Live Web Cam Rousse

Всичко за Русе => Русе / Rousse => Темата е започната от: variant в септември 10, 2007, 07:48:05Титла: Светофари
Публикувано от: variant в септември 10, 2007, 07:48:05
Здравейте!
Честно да кажа чета форума почти всеки ден от самото му създаване, но досега никога не съм писъл тук.Има много неща в града които ме дразнят ( е разбира се много повече са тия които ме радват:), но ще започна с нещо което ме касае всеки ден!Та става въпрос за това, че аз съм шофьор и свършвам работа след 21 часа и както предполагам се досещате вече, няма нито един светофар който да работи!А след 1 септември объркванията станаха направо изнервящи!Толкова ли много пестят с тая жълта светлина!?Поне до 23 ч. да работят!
Молбата ми е някой от вас да ме насочи към кого да бъде адресирана официалната ми просба в общината!
Благодаря!


Титла: Re: Светофари
Публикувано от: Митака в септември 10, 2007, 08:12:28
Напълно съм съгласен. Не само, че повечето светофари трябва да работят поне до 23 ч., а дори някои трябва да са денонощни. Преди години работеха до 22 часа, когато трафика беше в пъти по-малък, а от 2-3 години насам работят едва до 21 часа. Едва ли е за икономия на средства, а от безхаберие според мен.

Пробвай да си пуснеш запитването тук:

http://ruse-bg.eu/kontakt,1.htm


Титла: Re: Светофари
Публикувано от: variant в септември 10, 2007, 09:04:44
Благодаря Митак, но аз смятам да напиша писмена молба (въпреки, че не смятам, че трябва да се моля на някого за това!) на хартиен носител тъй да се каже.
До кмета или някаква териториално-устройствена комисия ще видя като го направя ако искате ще ви уведомя тук.


Титла: Re: Светофари
Публикувано от: Orthodox в септември 10, 2007, 09:58:45
Още като влезеш в помещението за административно обслужване на граждани, чийто вход е отпред на Общината, има кутия за писма със сигнали и предложения до общинското администрация. Може да си пуснеш "просбата" там... или може би предпочиташ да я подадеш официално, с входящ номер - за по-сигурно?... ;)


Титла: Нови броячи на светофарните уредби започва да изработва общинското предприятие „
Публикувано от: Linov в август 17, 2008, 11:28:55
Нови броячи на светофарните уредби започва да изработва общинското предприятие „Пътно поддържане и сигнализация”, съобщи управителят Огнян Христов. Съоръжението е собствена разработка на звеното за поддържане на светофарите. Това решение е било взето заради високата цена на броячите, които се произвеждат от други фирми в страната. Когато е собствено производство, цената на един брояч ще е с около 40 % по-ниска. Новите броячи ще бъдат внедрени в края на септември, когато ще завършат тестовите изпитания.
http://www.ruseinfo.net/news_42381.html

Браво! В Русе все още има изключително малко такива броячи, които представляват много голямо удобство за шофьорите. Разликата се усеща, когато човек е шофирал дълго в град, пълен с такива и после се прибере в Русе. Дано като са с по ниска цена станат по-масови.


Титла: Re: Светофари
Публикувано от: CyberFiend в август 18, 2008, 05:15:52
а мен друго нещо в русенските светофари много ме нерви - това е местоположението им. Ако си първа кола на светофара може да ти се скърши врата да дебнеш за жълтото... BTW, това пък от своя страна води до малко по-късно "стартиране" на първата кола, съответно останалите... Много по-удобно е светофарите да са поставени от другата страна на кръстовището (както е масовата практика тук в София)...


Титла: Re: Светофари
Публикувано от: equinox в август 18, 2008, 06:30:27
Бях чел на едно място, че броячите вече не се използват из Европа заради това, че водят до увеличение не ПТП по кръстовищата. Ето цитат:

Ще Ви насоча вниманието г-н Борисов, към още един “странен” факт. Това са тъй наречените таймери за обратно броене или броячи. Те показват оставащото време от червения и зелен сигнал и са показани за информация, със снимки от 984 до 989 в папка таймери.

Поискайте от Вашите “специалисти”, както и от контролните “институции”, ангажирани с тези дейности, да Ви докажат, къде в Eвропа в момента, се използват такива броячи, освен за пешеходните фази.

Знаете ли, че преди доста години беше доказана тяхната вина за увеличения брой на пътни инциденти по кръстовищата и бяха свалени от употреба. Трябва да знаете, че катастрофите в София, станали на кръстовища, при което някой от автомобилите е ударен отзад, в 80% от случаите са по вина на тези броячи. Всеки би могъл да си обясни защо.

Защо тогава сме свидетели на непрекъснато увеличаващия се техен брой по Софийските кръстовища? Ами много просто. Един такъв брояч Австрийско производство се купува в момента и то в София за 650лв. без ДДС.


http://www.bezhaberie.com/pismo9.php (http://www.bezhaberie.com/pismo9.php)

Ако това наистина е вярно, то по-добре такива броячи да не се слагат.Иначе и аз съм съгласен, че светофарите трябва да работят до по-късно. Трафика по улиците се увеличава значително както и часовете, в които този трафик е на лице.


Титла: Re: Светофари
Публикувано от: n00b в август 18, 2008, 06:51:49
Цитат
Знаете ли, че преди доста години беше доказана тяхната вина за увеличения брой на пътни инциденти по кръстовищата и бяха свалени от употреба. Трябва да знаете, че катастрофите в София, станали на кръстовища, при което някой от автомобилите е ударен отзад, в 80% от случаите са по вина на тези броячи. Всеки би могъл да си обясни защо.

