Live Web Cam Rousse

Всичко за Русе => Русе / Rousse => Темата е започната от: fedya в май 11, 2011, 08:35:39Титла: Създадоха Публичен регистър на жалбите и сигналите на Русенци до институциите
Публикувано от: fedya в май 11, 2011, 08:35:39
Гражданско движение "Бъдеще за Русе" създаде на своя сайт www.ruse-future.com (http://www.ruse-future.com) първия в страната Публичен регистър на жалби и сигнали на граждани до институциите. Целта на създаването е гражданите, които се съмняват в обективното разглеждане на техните жалби и сигнали, да могат да ги направят публично достояние и цялото общество да следи тяхното развитие. Публикувани в Интернет документите ще бъдат достъпни за всички. Прочитайки документите, гражданите на Русе ще могат да си създават мнение за работата на институциите и качеството на законите ни.
   Вече постъпи първата жалба. Изпратена е до Кмета и до Общински съвет на Русе от група граждани, живеещи до Професионална гимназия по строителство, архитектура и геодезия "Пеню Пенев" , които са разбрали от трети лица, че в кадастъра тайно се променят границите на имотите им. Развитието на целия случай ще може да проследите в регистъра.
Имало и документна измама направена в кадастъра. Тя ще бъде показана на пресконференцията на "Бъдеще за Русе" на 12 май, подробно - вижте темата Гражданско движение "Бъдеще за Русе"


Титла: Re:Създадоха Публичен регистър на жалбите и сигналите на Русенци до институциите
Публикувано от: ilko в май 13, 2011, 11:55:28
Много добре ! Няма да е зле Омбудсмана ,също да е част от процеса . От живота ми в Норвегия ,съм разбрал че не можеш да се бориш с държавата , но можеш да накараш държавните институции да се борят помежду си в твои интерес .