Страници: 1 [2] 3 4 5   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Циганите в България: интеграция - дезориентация  (Прочетена 17900 пъти)
0 Членове и 2 Гости преглежда(т) тази тема.
n00b
Hero Member
*****
Неактивен Неактивен

Публикации: 2249


Профил WWW
« Отговор #15 -: януари 10, 2010, 01:45:37 »


Така им виждам кариерното развитие аз  Cheesy


По темата: като бях дете живях в Родина, точно до ЖП линията зад Кауфланд, където имаше едни цигански къщи. Една зима отидохме да крадем вода от циганите, за да си заледяваме пързалката и циганинът ни хвана. Каза само "не ви ли е срам бе". Толкова срам не съм брал. Оттогава като ме избие прекалено на расизъм си припомням тази случка.
« Последна редакция: януари 10, 2010, 02:02:03 от n00b » Активен
СкручЪ
Sr. Member
****
Неактивен Неактивен

Публикации: 444


Защото съм пич ;]


Профил WWW Ел. поща
« Отговор #16 -: януари 10, 2010, 02:03:06 »

Българите си патим от прекалената си толеранстност.
Не, не съм казвал да толерираме тези, които крадат, не си плащат тока и водата, защото държавата го прави, и бият етнически българи за забавление.
Сами са си виновни, че не полагат усилия да се образоват, дори като им се предлага на тепсия.
Говорил съм с цигани по този въпрос. Викат, че няма смисъл да губят толкова години в училище, след като никой не иска да ги вземе на някаква по-хубава работа и в крайна сметка пак ще работят по строежи.
Ти би ли се оженил за циганка?
Бих, защо не, стига да е интегрирана (не е точната дума, но ви става ясно за какво става дума), а не да краде от къщата и прочие. Ако прави това дори и чиста арийка да е (разбирайте германка, членуваща в някаква нео-наци партия), няма да я взема.
Никой никъде не е успял да ги интегрира по света.
Не живея навсякъде, че да мога да кажа дали наистина никъде не са ги интегрирали. Говорил съм с познати, които живеят от няколко години в Германия и Швейцария, и викат, че не са баш като етническите германците или швейцарци, но въпреки това нямат нищо общо с това, което е тук. А Испания изобщо не я приемам като пример за добре уредена страна, макар че доколкото помня първият ром-депутат в Европарламента е от Испания.
Като цяло етносът е чергарски, примитивен (и това е стабилно от много векове), активно самоизолиращ се от другите около себе си.
Като цяло повечето етноси в България са били такива до средата на този век. Не одобрявам мерките, взети от социалистическата власт, но са успели, което означава, че е възможно.
(оставете тази лукава глупост "роми"!)
Лукава глупост? Просто традиционното на Балканите е "цигани".
Начинът им на мислене и живот е пряко отрицание на християнския манталитет и ценности, което неминуемо ги противопоставя на останалата част от обществото (в което всъщност те така и не се включват по същество), но те тъкмо това и целят.
Християнският манталитет и ценности? Първо искам да поясня, че аз уважавам християнството заради това, което е направо за запазването на народа ни през вековете, и заради това, каквото е било още като юдею-християнство. Също така уважавам правото на човек да вярвам в каквото си иска и никога не съм критикувал някого за това, че е вярващ, без да ми даде основателна причина (въпреки че съм атеист). Но християните и християнството като цяло над хилядолетие вече се отнася враждебно към всички останали. По време на Средновековието, когато властващата идеология е християнството, не е имало по-лошо от това да си "езичник" или "друговерец". Къде е "Обърни другата буза" или "Обичай врага си, както би обичал ближния"? Милиони, вероятно и милиарди хора през тези векове са умрели именно благодарение на тези християнски "ценности". Тези християнски "ценности" са секнали развитието на цивилизацията и са ни направили отново варвари до времето, когато не почват отново да се отмятат. И така нататък ;]
Циганите имат свои вътрешни правила, като кодекс (чували сте за "мешере" - техният съд). Тези правила, които всеки един циганин спазва, много приличат на християнските, с тази разлика, че при тях си е напълно ясно, че се отнасят само за циганите.
Трудът в техните представи е нещо недостойно за тях и с него трябва да се занимават нециганите, а висшият мургав етнос да консумира плодовете на труда им - при това, колкото по-майсторски ги измъкват, толкова по-голям успех е това в очите им.
Да, прав си, че предпочитат да крадат, но не е вярно, че изобщо не работят.
Вярата във възможността за такава интеграция си е утопия и детинщина... Shocked
Вярата във възможности е детинщина? Русчуклията ме нарече утопист. Иначе благодарение на "деца" и "утописти" като мен в момента жените имат равни права, евреите не ги правят на сапун, а аз и ти можем свободно да изразяваме мнението си.

