Страници: 1 ... 44 45 [46] 47 48 ... 55   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Благоустройство  (Прочетена 188966 пъти)
0 Членове и 2 Гости преглежда(т) тази тема.
Orthodox
Hero Member
*****
Неактивен Неактивен

Публикации: 4686Профил Ел. поща
« Отговор #675 -: септември 04, 2013, 05:03:44 »

То най-вероятно причината да събарят сградата е тъкмо тази.
Активен

Smiley Четете и русенските теми във форума на SkyscraperCity!
SW2FL
Administrator
Hero Member
*****
Неактивен Неактивен

Публикации: 1034


9842765 sw2fl@hotmail.com SW2FL SW2FL *
Профил WWW Ел. поща
« Отговор #676 -: септември 05, 2013, 09:20:27 »

Доколкото разбрах от статиите написани тук-таме за тази сграда, продадена е от съдия изпълнител на някаква пловдивска фирма. Много е съмнително някой от общината да си е мръднал пръста за да поиска част от терена за разширяването на пътя.
Активен
Orthodox
Hero Member
*****
Неактивен Неактивен

Публикации: 4686Профил Ел. поща
« Отговор #677 -: декември 12, 2013, 01:00:26 »

Не съм сигурен дали не беше по-подходящо да пусна този материал в раздел Инфраструктурни проекти, но в крайна сметка реших да е тук...

147 проекта в плана за развитие на Русе
09:16  |  11 декември 2013

147 проекта за над 517 млн. лв. са включени в интегрирания план за градско възстановяване и развитие на Русе, съобщи зам.-кметът Димитър Наков.


Одобреният план е изработен по Оперативна програма “Регионално развитие”. Включените проекти ще бъдат реализирани в програмния период до 2020 г., предаде Дарик.

Целта им е подобряване на икономическото, социалното и екологичното състояние на Русе.

В рамките на интегрирания план градът е разделен на три основни зони за въздействие, обясни Наков. По думите му проектите очертават макрорамката за развитие на Русе в следващите 7 години.

Зона А обхваща река Дунав, ул. “19-ти февруари” от р. Дунав до бул. “Скобелев” , бул. “Скобелев”, бул.”Цар Освободител”, бул.”Съединение” ул. “Алеи Възраждане”, от края на ул. “Алеи Възраждане” на запад до р.Дунав.

Зона Б обхваща ЖП линията за централна гара, включително частта от ул.”Шипка” до кръстовището на Кооперативния пазар, бул.”Липник”, ул.”Тича” и продължението й до бул. “България” (включително и терена на Спортен комплекс „Дунав”), бул.”България” до района на ЖП гара (включват се ж.к. „Родина“ от 1 до 4).

Зона В е с териториален обхват: кръстовището пред ГКПП Дунав мост, бул.”Тутракан”, до кръстовището на Свободна зона, западната й граница до р.Дунав, р.Дунав, на изток - местност ”Слатина”, включена в Общия устройствен план, районът на ЖП гара „Изток” и първия ред имоти югоизточно от ЖП линията до бул.”България”, терените в „Пухлево дере” северно от гара Разпределителна, бул.”България” до кръстовището на Дунав мост.

http://ruse.dir.bg/news.php?id=15723174&nt=9
======================================

Коментари под новината в Dir.bg:

Къде остана кеят, горе от х-л Рига до топлата вода? Там чакаме 50 год. и нищо. Сложете един истински РУСЧУКЛИЯ, архитект, за да замилее за този район. Всеки, който мине оттам, остава разочарован и възмутен от мизерията на целия район. Каква страна сме, като само нашият Дунав и крайбрежие е мизерия?

Много неграмотност само в една община!

А в кой план остават кварталите Дружба и Чародейка? Или за нас са само данъците??

(Това, впрочем, и аз се запитах, щото там най-много има нужда от модернизиране и благоустройство - Orthodox)
 
аа не те са оставани на ромите

Споменатите по-горе квартали са оставени за развитие на братята ромии! Те ще се докажат, като доразвият бизнеса си и допринесат за благоденствието на данъкоплатците! На печелившите ХАЛАЛЛЛ да им е!

