-опасните.
Активен
Linov
Hero Member
Неактивен
Публикации: 2659
«
Отговор #26 -:
ноември 16, 2007, 09:36:31 »
момчета и момичета гласувайте че поне да запазим второто място! аз самия пуснах десетина гласа вече но плевен и варна ни дишат във врата!
Активен
Във форума се ражда истината.
marlou
Full Member
Неактивен
Публикации: 113
«
Отговор #27 -:
ноември 17, 2007, 09:34:45 »
Имам приятели,които учат във Варна и умираха за този град преди да заживеят в него,а в момента търсят варианти как да се преместят в София.Столицата ни може да е всякаква-мръсна,неуредена и т.н.,но все пак всичко е съсредоточено там.Във Варна можеш ли да отидеш на мач на националния или на ЦСКА или Левски-Не.Това е най-малкото,което може да се каже в довод на факта,че София е по добър град за живеене спрямо Варна.А инче всеки знае Русе си е номер едно!!!!
Активен
mart0s
Мастър
Hero Member
Неактивен
«
Отговор #28 -:
ноември 17, 2007, 11:15:37 »
ОооО и аз имам такива познати доста се оплакваха за Русе и отидоха във Варна и почнаха и там да реват
Активен
n00b
Hero Member
Неактивен
Публикации: 1630
«
Отговор #29 -:
ноември 17, 2007, 11:57:39 »
Аз пак да се върна на темата: за мен блъскането в градския транспорт е по-добре от завирането в задръствания...с личен транспорт.
Това лято като бях в Париж...ем града е 9 милиона човека ебаси и тая софийска простотия я няма по улиците въпреки това.
И знаете ли защо? Защото имат 14 метролинии и 5 РЕР-а.
Поне се надявам до няколко години нещата да се оправят, защото в София поне строят метро.
И между другото, глупаво е да псуваш София затова, че много неща били концентрирани там или че имало тъпанари дето се правят на много важни. За добро или лошо, това е столицата ни. В много случаи това е лицето ни запред света. Аз лично бих се радвал на всеки успех на този град не защото живея там..а като българин.
В този ред на мисли, Варна ми се вижда доста излишен елемент в цялата работа...не знам. Според мен пък прекалено много неща са концентрирани във Варна и е време Русе да си вземе това, което Варна е отнела...а и вярвам, че в Русе има повече потенциал като цяло. Бургас им взе вече логистиката, транспорта и индустрията, южното черноморие е по-развито, не знам на какво отгоре Варна още вирее...предполагам стара слава?
Активен
Страници:
1
[
2
]
3
4
...
10
Нагоре
Изпечатай