СкручЪ, расизмът съвсем не е нещо толкова лошо, колкото си мислиш. Една от най-големите беди на съвременния свят е идеята, че всички хора са равни. Тя е налагана (и вече широко наложена, уви!) на управлението и властта на съвременните държави от определени среди с категорично недобри цели, и плодовете на това вече са налице и стават все по-явни.
Една от тези "беди", които налагат равенството и братството (поне официално) е християнството ;]
Откак свят светува, човечеството е имало ясен расистки възглед за нещата, а именно - хората са различни, затова нека всеки си стои на мястото, вместо да се вре при другите и да създава проблеми и конфликти със своята различност.
Не, това не е расизъм. И аз не вярвам, че всички сме еднакви, но не вярвам, че цвета на кожата на един човек го прави по-лош от друг.
Аз нямам нещо против азиатите, африканците, негрите, циганите и т. н., но ако всички си стоят в държавите и континентите, вместо да нахлуват в България и Европа като цяло
Защо, за да запазим нацията чиста ли? Хайл! Дай да се погрижим и за евреите и арменците. Или арменците да вземем да ги оставим, все пак те изповядват християнските ценности, но евреите задължително ще ги направим на сапун!
Европа вече е наводнена от африкански и азиатски имигранти, които тотално променят етнорелигиозния облик на континента и неминуемо встъпват в конфликти с местното бяло християнско население.
Ти осъзнаваш ли какво приказваш? Горкото "местно бяло християнско население" преди да стане местно и християнско е било азиатско население. Натрапва се на местното бяло население, застрашавайки неговата култура и сигурност, заемайки земите, на които то живее и обработва, и вероятно го избива, променяйки етнорелигиозния облик на континента. А преди това това азиатско население преди това е било африканско. Освен ако не приемем, че Бог ни е създал от кал, което всъщност ще означава, че ние сме братя с тях, тъй като имаме един общ родоначалник - Адам (макар доколкото помня Библията си противоречи малко относно това, ама...
Лошо било да си расист, ама и да не си, другите СА по отношение на теб. И тогава какво правим?...
Извинявай, "зъб за зъб, око за око" ли чувам?
Не че имам собственическо отношение към темата, но ми се струва, че доста се отклоняваме и от нея и я разводняваме.
Прав си, но се надявам SW2FL да я отдели.
Активен
Orthodox
Hero Member
*****
Неактивен Неактивен

Публикации: 4861Профил Ел. поща
« Отговор #17 -: януари 10, 2010, 02:09:14 »

По темата:...

Е, то не е баш по темата, както напомни и фараша, ама нейсе... Wink

...като бях дете живях в Родина, точно до ЖП линията зад Кауфланд, където имаше едни цигански къщи. Една зима отидохме да крадем вода от циганите, за да си заледяваме пързалката и циганинът ни хвана. Каза само "не ви ли е срам бе". Толкова срам не съм брал. Оттогава като ме избие прекалено на расизъм си припомням тази случка.

Ами там е разликата между теб и "рома", че ти веднъж си направил една цигания и после цял живот те е срам от нея, а мангалът си я прави постоянно и не само, че и на ум не му идва да се засрами, а даже се и гордее, когато сполучи да преметне някого и с хитрост да придобие това, което не е негово и не му се полага... Evil
Активен

Smiley Четете и русенските теми във форума на SkyscraperCity!
n00b
Hero Member
*****
Неактивен Неактивен

Публикации: 2249


Профил WWW
« Отговор #18 -: януари 10, 2010, 02:11:14 »

Това не бих могъл да го потвърдя, нямам идея какво мислят циганите и е много смело да се изказвам от тяхно име. Освен което нямам идея какво бих правил ако живеех в същите условия и при същите перспективи като техните. Наистина нямам.
Активен
Orthodox
Hero Member
*****
Неактивен Неактивен

Публикации: 4861Профил Ел. поща
« Отговор #19 -: януари 10, 2010, 02:20:30 »

