Анкета
Въпрос: От кой супермаркет(хипермаркет) пазарувате най-често?
Кауфланд 1 (бул. Липник) - 35 (27.1%)
Кауфланд 2 (ЖК Дружба 1) - 11 (8.5%)
Билла 1 (бул. Липник) - 5 (3.9%)
Билла 2 (ЖК Дружба 3) - 1 (0.8%)
Билла 3 (ТЦ Дунав) - 2 (1.6%)
Билла 4 (ул. Н. Бозвели) - 9 (7%)
Билла 5 (ул. Солун) - 2 (1.6%)
ЦБА 1 (Градски Хали) - 4 (3.1%)
ЦБА 2 (24 часа) - 3 (2.3%)
ЦБА 3 (Двойно 10) - 1 (0.8%)
ЦБА 4 (Здравец - Империал) - 0 (0%)
ЦБА 5 (Киното) * затворен - 1 (0.8%)
ЦБА 6 (Прелеза) - 0 (0%)
Карфур - 13 (10.1%)
Пикадили * затворен - 2 (1.6%)
Метро - 13 (10.1%)
Пацони 1 (ЖК Чародейка) - 1 (0.8%)
Пацони 2 (ЖК Здравец) - 1 (0.8%)
Пацони 3 (ЖК Родина) - 2 (1.6%)
Пацони 4 (Дружба 1) - 1 (0.8%)
Пацони 5 (ул. Борисова) - 5 (3.9%)
Лидл 1 (ЖК Родина) - 5 (3.9%)
Пени Маркет 1 (ЖК Дружба 3) - 0 (0%)
Пени Маркет 2 (до Хлебозавода) - 1 (0.8%)
Пени Маркет 3 (до х-л Брани) - 1 (0.8%)
Моят магазин (Пазар Тулча) - 0 (0%)
Супермаркет Зари (Бивш Нидор) - 0 (0%)
Лидл 2 (ЖК Дружба) - 1 (0.8%)
Пацони 6 (ул. Янтра) - 2 (1.6%)
Лидл 3 - 5 (3.9%)
Дунавски хали - 2 (1.6%)
Общ брой гласове: 58

Страници: [1] 2 3 4   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: РЕЙТИНГ на супермаркетите в Русе  (Прочетена 98859 пъти)
0 Членове и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
Zihuatanejo
Hero Member
Неактивен Неактивен

Публикации: 556

Профил
« -: декември 09, 2011, 03:41:19 »

Мнението на Linov относно промененото му отноешение към ЦБА ме провокира да създам такава тема, в която да направим един наш своеобразен "Рейтинг на супермаркетите в Русе".

Въпроса е "От кой супермаркет пазарувате най-често?"

Реших да е такъв, защото ако човек пазарува най-често от даден магазин се очаква и да е доволен от него.
Едва ли са много случаите, в които някой пазарува често някъде, само защото му е най-близо. Избора вече е толкова голям, че лесно може го смени дори без да му се налага да измине кой знае колко голямо допълнително разстояние.  

От друга страна много от потребителите вероятно пазаруват в повече от един магазин, затова имате право на до 3 възможни отговора.

Освен това, за да бъде рейтинга и актуален е позволено на потребителите да променят гласа си. Така ако даден човек вече не е доволен от съответния магазин (в случая с Linov) той ще може да оттегли своя глас.

заб. Включени са само хранителните супермаркети (хипермаркети) на самообслужване.
Ако съм пропуснал някой обект можете да го напишете и той също ще бъде добавен в анкетата.

Share this topic on DiggShare this topic on FacebookShare this topic on GoogleShare this topic on Twitter

« Последна редакция: декември 09, 2011, 04:26:48 от Zihuatanejo » Активен
SW2FL
Administrator
Hero Member
Неактивен Неактивен

Публикации: 1036

9842765 sw2fl@hotmail.com SW2FL SW2FL *
Профил WWW Ел. поща
« Отговор #1 -: декември 09, 2011, 04:32:43 »

Кварталното магазичне трябва да присъства Smiley
Активен
фараша
Hero Member
Неактивен Неактивен

Публикации: 1432

Профил
« Отговор #2 -: декември 09, 2011, 05:01:26 »