« Последна редакция: декември 12, 2013, 01:02:56 от Orthodox » Активен

Smiley Четете и русенските теми във форума на SkyscraperCity!
Orthodox
Hero Member
*****
Неактивен Неактивен

Публикации: 4686Профил Ел. поща
« Отговор #678 -: декември 12, 2013, 01:43:59 »

Материал с подобно съдържание е публикуван и в броя на вестник Утро от 10.12.2013.

Обсъждат публично 30-те проекта, които ще променят облика на Русе

Публично обсъждане на пространствено-обемните решения на 30 обекта, за които ще бъдат направени инвестиционни проекти, организира Общината на 13 декември от 17 часа в Пленарна зала. На него освен граждани ще бъдат поканени и специалисти в областта на проектирането. Идеята е с техните виждания и забележки да бъде съобразено заданието на обществена поръчка за избор на изпълнител.

Проектирането ще бъде финансирано по програма "Техническа помощ за програмен период 2014-2020". За тази цел Община Русе спечели близо 1.5 млн. лева. Проектите трябва да бъдат готови за 18 месеца.

С готовите разработки ще може да се кандидатства за финансиране на строителството през новия програмен период на ЕС.

30-те обекта са идентифицирани по Интегрирания план за градско възстановяване и развитие на Русе. Те са насочени в 4 направления: благоустрояване на градската среда, ремонт и енергийна ефективност на образователната и социалната инфраструктура, ремонт и реставрация на културната инфраструктура.

В първото направление са включени 12 предложения. Една част от тях предвиждат ремонт и рехабилитация на ул. "Славянска", "Църковна независимост", "Баба Тонка" и "Райко Даскалов". Идеята е тези улици да добият нов облик и да свържат центъра на Русе с крайбрежната зона, като се оформи цял ансамбъл. Предвиждат се нови пешеходни зони и нова организация на движението. Всички тези проекти трябва да бъдат съобразени с новата визия на ул. "Александровска", която ще започне да се реализира напролет, подчерта зам.-кметът Страхил Карапчански. (Тя пък една визия, с тези окъртени фасади и падащи балкони... - забележката моя - Orthodox)

Освен това ще бъде рехабилитирана крайбрежната ивица от жп прелеза на Речна гара до ул. "Мостова", а бул. "Придунавски" ще бъде реконструиран от бул. "Цар Фердинанд" до Речна гара.

Нова визия ще има и градинката на пл. "Мустаков" (при Американското пазарче - забележката моя - Orthodox) и ул. "Иван Вазов" от площада до "Борисова". Ще бъде завършен и пешеходният подлез на МГ "Баба Тонка".

Освен това се предвижда реконструкция на Парка на младежта, където ще има голяма детска площадка и фитнес площадки на открито. Ще се проектира пешеходен надлез в района на ул. "Канид мост" и "Опълченска" за връзка между "Родина 3" и "Чародейка".

В направление "Образователна инфраструктура" също има 12 обекта. Тук се планират ремонти на училища и детски градини. В Математическата и в СОУ "Христо Ботев" ще се правят спортни площадки и озеленяване. Предвижда се строеж на нова детска градина в центъра и на нова ясла в "Родина."

В областта на културата е заложен основен ремонт, реставрация и консервация на библиотека "Любен Каравелов", както и мерки за енергийна ефективност на читалищата "Зора" и "Васил Левски".

Три са и обектите на социалната инфраструктура - социални жилища за малцинствата и социално слабите русенци на ул. "Белмекен", дневен център за стари хора в "Родина 1", ремонт и мерки за енергийна ефективност на Комплекса за социални услуги на деца и семейства на бул. "Липник".