Това са големи глупости. Аз понеже от време на време шофирам в София и мога да кажа, че броячите не само не предизвикват, но и спестяват катастрофи. Защото се намалява броя на идиотите които решават да не набият спирачки и да профучат на червено например. Освен което тези броячи спомагат да се саморегулира движението на зелена вълна. Това че има тъпанари, които не спазват дистанция и се набиват в този дето им набие спирачки отпред, не е проблем на брояча, проблем е на наглия тъп шофьор. Освен което не е вярно, че са ги свалили от употреба в Европа. Може някъде да са решили да го направят, но това нищо не означава.


Титла: Re: Светофари
Публикувано от: deian в септември 15, 2008, 01:07:11
Броячи собствена разработка поставят на светофарите
50 нови броячи на светофарните уредби ще бъдат поставени до края на годината на ключови кръстовища в Русе. Съоръженията са собствена разработка на звеното за поддържане на светофарите от общинското предприятие „Пътно поддържане и сигнализация”.

Броячите са преминали успешно тестовете от 72 часа и започва тяхното поетапно монтиране, съобщи управителят на предприятието Огнян Христов. Заради високата им цена общинското звено започна да произвежда собствени съоръжения, като така разходите са намалени с повече от 40 %.


Титла: Re: Светофари
Публикувано от: SW2FL в септември 15, 2008, 02:54:47
Надявам се, да не са като ония 'смешки' които са наслагани сега по светофарите! Този които ги е проектирал трябва публично да му се скъса дипломата на площада, защото най-вероятно никога не е чувал за влаго- и прахо защитеност! Да не говорим за захранваща мощност и разни други такива :)


Титла: Re: Светофари
Публикувано от: svilenrr в септември 15, 2008, 03:39:30
Точно така, защото ако са от тези, които са сложени на кръстовището близо до Альоша няма дълго време да работят. Там два или повече не работят изобщо, а на другия не му светят част от диодите. А някой знае ли какво стана с броячите на кръстовището на Бозвели, Хр.Ботев и Цар Освободител? В началото имаше, а от няколко месеца гледам, че са демонтирани.


Титла: Re: Светофари
Публикувано от: deian в септември 15, 2008, 03:47:08
Явно са видяли, че не ги бива и ще ги сменят с новите :)


Титла: Re: Светофари
Публикувано от: svilenrr в септември 15, 2008, 06:58:21
Само едно не разбирам - защо само в Русе не работят тези броячи, а във всички други градове не създават проблеми?  >:(


Титла: Re: Светофари
Публикувано от: СкручЪ в септември 15, 2008, 07:23:15
Броячи собствена разработка поставят на светофарите
Отговорът ;)
П.П. Собствена разработка какво ще рече? Ще бъдат различен тип или просто нашите Петковци са решили да се направят на мъже? х)


Титла: Re: Светофари
Публикувано от: deian в септември 15, 2008, 07:23:59
Защото някой е решил, че може да си ги прави сам и по-евтино. Няма лошо, ама експериментите първо във фирмата, а после на улицата...


Титла: Re:Светофари
Публикувано от: Linov в юли 14, 2010, 11:08:29
Отдавна тази тема не е ползвана. Ще я съживя с един позитивен коментар: прави ми впечатление, че по липник от Олимпа към КАТ вече светофарите имат броячи, а до скоро нямаха. Предвит новия мол там, тва си беше наложително (не че преди не беше). Дори ако не греша пред мола си има отделен брояч за лявата секция. Адмирирам.


Титла: Re:Светофари
Публикувано от: n00b в юли 16, 2010, 07:42:07
Сега остана да оправят и бордюрите.


Титла: Re:Светофари
Публикувано от: mart0s в септември 16, 2014, 06:43:14
Какво са променили със светофарната уредба на кръстовището бул. Хр.Ботев и Васил Левски, отвратителен трафик става......


Титла: Re:Светофари
Публикувано от: vesel в септември 18, 2014, 09:36:23
Мисля, че са осигурили спокойствие за колите на градски транспорт - свободен ляв завой. Това трябваше да стане много отдавна. Друг е въпросът, че светофарите би трябвало да работят в различни режими според трафика.

Броячите, дето ги наслагаха са хубаво нещо, само че заради българският манталитет на шофьорите е по-добре да отброяват само времето на зеленото. Предполагам се сещате какво имам предвид.
А светофарът пред детската поликлиника все така си работи по едни отминали правила ...


Титла: Re:Светофари
Публикувано от: Русчуклия в септември 19, 2014, 09:52:47
Този светофар си беше супер от моя гледна точка. Идвайки от Чародейка почти винаги си минавах без да чакам. Сега са ми го вдигнали от 30 на 70 секунди и а зелената секция светва на 23-тата, а не както на 25-тата секунда както си беше. Откачам >:D


Титла: Re:Светофари
Публикувано от: emo_rub4ev в октомври 07, 2014, 10:29:13
И според мен нямаше нужда от промяна, или поне не толкова дълго време за чакане на червено. В момента се създават по-големи тапи отколкото преди това...


Титла: Re:Светофари
Публикувано от: vesel в октомври 06, 2015, 02:27:23
Светофарът в началото на "Борисова" е с добавен още един цикъл, през който пуска само пешеходци във всички направления. Мисля, че е добро решение за това кръстовище.


Титла: Re:Светофари
Публикувано от: platon в октомври 06, 2015, 03:17:56
Светофарът в началото на "Борисова" е с добавен още един цикъл, през който пуска само пешеходци във всички направления. Мисля, че е добро решение за това кръстовище.

Най-после.


Титла: Re:Светофари
Публикувано от: vesel в април 22, 2016, 11:29:19
Имаме нова организация на циклите на светофара на Практикер. Всички минават самостоятелно. Дано това помогне за облекчаване на трафика.