Тай като тази сфера ми е малко професия, смея да отбележа, че така формулирана анкетата смесва предпочитания към марка и предпочитание към място по удобство и крайния резултат е малко неясен. Примерно аз най-често пазарувам /макар и с нежелание/ в кварталния хипермаркет, но най-големи суми, но по-рядко, оставям в магазини тип Карфур и Метро.
Активен
Zihuatanejo
Hero Member
Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #3 -: декември 09, 2011, 05:16:58 »

Кварталното магазичне трябва да присъства Smiley

Колебая се, защото ако го включим със сигурност то моментално ще излезе на първо място (всеки слиза поне за един хляб там). А тук все пак говорим за рейтинг на супермаркетите.
Все пак ако повече хора поискат да включим и отговор "Кварталното магазинче (бакалия)" разбира се ще се съобразя с това искане.

Тай като тази сфера ми е малко професия, смея да отбележа, че така формулирана анкетата смесва предпочитания към марка и предпочитание към място по удобство и крайния резултат е малко неясен. Примерно аз най-често пазарувам /макар и с нежелание/ в кварталния хипермаркет, но най-големи суми, но по-рядко, оставям в магазини тип Карфур и Метро.

Ами в този случай просто гласуваш и за трите (анкетата го позволява). От резултатите ако не друго поне ще разберем кои са "най-вървежните" обекти, според форумците.

А иначе и аз мислих за други формулировки на анкетата, но тази ми се стори най-удачна. Ако въпроса беше "В кой супермаркет оставяте най-големи суми" мисля, че е ясно, че Метро и Кауфланд ще оберат почти всички гласове и така анкетата малко се обезмисля. Ти как предлагаш да бъде формулирана?
Активен
фараша
Hero Member
Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #4 -: декември 09, 2011, 05:41:24 »

Общо взето типовете въпроси са 2:
1) Къде най-често пазарувате? /поведенчески въпрос/
2) Кои са най-предпочитаните от вас хипермаркети? /въпрос за предпочитание, нагласа/
/или вариант: Ако можехте да избирате, от коя верига бихте пазарували най-много?/

На анкетата отговорих с един отговор на въпрос 1 и два отговора на въпрос 2. А можех с два на 1-и въпрос и един отговор на 2-и въпрос. Аз лично ми е по-интересен въпроса за предпочитение, отколкото поведенческия, защото втория корелира доста с местоживеенето на отговарящия.
Активен
Zihuatanejo
Hero Member
Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #5 -: декември 09, 2011, 11:09:15 »

Ако е интересно и на другите потребители, може да направим и втория вариант когато тук намалее активността. Да не ги правим по едно и също време, че ще запирилича форума на социологическа агенция.  Wink

Иначе и на мен ще ми бъде интересно как ще отговорят хората и на втория въпрос и до каква степен резултатите ще се припокрият от тези с първия.
Активен
martin1991m
Full Member
Неактивен Неактивен

Публикации: 238

Профил Ел. поща
« Отговор #6 -: декември 10, 2011, 12:33:33 »

Билла 4 ул.Н. Бозвели и Пени Маркет до Брани-то  Cheesy
Активен

Déjales decir que no es de verdad
Sé que nuestro amor siempre durará
Piensen lo que quieran pensar de mí
A mí me da igual
Yo vivo por ti
vzlatev
Jr. Member
**
Неактивен Неактивен

Публикации: 64

Профил Ел. поща
« Отговор #7 -: декември 10, 2011, 08:50:33 »

може ли да се направят повече от 1 отговор в анкетата...защото едва ли има човек да пазарува само от едно място.

