Страници: 1 [2] 3 4 ... 7   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: паметника на "Альоша"  (Прочетена 34066 пъти)
0 Членове и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
Русенец
Hero Member
Неактивен Неактивен

Публикации: 2352

Профил
« Отговор #15 -: април 26, 2012, 08:53:20 »

Защо намесваме рубладжиите(платен елит) и червения терор(от българи срещу българи) с темата за  паметника ? Альоша" доколкото съм запознат е в чест на съветската победа над фашистка Германия 41-45 и само толкова ! Говориш несвързани неща , повярвай ми . Съветската армия трябваше да ни заобиколи според тебе през Войводина за да срита германците в Охридско . Ние за разлика от ГДР,Полша,Чехословакия и Унгария нямахме съветски казарми на наша територия по време на Варшавския договор . Съветското навлизане в България е било неизбежно 1944г , жалко че не сме били достатъчно влиятелни да спрем германското нападение над СССР с последвалите милиони жертви(болшинството невинни) от двете страни . Съветската ,,окупация,, над България е съизмерима с окупацията на Италия от американците с разликата че американците имат все още бази в Италия . Току що видях това в скайскрепъра , коментари от рода на ,, Браво на благородната царската интелигенция която отраза главите на шумкарите,, http://www.lostbulgaria.com/?p=4268 ,чудя се фашистките интелектуалци как не са се сетили да набучат партизанските глави на колове , те книги не са ли чели ,че така се прави . Не харесвам комуно-тоталитаристи,монархо-фашисти,борсови спекуланти и религиозни фанатици , за мен "Альоша" е символ на обикновенния съветски гражданин-войн . Аз приключих , съжалявам ако съм досадил . Живи здрави !
Ако някой говори несвързано, вероятно това си именно ти, най-малкото защото пунктуацията и правописа са ти ужасни! Малко грамотност никому не е излишна.
Освен това, терминологията ти е меко казано неточна и взета от учебници от `63 г. Няма такова понятие "фашистка Германия", в Германия никога не е имало фашизъм, това е идеологията на Мусолини. Националсоциализмът и фашизмът, ако и да имат допирни точки - са доста различни.
Паметникът на Альоша не е символ на обикновения съветски гражданин, защото не е изграден от някакъв инициативен комитет от руски или български граждани на доброволни начала примерно, а е изграден от комунистическата държава с ясна и конкретна идеологическа цел. В този смисъл Альоша е символ - символ на окупацията от Червената армия и налагането на комунистическия режим над българския народ.
И Илко, ясно е, че произхождаш от комунистическо семейство, отвсякъде лъха, но поне мисли със собствената си глава и прочети това-онова. Не, че се надявам да стане де.
Активен
ilko
Илко
Hero Member
Неактивен Неактивен

Публикации: 520

Профил Ел. поща
« Отговор #16 -: април 26, 2012, 06:48:59 »

Благодаря за съветите . Бях трети курс(72набор съм)когато се изправих в часа по ,,Морал и право,, и казах на учителката че пропагандата на която ни учи е пълна несвързана глупост и това само една партия да ходи на ,,избори,, е лицемерие . В класа имаше 40 други момчета , болшинството русенци ,а никой от тях не се осмели да каже това което споделяше извън класната стая . Споделял съм и че бях единственият посетител при учредителното събранието на СДС в селото ми с 3000 души население ,огромен празен киносалон изпълнен със страх и само аз бях там  Cheesy ,като изключим изпратените от Русе четирима ,,учредители,,  Cheesy . Приемам критиките за правописа , но не се смятам за роб или сляп последовател на някаква идеология . Изпитвам уважение към строителите на социализма в НРБ ,смятам че седемдесетте и осемдесетте години са период на градеж и културни успехи , въпреки сбърканата идеология . Родителите ми никога не са били членове на БКП , единият ми дядо е бил , но аз не смятам това за позор . Та дядо ми комунист български офицер попада септември 44г в немски плен в Гърция . Другият ми дядо е бил някъде из Югославия с българската армия 1944г добър стрелец и ловджия ,та все се хвалеше как с войнишката пушка смъкнал някакъв високо летящ сокол  Smiley (всъщност орел,ама нали са на изчезване хихихи) .  Та аз не деля дядовците си(покойници) на комуниста и пияницата , уважавам ги и не им търся косури ,защото и аз не съм съвършен . Разкажи ни ти сега за твоите родители ,как са изкарали в ЕСЕС академията  на разноски на Гестапо или пък са били в църквичката и са се топлили на свещички ,докато истинските мъже са воювали с нацистите . Отново победа с ипон  !!!!
« Последна редакция: април 26, 2012, 08:01:26 от ilko » Активен
Orthodox
Hero Member
Неактивен Неактивен

