Страници: 1 [2] 3 4 ... 57   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Благоустройство  (Прочетена 308403 пъти)
0 Членове и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
Кристин
Слънчоглед
Hero Member
Неактивен Неактивен

Публикации: 774

Профил
« Отговор #15 -: септември 06, 2007, 09:10:20 »

Давай, ако ще докараш малко музикална култура съм готова всеки месец да си внасям стипендията в тази сметка(ехе, колко съм жертвоготовна в името на музиката!)
 Grin  Grin  Grin
(понеже не съм много по шегите, да отбележа, че е такава!)   Cheesy
Активен

Аз конструирам всеобщото като избирам себе си.
Sashoko
Full Member
Неактивен Неактивен

Публикации: 245

Профил
« Отговор #16 -: септември 07, 2007, 07:22:44 »

Хей, наистина ли ще става градинка, ако е така съм готов да кажа БРАВО!!! ще е интересно да се види Smiley
Активен
Linov
Hero Member
Неактивен Неактивен

Публикации: 3387

Профил
« Отговор #17 -: септември 07, 2007, 11:35:34 »

вчера си бях в Русе и видях как са го направили. като цяло целия площад много ми хареса: с работещия шадраван, с красивите сгради около него и новият асфалт. май Първанов щял да идва да открива нещо в РИМ. абе всичко беше много красиво! евала! направили са го. нямам търпение да разширят градинката. мисля обаче че едно барче в единия и край няма да е излишно. естествено нещо съвременно и поддържано, направено с вкус и пари. остава само да осветят и шадравана и мисля че ще стане любимо място за отдих на русенци денем и вечер  Cheesy браво Йотов!
Активен

Във форума се ражда истината.
фараша
Hero Member
Активен Активен

Публикации: 1404

Профил
« Отговор #18 -: септември 10, 2007, 10:06:13 »

И аз си бях в Русе тия дни и ми се струва, че кварталите /или поне Изток/ са доста пестеливо осветени. Примерно на Липник светят лампи само от едната страна на булеварда. Вътре в квартала също е доста тъмно и като цяло е недостатъчно.
Активен
Митака
Hero Member
Неактивен Неактивен

Публикации: 1152

Профил
« Отговор #19 -: септември 10, 2007, 10:20:37 »

Така ще е, докато хората отговарящи за осветлението не разберат, че освен да се подменят лампите веднъж на 10 години, се изисква и поддръжка. А и уличното осветление не се състои само от осветителни тела, имаме стълбове, кабели, бушони, ел. кутии и още един куп елеметни.
Активен
Orthodox
Hero Member
Неактивен Неактивен

Публикации: 5059

Профил Ел. поща
« Отговор #20 -: септември 10, 2007, 10:53:22 »

Но, нека да не си кривим душите - има и друго. Така ще е, докато някои непълнолетни русенци със стихийно поведение не разберат, че уличните лампи (най-вече ниските из парковете и градинките) съвсем не са луксозни светещи мишени за упражнения по точно и силно хвърляне на камъни, а полезни предмети с дълговременна употреба, които създават по-добра и комфортна жизнена среда на хиляди техни съграждани, повечето от които са платили за тези удобства чрез данъците и труда си...
Активен

Smiley Четете и русенските теми във форума на SkyscraperCity!
Кристин
Слънчоглед
Hero Member
Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #21 -: септември 11, 2007, 12:23:14 »

Де да бяха само уличните лампи... то не бе пейки, кошчета, улични пътни знаци... че и самите тротоари... или пък огради... Пуф... Аз често се възползвам от този площад. Откакто са пуснали фонтана, има дебела сянка, хубави нови пейки, кошчета за отпадъци... супер е. Всъщност там не се събират кой знае колко много млади хора. Забелязала съм, че повечето там са баби и дядовци, най много някое майче с бебешка количка... Smiley
Активен

Orthodox
Hero Member
Неактивен Неактивен

Профил Ел. поща
« Отговор #22 -: септември 11, 2007, 07:14:46 »

Е, какво пък, Крисе, това си има своите предимства - тишина, спокойствие, своего рода уют, което пък прави почивката по-нормална. А иначе, ако говорим за площад Батенберг (пред Старата поща), това място наистина не е толкова посетено и популярно сред русенци. След като градският център се е изместил при Съдебната палата, там е малко встрани от оживените човешки и автомобилни потоци, малко "забутано" и глухо. А това си има и плюсове, и минуси. Но няма да е задълго. Когато се открие хотелът, мястото ще стане много по-оживено от сега, почти неузнаваемо. И така Русе ще се обогати с още едно интересно и привлекателно място за разходка и отдих - аз така мисля поне... А нали знаете - новото всъщност е добре забравеното старо... Wink
Активен

