Live Web Cam Rousse

Всичко за Русе => Русе / Rousse => Темата е започната от: Nikoloff в септември 30, 2010, 11:11:56Титла: Портал за обезвреждане на боеприпаси
Публикувано от: Nikoloff в септември 30, 2010, 11:11:56
Цитат
Най-големия на Балканите цех за обезвреждане на боеприпаси откриха в „Дунарит“
Новият цех за термично обезвреждане на бойни припаси на русенското предприятие „Дунарит“ беше официално открит вчера

Цехът е единствен по рода си в страната и е с най-голям капацитет на Балканския полуостров. Той е изграден със средства на дружеството и е съфинансиран по Оперативна програма „Развитие на конкурентноспособността на българската икономика”. Инсталацията е немска и струва близо 400 млн лева.
В цеха ще се унищожават различни видове взриватели, като пиропатрони и запалки. Капацитетът на инсталацията е между 10 и 20 хиляди взривателя на денонощие при непрекъснат режим на работа. В момента съоръжението е в пробна експлоатация, според експертите, няма никаква опасност за населението. С новата инсталация ще се осигури екологосъобразно и сигурно унищожаване на боеприпаси и елементи от тях.
Сред официалните гости на отриването бяха Валентин Радев – зам.-министър на отбраната, чл.кор.Стефан Воденичаров – председател на ОС на БАН, представители на фирми и банки.
Публикуване на Wednesday, September 01 @ 00:00:00 EEST от maximov

Източник: http://www.ruse-news.com/modules.php?name=News&file=article&sid=30822&mode=thread&order=0&thold=0 (http://www.ruse-news.com/modules.php?name=News&file=article&sid=30822&mode=thread&order=0&thold=0)


Чета и се чудя, тия хорица са инвестирали Голямата Купчина с Парите, а аз тепърва научавам. Или Максимов е прекалил с нулите, или това чудо е дооста повече от всичките молове, умножени по няколко, а научавам(е) след като е говото. Аз ли съм изтървал нещо, или найстина не се е споменавало за този проект? И всъщност от кого са дошли тия инвестиции?


Титла: Re:Портал за обезвреждане на боеприпаси
Публикувано от: jorda в септември 30, 2010, 11:38:29
Ето то си пише  ;D
Цитат
Оперативна програма „Развитие на конкурентноспособността на българската икономика”


Титла: Re:Портал за обезвреждане на боеприпаси
Публикувано от: Nikoloff в септември 30, 2010, 11:45:52
Добре, да перефразирам, от къде по колко е дошло? И що няма някакви смешни пари (като за осветлениеи прочее), а има някакви такива потайни, дебели проекти? После, "проектите се печелят трудно"... :)


Титла: Re:Портал за обезвреждане на боеприпаси
Публикувано от: jorda в октомври 01, 2010, 12:11:22
Съфинансирането е не повече от 10% ,от страна на фирмата. А фирмите на нашите хора  винаги печелят проекти по- лесно, от другите 8)