Публикации: 5059

Профил Ел. поща
« Отговор #17 -: април 27, 2012, 12:29:21 »

Аааа, момчета, хайде да не политизираме форума (макар че е трудно да се опази човек от това - искаме или не, политиката по някакъв начин има допирни точки с почти всички сфери на живота ни...)!  

От самото начало си знаех, че тази тема ще докара нещата именно до това. Е, не се наложи да чакам дълго...
Активен

Smiley Четете и русенските теми във форума на SkyscraperCity!
Русенец
Hero Member
Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #18 -: април 27, 2012, 01:04:06 »

Ортодокс, няма лошо да си побъбрим и за политика. Wink

Благодаря за съветите . Бях трети курс(72набор съм)когато се изправих в часа по ,,Морал и право,, и казах на учителката че пропагандата на която ни учи е пълна несвързана глупост и това само една партия да ходи на ,,избори,, е лицемерие . В класа имаше 40 други момчета , болшинството русенци ,а никой от тях не се осмели да каже това което споделяше извън класната стая . Споделял съм и че бях единственият посетител при учредителното събранието на СДС в селото ми с 3000 души население ,огромен празен киносалон изпълнен със страх и само аз бях там  Cheesy ,като изключим изпратените от Русе четирима ,,учредители,,  Cheesy . Приемам критиките за правописа , но не се смятам за роб или сляп последовател на някаква идеология . Изпитвам уважение към строителите на социализма в НРБ ,смятам че седемдесетте и осемдесетте години са период на градеж и културни успехи , въпреки сбърканата идеология . Родителите ми никога не са били членове на БКП , единият ми дядо е бил , но аз не смятам това за позор . Та дядо ми комунист български офицер попада септември 44г в немски плен в Гърция . Другият ми дядо е бил някъде из Югославия с българската армия 1944г добър стрелец и ловджия ,та все се хвалеше как с войнишката пушка смъкнал някакъв високо летящ сокол  Smiley (всъщност орел,ама нали са на изчезване хихихи) .  Та аз не деля дядовците си(покойници) на комуниста и пияницата , уважавам ги и не им търся косури ,защото и аз не съм съвършен . Разкажи ни ти сега за твоите родители ,как са изкарали в ЕСЕС академията  на разноски на Гестапо или пък са били в църквичката и са се топлили на свещички ,докато истинските мъже са воювали с нацистите . Отново победа с ипон  !!!!
Илко, нищо лично, но и без да те познавам, от написаното от теб мога смело да заявя - ти си живото доказателство защо СДС се провали и защо в България няма дясно пространство. Както и защо никога няма да има.
Родители - членове на БКП нямам. Имам близък роднина, съден от т.нар. "Народен съд" на смърт, даже има две смъртни присъди. Но задочни, защото се изтегля с немските войски в Германия и след войната остава да живее във ФРГ. Гордея се с моите роднини-антикомунисти!!!
Считам "строителите на социализма в НРБ" за престъпници. Смятам, че в "седемдесетте и осемдесетте години" бяха заложени не градеж и културни успехи, а началото на края на режима, а с него и надеждите за тази измъчена страна. Мога и да се аргументирам при необходимост.
За мен комунизмът е най-престъпната идеология, измисляна някога! Няма друго управление донесло толкова много смърт и разрушение - от СССР, през Китай, та до Камбоджа. Всякакъв опит да се оправдае и легитимира тази идеология намирам за нечистоплътни. А като българин смятам, че комунизмът нанесе фатален удар на българския народ - унищожи елита му, унищожи духа му, унищожи жизнеността му.