СкручЪ, в горния си постинг, в който коментираш мен и русчуклията абзац по абзац, си написал толкова много неверни неща поради заблуда, плод на една специфична злонамерена пропаганда, че на всяка цена ще ти опонирам при първа възможност (сега трябва да прекъсвам и да поспя, защото сутринта рано ще пътувам къмто старопрестолния Търновград). Темата е жизненоважна за България (пък и за Европа) и не може да се подминава и премълчава. Но за да не продължаваме и задълбочаваме офтопика, ще продължа дискусията в една друга тема, която е много по-близо до въпросите, дискутирани в последните няколко постинга тук - Турците, или къде отиде етническата търпимост... в раздел Общи приказки.
Активен

Smiley Четете и русенските теми във форума на SkyscraperCity!
Orthodox
Hero Member
*****
Неактивен Неактивен

Публикации: 4861Профил Ел. поща
« Отговор #20 -: януари 10, 2010, 02:28:39 »

Освен което нямам идея какво бих правил ако живеех в същите условия и при същите перспективи като техните. Наистина нямам.

Интересно кой ли им ги създава тези "условия и перспективи" - извънземните ли?... Държавата пилее доста пари, за да ги "интегрира" - на практика с нулев ефект. Едва ли не насила ги тикат да ходят на училище (в София даже плащат на циганетата транспорта) - не щат и не щат (ако пък ходят все пак, превръщат училището в кошмар за българчетата). Дават им жилища, плащат им режийните с нашите пари, програми за регулиране на раждаемостта на циганките се провеждат - все тая. Мургавите си остават това, което са си били от древността - асоциален паразитиращ етнос. Така им харесва и така искат - интеграционните програми ги устройват дотолкова, доколкото могат да се понагушат с това-онова чрез отпуснатите за целта парички. И после пак ядене, пиене, веселби и безчинства... Evil

Впрочем, който не е гледал този клип с участието на Мартин Карбовски - добре ще е да го види, макар че е дългичък - около 45 минути. Ще придобие още по-ясна представа какво велико благо е, че сме принудени да живеем редом с тези... хм, хора... Shocked
« Последна редакция: януари 10, 2010, 02:35:18 от Orthodox » Активен

Smiley Четете и русенските теми във форума на SkyscraperCity!
n00b
Hero Member
*****
Неактивен Неактивен

Публикации: 2249


Профил WWW
« Отговор #21 -: януари 10, 2010, 02:34:48 »

Как и да е, всичко свързано с циганските гета и начина на живот там ме дразни, при това много.

Обаче също така ме дразнят хора, които се изказват от името на бялата раса/европейците/българите - те нямат никакво право да говорят от мое име, никога не съм ги упълномощявал да го правят. Като искат да си правят партия и който реши да гласува за тях, да говорят от тяхно име - ето има примерно Атака и хваща там няколко процента. Не знам с какво право тези хора се изказват от мое име, вменяват ми някакво генетично превъзходство предвид белия цвят на кожата и тем подобни глупости. Особено що се отнася до чистата българска кръв дето кой не е минал през Балкана, той не си е посял генетичния материал, голям смях.

Аз расист не съм, но тъпанари и хора със склонност към неморални постъпки не мога да понасям. Ако ще 99.999% от един етнос да са такива обаче, само заради останалите 0.001% не бих правил такива заключения. Етническата ти принадлежност не те прави крадец, не те прави и неграмотен изрод. Другата причина, поради която не мога да защитавам расистки възгледи е че по същата логика излиза че аз съм крадец, тарикат на дребно, потенциален убиец,  отрепка и т.н. Защото реално погледнато България в последните 10-20 години предимно с това е известна в чужбина - с корупция, с проститутки, с автокрадци, с убийци, които не влизат в затвора, защото има мафия и тем подобни глупости. Трябва ли заради такива хора да ми лепят на мен същото? Ако някой ден един чужденец те срещне и ти каже "далеч от мен, крадлива балканска отрепко", как бихте му обяснили че това са глупости?


Цитат
Интересно кой ли им ги създава тези "условия и перспективи" - извънземните ли?... Държавата пилее доста пари, за да ги "интегрира" - на практика с нулев ефект. Едва ли не насила ги тикат да ходят на училище (в София даже плащат на циганетата транспорта) - не щат и не щат (ако пък ходят все пак, превръщат училището в кошмар за българчетата). Дават им жилища, плащат им режийните с нашите пари, програми за регулиране на раждаемостта на циганките се провеждат - все тая. Мургавите си остават това, което са си били от древността. Така им харесва и така искат - интеграционните програми ги устройват дотолкова, доколкото могат да се понагушат с това-онова чрез отпуснатите за целта парички. И после пак ядене, пиене, веселби и безчинства...