Обществената поръчка за изготвяне на проектите ще бъде обявена общо за всички обекти, но кандидатстването ще става по обособени позиции според спецификата. Зам.-кметът Страхил Карапчански коментира, че се очаква проектантските екипи, които ще кандидатстват, да са добре окомплектовани със съответните експерти. Според Карапчански предварителното изготвяне на техническите и инвестиционни проекти е шанс за Русе да влезе подготвен в новия програмен период, да не губи време, а бързо да започне реалното усвояване на средствата.
« Последна редакция: декември 12, 2013, 01:50:26 от Orthodox » Активен

Smiley Четете и русенските теми във форума на SkyscraperCity!
Orthodox
Hero Member
*****
Неактивен Неактивен

Публикации: 4686Профил Ел. поща
« Отговор #679 -: март 26, 2014, 07:55:23 »

Една любопитна класация с донякъде странни резултати, но - всеки с вкуса си...

Топ 5 на най-предпочитаните квартали в Русе
25 март 2014

Начело на класацията на петте най-предпочитани квартала за живеене в Русе е идеалният център. Той е получил 33 % от гласовете на русенци.


Именно тук се усеща аристократичният дух на Русе с неповторимата му архитектура, заради която е наричан „Малката Виена”, съобщава БНТ 2.

Почетното второ място е за "Възраждане”. Там се намира Русенският университет „Ангел Кънчев” и това го превръща в едно от най-оживените места в града.

Третата позиция русенци са отредили на „Родина”, независимо че тихият квартал няма удобна връзка с центъра.

Макар да е по-отдалечен от центъра на Русе, квартал „Цветница” е поставен на четвърто място. Това е районът с най-много дървета и зелени площи.

Пето място заема Централен южен район. Това, което го поставя назад в класацията, според жителите на квартала е, че не е достатъчно облагороден.

Нито един глас не са получили пет крайни района, сред които Средна кула и Долапите, където заради липсата на канализация хората се бяха надигнали на протест.

http://rousse.dir.bg/news.php?id=16378335
=================================

Лично аз категорично оспорвам първенството на идеалния център като място за живеене. "Възраждане" определено е върхът - и не го казвам, само защото живея там! Чувал съм го от русенци от всички квартали, даже и от такива, които по-рано са били обитатели на "Възраждане" и после са се преместили в идеалния център. Дори само близостта на Младежкия парк е достатъчна като предимство на квартала, а не е само тя...

Впрочем, интересни са и някои от коментарите под новината в Dir.bg, затова ще ги добавя в постинга си.

Много ценна класация!
Развълнуван съм! И разстроен! Не живея в никой от изброените.
А съм чел, че по нормалните държави хората не обичат да живеят по центъра, а в периферията - където...

Смехотворно и несъстоятелно ж.к. Родина да е пред ж.к. Цветница. Че Цветето е 100 пъти по-шик от Родина е очевадно, егати класацията. Ами Чародейките и Дружбите къде са.....

Не знам кои хора са участвали в класациите, но се гордея, че живея в Ср.кула! Имаме си къщичка, с веранда, с гараж, нямам мърморещи ортаци! Внукът ми бяга на воля, яде пресни зеленчуци, въздухът е чист! Сега ароматът от цъфналите цветя и дървета е най-осезаем! Натрупаната психическа умора през деня премахвам с релаксация в зеленчуковата градина! Имаме си асмички и си произвеждаме истинско вино, вече си произвеждаме ябълков оцет! Наблягаме на билковите чайове, а не на хапчетата! Гостите ни спират колите си пред нас, а не се чудят къде да паркират! Канализацията не е проблем, защото има екологични таблетки! Най-големият ни проблем са политиците, които продължават да тикат страната към пропастта!

За съжаление, както всичко друго, и тези разбирания в Руси са си извратени - кореняците русенци обичат да им мирише вечер, като си отворят прозореца - я от Гюргево, я от някъде другаде на пластмаси горени, мазут...
(Този отговор към предния коментар определено е писан от нерусенец, при това недолюбващ града ни и още не знаещ, че химията в русенския въздух отдавна е история. Не случайно, а с ирония е писал и името на града така, както нерусенци мислят, че го произнасяме ние... Бележката моя - Orthodox)

Малко странна класация наистина! Въпреки, че целият град се напълни с "кюнци". Вече плъзнаха и по центъра и започнаха да заразяват хубавите квартали.