Иначе всеки има право на мнение, разбира се. Но в тая страна има прекалено малко нормални хора. За разлика от Естония или Чехия и това си личи. Във всичко си личи.
И накрая - нямам намерение да убеждавам никого в нищо, защото политическата ориентация в България е родова предопределена и всякакви опити в тая насока са causa perduta. Нещата са кристално ясни.
« Последна редакция: април 27, 2012, 01:35:09 от Русенец » Активен
ilko
Илко
Hero Member
Неактивен Неактивен

Профил Ел. поща
« Отговор #19 -: април 28, 2012, 02:31:34 »

,,Русенец,, . Пак аз виновен  Cheesy , това че съм бил гост , веднъж на първото събрание на СДС не ме прави десен, верен до гроб костовист .  Светът не се дели само на ярко червен или тъмно син . Междо другото сега си спомних че не ме одобриха в комсомола  ,  та лятната ваканция седми срещу осми клас ме викаха в селския съвет и тихичко заедно с идиота на класа(добро но бавно=никак мислещо дете) ни дадоха червените комсомолски книжки(скъп сувенир) .        Относно ,,Народният съд,, има спекулации ,че американците са нямали нищо против да се екзекутира про германския елит(147 души) обявил война на САЩ и Великобритания (справка Нюрнберг). На всички несъгласни и пострадали от комунистическият терор в НРБ , моите  съчувствия . Втората световна война е продължение на първата и е за суровини,пазари и финансово господство . Кой е виновен за 100те милиона жертви(и китайците са хора) и как се стигна до тази касапница ? "Альоша" не забогатя не получи пазари и банкова сметка дори нямаше ! Нека му оставим , поне славата и ако може три метровата статуя ! Юли1941 германците са пред Москва , и Сталин кани българския посланик да уреди примирие с Хитлер . СССР е готов да отстъпи всички територии завладени от Германия . http://www.bolgari.net/dyrzhal_li_e_bylgarski_poslanik_senzacionna_karta_na_evropa__-h-156.html   За тази среща има и видео архив ,аз лично съм го виждал и по норвежката телевизия . Фактите са факти , кажете защо Царска България , не съдейства за мира ? Ще приема твоята версия Русенец и ще съм благодарен да я прочета ! Нямах намерение да откраждам на Спиро темата 
Активен
n00b
Hero Member
Неактивен Неактивен

Публикации: 2268

Профил WWW
« Отговор #20 -: април 28, 2012, 01:06:14 »

Цитат
"Альоша" не забогатя не получи пазари и банкова сметка дори нямаше !

Сидеров да коригира пропагандата, защото това са глупости. Литва, Латвия, Естония, Молдова са част от новите придобивки на СССР. Цялата Източна Европа става на практика пазар на СССР. Знам че там смятате че примерно АЕЦ Козлодуй е подарък с любов от Русия, но това не означава че нещата стоят така.
Активен
ilko
Илко
Hero Member
Неактивен Неактивен

Профил Ел. поща
« Отговор #21 -: април 28, 2012, 03:23:33 »

Изброените държави са били също в пределите и на Императорска Русия , балабар с Финландия . Ако твърдите че Сталин е ламтял за територии(което може би е вярно) , защо отказва предложението на Труман за северна Норвегия чак до Тръомсъо ? Британската империя ли е еталона за демокрация ? Може ли все пак някой да отговори защо Царска България не съдейства за мир между СССР й Германия !  ,, Сидеров,вие,там ,, .......това не го разбрах освен ако линка който предоставих е на партия Атака .  Някой дяволчета се вживяват като ангелчета  Smiley
« Последна редакция: април 28, 2012, 03:44:19 от ilko » Активен
n00b
Hero Member
Неактивен Неактивен

Профил WWW
« Отговор #22 -: април 28, 2012, 05:40:16 »

България е била в пределите на Османската империя, това вероятно трябва означава че мястото й сега е в днешна Турция. Ако Турция вземе че ни окупира вледствие на някакъв военен конфликт, сигурно ще е ужасно правилно.

Ама не защото към Русия имаме сантиментални чувства, както впрочем и към Турция, само че на другия полюс.

Активен
JMM
Hero Member
Неактивен Неактивен

Публикации: 832

Профил
« Отговор #23 -: април 29, 2012, 11:33:46 »

На територията на България не са водени военни действия по време на Втората световна война, от което следва че подобен паметник е нелогичен. Не е редно на наша територия да строим паметници, само защото някъде по света има загинали войници. По тази логика, към днешна дата, България като член на НАТО и съюзник на САЩ, би трябвало да издигне паметник на загиналите американски войници в Ирак.

