Страници: 1 ... 54 55 [56]   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Благоустройство  (Прочетена 304369 пъти)
0 Членове и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
Русенец
Hero Member
Неактивен Неактивен

Публикации: 2322

Профил
« Отговор #825 -: април 11, 2023, 02:07:42 »

Ами реално градски тоалетни вече наистина не са нужни. Всяко заведение допуска до тоалетната си и хора, които не са клиенти срещу заплащане. Аз лично не помня градски тоалетни, дето да не са мизерия, така че заведението е къде къде по-добре.
Активен
Orthodox
Hero Member
Неактивен Неактивен

Публикации: 5019

Профил Ел. поща
« Отговор #826 -: август 07, 2023, 11:17:23 »

Няколко доста стари - от 28.07.23 - снимки от ремонта на градинката на пл. Д-р Мустаков. Към днешна дата тази дейност вероятно е завършена - или почти завършена.

Първо се работи по западната част на градинката, като се преасфалтират алеите, а тревната площ е с обработена и разрохкана почва. Вероятно ще се направи ново затревяване. Не съм сигурен, но ми се струва, че са премахнали съществуващите храсти - което според мен не е добре.

Площадката около чешмичката е изцяло асфалтирана. Беше споменато и за някакви ремонтни работи по самата чешмичка.

Ремонтът напредва към източната част на градинката, където ще се освежи и детската площадка.

Дали това означава намерение за монтаж на допълнителни осветителни тела?

На югозапад новият асфалт достига до тротоара на ул. Иван Вазов.

Активен

Smiley Четете и русенските теми във форума на SkyscraperCity!
Orthodox
Hero Member
Неактивен Неактивен

Публикации: 5019

Профил Ел. поща
« Отговор #827 -: септември 07, 2023, 12:16:03 »

Наскоро местните медии отразиха една добра инициатива на русенска лекарка и хората я оценихме положително - поставянето на специализирани пейки за смяна на пелените на бебета на две възлови места в Русе (площад Свобода пред Доходното здание и площадката около Вазата в Парка на младежта). Наскоро видях, че пейката в парка, за съжаление, се е оказала поредното въплъщение в живота на вечния нашенски принцип: "Добра идея, кофти изпълнение". Пейката е монтирана близо до чешмичката при Вазата, в началото на алея Перистери, под големи дървета, които по някаква причина са предпочитани от птичата фауна за кацане и престой. И покрай това - за облекчаване на естествените нужди на пернатите. В резултат от това въпросната пейка и следващите няколко обикновени са обилно нацвъкани от хвъркатите същества - до степен, че никой не би пожелал да седне там и още повече да преповива бебето си, щом има реална опасност да бъде уцелено от поредната птича "капка". Можело е да се постави пейката на по-подходящо място около Вазата, защото избраното няма как да не се е виждало с просто око, че е подложено на замърсяване - поне по вида на асфалта и съседните пейки.

« Последна редакция: септември 07, 2023, 12:19:10 от Orthodox » Активен

Smiley Четете и русенските теми във форума на SkyscraperCity!
Страници: 1 ... 54 55 [56]   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на:  

Страницата е създадена за 0.068 секунди с 25 запитвания. (Pretty URLs adds 0.006s, 2q)