Анкета
Въпрос: От кой супермаркет(хипермаркет) пазарувате най-често?
Кауфланд 1 (бул. Липник) - 35 (27.1%)
Кауфланд 2 (ЖК Дружба 1) - 11 (8.5%)
Билла 1 (бул. Липник) - 5 (3.9%)
Билла 2 (ЖК Дружба 3) - 1 (0.8%)
Билла 3 (ТЦ Дунав) - 2 (1.6%)
Билла 4 (ул. Н. Бозвели) - 9 (7%)
Билла 5 (ул. Солун) - 2 (1.6%)
ЦБА 1 (Градски Хали) - 4 (3.1%)
ЦБА 2 (24 часа) - 3 (2.3%)
ЦБА 3 (Двойно 10) - 1 (0.8%)
ЦБА 4 (Здравец - Империал) - 0 (0%)
ЦБА 5 (Киното) * затворен - 1 (0.8%)
ЦБА 6 (Прелеза) - 0 (0%)
Карфур - 13 (10.1%)
Пикадили * затворен - 2 (1.6%)
Метро - 13 (10.1%)
Пацони 1 (ЖК Чародейка) - 1 (0.8%)
Пацони 2 (ЖК Здравец) - 1 (0.8%)
Пацони 3 (ЖК Родина) - 2 (1.6%)
Пацони 4 (Дружба 1) - 1 (0.8%)
Пацони 5 (ул. Борисова) - 5 (3.9%)
Лидл 1 (ЖК Родина) - 5 (3.9%)
Пени Маркет 1 (ЖК Дружба 3) - 0 (0%)
Пени Маркет 2 (до Хлебозавода) - 1 (0.8%)
Пени Маркет 3 (до х-л Брани) - 1 (0.8%)
Моят магазин (Пазар Тулча) - 0 (0%)
Супермаркет Зари (Бивш Нидор) - 0 (0%)
Лидл 2 (ЖК Дружба) - 1 (0.8%)
Пацони 6 (ул. Янтра) - 2 (1.6%)
Лидл 3 - 5 (3.9%)
Дунавски хали - 2 (1.6%)
Общ брой гласове: 58

Страници: 1 [2] 3 4   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: РЕЙТИНГ на супермаркетите в Русе  (Прочетена 98881 пъти)
0 Членове и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
deian
Hero Member
Неактивен Неактивен

Публикации: 2875

Профил
« Отговор #15 -: декември 13, 2011, 01:06:57 »

Carrefour посещавам доста често. Нещата, сравнени с първите месеци, са много различни. Трайно поддържат по-ниски цени на много стоки в сравнение с други вериги. Много големи промоции има в козметичния сектор, както и разни битови продукти. Има много голямо разнообразие на алкохол. И има много неща, които другаде просто ги няма.
А за храна - кашкавал, сирене - от по-хубавите - са по-евтини в Карфур спрямо Кауфланд.
Напоследък ми прави впечатление, че много стоки са намалени извън промоционалните брошури.
Активен
ystoyanov
Hero Member
Неактивен Неактивен

Публикации: 680

Профил WWW Ел. поща
« Отговор #16 -: декември 13, 2011, 10:46:39 »

В Карфур ходих два- три пъти покрай киното, след като го откриха. Не ми хареса начина на подреждане на стоките- напълно хаотично: дрехи редом до козметика, перилни препарати, стоки за бита, книжарски стоки и т.н. Може би си имат някакъв техен си начин на подреждане (например промоционални стоки от различен вид), но ние няма как да знаем кое до кое трябва да стои. А и тези промоции се изменят във времето. Въобще шантава работа. Няма много месни продукти, тези стоки, които са на промоция не са качествени. Вестника обявява промоции на съответни стоки, а като идеш в магазина ги няма. Питам- няма кой да ми обърне внимание и да ме упъти. Затова трайно и окончателно се отвратих от този магазин и вече не ходя там.
Сега може да са се променили нещата към по- добро, както казва Диян. Но, не искам да рискувам да си губя времето и парите с тия загубеняци. Докато не се докажат по неоспорим и недвусмислен начин. Това ми е мнението за Карфур.
Разбира се, всеки от изброените супермаркети си има предимства и недостатъци, но накрая всеки човек си съставя някаква обобщена представа, според която си прави избора.
Активен
Linov
Hero Member
Неактивен Неактивен

Публикации: 3492

Профил
« Отговор #17 -: декември 13, 2011, 11:06:48 »