Винаги съм казвал в разговор с приятели, че на постамента след премахване на 'Альоша' много добре би стоял един паметник на Св. Георги Победоносец, щом сме приели че е покровител на Русе.
Активен
ilko
Илко
Hero Member
Неактивен Неактивен

Профил Ел. поща
« Отговор #24 -: април 30, 2012, 03:46:42 »

България е била активен участник и в двете ,,фази,, на Втората СВ с поне 50 000 бойци. Да сравнявате тази сто милионна месомелачка с друг модерен конфликт(контингенти с 500 българи) е несериозно . Ние също така нямаме нищо общо с арменския геноцид , но понякога човек трябва да заеме позиция . Моята позиция е про съветска 41-45 и антитоталитарна от 45-90 . Отново на въпроса ми , ако царска България беше съдействала за примирието между СССР и Германия http://www.bolgari.net/dyrzhal_li_e_bylgarski_poslanik_senzacionna_karta_na_evropa__-h-156.html , щяхме ли да имаме спора за Альоша ? Кога ще си признаем , че ние българите също имаме вина в цялата каша ? Я колко е лесно , да се правим на божи кравички и обвиняваме другите че са акали в нашите гащички(даже и рима има  Cheesy)  .
Активен
n00b
Hero Member
Неактивен Неактивен

Профил WWW
« Отговор #25 -: април 30, 2012, 04:30:36 »

Интересно каква е за 39-41 ехех Smiley
Активен
Русенец
Hero Member
Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #26 -: април 30, 2012, 04:39:25 »

А за 1915-1918 г.?  Wink
Активен
JMM
Hero Member
Неактивен Неактивен

Публикации: 832

Профил
« Отговор #27 -: април 30, 2012, 05:47:18 »

На територията на България не са водени военни действия по време на Втората световна война, от което следва че подобен паметник е нелогичен.

Уважаеми Илко, каква е причината за загиналите съветски войници на българска земя ?

Истината е, че в могилата под паметника има кости на осъдени по бързата процедура съветски военни за грабежи, мародерство, пиянство и други престъпления.

Редно ли е подобен паметник да 'краси' града ни ...
Активен
mm201
Jr. Member
**
Неактивен Неактивен

Публикации: 68

Профил Ел. поща
« Отговор #28 -: април 30, 2012, 10:13:53 »

То темата стана интересна и ако разширим малко периметъра,в Берлин в Трептов парк има паметник на съветската армия.И до сега си стои там. Даже скоро беше ремонтиран.А германците сигурно имат повече причини да мразят съветската армия от нас.И защо ли не го махат?
Активен
ilko
Илко
Hero Member
Неактивен Неактивен

Профил Ел. поща
« Отговор #29 -: април 30, 2012, 10:54:48 »

Интересно каква е за 39-41 ехех Smiley
      Германия , най голямата европейска икономика е притисната и държана здраво заклещена на континента . Двете колониални свръх държави ВБ и ФР , започват да се осират от страх , че в тяхните колонии се продават повече немски стоки . Първата световна , ясно показва тенденциите ,  който държи петрола е господаря , двигателя с вътрешно горене и хилядите камиони,танкове,самолети,кораби са мъртви без гориво . Хитлер не може да се примири с отредената им роля на второстепенна сила и търси пътя към Месопотамия и Кавказ . За негово съжаление Франция,САЩ и Великобритания са си поделили нефтените находища в Близкия Изток . Интересното е че банките и петролните компании са преобладаващо еврейски и естествено антигерманската коалицията е сформирана . Сталин изглежда объркан коя страна да заеме , но немските апетити за каспийския нефт го карат да се съюзи с другата суперсила САЩ . Еврейското лоби в правителството на  САЩ , настоява Хитлер да бъде унищожен , за целта започват да въоръжават СССР . Хитлер е обкръжен и времето му е ограничено , той решава да удари бързо и светкавично Полша(английско протеже),Франция(Елзас и други сирена) и накрая СССР.... В тази история , аз не виждам добрия герой , а борба за надмощие и пари ! "Альоша ,лошия и злия ,,.
Активен
Страници: 1 [2] 3 4 ... 7   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на:  

Страницата е създадена за 0.111 секунди с 25 запитвания. (Pretty URLs adds 0.011s, 2q)

Google e прегледал тази страница септември 27, 2023, 06:55:56