Какво им дават, колко пари пилее държавата? Повечето пари идват по линия на някакви ЕС програми. На колко цигани са дали жилища? Ти познаваш ли циганин на който специално да са му построили жилище? Това са някакви много изолирани случаи. Режийните им ги плащаха едно време, преди да се появят ЧЕЗ, ЕОН, Софийска Вода и т.н.

И къде ще ги пратите циганите? В Индия? Щото не били тукашни, дошли преди не знам колко века. Ами със същото право един италианец ще ни изгони защото сме се натресли от Азия в земите на неговата римска империя. И сигурно ще е прав, поне ако се съди по новинарските емисии, нямаме място в Европа.
« Последна редакция: януари 10, 2010, 03:02:59 от n00b » Активен
Orthodox
Hero Member
*****
Неактивен Неактивен

Публикации: 4861Профил Ел. поща
« Отговор #22 -: януари 10, 2010, 02:37:15 »

Хайде лека нощ засега, пък по-нататък ще продължим дискусията в споменатата от мен тема за търпимостта...
Активен

Smiley Четете и русенските теми във форума на SkyscraperCity!
Русчуклия
Hero Member
*****
Неактивен Неактивен

Публикации: 1430Профил
« Отговор #23 -: януари 10, 2010, 02:41:19 »

хаха n00b италианците-наследници на Римската империя...това ме разби тотално Shocked Дори самите те не го твърдят  Cheesy  
Никой не може да ни обиди за тези неща, понеже те съществуват в цяла Европа в много по-големи размери  Cheesy
Активен
n00b
Hero Member
*****
Неактивен Неактивен

Публикации: 2249


Профил WWW
« Отговор #24 -: януари 10, 2010, 03:57:58 »

Никой не може? Аз редовно чета за престъпността, която източноевропейците били генерирали. Примерно във Великобритания без проблеми дават гражданство на разни пакистанци, индийци и тем подобни от бившите колонии, обаче е проблем да се допускат българи и румънци до трудовия пазар, много странно защо. И постоянно излизат някакви статии, които тука приемаме като "очерняне", не че до голяма степен не са истина.

Обаче това когато го пишат,  не го пишат с любов към България и българите, иначе ако трябва да говорим какви изроди били циганите, турците и не знам още какви, тогава това се прави с патриотични чувства. Голяма забава Smiley
Активен
Русчуклия
Hero Member
*****
Неактивен Неактивен

Публикации: 1430Профил
« Отговор #25 -: януари 10, 2010, 04:18:09 »

Че ние пък да не би много да ги обичаме западноевропейците. Не им ща гражданството. I'm proud to be a Bulgarian citizen Wink Що пък трябва да им следваме примера и да сме толерантни към някакви дето трябвало да са равни с нас в нашата си държава и после да разправят колко сме лоши?
Активен
n00b
Hero Member
*****
Неактивен Неактивен

Публикации: 2249


Профил WWW
« Отговор #26 -: януари 10, 2010, 05:20:20 »

Сигурно защото са родени в нашата държава? Не че нещо ама по закон са точно толкова българи, колкото и ти.
Активен
Русчуклия
Hero Member
*****
Неактивен Неактивен

Публикации: 1430Профил
« Отговор #27 -: януари 10, 2010, 06:47:57 »

Именно. По закон са българи, ама като ги питаш не са. Точно заради това.
Активен
СкручЪ
Sr. Member
****
Неактивен Неактивен

Публикации: 444


Защото съм пич ;]


Профил WWW Ел. поща
« Отговор #28 -: януари 10, 2010, 07:12:17 »

Как да ти отговорят, че са българи, след като им се натрапва още от малки "циганин". И не, не само семействата им го натрапват.
Активен
Русчуклия
Hero Member
*****
Неактивен Неактивен

Публикации: 1430Профил
« Отговор #29 -: януари 10, 2010, 08:08:04 »

Аз не съм ходил на никого да натрапвам, че е циганин или еди какъв си и не познавам накой, който е ходил  Cheesy
Активен
Страници: 1 [2] 3 4 5   Нагоре
  Изпечатай  
 
Отиди на:  

Страницата е създадена за 0.087 секунди с 24 запитвания. (Pretty URLs adds 0.007s, 2q)

Google e прегледал тази страница ноември 30, 2019, 08:28:19