Не знам кой е правил тази класация, но явно е много далеч от истината. Безспорно най-добре е централната зона, но само заради едно - не е нужен транспорт и там са разположени всички административни служби. По всички други показатели отстъпва на Средна кула. Чистият въздух, природата, реката, спокойствието, кварталът е потънал в зеленина, няма ги панелките и сивотата на другите квартали. Красиво е като в приказките! Ако го нямаше "Селеметя" (създаден от комунистите) и изкуствено заселените на баира цигани, безспорно щеше да е номер едно. До няколко години това ще е аристократичният квартал на Русе.

Русе ще стане нормален европейски град за живеене (за работа не съм сигурен), когато в панелките на кварталите домуват само гълъби и гарги, ако не ги заселят с роми или африкански бежанци на държавна издръжка т.е. на наша. Чудя се русенските играчи как не са пристроили жилищен етаж над Съдебната палата - е това ще е върхът!


Впрочем, определено съм съгласен с мненията на хората от Средна кула. Ако можех да избирам, щях да живея именно там или в Долапите, независимо от липсата на канализация Cheesy. Това е "неочаквано добра комбинация" - да живееш на село само на пет минути от града... Smiley
« Последна редакция: март 26, 2014, 08:10:55 от Orthodox » Активен

Smiley Четете и русенските теми във форума на SkyscraperCity!
фараша
Hero Member
*****
Неактивен Неактивен

Публикации: 1218


Профил
« Отговор #680 -: март 26, 2014, 12:02:10 »

И аз я четох и не разбрах кой и къде я е правил тази класация?
То е ясно,че топ 2 ще са Идеален център и Възраждане, оттам насетне обаче е спорно, със сигурност според мен Хъшове/Борисова/ и Ялта трябва да са след тях. Цветница не е лошо кварталче, но ако я нямаше Маята. От този тип райони предпочитам Стария Здравец.
Иначе най-меродавна класация си остава цената на жилищните имотите по квартали.
Иначе Русе не ме задушава с някаква агресивна градска среда, определено не е мегополис. Да бягаш от град като Русе означава просто, че предпочиташ да живееш на село.
Активен
Flying spur
Hero Member
*****
Неактивен Неактивен

Публикации: 518


Nothing good comes easy


Профил WWW
« Отговор #681 -: май 14, 2014, 03:59:08 »

Вече е започнало набирането на средства за облагодяването на кея. Не знам кой го е изчислявал, но предвидената сума е 10 000 лева: http://myastovsarceto.bg/index.php?page=cities&id=25
Активен
Orthodox
Hero Member
*****
Неактивен Неактивен

Публикации: 4686Профил Ел. поща
« Отговор #682 -: май 14, 2014, 07:02:14 »

Хм, по-рано се питахме откъде ще дойдат даренията за този проект, има ли ясен спонсор - а то май ще излезе, че разчитат на пожертвувания от населението. Ако е така, провалът е предварително ясен. При това относително обедняване на средностатистическия жител на града е малко вероятно да се съберат някакви значими суми. Всеки стиска парицата, за да има за насъщния... Впрочем, то се вижда и на сайта на инициативата "Място в сърцето" - при необходими 10000 са събрани до момента... 51 лева Shocked. Не зная откога е почнало събирането на дарения и колко ще продължи, но в този вид ми изглежда causa perduta... Grin
Активен

Smiley Четете и русенските теми във форума на SkyscraperCity!
SKCH
Sr. Member
****
Неактивен Неактивен

Публикации: 356Профил Ел. поща
« Отговор #683 -: юни 06, 2014, 01:11:51 »

Доста безполезна инициатива за русенския кей като цяло, тя идеята е да се съберат малко пари от местните, даже не от цял град, а от квартала, за някое кътче, а не да се прави основна реконструкция, изграждане и т.н. на някакви велики неща. А кеят си плаче за цялостна стратегия с места, вдадени във водата, с 1-2 добре премерени заведения, нещо с речна тематика, приемна сграда на речна гара и т.н.
Активен
Orthodox
Hero Member
*****
Неактивен Неактивен

Публикации: 4686Профил Ел. поща
« Отговор #684 -: ноември 13, 2014, 01:51:42 »

Проекти за над 103,4 млн. лева в Русе
11 ноември 2014

През тази година община Русе привлече и управлява финансов ресурс по проекти за повече от 103,4 млн. лева.


