Страници: [1] 2   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Светофари  (Прочетена 15429 пъти)
0 Членове и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
variant
Jr. Member
**
Неактивен Неактивен

Публикации: 79

Профил
« -: септември 10, 2007, 07:48:05 »

Здравейте!
Честно да кажа чета форума почти всеки ден от самото му създаване, но досега никога не съм писъл тук.Има много неща в града които ме дразнят ( е разбира се много повече са тия които ме радват:), но ще започна с нещо което ме касае всеки ден!Та става въпрос за това, че аз съм шофьор и свършвам работа след 21 часа и както предполагам се досещате вече, няма нито един светофар който да работи!А след 1 септември объркванията станаха направо изнервящи!Толкова ли много пестят с тая жълта светлина!?Поне до 23 ч. да работят!
Молбата ми е някой от вас да ме насочи към кого да бъде адресирана официалната ми просба в общината!
Благодаря!

Share this topic on DiggShare this topic on FacebookShare this topic on GoogleShare this topic on Twitter

« Последна редакция: септември 10, 2007, 08:58:23 от variant » Активен
Митака
Hero Member
Неактивен Неактивен

Публикации: 1152

Профил
« Отговор #1 -: септември 10, 2007, 08:12:28 »

Напълно съм съгласен. Не само, че повечето светофари трябва да работят поне до 23 ч., а дори някои трябва да са денонощни. Преди години работеха до 22 часа, когато трафика беше в пъти по-малък, а от 2-3 години насам работят едва до 21 часа. Едва ли е за икономия на средства, а от безхаберие според мен.

Пробвай да си пуснеш запитването тук:

http://ruse-bg.eu/kontakt,1.htm
Активен
variant
Jr. Member
**
Неактивен Неактивен

Публикации: 79

Профил
« Отговор #2 -: септември 10, 2007, 09:04:44 »

Благодаря Митак, но аз смятам да напиша писмена молба (въпреки, че не смятам, че трябва да се моля на някого за това!) на хартиен носител тъй да се каже.
До кмета или някаква териториално-устройствена комисия ще видя като го направя ако искате ще ви уведомя тук.
Активен
Orthodox
Hero Member
Неактивен Неактивен

Публикации: 4951

Профил Ел. поща
« Отговор #3 -: септември 10, 2007, 09:58:45 »

Още като влезеш в помещението за административно обслужване на граждани, чийто вход е отпред на Общината, има кутия за писма със сигнали и предложения до общинското администрация. Може да си пуснеш "просбата" там... или може би предпочиташ да я подадеш официално, с входящ номер - за по-сигурно?... Wink
Активен

Smiley Четете и русенските теми във форума на SkyscraperCity!
Linov
Hero Member
Неактивен Неактивен

Публикации: 3346

Профил
« Отговор #4 -: август 17, 2008, 11:28:55 »

Нови броячи на светофарните уредби започва да изработва общинското предприятие „Пътно поддържане и сигнализация”, съобщи управителят Огнян Христов. Съоръжението е собствена разработка на звеното за поддържане на светофарите. Това решение е било взето заради високата цена на броячите, които се произвеждат от други фирми в страната. Когато е собствено производство, цената на един брояч ще е с около 40 % по-ниска. Новите броячи ще бъдат внедрени в края на септември, когато ще завършат тестовите изпитания.
http://www.ruseinfo.net/news_42381.html

Браво! В Русе все още има изключително малко такива броячи, които представляват много голямо удобство за шофьорите. Разликата се усеща, когато човек е шофирал дълго в град, пълен с такива и после се прибере в Русе. Дано като са с по ниска цена станат по-масови.
Активен

Във форума се ражда истината.
CyberFiend
Newbie
*
Неактивен Неактивен

Публикации: 6

Профил
« Отговор #5 -: август 18, 2008, 05:15:52 »

а мен друго нещо в русенските светофари много ме нерви - това е местоположението им. Ако си първа кола на светофара може да ти се скърши врата да дебнеш за жълтото... BTW, това пък от своя страна води до малко по-късно "стартиране" на първата кола, съответно останалите... Много по-удобно е светофарите да са поставени от другата страна на кръстовището (както е масовата практика тук в София)...
Активен
equinox
Hero Member
Неактивен Неактивен

Публикации: 562

Профил WWW Ел. поща
« Отговор #6 -: август 18, 2008, 06:30:27 »

Бях чел на едно място, че броячите вече не се използват из Европа заради това, че водят до увеличение не ПТП по кръстовищата. Ето цитат:

Ще Ви насоча вниманието г-н Борисов, към още един “странен” факт. Това са тъй наречените таймери за обратно броене или броячи. Те показват оставащото време от червения и зелен сигнал и са показани за информация, със снимки от 984 до 989 в папка таймери.

Поискайте от Вашите “специалисти”, както и от контролните “институции”, ангажирани с тези дейности, да Ви докажат, къде в Eвропа в момента, се използват такива броячи, освен за пешеходните фази.

