Страници: 1 [2] 3 4 5   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Дивият Русе  (Прочетена 62974 пъти)
0 Членове и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
mladen201
Гост
« Отговор #15 -: юни 07, 2009, 09:13:19 »

ъъ Бахти нещото слуесто мазно  Angry
Активен
Orthodox
Hero Member
Неактивен Неактивен

Публикации: 5013

Профил Ел. поща
« Отговор #16 -: февруари 03, 2010, 09:29:15 »

Хищна риба от Китай превзема Дунав
03 февруари 2010 / Nеws.dir.bg

Хищна риба от Китай намери благоприятна почва за развитие във водите на Дунав и близките влажни зони.

Видът със странното име Китайски поспаланко (Perccottus glehni) е забелязан през миналата година и вероятно е пренесен от топлите води на Азия чрез вода в корабни трюмове или чрез хайвер, полепнал по краката на прелетни птици.

Неканеният гост се приспособил към родните условия, размножил се бързо и си живеел царски в нашите води. Според специалисти азиатската риба може да застраши популацията от местни видове, тъй като се храни предимно с ларвите на жаби, тритони и хайвер. В същото време китайският поспаланко няма естествени врагове в нашите географски ширини, пише вестник "Монитор".

Като основна причина за появата на хищната риба специалистите посочват глобалното затопляне, в резултат на което температурата на водата в река Дунав се е повишила.

Видът е изключително пластичен и лесно приспособим към нови условия. Руски учени са направили интересен опит с хищната риба. Един екземпляр е бил поставен в кофа с вода без храна и допълнителен кислород в продължение на шест месеца. След този период рибата оцеляла.

http://rousse.dir.bg/2010/02/03/news5810077.html
================================================

Хайде сега след рибата-часовник, дето напълни навремето езерата в Липник, сега пък хищна риба в Дунава... Предстои излапване на нашенските беззащитни и кротки видове (е, щуката и бялата риба може и да се опрат на поспаланкото, ама другите рибоци ги виждам направо в корема на китайския нашественик...). Настават интересни времена за въдичарите по Дунава (те впрочем напоследък доста са намалели, пък с този няколкокилометров бетонен кей, дето го строят, може и съвсем да се изгубят... Huh?)
Активен

Smiley Четете и русенските теми във форума на SkyscraperCity!
Orthodox
Hero Member
Неактивен Неактивен

Профил Ел. поща
« Отговор #17 -: декември 07, 2010, 02:52:35 »

Всички сме ги виждали в Младежкия парк, а вероятно и на други места в града. И все пак е винаги интересно и забавно да се видят отново...

Снимките са от двора на детската градина в квартал Локомотив (близо до кръстовището Плиска-Тулча). Животинката беше заета със старателно душене и оглеждане на основата на сградата и плочките около нея, а като че ли и облизваше някои места. Huh? Снимките не са твърде добри поради ползвания зум, ниската осветеност и постоянното движение на скокливката. Само за третата снимка позира неподвижно за няколко секунди, докато ме изучаваше внимателно...

Виждал съм ги около моя блок (живея до парка) да прибягват по земята до някое дърво със захапани орехчета - няма как, зима иде, пък и криза е... Wink

Squirrel 1.jpg
Дивият Русе
* Squirrel 1.jpg (615.1 KB, 2611x1958 - видяно 1626 пъти.)
Squirrel 2.jpg
Дивият Русе
* Squirrel 2.jpg (430.38 KB, 2439x1831 - видяно 1623 пъти.)
Squirrel 3.jpg
Дивият Русе
* Squirrel 3.jpg (526.01 KB, 1554x2072 - видяно 1578 пъти.)
Squirrel 4.jpg
Дивият Русе
* Squirrel 4.jpg (661.09 KB, 2761x2072 - видяно 1597 пъти.)
Squirrel 5.jpg
Дивият Русе
* Squirrel 5.jpg (798.4 KB, 2663x1997 - видяно 1538 пъти.)
« Последна редакция: декември 07, 2010, 02:54:49 от Orthodox » Активен

Русчуклия
Hero Member
Неактивен Неактивен

Публикации: 1430

Профил
« Отговор #18 -: декември 07, 2010, 11:36:47 »

Третата снимка много радва  Smiley
Активен
Valentin_K
CSKAr4e
Hero Member
Неактивен Неактивен

Публикации: 2035

*
Профил WWW
« Отговор #19 -: декември 07, 2010, 11:38:00 »

Фотогенично е животинчето, не може да му се отрече.  Wink
Активен

Русенец
Hero Member
Неактивен Неактивен

Публикации: 2320

Профил
« Отговор #20 -: декември 08, 2010, 12:45:06 »

Супер сладурана!  Smiley
Активен
Orthodox
Hero Member
Неактивен Неактивен

Профил Ел. поща
« Отговор #21 -: декември 08, 2010, 01:59:37 »

Ама да знаеш как хапят само... Roll Eyes
Активен

CaMaRo
Hero Member
Неактивен Неактивен

Публикации: 554

Профил
« Отговор #22 -: декември 08, 2010, 02:20:36 »