Това съобщи кметът Пламен Стоилов по време на отчета за третата година от своето управление, предаде БТА.

Той допълни, че общината приключва към момента ключови проекти на стойност около 17,8 млн. лева.

Стоилов обясни за един от проектите, който е на стойност 5,5 млн. лева, че очакванията са до 1 декември да приключи основният ремонт на участък по централната улица "Александровска", т. нар. Стар център на Русе. Така за догодина ще останат само довършителните работи и поставянето на различни елементи.

През следващата седмица ще се постави началото и на проект за 22,5 млн. лева, който включва закриване и рекултивиране на старото сметище на Русе, където има опасни за околната среда гудронови ями.

Кметът отбеляза и откриването в края на септември на новия екомузей в Русе, който само за месец е бил посетен от повече от 8000 души.

В отговор на въпрос дали ще се кандидатира отново за кмет на града на предстоящите местни избори догодина, Стоилов заяви, че е въпрос на преценка какво ще се прави, като е все още рано да се коментира това.

"Властта никога не ми е била самоцел. Важно е програмата да се изпълни и да постигнем целта си, а тя е да възродим Русе. Този екип може и заслужава да продължи. Дали е така, ще кажат гражданите", заяви кметът.

http://rousse.dir.bg/news.php?id=17779254
==================================

Дразнещият момент на тази новина е, че има в някаква степен характера на подранило предизборно самохвалство, но дали русенското гражданство като цяло е съгласно с мненията и оценките в нея?

Под новината има доста коментари, голяма част от които са за ремонта на Александровска и площад Батенберг. Понеже тези мнения на русенци представят различни критични гледни точки към това преустройство на части от градския център, цитирал съм ги ето тук в темата Александровска:

http://www.ruseonline.info/smf/infrastructure-projects/t281/msg39030/#msg39030
« Последна редакция: ноември 13, 2014, 02:12:11 от Orthodox » Активен

Smiley Четете и русенските теми във форума на SkyscraperCity!
фараша
Hero Member
*****
Неактивен Неактивен

Публикации: 1218


Профил
« Отговор #685 -: ноември 13, 2014, 04:49:55 »

Orthodox, прекалено внимание обръщаш на тези коментари, особено в дир-а. Бас ловя, че това са няколко души или по-малко Cheesy, на които основното им дневно занимание е да коментират, дали безплатно или не, не се наемам да коментирам. Но категорично това не може да се приеме за представителна извадка на мнението на русенци.

п.п. Заради Космополитен или не, но аз също смятам югоизточния тротоар на главната за по-удачен за движение на пешеходци, защото повече часове през летните дни е на сянка.
Активен
Orthodox
Hero Member
*****
Неактивен Неактивен

Публикации: 4686Профил Ел. поща
« Отговор #686 -: ноември 29, 2014, 10:55:01 »

Обсъждат как да се подобри градската среда
26 ноември 2014

Община Русе организира публично обсъждане за избор на най-добри решения на обекти от културната и социалната инфраструктура.


Те са по проекта „Техническа помощ в подкрепа на Община Русе на програмен период 2014-2020 г.”

На 2 декември от 17,30 часа в Пленарната зала в Общината гражданите ще могат да направят предложения, които ще взети под внимание при предварителната разработка на проектите, включени в направлението „Градска среда”.