М/у другото за подреждането съм съгласен с теб. Ако не си ходил още и имаш възможност, посети варненския Карфур. Според мен е по-добре подреден и самият факт, че не е Г-образен, а е просто един голям правоъгълник сякаш го прави по-лесен за ориентация.
Активен

Във форума се ражда истината.
deian
Hero Member
Неактивен Неактивен

Публикации: 2875

Профил
« Отговор #18 -: декември 14, 2011, 04:42:04 »

Йовчо, Карфур е доста пренареден спрямо тогава. Иначе имаш право донякъде, но аз съм му свикнал - явно е въпрос на навик! Smiley
Активен
фараша
Hero Member
Неактивен Неактивен

Публикации: 1432

Профил
« Отговор #19 -: декември 22, 2011, 10:32:00 »

Ако обобщим резултатите по вериги магазини до момента, те изглеждат така:

Кауфланд - 27 гласа /от 2 магазина/
Била - 10 гласа /от 3 магазина/
Карфур - 9 гласа
Метро - 9 гласа

Извън четворката, прави впечатление 4-те гласа за единичния магазин на Лидъл и 3-те гласа / а с моя неофициален стават 4/ на Пикадили.
Но лидерът е ясен, особено при положение, че Кауфланд на Липник фактически не е в жилищен квартал.
Активен
Zihuatanejo
Hero Member
Неактивен Неактивен

Публикации: 556

Профил
« Отговор #20 -: декември 22, 2011, 04:28:13 »

Честно казано не очаквах, чак такъв резултат на Кауфланд. Според анкетата те държат близо 40% от пазара.
Интересно е, че Билла на Липник успява да привлича клиенти, въпреки близостта на по-удобния като локация магазин на ЦБА (до Империал). Виждам, че взема надмощие и в другата "квартална битка" с Пацони на Борисова.
Активен
Zihuatanejo
Hero Member
Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #21 -: януари 18, 2012, 04:29:03 »

Добавих в анкетата новия Лидл в Дружба, както и Пацони-то срещу университета, което бях пропуснал.
Активен
DunavFc
Jr. Member
**
Неактивен Неактивен

Публикации: 69

Профил Ел. поща
« Отговор #22 -: февруари 03, 2012, 10:25:50 »

Според вас Русе имали потенциала за нови супермаркети ? Винаги съм мечтаел да имам такъв тип бизнес и въпреки,че може би ще си остане моя мечта,винаги като се разхождам из Русе се оглеждам за някое добро място за такъв тип дейност.Според мен останалите места където може да  вирее един супермаркет са примерно района около бившите ресторанти Севастопол и другият в близост до него на който забравих името.Другото място което според мен е златно,но за съжеление е заето е бившият магазин Русе,където в момента се простира АРОН.
Активен
Zihuatanejo
Hero Member
Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #23 -: февруари 04, 2012, 12:25:10 »

Подхващаш интересна тема!  Smiley
Според мен обаче района около Севастопол не е гъстонаселен и няма голям човекопоток. Трудничко ще вирее там един голям или средноголям супермаркет. Докоазателство са и заведенията, които бяха там и не просъществуваха много дълго. Като, че ли зоната е по-подходяща за офиси и градски хотели.
За магазин Русе/Арон бих се съгласил. Поне човекопотока е по-голям, отколкото по Славянска. Не знам обаче дали би било удачно и трите етажа да са хранителни стоки.

Поне за мен добра локация за средноголям супермаркет е района около Кооперативния пазар. Дори по-конкретно мога да посоча онзи изоставен строеж на Цар Освободител в съседство с пазара, в който май се гласеше да влезе Билла. Това е район с голям автомобилен и човекопоток и едновременно с това насреща има гъстонаселен район с много жилищни блокове.

Помещението на Борисова, където беше Мартинели, пък ми се струва добро за един малък супермаркет тип "експрес"
Активен
vzlatev
Jr. Member
**
Неактивен Неактивен

Публикации: 64

Профил Ел. поща
« Отговор #24 -: февруари 04, 2012, 09:41:09 »

така е и според мен бъдещето е в супермаркети тип Експрес...примерно магазин Русе би било супер да се направи на един Карфур Маркет...а някъде по Борисова да има едно Пикадили Експрес:)
Активен

Linov
Hero Member
Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #25 -: февруари 04, 2012, 10:07:39 »

Подхващаш интересна тема!  Smiley
Поне за мен добра локация за средноголям супермаркет е района около Кооперативния пазар. Дори по-конкретно мога да посоча онзи изоставен строеж на Цар Освободител в съседство с пазара, в който май се гласеше да влезе Билла. Това е район с голям автомобилен и човекопоток и едновременно с това насреща има гъстонаселен район с много жилищни блокове.

