Страници: 1 ... 22 23 [24]   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Дунав мост.  (Прочетена 157398 пъти)
0 Членове и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
vesel
Hero Member
Неактивен Неактивен

Публикации: 2971

Профил Ел. поща
« Отговор #345 -: януари 25, 2017, 06:43:04 »

Липсата на организация и подходяща инфраструктура ни водят до нови висоти в забатачването на трафика през двата моста над реката. Вчера около 17 часа се прибирам към Русе и какво да видя, опашка от камиони започваща от Метро  Roll Eyes Незнайно защо по цялата дължина на гредовия мост имаше спрели тирове. Първо, че е забранена подобна глупост, второ - опасно е за преминаващите, трето - натоварва се конструкцията на моста. Не стига, че нарядите на КАТ не достигат за нормален контрол из града, но се отделя ресурс за оправяне на батака, създаден от шепа безхаберници на държавна хранилка, които от години неглижират ситуацията по път 1-5 и Дунав мост. Но пък от време на време виждаме да се изтъпани я областния, я кмета и гордо да заяви какво постижение е, че са направили още една "дупка" под ЖП моста на входа на ГКПП. Некадърност в огромни мащаби...
Активен
Linov
Hero Member
Неактивен Неактивен

Публикации: 3482

Профил
« Отговор #346 -: януари 28, 2017, 07:25:07 »

И аз, прибирайки се покрай същата опашка, се замислих дали няма някакво правило, което да забранява престой на камиони върху мост. На същата мисъл ме навеждаха и тировете над главата ми, когато минавам по Волов.
Активен

Във форума се ражда истината.
vesel
Hero Member
Неактивен Неактивен

Профил Ел. поща
« Отговор #347 -: януари 28, 2017, 08:18:09 »

Не само за камиони. Забраната е тотална, контрол няма.
Цитат
Чл. 98. (Изм. и доп. - ДВ, бр. 51 от 2007 г.; изм., бр. 60 от 2012 г., в сила от
07.08.2012 г.) (1) Престоят и паркирането са забранени:
.....
3. в тунели и подлези, на мостове, надлези, стеснени участъци от пътя и в
участъци с ограничена видимост;

За толкова години един паркинг за изчакване не е изграден в участъка Гурково - Русе ( за на юг не знам). Малките паркинги на заведенията и картофените ниви от типа на тази в Самоводене не се броят. Наличието на места за изчакване преди самия мост, както и по пътя са важни, но това за АПИ не е интересно. Важно е таксичката мост да се гушне.
« Последна редакция: януари 28, 2017, 08:27:19 от vesel » Активен
JMM
Hero Member
Неактивен Неактивен

Публикации: 880

Профил
« Отговор #348 -: юни 08, 2017, 12:06:56 »

"Захариева: Втори мост на Дунав при Русе ще помогне на икономиката
Важно е да се пуснат и двата сухопътни пункта с Румъния, които са напълно готови"

http://www.economic.bg/bg/news/8/zaharieva-vtori-most-na-dunav-pri-ruse-shte-pomogne-na-ikonomikata.html
Активен
JMM
Hero Member
Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #349 -: януари 02, 2018, 10:11:43 »

"Петиция за отпадане на таксата за преминаване на "Дунав мост" за автомобили с русенска регистрация е организирана в социалната мрежа Фейсбук. "

Интересен момент от материала - " ... румънското предложение за отпадане на таксата за автомобили с гюргевска регистрация." - вероятно това ще е началото за окончателното отпадане на тези абсурдни такси ...
За пореден път се оказва, че румънците проявяват повече разум и прагматизъм, и макар "по-богати" не желаят някой да ги клати за щяло и нещяло ...

http://ruse.dir.bg/news.php?id=26742968
Активен
svetlin74
Sr. Member
Неактивен Неактивен

Публикации: 427

Профил
« Отговор #350 -: януари 03, 2018, 11:30:50 »

Вече има и такава петиция за "Отпадане на такса Дунав мост за коли с регистрация "Р" /Русе/"
линка е тук, към момента има 407 подписали : https://www.peticiq.com/192339
Активен
vesel
Hero Member
Неактивен Неактивен

Профил Ел. поща
« Отговор #351 -: януари 03, 2018, 02:53:34 »