Обектите са 12. Сред предложенията са:

  • Реконструкция и рехабилитация на пешеходния подлез при МГ „Баба Тонка”
  • Благоустрояване на крайбрежната ивица северно от Парка на младежта
  • Изграждане на пешеходна зона по ул. „Чипровци” и изграждане на спортни съоръжения
  • Реконструкция на пешеходната среда по ул. „Славянска”
  • Реконструкция на пешеходната среда по ул. „Баба Тонка”
  • Рехабилитация и изграждане на зона за обществен отдих по крайбрежната ивица в района на жп прелеза на Речна гара до ул. „Мостова”, включително реконструкция на бул. „Придунавски”
  • Изграждане на надлез между кв. „Родина” и кв. „Чародейка”
  • Изграждане на детска площадка и фитнес на открито в Парка на младежта

Проектът се финансира по Оперативна програма „Регионално развитие”.

http://ruse.dir.bg/news.php?id=17897136&nt=10
=====================================

И по моя стара традиция добавям няколко по-стойностни според мен коментара от потребители на Dir.bg,,,

Много и все смислени реконструкции....
Но например в Родина доста тротоари само на думи са такива...
В други квартали ситуацията е същата...
Има места, които си плачат сутрин и вечер за светофари...
Не мога да си обясня - само критерият "най-лесно крадене" ли е този, по който се измислят тези промени...
Като чета, ако не познавах града, щях да си помисля, че това е нещо в Германия - там имат нещо да подобряват...


Реплика: Стига с тия квартали. На селтаците, които живеят там им е все едно дали се движат по тротоари или в калта.Направете кея и центъра и това е.

Реплика: Според тях центърът е направен, а според русенци - развален...Така, че дали да си пожелаем нещо да "правят" още, не знам...


Най-важното, което тормози русенци и бизнес транспорта, е липсата на пряка връзка (подлез, надлез - някакъв директен преход) между кв.Родина с Чародейка и главния път в тази посока към Дружбите и Варна, както и рампата на пазара, която е като цирей и запушва и заплашва транспорта и пешеходците. Това има пряка връзка с обещавания преход от Кауфланд на Липник директно към Родина. Този център всеки кмет и партия, като дойде на власт, прави "реновации". Сигурно келепира е по-голям, едно време през Тодор Живков това правеха за гостите от дипломатическия корпус, сега такъв няма намерение да гостува, международният туризъм в Русе е 90% само от пенсионерите на някой круизен кораб по Дунава, които все по-рядко ще пристават в Русе, бягат в Гюргево и ходят да видят двореца на Чаушеску в Букурещ.


Май месец посетих Русе. Надявах се да се разходя по брега на Дунав. Уви, там нямаше хубава алея. Исках да се разходя с корабче... греда. А реката може да стане притегателно място за туризъм и търговия.
 
Бивш русенец
Абсолютно, речната ивица е лицето на пристигащите по реката и изглежда като забравена селска алея. През годините кметовете се упражняваха да дават обещания, но никой не направи нещо по въпроса.Изграждане на повече паркоместа за автомобилите, изграждане на улично осветление по ул. Чипровци около района на училище "Олимпи Панов", където има и неосветено кръстовище. И закърпване на дупките, защото извинявайте, господин кмете, ама през целия ви мандат не видях да кърпите дупките в града. Вярно, че сега ровите по центъра, който е тотално обезобразен, неприветлив и приличащ на гробница, но това не е обликът, който Русе заслужава. Преди на входа и на изхода на града грееше от светлини, а сега Русе прилича на пещерняци, заврели се в дупките си.


Какви са тия смешни обсъждания? Това е имитация на дейност, пародия на демокрация. Кой ще отиде в тая зала, освен мотаещи се пенсионери или представители на организации разни, за да гледат сеир и да следят какво става? Ами пуснете масово допитване: анкета, референдум някакъв или нещо подобно, където повечето русенци да изразят мнение! Пуснете конкретни предложения и да се види, кое ще надделее, а не говорилня някаква!


