Добре дошъл/дошла,
Гост
. Моля,
въведи своето потребителско име
или
се регистрирай
.
Изгуби ли
регистрационния е-мейл?
Live Web Cam Rousse
Всичко за Русе
»
Русе / Rousse
»
Русе , добро или лошо място за бизнес.
Username:
1 Час
1 Ден
1 Седмица
1 Месец
Завинаги
Password:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Сигнали за кмета
Вход
1
...
12
13
[
14
]
15
16
...
21
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: Русе , добро или лошо място за бизнес. (Прочетена 159426 пъти)
0 Членове и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
Русенец
Hero Member
Неактивен
Публикации: 2425
Re:Русе , добро или лошо място за бизнес.
«
Отговор #195 -:
февруари 28, 2020, 01:07:50 »
Да, около теб са.
Русенските заплати наистина са по-ниски, но както казах - има разлика и в потребителската кошница, особено що се отнася до цени и наеми на недвижимости, услуги и транспорт, така че, който си мисли, че 1000 лв. в Русе и в София са едно и също, да поживее само един месец в София, за да види разликата.
Активен
SKCH
Sr. Member
Неактивен
Публикации: 489
«
Отговор #196 -:
март 11, 2020, 08:24:32 »
Интересно клипче за един от успешните примери на иновативен бизнес, тръгнал от Русе, с размисли по темата за бизнеса и Русе:
https://www.youtube.com/watch?v=rXMmEVmM9a8&feature=share&fbclid=IwAR1UhHO8WK6bY6ROMHpU2zpDjBdfZU2XilEVFOHP5ii8zTsgoXtJuMfG6oM
Активен
vesel
Hero Member
Неактивен
Публикации: 2970
«
Отговор #197 -:
март 26, 2020, 06:47:00 »
Не знам дали е за тук, но искам да споделя какво ми направи впечатление миналата седмица.
По улица "Николаевска" броят на празните помещения е станал значителен. Преброих над 20 освободени магазина само в участъка от "Арда" до стоматологията.
Активен
Orthodox
Hero Member
Неактивен
Публикации: 5200
«
Отговор #198 -:
март 26, 2020, 06:56:30 »
Улицата е периферна и е напълно разбираемо при това замиране на икономиката нещата там да са особено закъсали. То по Александровска има толкова празни помещения, та ще говорим за Николаевска...
«
Последна редакция: март 26, 2020, 09:14:20 от Orthodox
»
Активен
Четете и русенските теми във
форума на SkyscraperCity
!
Русенец
Hero Member
Неактивен
«
Отговор #199 -:
март 26, 2020, 07:02:46 »
За съжаление, "Николаевска" от години запада. Аз живея съвсем близо до нея и имам преки впечатления.
Някога е била дори главната търговска улица на града. Според мен основната причина за западането на "Николаевска" е близостта на "Борисова". След 1989 г. "Борисова" постепенно се оформи като втора търговска улица след "Александровска". Две търговски улици в такава близост трудно съществуват. Друга причина за западането й е и че по нея имаше много специализирани магазини - железарии, домашни потреби и т.н., които след появата на големи вериги като "Практикер", "Практис", "Мосю Бриколаж", "Юск" трудно съществуват. Голям проблем за улицата е и малкото живущи на нея и околностите й - къщи, а не големи блокове.
Активен
Orthodox
Hero Member
Неактивен
«
Отговор #200 -:
март 26, 2020, 10:09:29 »
Цитат на: Русенец в март 26, 2020, 07:02:46
За съжаление, "Николаевска" от години запада. ... Някога е била дори главната търговска улица на града.
Главната причина за упадъка на тази улица в сравнение с миналото, особено в царска България, е преместването на градския идеален център от площад Батенберг на площад Свобода, бившата градска градина. Когато центърът все още е бил на старото си място, Николаевска е свързвала ж.п. гарата с него. Нормално е било да има по улицата поток хора, тръгнали към централната част на града, който (поток) е бил източник на клиенти за бизнес-обектите по Николаевска. Когато центърът се премества в източна посока, ролята на връзка "гара-център" се поема от Борисова, която сега е оживена търговска улица, а Николаевска почва неизбежно да запада. Като се има предвид и сравнително слабото жилищно застрояване около улицата, сегашното й незавидно положение не е учудващо.
«
Последна редакция: март 26, 2020, 10:11:02 от Orthodox
»
Активен
форума на SkyscraperCity
!
bgdimitrov
Hero Member
Неактивен
Публикации: 682
«
Отговор #201 -:
юли 20, 2020, 06:57:18 »
Дали е икономиката на Русе или глупаците в София? Отговорите оставям на вас.
А корабостроителницата, където времето е спряло? Вместо пред съда, защо никой не протестира там?
Цитат
Кой е собственик на тези четири магазина на пъпа на града по Александровска срещу хотел Вега, който от години ги държи празни, лишава се от приходи и прави антиреклама на града? Такъв въпрос си задават русенци, които се обърнаха към Утро.