фараша
Hero Member
Активен Активен

Публикации: 1404

Профил
« Отговор #23 -: септември 11, 2007, 10:24:13 »

За какъв хотел става дума? Roll Eyes
Активен
Linov
Hero Member
Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #24 -: септември 11, 2007, 11:54:37 »

една свръх нова сграда залепена за ДСК в малката уличка която води към Американското пазарче. честно казано от форума разбрах че това ще е хотел. мислех го за някакъв бизнес център. някой може ли да даде малко повече инфо за този хотел? радвам се че се строи но от архитектурна гледна точка залепен за старата сграда на ДСК изглежда ужасно.
м/у другото бих искал да вметна че пейките на Батенберг за най-удобните пейки на които някога съм сядал!   Wink
Активен

Orthodox
Hero Member
Неактивен Неактивен

Профил Ел. поща
« Отговор #25 -: септември 12, 2007, 06:34:51 »

Даа, никак не е приятна за окото тази смесица от архитектурни стилове, които съжителстват "рамо до рамо" - особено когато толкова рязко контрастират, какъвто е случаят с ДСК и новият хотел до нея. Но си мисля, че в известен смисъл това е неизбежно. Нека да влезем в положението на архитектите и инвеститорите! Все пак не е възможно в града вечно да се строи все в този иначе красив и достолепен бароков стил от XIX век - новото неизбежно ще навлиза, с всичките си плюсове и минуси. Може би трябва обаче да има и една разумна намеса и контрол от Обшината, за да не се получават прекалено нехармонични "съжителства" на стари и нови сгради, които очебийно да загрозяват облика на града. Все пак не може бизнес-съображенията да бъдат всичко и над всичко, има и други съществени и стойностни неща, които трябва да бъдат съхранени за бъдещето...
Активен

Linov
Hero Member
Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #26 -: септември 12, 2007, 06:58:10 »

осъзнаваш ли колко абсурдно ще прозвучи последното ти изречение за някой от общината  Smiley
« Последна редакция: септември 12, 2007, 05:14:51 от rosen_linov » Активен

Кристин
Слънчоглед
Hero Member
Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #27 -: септември 12, 2007, 10:21:17 »

Аа, аз не се оплаквам, че не го знаят повечето русенци, даже напротив - много се радвам Smiley Мога да се скрия там, когато ми се ПОЧИВА.
Що пък да звучи абсурдно!? Главния архитект трябва да ги има тия работи в предвид. В крайна сметка ние сме по образ и подобие на Виена (така де, били сме). Трябва да се съобразяват тия работи и когато навлиза новото да не е в разрез със старото, щом се отнася за цялостен облик. Точно Русе трябва да си запази тази атмосфера на град с красиви сгради, не модерни. (за мен двете понятия са взаимноизключващи се)
Активен

Orthodox
Hero Member
Неактивен Неактивен

Профил Ел. поща
« Отговор #28 -: септември 12, 2007, 03:42:10 »

Е, новите сгради си имат своята красота - тази на алуминия, стъклото и бетона - но тя е красота студена, бездушна. Виж, за една хубава стара къща на село най бих казал, че има душа и сърце, и не се учудвам, че хората, родени и израснали в такива къщи, са ставали наистина Човеци във всяко отношение... Cool
« Последна редакция: септември 13, 2007, 01:40:34 от Orthodox » Активен

Кристин
Слънчоглед
Hero Member
Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #29 -: септември 12, 2007, 11:37:34 »

Е, новите сгради си имат своята красота - тази на алуминия, стъклото и бетона - но тя е красота студена, бездушна. Виж, за една хубава стара къща на село най-бих казал, че има душа и сърце, и не се учудвам, че хората, родени и израснали в такива къщи, са ставали наистина Човеци във всяко отношение... Cool

Eхаааааа, че добре го каза...
Ама ние израсващите в панелки какво да кажем???  Huh?
Активен

Страници: 1 [2] 3 4 ... 57   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на:  

Страницата е създадена за 0.09 секунди с 24 запитвания. (Pretty URLs adds 0.008s, 2q)

Google e прегледал тази страница юни 21, 2023, 08:19:29