Знаете ли, че преди доста години беше доказана тяхната вина за увеличения брой на пътни инциденти по кръстовищата и бяха свалени от употреба. Трябва да знаете, че катастрофите в София, станали на кръстовища, при което някой от автомобилите е ударен отзад, в 80% от случаите са по вина на тези броячи. Всеки би могъл да си обясни защо.

Защо тогава сме свидетели на непрекъснато увеличаващия се техен брой по Софийските кръстовища? Ами много просто. Един такъв брояч Австрийско производство се купува в момента и то в София за 650лв. без ДДС.

http://www.bezhaberie.com/pismo9.php

Ако това наистина е вярно, то по-добре такива броячи да не се слагат.

Иначе и аз съм съгласен, че светофарите трябва да работят до по-късно. Трафика по улиците се увеличава значително както и часовете, в които този трафик е на лице.
Активен
n00b
Hero Member
Неактивен Неактивен

Публикации: 2259

Профил WWW
« Отговор #7 -: август 18, 2008, 06:51:49 »

Цитат
Знаете ли, че преди доста години беше доказана тяхната вина за увеличения брой на пътни инциденти по кръстовищата и бяха свалени от употреба. Трябва да знаете, че катастрофите в София, станали на кръстовища, при което някой от автомобилите е ударен отзад, в 80% от случаите са по вина на тези броячи. Всеки би могъл да си обясни защо.

Това са големи глупости. Аз понеже от време на време шофирам в София и мога да кажа, че броячите не само не предизвикват, но и спестяват катастрофи. Защото се намалява броя на идиотите които решават да не набият спирачки и да профучат на червено например. Освен което тези броячи спомагат да се саморегулира движението на зелена вълна. Това че има тъпанари, които не спазват дистанция и се набиват в този дето им набие спирачки отпред, не е проблем на брояча, проблем е на наглия тъп шофьор. Освен което не е вярно, че са ги свалили от употреба в Европа. Може някъде да са решили да го направят, но това нищо не означава.
Активен
deian
Hero Member
Неактивен Неактивен

Публикации: 2875

Профил
« Отговор #8 -: септември 15, 2008, 01:07:11 »

Броячи собствена разработка поставят на светофарите
50 нови броячи на светофарните уредби ще бъдат поставени до края на годината на ключови кръстовища в Русе. Съоръженията са собствена разработка на звеното за поддържане на светофарите от общинското предприятие „Пътно поддържане и сигнализация”.

Броячите са преминали успешно тестовете от 72 часа и започва тяхното поетапно монтиране, съобщи управителят на предприятието Огнян Христов. Заради високата им цена общинското звено започна да произвежда собствени съоръжения, като така разходите са намалени с повече от 40 %.
Активен
SW2FL
Administrator
Hero Member
Неактивен Неактивен

Публикации: 1035

9842765 sw2fl@hotmail.com SW2FL SW2FL *
Профил WWW Ел. поща
« Отговор #9 -: септември 15, 2008, 02:54:47 »

Надявам се, да не са като ония 'смешки' които са наслагани сега по светофарите! Този които ги е проектирал трябва публично да му се скъса дипломата на площада, защото най-вероятно никога не е чувал за влаго- и прахо защитеност! Да не говорим за захранваща мощност и разни други такива Smiley
« Последна редакция: септември 15, 2008, 03:49:46 от SW2FL » Активен
svilenrr
Hero Member
Неактивен Неактивен

Публикации: 607

Профил
« Отговор #10 -: септември 15, 2008, 03:39:30 »

Точно така, защото ако са от тези, които са сложени на кръстовището близо до Альоша няма дълго време да работят. Там два или повече не работят изобщо, а на другия не му светят част от диодите. А някой знае ли какво стана с броячите на кръстовището на Бозвели, Хр.Ботев и Цар Освободител? В началото имаше, а от няколко месеца гледам, че са демонтирани.
Активен

deian
Hero Member
Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #11 -: септември 15, 2008, 03:47:08 »

Явно са видяли, че не ги бива и ще ги сменят с новите Smiley
Активен
svilenrr
Hero Member
Неактивен Неактивен

Публикации: 607

Профил
« Отговор #12 -: септември 15, 2008, 06:58:21 »

Само едно не разбирам - защо само в Русе не работят тези броячи, а във всички други градове не създават проблеми?  Angry
Активен

СкручЪ
Sr. Member
Неактивен Неактивен

Публикации: 444

Защото съм пич ;]

Профил WWW Ел. поща
« Отговор #13 -: септември 15, 2008, 07:23:15 »

Броячи собствена разработка поставят на светофарите
Отговорът Wink
П.П. Собствена разработка какво ще рече? Ще бъдат различен тип или просто нашите Петковци са решили да се направят на мъже? х)
Активен
deian
Hero Member
Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #14 -: септември 15, 2008, 07:23:59 »

Защото някой е решил, че може да си ги прави сам и по-евтино. Няма лошо, ама експериментите първо във фирмата, а после на улицата...
Активен
Страници: [1] 2   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на:  

Страницата е създадена за 0.064 секунди с 25 запитвания. (Pretty URLs adds 0.009s, 2q)

Google e прегледал тази страница април 20, 2023, 04:57:20