Добре дошъл/дошла,
Гост
. Моля,
въведи своето потребителско име
или
се регистрирай
.
Изгуби ли
регистрационния е-мейл?
Live Web Cam Rousse
Всичко за Русе
»
Русе / Rousse
»
Русе , добро или лошо място за бизнес.
Username:
1 Час
1 Ден
1 Седмица
1 Месец
Завинаги
Password:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Сигнали за кмета
Вход
1
[
2
]
3
4
...
20
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: Русе , добро или лошо място за бизнес. (Прочетена 145844 пъти)
0 Членове и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
Hamann
Full Member
Неактивен
Публикации: 199
Re:Русе , добро или лошо място за бизнес.
«
Отговор #15 -:
февруари 08, 2010, 04:23:21 »
Като цяло в България трудно се прави бизнес и Русе не е изключение.Средната класа просто я няма,а тя е много важна за една пазарна икономика.Пазарът е силно ограничен.Това можете да го прочетете във всеки един учебник по икономика за жалост естествено.
Активен
Разбира се,че победата не е всичко,тя просто е най-важното!
Митака
Hero Member
Неактивен
Публикации: 1152
«
Отговор #16 -:
февруари 09, 2010, 12:57:25 »
Цитат на: add в февруари 08, 2010, 08:27:59
Всички занаете , каде и да сте пътували от която и посока да се върщате в Русе трафика намалява в посока на града , а стигнете ли на 100-на км преди града вече е супер спокойно ...И съм съгласна , че трафика е показателен за един град какво се случва там от към развитие на бизнеса т.е дали се развива или медитира ..
Интересно защо тогава 90% от инцидентите се случват именно в диапазона до 60 км към Русе щом е толкова спокойно.
Има цифри, които показват състоянието на регионалната икономика като приходи в НАП, БВП на Русенска област, безработица. Показателите са доста по-добри от средното за страната и според мен е показателно, че Русе е добро място за бизнес.
Активен
niki67
Hero Member
Неактивен
Публикации: 572
«
Отговор #17 -:
февруари 09, 2010, 09:22:37 »
Ти пък Митко, не разбра, че статистиката в България за нищо не става
Нали по статистика инфлацията е почти 0, а всеки вижда в магазините колко е поскъпването. Е, сигурно Русе е по-добро за бизнес от Панагюрище, Монтана и т.н., но градовете, в които има бизнес и благоприятни условия за него, са за съжаление само три и половина - София, Варна, Бургас са трите и половинката я слагам за Пловдив.
Активен
фараша
Hero Member
Активен
Публикации: 1404
«
Отговор #18 -:
февруари 09, 2010, 10:19:51 »
Съгласен съм с Ники, че отговорът на подобен въпрос може да е само сравнителен и то доста груб, защото уеднаквява всички "бизнеси". Давам пример:
Русе може и да е назад общо като бизнес възможности от София, но да бъде предпочетен от новосъздадена мебелна или шивашка фирма, търсеща качествена работна ръка подплатено с много конкурентно заплащане.
А това за трафика, да контразапитам и аз, къде е големият трафик примерно в Северна България през зимата? Изключвам магистрала Тракия, все пак е магистрала. Силистра-Шумен? Враца-Монтана? Плевен-Ловеч? Питам добронамерено, просто не се сещам. Може би само пътят Добрич-Варна си е така по-натоварен.
Активен
vesel
Hero Member
Неактивен
Публикации: 2940
«
Отговор #19 -:
февруари 09, 2010, 03:48:06 »
По-натоварено е по пътя Варна - София. След Шумен голям процент от автомобилите отбиват към столицата през Търново
Много буквално приехте думите ми за трафика. Това не е нещо абсолютно, просто констатирах. Няма как ние тук да цъфтим при положение, че като цяло България си е все още зле за съжаление.
Активен
peter
Jr. Member
Неактивен
Публикации: 60
равно на водоравно
«
Отговор #20 -:
февруари 22, 2010, 08:28:54 »
Обективно погледнато и във връзка с един възникнал наскоро спор с един от потребителите на форума (irisblue мисля че беше), Ви пускам една интересна статия по повод Стара Загора, мисля че е интересна за четене. Подчертавам, че не заемам нечия позиция, а просто споделям с вас на какво съм попаднал
http://www.investor.bg/?cat=5&id=94263
Активен
© ®
Cobaca
Full Member
Неактивен
Публикации: 148
«
Отговор #21 -:
февруари 22, 2010, 11:12:20 »
Цитат на: peter в февруари 22, 2010, 08:28:54
Обективно погледнато и във връзка с един възникнал наскоро спор с един от потребителите на форума (irisblue мисля че беше), Ви пускам една интересна статия по повод Стара Загора, мисля че е интересна за четене. Подчертавам, че не заемам нечия позиция, а просто споделям с вас на какво съм попаднал
http://www.investor.bg/?cat=5&id=94263
Нормално с ЕК, който имат...