при мен е Карфур, Кауфланд, Била...
Активен

SW2FL
Administrator
Hero Member
Неактивен Неактивен

Публикации: 1036

9842765 sw2fl@hotmail.com SW2FL SW2FL *
Профил WWW Ел. поща
« Отговор #8 -: декември 10, 2011, 09:09:57 »

До 3 отговора може да се дават Smiley
« Последна редакция: декември 10, 2011, 12:05:30 от SW2FL » Активен
Linov
Hero Member
Активен Активен

Публикации: 3491

Профил
« Отговор #9 -: декември 10, 2011, 11:20:14 »

Съгласен съм с казаното от фараша, даже го казах същото в другата тема тези дни. Бих добавил още нещо. Някой от тези магазини са си със статут на квартални. По-удачно би било да се обединят веригите, а не да се посочва конкретния магазин. Никой примерно от Родина няма да дойде да пазарува в бившия Нидор. Пацонитата сами по себе си също са квартални магазини, както може би и малките Билли. Така че откъм предпочитания може да говорим за верига като цяло, откъм обслужване обаче може да конкретизираме до даден обект...
Активен

Във форума се ражда истината.
фараша
Hero Member
Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #10 -: декември 11, 2011, 12:09:40 »

Наскоро случайно получих информация за пазарните дялове на хипермаркетите в България. Подреждането е следното:
1. Лидъл ?!?
2. Кауфланд /много близо зад тях/
3. Била+Пени

Карфур набирал скорост, но все още е извън тройката.

Малко странно ми е това с Лидъл, но при положение, че ми го каза човек от Кауфланд, съм склонен да го вярвам.
Активен
Zihuatanejo
Hero Member
Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #11 -: декември 11, 2011, 01:28:58 »

Трудно ми е да се доверя на подобна информация. Последното което бях чел по темата беше свързано с реализираните приходи (което си мисля, че е основния източник за определяне на пазарния дял) на всички вериги в България за миналата година. Ето табличката: http://www.regal.bg/lib/showimg.php?filename=oo_1173233.jpg

Едва ли за 1 година Лидл са стигнали нивото на Кауфланд.

Всъщност Гугъл намери една още по-актуална статия по въпроса: http://www.economynews.bg/lidl-%D0%BF%D0%BE%D1%81%D1%82%D0%B8%D0%B3%D0%B0-3-%D0%BF%D0%B0%D0%B7%D0%B0%D1%80%D0%B5%D0%BD-%D0%B4%D1%8F%D0%BB-news26980.html

Не знам как точно се изчислява пазарния дял в този бранш (може би по запознатите ще кажат), но наистина ми е трудно да повярвам, че ЛИДЛ са изпреварили Кауфланд и Метро (ако се включват в този пазар)
« Последна редакция: декември 11, 2011, 01:36:39 от Zihuatanejo » Активен
vzlatev
Jr. Member
**
Неактивен Неактивен

Публикации: 64

Профил Ел. поща
« Отговор #12 -: декември 11, 2011, 11:03:42 »

факт е, че на Лидл паркинга почти винаги е на 50-70% пълен, докато на Пенито в близост е празен...Лидл имат голяма мрежа в национален мащаб и може би от там идва пазарният им дял. Ако говорим за Русе наблюдавам, че в последно време Карфур набила сила и от работещи там чух, че петък и събота е лудница...аз лично избягвам да ходя там в тези дни заради многото хора...според мен скоро Карфур и Кауфланд в Русе ще се изравнят и макар, че Карфур е по-далеч от центъра си мисля, че заради другите магазини в мола и продуктите със собствена марка ще надделее.
Активен

vesel
Hero Member
Неактивен Неактивен

Публикации: 2978

Профил Ел. поща
« Отговор #13 -: декември 11, 2011, 08:28:16 »

Карфур не им трябва да са близо до центъра, в най-големия квартал на града са  Cool
Пикадили като са в центъра да не са цъфнали?
Активен
svetlin74
Sr. Member
Неактивен Неактивен

Публикации: 427

Профил
« Отговор #14 -: декември 11, 2011, 11:10:27 »

vzlatev е прав за Карфур - набират сила , поради комплексни причини според мен. Русе мол привлича доста "пътнико-поток",  'дискаунта' който правят е донякъде успешен, имат сериозно разнообразие, намират се в квартал с доста потенциална клиентела  и най-вече - различни са от Кауфланд . Докато Пикадили се позиционираха извън 'копуваческия' поток . В близост до Мега мола има доста  "пътнико-поток", но повечето хора не са там за шопинг, а поради съвсем други причини.
Активен
Страници: [1] 2 3 4   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на:  

Страницата е създадена за 0.075 секунди с 26 запитвания. (Pretty URLs adds 0.009s, 2q)

Google e прегледал тази страница декември 23, 2024, 07:29:16