Държа да Ви припомня, че румънците прибират по 3 евро на лек автомобил, а ние таксуваме моста по 4 лева. Мисля, че им отне около две години, спрямо нас, за да се решат да намалят от 6 евро. Това по въпроса, дали румънците проявяват повече разум и прагматизъм.
По-правилно би било Русе и Гюргево да се опитат да договорят някаква ниска такса за местните, но да е еднаква в двете посоки. Примерно един лев в посока, като събраните пари се ползват за облагородяване и поддръжка на подстъпите към моста (нямам предвид самите КПП-та).
Само, че тук опираме до държавната, а не местна администрация.
« Последна редакция: януари 03, 2018, 03:05:53 от vesel » Активен
JMM
Hero Member
Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #352 -: януари 04, 2018, 09:21:57 »

Колега, предполагам не слагаш знак за равенство между румънците и румънската държавна и местна администрация ...
В изказаното от мен мнение визирам румънците като гражданско общество, а не разглеждам особеностите на румънската държавна и местна администрация ...
Инициативата идва от румънците като гражданско общество, докато при нас "чакаме"(както винаги) държавната и местна администрация(Султана, Царь-батюшка и т.н.) да ни "пощади" и да ни "опрости" таксите ...
Може и да не съм бил правилно разбран, но когато използвах израза "румънците проявяват повече разум и прагматизъм", визирах румънците като гражданско общество.
« Последна редакция: януари 04, 2018, 11:51:55 от JMM » Активен
vesel
Hero Member
Неактивен Неактивен

Профил Ел. поща
« Отговор #353 -: януари 04, 2018, 10:47:48 »

ОК, разбрах те  Cheesy
Аз разглеждам като цяло отношението на румънската страна по въпроса за моста. Румънците трябваше да ревнат още когато на администрацията й досвидя да пореже таксата с две трети.

А що се отнася до нашите хубостници на местно и областно (държавно) ниво, склонен съм да мисля, че няма какво да искаме от тях. Те просто не стават, нямат капацитет, бездарни са.
Активен
SKCH
Sr. Member
Неактивен Неактивен

Публикации: 491

Профил Ел. поща
« Отговор #354 -: януари 06, 2018, 07:13:51 »

ОК, разбрах те  Cheesy
Аз разглеждам като цяло отношението на румънската страна по въпроса за моста. Румънците трябваше да ревнат още когато на администрацията й досвидя да пореже таксата с две трети.

А що се отнася до нашите хубостници на местно и областно (държавно) ниво, склонен съм да мисля, че няма какво да искаме от тях. Те просто не стават, нямат капацитет, бездарни са.

Според мен първо трябва да си поискаме, и чак след като не ни обърнат внимание или ни отрежат без аргументи, да твърдим, че са некадърни. Иначе излиза като спекулация. Далеч съм от мисълта, че някой в София мисли за русенци или за които и да било български граждани или пък, че с лека ръка ще се откажат от приходи. Но ако не дойде от нас инициативата, не може и да очакваме в софия да се сетят.
Активен
vesel
Hero Member
Неактивен Неактивен

Профил Ел. поща
« Отговор #355 -: февруари 20, 2019, 09:20:14 »

Ех, мъка безкрайна:
https://www.rusemedia.com/20-ина-дупки-застрашават-шофьорите-по-ду/

Държава, майстори, технологии ... пародия.

Преди шест (!!!) години коментирахме подобна ситуация. Развитие да имаме някакво? -> http://www.ruseonline.info/smf/rousse/t181/msg37601/#msg37601
« Последна редакция: февруари 20, 2019, 09:24:13 от vesel » Активен
Linov
Hero Member
Неактивен Неактивен

Публикации: 3482

Профил
« Отговор #356 -: ноември 21, 2022, 06:43:17 »

Някаква идея какво е предназначението на халето, което се построи пред кръговото на моста? Чух нещо за безмитен магазин.
Активен

Във форума се ражда истината.
ftubusa
Hero Member
Неактивен Неактивен

Публикации: 562

Профил
« Отговор #357 -: ноември 21, 2022, 07:37:44 »

Някаква идея какво е предназначението на халето, което се построи пред кръговото на моста? Чух нещо за безмитен магазин.

Да и вече работи дори.
Активен
Страници: 1 ... 22 23 [24]   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на:  

Страницата е създадена за 0.088 секунди с 25 запитвания. (Pretty URLs adds 0.006s, 2q)

Google e прегледал тази страница октомври 21, 2024, 09:30:57