Страници: 1 ... 16 17 [18] 19 20 ... 58   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Благоустройство  (Прочетена 329582 пъти)
0 Членове и 2 Гости преглежда(т) тази тема.
Orthodox
Hero Member
Неактивен Неактивен

Публикации: 5217

Профил Ел. поща
« Отговор #255 -: март 08, 2009, 12:12:21 »

Ей, Ники, ние с теб май да спрем тия забележки, че по-младите ще почнат да ни възприемат като досадни стари мрънкачи и ще се повреди микроклиматът във форума... Embarrassed
Активен

Smiley Четете и русенските теми във форума на SkyscraperCity!
niki67
Hero Member
Неактивен Неактивен

Публикации: 572

Профил Ел. поща
« Отговор #256 -: март 08, 2009, 02:34:40 »

Добре.
Ти затова ли не си реагирал? И аз щях да подмина, но после видях, че в други теми поне още на 5 места е написал "уживени" -значи верно така си го пише, а не е сбъркал случайно. Направо не мога да подмина такива работи. И други участници има, дето правят такива грешки, пък на мен направо ми се набиват в погледа и ме дразнят Embarrassed
Активен
Orthodox
Hero Member
Неактивен Неактивен

Профил Ел. поща
« Отговор #257 -: март 08, 2009, 04:53:12 »

Ох, ако пък знаеш на мен колко ми е неприятна тази езикова небрежност!... И двамата с теб явно сме си педанти по природа - ти си икономист, аз - фармацевт. Ама вече съм резервиран относно ползата от постоянните забележки към правописа и пунктуацията във форума. Имам чувството, че авторите на критикуваните постинги по-скоро ще се подразнят, отколкото да приемат с добро чувство посочването на грешките и да ги поправят... Та взех вече да ги подминавам, и само при прекалено упорито и системно писане на "развален български" не издържам и все пак подсказвам за "газенето през просото"... В това отношение напоследък повечко работа ми създава нашият съфорумец Младен, и доста упорито "се заяждам" с него, но от добро чувство, от уважение към родния ни език и с най-добри намерения... Smiley
Активен

niki67
Hero Member
Неактивен Неактивен

Профил Ел. поща
« Отговор #258 -: март 13, 2009, 03:50:17 »

http://www.dnevnik.bg/pazari/2009/03/13/689054_kalfin_shte_pomogne_na_ruse_za_suzdavane_na/
Активен
Orthodox
Hero Member
Неактивен Неактивен

Профил Ел. поща
« Отговор #259 -: март 13, 2009, 08:06:51 »

Обаче някои от коментарите под тази новина са доста интересни...

Областната е за съд! Ще перат пак пари! До кога ще позволявате на алчни и некадърни бандити да грабят безогледно? Като оставите две тухли с името си, да не очаквате бъдещите поколения да ви величаят? Ще ви величаят, колкото Калчев.

1. Елате да видите Музикалната Гимназия! Умишлено не се ремонтираше, за да се изкупи на безценица. Искаха да става частен музей. Уви, не стана.

2. Щяха да правят МОЛ до спортната зала. Спортната зала недовършена. От МОЛа само една дупка.

3. Парка на младежта щяха да го превърнат на паркинг. Добре, че обществеността се намеси.

4. Щяха да съборят пантеона да правят наново църква. Добре, че се намериха умни хора да посъветват църквата да е на друго място.

Развлекателен център. Дано всичките, дето сте се наканили да крадете и от там, да ви пратят на "почивка" за постоянно. Такива "големци" на Русе не са нужни!

И още:

Подарихте Резиденцията в липник на фалирали "бизнесмени" за 3 непродаваеми апартамента с умишлено надути цени. Има подаден сигнал в ДАНС. Не ви ли разпердушинят от там и посегнете ли на еврофондовете, се гответе за ОЛАФ.

После пък:

Нещо не разбрах - тия двата парка си ги има от край време.

Защо ще заменят земи уж за да изградят нещо, което го има?

Аааааа че съм глупав - като смениш думата "заменя" с "кражба" и всичко става ясно...

И отговор на горното:

Наистина, съществуват си от над 100 години, ама сега едни хора трябва да вземат едни пари.

