Страници: [1] 2 3 ... 58   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Благоустройство  (Прочетена 324131 пъти)
0 Членове и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
Митака
Hero Member
Неактивен Неактивен

Публикации: 1152

Профил
« -: септември 03, 2007, 10:24:01 »

Мечтая си за кмет, който да обръща повече внимание на благоустройството. Как ми се иска да видя 1 улица в Русе реконструирана както трябва. От асфалтовото покритие по платната до новите бордюри, новите тротоари, нови дръвчета или зелени площи м/у платната, нови стълбове или най-малкото боядисани стари. Защо се смята, че улицата се състои само от платна за движение на автомобили? Защо се игнорират важни елементи като гореспоменатите. Освен улица Александровска, в Русе имаме още няколко важни търговски улици като Борисова, Николаевска, Цар Освободител и др. Защо при масовото преасфалтиране преди няколко години не се направи поне 1 улица с изброените елементи. Същото важи и за градинките.

P.S. Ето това е новина, която ме радва.
http://ruse-news.com/modules.php?name=News&file=article&sid=13770&mode=thread&order=0&thold=0

Когато съм минавал наоколо, винаги ми е правило впечатление как на метри от Банка ДСК хората си отглеждат домати. Grin

Share this topic on DiggShare this topic on FacebookShare this topic on GoogleShare this topic on Twitter

Активен
ftubusa
Hero Member
Неактивен Неактивен

Публикации: 560

Профил
« Отговор #1 -: септември 03, 2007, 10:33:49 »

А сега построиха супер хотел. Точно срещу задния му вход домати. Днес минах от там Grin
Активен
Митака
Hero Member
Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #2 -: септември 03, 2007, 10:39:15 »

Ще се предлага "зеленчуков" туризъм в близост до хотела. Grin
Активен
ftubusa
Hero Member
Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #3 -: септември 03, 2007, 10:41:24 »

Аз това за градинката направо не мога да го повярвам. Живея на 150 метра и страшно ще се накефя. Особенно ако махнат онези заведения тип КЕНЕФИ да ме извините за израза.
Активен
Митака
Hero Member
Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #4 -: септември 03, 2007, 10:46:41 »

Ааа не бързай толкова с бъдещата градинка и премахването на ламаринените заведения. Засега се събаря само "старата" пожарна. Защо ли имам чуството, че по закона на Мърфи накрая ще остане да стърчи къщичката с доматите? Roll Eyes
Активен
ftubusa
Hero Member
Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #5 -: септември 03, 2007, 10:49:51 »

Grin
Активен
фараша
Hero Member
Неактивен Неактивен

Публикации: 1431

Профил
« Отговор #6 -: септември 03, 2007, 10:50:15 »

нещо не мога да се ориентирам - кое точно е бившата пожарна? Roll Eyes
Активен
Orthodox
Hero Member
Неактивен Неактивен

Публикации: 5189

Профил Ел. поща
« Отговор #7 -: септември 04, 2007, 12:00:53 »

Намира се между предната част на старата ДСК (входа, гледащ към някогашния Kentucky Fried Chicken), Библиотека "Любен Каравелов" и зад онези няколко заведенийца в източния край на градинката, дето ftubusa ги нарече тип КЕНЕФИ. Нали на североизточния ъгъл на градинката има РЕП и вляво от него една мъничка постройка, служеща за книжарничка за бизнес и юридически книги (поне преди време беше такава, сега не зная). Е, вляво от нея, точно срещу входа на ДСК е порталът на старата пожарна, а зад него е дворът и сградата. (Впрочем, споменатата книжарничка през времето, когато пожарната все още беше там, се използваше като витрина за информационното табло на пожарникарите - къде и какви пожари са избухнали и с какви подвизи са ги гасили - имаше и снимки...).
Активен

Smiley Четете и русенските теми във форума на SkyscraperCity!
Кристин
Слънчоглед
Hero Member
Неактивен Неактивен

Публикации: 774

Профил
« Отговор #8 -: септември 04, 2007, 10:12:16 »

Кои точно са заведенията тип Кенефи, че нещо не разбрах... Това за Американското пазарче ли става въпрос...?
Активен

Аз конструирам всеобщото като избирам себе си.
ftubusa
Hero Member
Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #9 -: септември 04, 2007, 10:14:51 »

Не , не е за Американското пазарче. Cheesy
Ставаше въпрос за тези джете заведения дето са на самия площад. Едното е на ъгъла а другото е едно такова червено. Не им е правен ремонт от поне 15 години.
Ама и аз как ги обясних. Shocked
Активен
Orthodox
Hero Member
Неактивен Неактивен

Публикации: 5189

Профил Ел. поща
« Отговор #10 -: септември 04, 2007, 10:19:35 »

Не бе, Крисе, става дума за площада между Старата поща, училище Христо Ботев, Историческия музей, библиотека Любен Каравелов и Бизнесцентъра (дето беше по-рано KFC). Всъщност, това е старият градски център. Та нали в източния грай на градинката, близо до ДСК и до РЕП-а, има няколко капанчета, доста неугледни впрочем. Ей за тях става дума тук - по-скоро за разумността на премахването им...
Активен

Smiley Четете и русенските теми във форума на SkyscraperCity!
фараша
Hero Member
Неактивен Неактивен

Публикации: 1431

Профил
« Отговор #11 -: септември 04, 2007, 11:01:07 »

Митак, стига си мечтал, ами се стегни и се подготви за след 4 години. Ний ще помагаме с идеи и градивна критика. За реверанс към сайта може да сложиш една камера в кметския кабинет и една хубава секретарка за украса
 Wink Grin
Активен
Кристин
Слънчоглед
Hero Member
Неактивен Неактивен

Публикации: 774

Профил
« Отговор #12 -: септември 05, 2007, 09:26:32 »

ААА... разбрах, разбрах! Благодаря, Orthodox! Да ги махат да... на фона на онова хубаво шадраванче там, новите пейки.... тишината (понякога гадно замърсявана от онова заведение с/у библиотеката и благоуханно запълвана с миризмата на скара..).
А Митака, ако се кандидатира отивам да гласувам за него, нищо че ги нямам годините  Grin
Активен

Аз конструирам всеобщото като избирам себе си.
Linov
Hero Member
Неактивен Неактивен

Публикации: 3462

Профил
« Отговор #13 -: септември 05, 2007, 11:48:52 »

Ще се предлага "зеленчуков" туризъм в близост до хотела. Grin

ХАХАХАХАХАХ!!!!!!!!1 Grin  Grin  Grin    ох! добре добре! тая година завърчвам туризъм и тва ще предложа да ми е магистратурата
Активен

Във форума се ражда истината.
Митака
Hero Member
Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #14 -: септември 06, 2007, 11:12:49 »

Митак, стига си мечтал, ами се стегни и се подготви за след 4 години. Ний ще помагаме с идеи и градивна критика. За реверанс към сайта може да сложиш една камера в кметския кабинет и една хубава секретарка за украса
 Wink Grin

Значи вече съм имал симпатизанти. Трогнат съм! Grin Да посоча тука и една банкова сметка, на която от сега да събираме пари за подготовка на кампанията. Grin
Активен
Страници: [1] 2 3 ... 58   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на:  

Страницата е създадена за 0.083 секунди с 24 запитвания. (Pretty URLs adds 0.008s, 2q)

Google e прегледал тази страница август 24, 2024, 09:24:26