Между коментиращите се е получила и малка дискусия относно нещата в Монтюпе, но понеже това не е в пряка връзка с благоустройството, съм я постнал в темата Истината за Монтюпе (клик!) - а тази истина никак не изглежда розова (не че не се очакваше, де - те западните фирми не идват у нас да ни повишават жизненото ниво, а да ползват евтината робска работна ръка, пък ако ще и с цената на здравето и живота на белите роби...)... Angry
« Последна редакция: ноември 30, 2014, 12:56:43 от Orthodox » Активен

Smiley Четете и русенските теми във форума на SkyscraperCity!
Русчуклия
Hero Member
*****
Неактивен Неактивен

Публикации: 1396Профил
« Отговор #687 -: ноември 30, 2014, 06:19:01 »

За съжаление винаги се пропуска продължението на булевард Васил Левски. В момента тази улица свършва в нищото. Най-доброто решение би било да се върже с ул.Братислава, посредством подлез и да се направи директна връзка между кварталите Дружба и Чародейка и Здравец, като да има отбивка за вливане в бул.България. Реално разстоянието няма и 2 км. и по трасето няма нищо, което да затрудни строителството. Най-скъпото нещо в целия проект, ще е изграждането на подлеза, но общината вече ще има такъв опит (пробива до Кауфланд и кръговото). Това ще разтовари доста трафика в кв. Родина, като няма да се налага да се минава от там, ще съкрати пътя до кв. Здравец наполовина, съответно ще спести въглеродни емисии. Но дали...?

Screenshot 2014-11-30 18.06.12.png
Благоустройство
* Screenshot 2014-11-30 18.06.12.png (1506.29 KB, 1366x768 - видяно 837 пъти.)
« Последна редакция: ноември 30, 2014, 06:22:43 от Ruschukliq1986 » Активен
vesel
Hero Member
*****
Неактивен Неактивен

Публикации: 2350


Профил Ел. поща
« Отговор #688 -: ноември 30, 2014, 11:49:05 »

Подлеза до МГ -то е излишно да се довършва на този етап според мен.
Наистина е нужно да се направи поне една нова и пълноценна връзка на "Здравец"-а с бул. "България", както и да се развие напълно възела с улица "Шипка". Сега съществуващия не дава възможност да се качиш от квартала, нито пък да слезеш от булеварда и лесно да се насочиш към "Чародейка".
Активен
Orthodox
Hero Member
*****
Неактивен Неактивен

Публикации: 4686Профил Ел. поща
« Отговор #689 -: април 23, 2015, 09:25:21 »

Напоследък забелязвам първите лястовици на една добра практика, която в западноевропейските страни съществува от десетилетия, а у нас едва сега си пробива път най-вече в мисленето и манталитета на управленците. Става дума за "узаконяването" чрез полагане на трайна настилка на пътеките, утъпкани през зелените площи от пешеходците. На запад след оформянето на тревните площи просто изчакват няколко месеца, за да се види откъде хората предпочитат да минават, след което прекарват пътеки по очерталите се направления. При нас се води една излишна, но по байганьовски упорита борба между населението и местните власти, която се развива по цикъла "засяване на трева - утъпкване - разкопаване - ново засяване", който се повтаря многократно и в него се похабяват пари, време и човешки труд. Вместо хората в управлението да проумеят, че Христос напълно вярно е казал: "Не човекът е за закона, а законът е за човека". Тоест важното е не формалното изпълнение на недообмислени и пречещи на хората правила, а на хората да им е добре и удобно.

Тези дни забелязах една такава нова асфалтирана пътечка през тревната ивица на бул. Съединение близо до кръстовището с ул. Майор Ат. Узунов. Дано това е само начало на един нов (за условията в България) подход и манталитет, който трябва да се приложи много по-широко както в парковите и градинските зони, така и в зелените площи между сградите в жилищните райони на града.

Снимка.jpg
Благоустройство
* Снимка.jpg (3145.4 KB, 2455x1776 - видяно 732 пъти.)
« Последна редакция: април 23, 2015, 09:27:34 от Orthodox » Активен

Smiley Четете и русенските теми във форума на SkyscraperCity!
Страници: 1 ... 44 45 [46] 47 48 ... 55   Нагоре
  Изпечатай  
 
Отиди на:  

Страницата е създадена за 0.102 секунди с 25 запитвания. (Pretty URLs adds 0.022s, 2q)

Google e прегледал тази страница януари 14, 2020, 02:51:30