Активен
Митака
Hero Member
Неактивен
Публикации: 1152
«
Отговор #22 -:
февруари 24, 2010, 09:13:48 »
Евала им правя. Щом критерий за град на бъдещето е обгазяване и режим на водата.......
Активен
add
Jr. Member
Неактивен
Публикации: 56
«
Отговор #23 -:
април 14, 2010, 08:27:14 »
След 20г бизнес в Русе ,мога да кажа ,че е отвратилно място за бизнес и прекрасно да си живееш спокойно , ако нямаш по-високи амбиции.За 20г. съм работила в три различни сфери на бизнеса /малкия и среден бизнес ...да уточня / имала съм контакти с много колеги от цялата страна , общо взето няма град в България ,където да нямам контакти и естествено информация как вървят нащата там , как се справят какви успехи имат и на каква цена .Знам ,че успеха в голямата си част е плод на лични качества , но вярвайте ми и това съм взела предвит и казвам : в Русе да правиш успешен бизнес се изисква в пъти повече усилия , големи дози късмет и качества на Тръмп ...за да постигнеш нещо, което поне малко да се доближава до успеха на хората във същата сфера в Южна България и даже и на някой градове в северна .Това ,което съм постигнала за 20г .е с бачкане като луда и безброй безсъни нощи да го мислиш ,поемане на рискове , с години неходене на почивка от липса на време , въобще не говоря за релаксиращи недели сред природата и правене на снимки на" Красивото ни Русе".И може би, бих била доволна от себе си , защото това си е било мой избор на живот ,ако кризата не ме върна пак на старта преди 20г. ,когато с младоженчески заем тръгнахме да правим НЕЩО .За сегашното състояние на бизнеса ми не обвинявам , кризата ,нито бизнес климата в града , аз съм си виновна за всичко , винаги е имало избор ...винаги е имало сигнали ,които са подсказвали какво ще стане , но че аз не съм ги видяла или пък съм ,но не съм им повярвала ...проблема си в мен .Та така за мен ,Русе е много труден и неблагоприятен град за бизнес , или може би чуждата купичка ми се струва по- пълна...
Активен
ilko
Илко
Hero Member
Неактивен
Публикации: 520
«
Отговор #24 -:
април 14, 2010, 09:27:18 »
В много райони на бг , имат манталитета да се фукат напразно ,докато не те помолят за финансова помощ
. Адд ,вземи си заслужената почивка ,все ще те озари някакъв лъч на надеждата след нея . Тези успешните бизнесмени ако бяха успели ,едва ли щяха да живеят по опушените си и треволясали гета и да ги хапят бездомни кучета . По смело , живота е прекрасен !
Активен
фараша
Hero Member
Активен
«
Отговор #25 -:
април 15, 2010, 09:53:38 »
Темата е интересна, но докато остава на ниво общи приказки определено олеква. Нека Адд-и на база на своя очевидно горчив опит, да ни сподели по-конкретно кой бизнес визира, с кои градове сравнява и най-важното по какви критерии.
Аз съм твърдо убеден, че няма градове, поне в БГ, които да са добри за ВСЯКАКЪВ бизнес, както и обратното.
Активен
Hamann
Full Member
Неактивен
Публикации: 199
«
Отговор #26 -:
април 18, 2010, 12:14:30 »
Човек трябва да се замисля колко време може да успее да задържи своята ефективност на висота след като работи без почивка.
Активен
Разбира се,че победата не е всичко,тя просто е най-важното!
add
Jr. Member
Неактивен
«
Отговор #27 -:
април 20, 2010, 08:20:24 »
Има една приказка "Не ми казвай колко , много работиш , а какво изкарваш "...,така че количеството работа не винаги е правопоропорционално на резултата. Опита ми през годините , не винаги е бил горчив , всъщност последната криза ми вгорчи живота , но на кой не е...
