Live Web Cam Rousse

Всичко за Русе => Русе / Rousse => Темата е започната от: Русенец в април 28, 2018, 12:52:28Титла: Международни политически срещи в Русе
Публикувано от: Русенец в април 28, 2018, 12:52:28
Русе често пъти е домакин на двустанни българо-румънски срещи на ниво министри или различни комисии и институции. Рядко обаче е бил домакин на срещи на държавни глави. В исторически план се сещам за срещата на цар Борис ІІІ с румънския крал на 30-ти октомври 1933 г., както и посещението на Кастро май 1972 г. Би трябвало и Тодор Живков да е приемал Чаушеску в бившата резиденция в Липник.

На 4-ти май в Русе ще се проведе нова среща, макар и неформална, като ще се срещнат трима държавни глави - на България, на Австрия и на Румъния. По покана на държавния глава Румен Радев на посещение в крайдунавския град ще бъдат президентите Александър Ван дер Белен и Клаус Йоханис.

По време на срещата ще бъдат обсъдени основни теми от европейския дневния ред, които са и сред българските приоритети на председателството на Съвета на ЕС. Срещата в Русе е израз на политическата воля на трите държави членки на Европейския съюз да се гарантира приемственост по ключови общи позиции в дневния ред на общността, като европейската перспектива за Западните Балкани, бъдещето на кохезионната политика, енергийната и транспортна свързаност в региона.

Градът е избран символично, тъй като сред основните теми на срещата е развитието на Дунавския регион, който има голямо значение за свързаността и повишаване на икономическия растеж на общността.
http://arenamedia.net/news.php?newsandpromotion_id=34941 (http://arenamedia.net/news.php?newsandpromotion_id=34941)Титла: Re:Международни политически срещи в Русе
Публикувано от: Русчуклия в април 30, 2018, 11:38:51
Моля ти се, другарят Ким Ир Сен също е идвал Русе, на новопостроената жп гара  :D


Титла: Re:Международни политически срещи в Русе
Публикувано от: Русенец в май 01, 2018, 12:53:54
Да, но той просто преминава през града.


Титла: Re:Международни политически срещи в Русе
Публикувано от: Orthodox в май 01, 2018, 10:02:20
Моля ти се, другарят Ким Ир Сен също е идвал в Русе, на новопостроената жп гара  :D

Информация от материал на адрес http://paper.standartnews.com/bg/article.php?d=2006-04-26&article=103741 (http://paper.standartnews.com/bg/article.php?d=2006-04-26&article=103741):

Цитат
Централна гара-Русе посрещала държавни глави като Брежнев, Чаушеску и през 1985 г., за последно Ким Ир Сен, който похапнал банани, портокали и отпил чаша русенски липов чай в банкетната й зала.

Същата банкетна зала, която през соца беше гаров ресторант, отдавна пустее в разнебитено състояние, гарата се сляга и напуква поради нечия некадърност... изобщо тъжна картинка. Но това вече не е по темата...


Титла: Re:Международни политически срещи в Русе
Публикувано от: n00b в май 01, 2018, 01:20:37
Помня как заделиха 1 милион лева за ремонт на гарата и тези пари просто се изпариха и нямаше никакъв ремонт, това беше преди няколко години. А въпросният зам-министър дето ги "изпари" дори обвинение не му повдигнаха, просто го скатаха някъде на заден план, както се прави в последните години.


Титла: Re:Международни политически срещи в Русе
Публикувано от: Русенец в май 04, 2018, 03:38:19
С разходка из Русе започна неформалната президентска среща

С разходка из центъра на града започна неформалната среща на държавните глави на България – Румен Радев, на Австрия – Александър Ван дер Белен и на Румъния – Клаус Йоханис, която се провежда днес в Русе.

Предвождани от кметът на града Пламен Стоилов високите гости преминаха по главната улица „Александровка“ до Историческия музей, където се провежда първата част от срещата на държавните глави. Там те си направиха обща снимка, след което започна и неформалната среща между тях. Очаква се кметът Стоилов да направи пред тях презентация за развитието на Община Русе и да ги запознае с възможностите за инвестиции, които Русе предлага.

(http://tvn.bg/wp-content/uploads/2018/05/prezidenti-sresta02-800x494.jpg)

По-късно днес Румен Радев, Александър ван дер Белен и Клаус Йоханис ще участват в конференция на тема „Устойчиво развитие на Дунавския регион“ в „Канев център“ на Русенския университет. Форумът ще бъде предшестван от три паралелни кръгли маси. Първата е посветена на устойчивото развитие на транспорта и инфраструктурата в Дунавския регион. Втората е свързана с устойчивото опазване на природното и културното наследство в Дунавския регион, а участниците в третата кръгла маса ще дискутират устойчивия растеж на иновациите и икономиката на знанието в Дунавския регион в условията на индустрия 4.0.
http://tvn.bg/s-razhodka-iz-ruse-zapochna-neformalnata-prezidentska-sreshta/ (http://tvn.bg/s-razhodka-iz-ruse-zapochna-neformalnata-prezidentska-sreshta/)