Аз пък, като не съм достатъчно и надеждно информиран, така и не мога да преценя кой е крив и кой прав... Huh?
« Последна редакция: март 13, 2009, 09:13:30 от Orthodox » Активен

niki67
Hero Member
Неактивен Неактивен

Профил Ел. поща
« Отговор #260 -: март 13, 2009, 08:53:31 »

Ми, то никой не е надеждно информиран. Така че не случайно се казва, че в нашето време най-ценният актив е информацията Smiley
Активен
equinox
Hero Member
Неактивен Неактивен

Публикации: 562

Профил WWW Ел. поща
« Отговор #261 -: март 14, 2009, 11:24:51 »

Държавата се меси навсякъде. Направо са отврат. Сега пак те ще решават дали Русе има нужда от парк или не. Спомням си как преди време изсякоха сума си гори около хижа Приста. Сега са едни непроходими храсталаци.
Активен
Hamann
Full Member
Неактивен Неактивен

Публикации: 199

Профил Ел. поща
« Отговор #262 -: март 16, 2009, 07:55:48 »

На мен ми е интересно кога най-после кея ще се приведе в някакъв вид.
Активен

Разбира се,че победата не е всичко,тя просто е най-важното!
Valentin_K
CSKAr4e
Hero Member
Неактивен Неактивен

Публикации: 2035

*
Профил WWW
« Отговор #263 -: март 16, 2009, 09:48:47 »

Когато терена стане собственост на общината   Angry
Активен

Кристин
Слънчоглед
Hero Member
Неактивен Неактивен

Публикации: 774

Профил
« Отговор #264 -: март 17, 2009, 02:37:29 »

Т.е. никога?
Активен

Аз конструирам всеобщото като избирам себе си.
svilenrr
Hero Member
Неактивен Неактивен

Публикации: 607

Профил
« Отговор #265 -: март 17, 2009, 06:36:35 »

Т.е. никога?
За съжаление това може да стане само когато държавата разбере, че вместо да помага тя пречи на общините. И някоя закостеняла глава в София реши да осъществи толкова често афишираната в медиите децентрализация на плановите области.
Активен

equinox
Hero Member
Неактивен Неактивен

Профил WWW Ел. поща
« Отговор #266 -: март 17, 2009, 09:02:44 »

Ако Министерски Съвет реши, че Русе има нужда от подобен лукс, тогава ще направи нещо по въпроса. Кои сме ние, че сами да решаваме?  Cool
« Последна редакция: март 17, 2009, 09:40:09 от equinox » Активен
n00b
Hero Member
Неактивен Неактивен

Публикации: 2274

Профил WWW
« Отговор #267 -: март 17, 2009, 09:43:35 »

Не се надявайте. Наскоро четох, че държавата е планирала незнамсиколко милиона за т.нар "пристанище Русе-център" под което предполагам се има предвид кея.  С това окончателно ще се доосерат нещата и ще замяза района на индустриален район.

Според мен бъдещето е в кейовата ивица под болницата и парка, там поне терена е общински и с оглед на събарянето на рибарските колиби и облагородяването на района, нещата ще се развият добре там. Мол наблизо, транспортния музей, парка и т.н...
Активен
Orthodox
Hero Member
Неактивен Неактивен

Профил Ел. поща
« Отговор #268 -: март 18, 2009, 10:07:10 »

Отхвърлиха заменка на държавни за общински гори
18 март 2009 / Ruse24.bg

Държавната агенция по горите отхвърли предложението на Община Русе за замяна на гори - общинска собственост, срещу държавни гори и земи в Лесопарк "Липник".

Това съобщи вчера председателят на Агенцията доцент Стефан Юруков. От три години Община Русе иска такава замяна, за да може да стопанисва по-добре Лесопарка и да има законово право да влага средства за облагородяването му.

Основните аргументи за отказа са по Закона за изменение и допълнение на Закона за горите - в сила от 23 януари 2009 г. Според нормата, замяна може да се извърши само при прекратяване на собственост между държавата и трети лица и за реализиране на общински проекти за изграждане на инфраструктура. Те обаче обхващат "само елементи на техническата инфраструктура". В четири точки са изброени подобни елементи като: тунели, надлези, подлези, прелези, преносни съоръжения, трансформатори, пречиствателни станции и други.
"Няма законово основание за удовлетворяване на искания извън тези хипотези, което прави извършването на замяната, предложена от Община Русе, невъзможно" - твърди председателят на Държавната агенция по горите доцент Юруков./ БНТ - Север

http://rousse.dir.bg/2009/03/18/news4155142.html
=============================================

Еййй, да се не види, все ще намерят начин да ни прецакат и да осуетят добрата инициатива. Държавата се държи като кучето, дето нито яде кокала, нито го дава на друго псе... Липник ще си остане държавна земя, обаче тая държава няма и пръста си да мръдне да облагородяването и развитието на това място за отдих, съответно русенци няма да получат една хубава зона за разходки и почивка. Обаче на ония по върховете на властта им е през оная работа за нас тук... Evil
Активен

equinox
Hero Member
Неактивен Неактивен

Профил WWW Ел. поща
« Отговор #269 -: март 18, 2009, 10:29:34 »

Дано само не се отнасят към гората в Липник като към обикновенна гора - да я ползват за дърбодобив, като тази при х. Приста.
Активен
Страници: 1 ... 16 17 [18] 19 20 ... 58   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на:  

Страницата е създадена за 0.083 секунди с 25 запитвания. (Pretty URLs adds 0.008s, 2q)

Google e прегледал тази страница януари 02, 2025, 07:12:39