Сравненията, който правя за бизнеса в Русе и района , за да вляза в подробности и да стане по-интересно са от моя опит в сферата на търговията и то за 20г . в различни области , като почнеш от плодове и зелунчуци , алкохол и цигари , бяла и черна техника , мебели , канцеларски материали и книги , дамски аксесоари ,дискотеки /не лично , но много близки наблюдения/ и стигнеш до имоти .Във всяка една област съм имала контакти с партньори и колеки от цялата страна .И няма нужда някой да се хвали колко много му върви и колко продава в своя град , то се вижда Русенци товарят стока на 2 седмици примерно , а колеги от южна България по 2 пъти в седмица .Ние даваме заявка за ученическата кампания септември месец за 100 000лв и едва стигаме минималните % отстъпки , а Петрич примерно са на максимална отстъпка със заявка три пъти по -голяма .В недвижимите имоти също ...сега пак е добре ,но зимата на 2008-2009, когато в Русе всичко беше умряло , колегите в Стара Загора , Сливен , Благоевград , Хасково си работеха имаха сделки всеки месец .Едни приятели с бизнес в охранителна техника , дребна електроника , с добре организиран от години бизнес в Русе , откриха офис /пред 6-8 м. / в София и какво стана, за 6м. новоизлюпения офис издържа Русе в момента .Примерите са много и всички са в подкрепа на това " Русе не става за бизнес".
Съгласна съм ,че няма такъв филм , всеки град да става за ВСЯКАКЪВ бизнес ...но кажете ми Русе за кой става.Аз не съм като , човечица дето 40 дена се молел в църквата на ГОСПОД да спечели от тотото и на ГОСПОД му писнало накрая и му казал " ами да вземеш поне един фиш да пуснеш".
Активен
фараша
Hero Member
Активен
«
Отговор #28 -:
април 20, 2010, 11:06:32 »
Така вече е по-интересно. А ти Адди как си обясняваш тези неща?
Нали не си мислиш, че в 30 хиляден Петрич, хората купуват на ученик по десетина комплекта, само и само местния търговец да прави обеми и да взема отстъпки. Или че в Хасково като имат нужда от 1 кг. домати, си купуват по 2 килограма и изхвърлят единия, за да върви търговийката.
Всъщност наблюденията ти за бизнесклимата са основно в сферата на търговията и донякъде услугите /имотите/, където размера на пазара е от водещо значение / и конкуренцията естествено/. Разбираемо е, че на твоите приятели с бизнес в охранителната техника, офисът им в София ще върви много по-добре от русенския, даже съм учуден, че предприемат тази стъпка чак сега. По-показателно щеше да е ако бяха отворили офис в Петрич или Пазарджик и там офисите им вървят повече от тукашния.
Според мен Русе е по-подходящ за производство и бизнес свързан с транспорт и логистика. Може и търговийка или услуги, но в нишова сфера, в която няма много конкуренция. Според мен в имотите имаше зверски много агенти и посредници за размера на реалния пазар. Според мен нито в Благоевград, нито в Хасково или СЗ е имало такава конкуренция през 2008-2009 г. като тук. А и цените Ади, цените, помниш ли колко бяха раздути?!?
Активен
add
Jr. Member
Неактивен
«
Отговор #29 -:
април 20, 2010, 01:49:08 »
Богати хора , по -голямо потребление .Въпроса е когато ти трябват 2кг. домати да можеш да си ги купиш , не да купиш 1кг. щото не ти стигат парите.Скоро не ми е попадала статистика относн бр.на хората в Русенска област , знам че града официално го смятат около 180 000 жители / не съм сигурна в точната цифра / , но си спомням ,че преди години ми попадна една статистика , където Пазарджишки окръг беше с по-голямо население от Русе -окръг.Като се има на предвит ,че тогава Русе се смяташе за 250 000 жители , а Пазарджик за 75 000 жители .Искам да кажа ,че южна България е по -гъсто населена и това е от голямо значение естествено .През 2007 г. като влязохме в Евросъюза и наистина в Русе доста се подобриха нещата и не само в търговията , в производството също имаше много интереси на чужди инвеститори за Русе , аз също смятах ,че сме много подходящи за логистичен център има всички предпоставки за това .Точно тогава се заговори и за летището , че има вариант да стане карго летище .И както се казва докато се усмихнем и се озъбим .За цените на имотите ...няма да коментирам Русе беше с най-голям ценови възход , а сега е пак първенец с най -голям спад в цените .Но както се казва едно нещо струва толкова, колкото за него е готов някой да плати .Само един пример ,когато в Русе кв. метър ново строителство в идеален център струваше 800-900Е/кв. м, в Пазарджик беше 350Е/кв.м и там строителите не са самаряни нали ...от личен опит го знам , помогнах на мои близки да си купят прекрасен апартамент и до 1м излезе и акт 16.
Активен
Страници:
1
[
2
]
3
4
...
20
Нагоре
Изпечатай