Страхотни снимки Wink
Активен
Dan4y
Newbie
*
Неактивен Неактивен

Публикации: 3

Профил Ел. поща
« Отговор #23 -: декември 21, 2010, 11:40:40 »

Мразя змиите.
Активен
Orthodox
Hero Member
Неактивен Неактивен

Профил Ел. поща
« Отговор #24 -: юни 06, 2011, 11:42:45 »

Днес моят син намерил до една сграда паднало от гнездото малко на някаква сова (в никакъв случай не е кукумявка, защото те и възрастни са по-дребни от това, дето е още пиле с пух..) и го взел. Сега птичето е вкъщи и се чувства добре, кълве нарязан кренвирш и като цяло се държи кротко. Което е учудващо за хищник като него - обикновено са агресивни и посягат или с клюн, или с нокти. Утре ще се обадя в РИОСВ, защото совите са редки и защитени птици, а в Русе има и ендемични (местни) видове, които са особена рядкост. Ако обаче в инспекцията не приемат птичката и не се погрижат за нея, ще търся сред форумците осиновител на екзотичен домашен любимец... Wink

Ето и пилето, кацнало кротко на ръката ми... Smiley

Сова.jpg
Дивият Русе
* Сова.jpg (522.64 KB, 2448x2450 - видяно 1247 пъти.)
« Последна редакция: юни 07, 2011, 12:41:24 от Orthodox » Активен

Русчуклия
Hero Member
Неактивен Неактивен

Публикации: 1430

Профил
« Отговор #25 -: юни 07, 2011, 10:29:35 »

Много хубава птичка Smiley
Пред моя блок пък живее един таралеж, който всяка вечер на пейката минава да ни види какво правим  Cheesy
Това пък ме навежда на мисълта, че има змии, което не е учудващо, имайки предвид, че за поредна година квартала е заприличал на джунгла.
Активен
mladen201
Гост
« Отговор #26 -: юни 12, 2011, 12:02:58 »

Добър вечер и привет на всички  Smiley Отдавна не бях псал тук. Надявам се да съм се "oграмотил" за изминалите 2 години  Cheesy .Та въпросът ми е следният. Мечките на "Текето" още ли са там? Струва ли си да отиде човек на разходка там или е както едно време : Мизерия и боклуци?Питам ви за да знам да си губя ли времето там или да си стоя вкъщи  Smiley
« Последна редакция: юни 12, 2011, 03:23:34 от Младен » Активен
svetlin74
Sr. Member
Неактивен Неактивен

Публикации: 420

Профил
« Отговор #27 -: юни 12, 2011, 02:18:33 »

Добър вечер и привет на всички  Smiley Отдавна не бях псал тук. Надявам се да съм се "уграмотил" за изминалите 2 години  Cheesy .Та въпросът ми е следният. Мечките на "Текето" още ли са там? Струва ли си да отиде човек на разходка там или е както едно време : Мизерия и боклуци?Питам ви за да знам да си губя ли времето там или да си стоя вкъщи  Smiley

Да мечките са все още там - 2 броя. В съседство има някакви кози и това е. Като цяло "зоопарка" не заслужава посещение. Мечките са доста тъжна гледка - унили , потънали в мръсотия, около тях смърди ужасно. Дано по-скоро ги преместят на някое по-подходящо за тях място. Ако сте с малки даца - те ще се забавляват да хранят козите с трева и сякаш това е единственото забавно нещо там.

Иначе "Текето" заслужва посещение, приятно е за разходка. Уикенда е доста претъпкано, но пак си заслужава.
Активен
Orthodox
Hero Member
Неактивен Неактивен

Профил Ел. поща
« Отговор #28 -: юни 12, 2011, 02:55:02 »

Добър вечер и привет на всички  Smiley Отдавна не бях псал тук. Надявам се да съм се "уграмотил" за изминалите 2 години  Cheesy .Та въпросът ми е следният. Мечките на "Текето" още ли са там? Струва ли си да отиде човек на разходка там или е както едно време : Мизерия и боклуци?Питам ви за да знам да си губя ли времето там или да си стоя вкъщи  Smiley

Вярно, колега, че отдавна не си ПСАЛ тук, но не си се УГРАМОТИЛ, 'щото се пише ОГРАМОТИЛ... Wink
Активен

martin1991m
Full Member
Неактивен Неактивен

Публикации: 238

Профил Ел. поща
« Отговор #29 -: юни 12, 2011, 04:12:25 »

не знаех къде,затова тук.Ето какво е останало след ралито
http://www.youtube.com/watch?v=tw3BfnedeDk&feature=player_embedded#at=64
Активен

Déjales decir que no es de verdad
Sé que nuestro amor siempre durará
Piensen lo que quieran pensar de mí
A mí me da igual
Yo vivo por ti
Страници: 1 [2] 3 4 5   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на:  

Страницата е създадена за 0.07 секунди с 26 запитвания. (Pretty URLs adds 0.014s, 2q)

Google e прегледал тази страница март 11, 2023, 01:53:14