Отговорът е обичайният, когато става дума за учудваща незаинтересованост на собственика към принадлежащите му имоти - помещенията са държавни.
https://bit.ly/2WCZPil
«
Последна редакция: юли 20, 2020, 06:58:56 от bgdimitrov
»
Активен
vesel
Hero Member
Неактивен
«
Отговор #202 -:
юли 20, 2020, 09:29:35 »
Класическа държавна безстопанственост.
Пък за корабостроителницата недей пита. Много ме е яд, особено като знам, че нашите кораби ходят на ремонт отсреща в Гюргево. А хелинга на русенския завод е уникален за тази част на реката...
Активен
Linov
Hero Member
Неактивен
Публикации: 3467
«
Отговор #203 -:
юли 31, 2020, 07:46:03 »
Цитат на: bgdimitrov в юли 20, 2020, 06:57:18
Дали е икономиката на Русе или глупаците в София? Отговорите оставям на вас.
А корабостроителницата, където времето е спряло? Вместо пред съда, защо никой не протестира там?
Цитат
Кой е собственик на тези четири магазина на пъпа на града по Александровска срещу хотел Вега, който от години ги държи празни, лишава се от приходи и прави антиреклама на града? Такъв въпрос си задават русенци, които се обърнаха към Утро.
Отговорът е обичайният, когато става дума за учудваща незаинтересованост на собственика към принадлежащите му имоти - помещенията са държавни.
https://bit.ly/2WCZPil
Тая статия в Утро мн гнила ми се струва
Активен
Във форума се ражда истината.
vesel
Hero Member
Неактивен
«
Отговор #204 -:
август 20, 2020, 05:38:51 »
Относно въпрос, засегнат в друга тема.
Цитат на: n00b в юни 10, 2020, 02:21:26
Онова разкопаното ще е мебелна фабрика мисля.
Цитат на: n00b в юни 11, 2020, 11:12:54
Да, местна е, няма да казвам коя е, но тя и сега си се намира недалеч, вероятно ще се измести просто като стане готово.
Всъщност, за да не е станало объркване, имам предвид това:
Строежът върви:
Русе , добро или лошо място за бизнес.
IMG_1981re.jpg
(1596.19 KB, 1600x1200 - видяно 599 пъти.)
«
Последна редакция: август 20, 2020, 05:40:25 от vesel
»
Активен
n00b
Hero Member
Неактивен
Публикации: 2274
«
Отговор #205 -:
август 21, 2020, 06:34:59 »
Мдам, този район го очакват промени и извън ремонта на булеварда и моста. От другата страна паркингите и буренаците най-вероятно ще изчезнат, защото Бозмов ще се разширяват, а се очаква и същата тази мебелна фирма там да й е фирмения магазин. Завод Изкуство доколкото знам го бутат и ще строят други производствени помещения отгоре. Лека-полека тази занемарена част ще се промени доста. Вероятно още след ремонта ще изглежда доста различно. За съжаление обаче св.Димитър Басарбовски е тотал щета, дано намерят пари да я преасфалтират.
Активен
bgdimitrov
Hero Member
Неактивен
«
Отговор #206 -:
октомври 28, 2020, 05:10:54 »
Забелязвам че намаляването на клоновете на мобилните оператори в страната се отразява и в Русе. В последните месеци са затворили Теленор на ул. Александровска срещу старата полиция и Виваком до Planet Food. И двата оператора имат офиси съвсем наблизо, Теленор са до часовника и Виваком на пощата.
Затворен е също клона на Експресбанк на ъгъла между ул. Княжеска и ул. Църковна Независимост в резултат на сливането с ДСК. Страхотно място за някое кафене или друг бизнес!
«
Последна редакция: октомври 28, 2020, 05:13:10 от bgdimitrov
»
Активен
Orthodox
Hero Member
Неактивен
«
Отговор #207 -:
октомври 28, 2020, 07:18:20 »
Страхотно място за бизнес, казваш... Аз пък тези дни гледам и ми се плаче - в късия участък от северната страна на Александровска между Планет Фуд (ул. Раковски) до Часовника от има-няма десетина търговски помещения поне пет са празни. Голямо запустение, страшна работа...
Активен
форума на SkyscraperCity
!
Русенец
Hero Member
Неактивен
«
Отговор #208 -:
октомври 28, 2020, 07:51:05 »
Аз пък не мога да разбера какво се реве за тези празни магазини и затворени офиси.
Наемодателите да намалят цените и ще имат наематели. Щом искат да ги поддържат на тези нива в тези кризисни времена - ще им стоят празни помещенията.
Що се отнася до офисите на мобилните оператори - винаги съм ги намирал за ненужно раздути като брой.
Иначе три от магазините в отсечката от "Планет фууд" до Часовника имат интересна съда - иззети са от държавата, която сега нехае и затова пустеят.
Активен
bgdimitrov
Hero Member
Неактивен
«
Отговор #209 -:
октомври 28, 2020, 09:52:07 »
Празните магазини до часовника именно държавата не ги пуска под наем, не че няма желаещи!
Активен
Страници:
1
...
12
13
[
14
]
15
16
...