Помещението на Борисова, където беше Мартинели, пък ми се струва добро за един малък супермаркет тип "експрес"

Това до пазара нямаше ли да бъде някаква сграда на русенската епархия? Иначе около пазара има мн магазини от типа борсички, които предлахат стоките на такива цени, на каквито едва ли някой по-голям Cash&Carry може да си позволи, да не забравяме и денонощното CBA на прелеза. Относно Борисова, малко по-надолу от магазина на Мартинели дълги години имаше хран.магазин - Елия. Първо беше денонощен, после почнаха да му съкращават работното време и накрая затвори. Сега там е поредният китайски магазин за всякакви боклуци.
Активен

Orthodox
Hero Member
Неактивен Неактивен

Публикации: 5218

Профил Ел. поща
« Отговор #26 -: февруари 05, 2012, 06:02:48 »

Роска, взе ми думите от клавиатурата! Понеже от 7 години работя почти срещу споменатия (основно хранителен) магазин Елия и му бях чест клиент, можах да наблюдавам историята му от славните години, когато беше в голямото помещение, до самия му край. Първо съкратиха персонала, после и стоките по рафтовете взеха да оредяват, след това се пренесоха в съседното малко помещение (където се опитаха да приготвят и продават американски понички - donuts, но и това не потръгна), последваха още съкращения на персонала, докато накрая удариха кепенците. Впрочем, една от жените, които бяха там продавачки до последно, ми е позната и сега е преместена на работа в друг обект на фирмата - хлебопекарна в някакъв крайградски район.

Накратко - при тази криза и относителна бедност на населението един супермаркет на улицата е достатъчен да погребе доста малки магазини по нея, а в случая (супермаркетите) са два (Пацони и Била на кръстовището Борисова - Бозвели). Впрочем, още преди години "загина" и един по-малък хранителен магазин в района - на Панайот Хитов близо до кръстовището му с Борисова. После там се появи магазин за детски стоки и след някое време и той отпътува някъде по Борисова около сладкарница Неделя, вероятно в търговски център Евас. Всъщност, единственият работещ стабилно (макар и неголям) хранителен супермаркет по Борисова от Бозвели до центъра е онзи между Икономическия техникум и улица Константин Иречек (забравих името на магазина), който на практика е в самото начало на Борисова и работи до 11 вечерта (по-рано и той беше денонощен). Така че да се говори за реална нужда от друг хранителен супермаркет по Борисова в частта от центъра до Бозвели (че и южно от него) на този етап ми изглежда неоправдано... Grin
« Последна редакция: февруари 05, 2012, 06:06:26 от Orthodox » Активен

Smiley Четете и русенските теми във форума на SkyscraperCity!
Linov
Hero Member
Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #27 -: февруари 05, 2012, 10:58:54 »

Аз само фактологически говоря. Не съм изказвам мнение, че там има нужда от такъв магазин, дори с фактите които изтъкнах, се оказва че няма... Друг колега от форума го спомена. Магазинът за който говориш в началото на Борисова се казваше Миринекс. Преди малко повече от година може би му смениха собственика (по-скоро самият собственик почна да го държи, вместо да го дава под наем), направиха му ремонт и смениха името. Сега не го знам как е, но е вървежен въпреки високите цени.
Активен

Orthodox
Hero Member
Неактивен Неактивен

Публикации: 5218

Профил Ел. поща
« Отговор #28 -: февруари 06, 2012, 01:45:47 »

Аз и не твърдя, че това е твое мнение. Изказа го колегата Zihuatanejo за помещението на бившия шоурум Мартинели.

Просто обобщих, че в сегашната ситуация пазарна ниша за някакъв по-сериозен хранителен супермаркет по Борисова няма - от гарата до центъра. А някои от малките магазинчета и занапред ще прекратяват дейността си...
« Последна редакция: февруари 07, 2012, 11:30:59 от Orthodox » Активен

Smiley Четете и русенските теми във форума на SkyscraperCity!
Linov
Hero Member
Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #29 -: февруари 06, 2012, 07:51:34 »

Извинявай, прочел съм
Цитат
Роска, вземи си думите от клавиатурата!
 Embarrassed
Активен

Страници: 1 [2] 3 4   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на:  

Страницата е създадена за 0.063 секунди с 26 запитвания. (Pretty URLs adds 0.008s, 2q)

Google e прегледал тази страница януари 14, 2025, 03:23:43