Добре дошъл/дошла,
Гост
. Моля,
въведи своето потребителско име
или
се регистрирай
.
Изгуби ли
регистрационния е-мейл?
Live Web Cam Rousse
Всичко за Русе
»
Русе / Rousse
»
Ако бях кмет на Русе ...
Username:
1 Час
1 Ден
1 Седмица
1 Месец
Завинаги
Password:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Сигнали за кмета
Вход
1
]
2
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: Ако бях кмет на Русе ... (Прочетена 8838 пъти)
0 Членове и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
СкручЪ
Sr. Member
Неактивен
Публикации: 444
Защото съм пич ;]
Ако бях кмет на Русе ...
«
-:
юни 30, 2009, 02:04:37 »
Преди време драснах "
Ако бях президент
" и мисля, че ще е готино да си направим една тема тип форумна игра, където да напишем какво бихме направили ако бяхме кметове на Русе. Вие започнете, че аз в момента съм компот.
Активен
dunav_rousse
Sr. Member
Неактивен
Публикации: 432
Re:Ако бях кмет на Русе ...
«
Отговор #1 -:
юни 30, 2009, 09:08:02 »
Хм, бих искал да направя адски много неща, но нека да бъде като предложение към настоящия кмет. Булевард свързващ кръстовището на Олимп и международното. Или просто разширение на сегашната ул, Захари Стоянов като задължително има връзка (препорачително на две нива) с бул. България.
Активен
deian
Hero Member
Неактивен
Публикации: 2875
«
Отговор #2 -:
юни 30, 2009, 09:55:16 »
Крайбрежна алея, започваща от речна гара до музея на транспорта!
(между другото е възможно да се случи с изграждащата се в момента кейова стена)
Активен
marlou
Full Member
Неактивен
Публикации: 113
«
Отговор #3 -:
юни 30, 2009, 09:26:12 »
Ако бях кмет, щях да нареда на момента да асфалтират улицата пред блока ми, че е като швейцарско сирене
Активен
Русчуклия
Hero Member
Неактивен
Публикации: 1430
«
Отговор #4 -:
юни 30, 2009, 09:33:17 »
Ето, всеки гледа първо себе си да оправи
Активен
marlou
Full Member
Неактивен
Публикации: 113
«
Отговор #5 -:
юни 30, 2009, 09:49:11 »
Е не живея само аз в блока, така че не е чак толкова егоистично
А пък и улицата наистина е под всяква критика
Активен
Русчуклия
Hero Member
Неактивен
«
Отговор #6 -:
юни 30, 2009, 09:55:33 »
Aз пък бих махнал панелите, които си стоят до моя блок, облегнати едни на други още от мащабното социалистическо строителство и явно са хартисали ама никой не се е сетил, че ще грозят пейзажа. Може да сложа някоя снимка ако ги щракна
Активен
di4ko
Hero Member
Неактивен
Публикации: 704
«
Отговор #7 -:
юни 30, 2009, 10:00:04 »
Цитат на: Ruschukliq1986 в юни 30, 2009, 09:55:33
Aз пък бих махнал панелите, които си стоят до моя блок, облегнати едни на други още от мащабното социалистическо строителство и явно са хартисали ама никой не се е сетил, че ще грозят пейзажа. Може да сложа някоя снимка ако ги щракна
ами то и до моя има едим панел ,П-образен
Активен
Русчуклия
Hero Member
Неактивен
«
Отговор #8 -:
юни 30, 2009, 10:03:06 »
при нас са А образни и стърчат едни арматури от тях и се качват децата и си играят. То и аз съм се качвал като малък де. Дано да не се отрепе някой там.
Активен
rusev_ivo
Гост
«
Отговор #9 -:
юли 01, 2009, 12:47:52 »
Ако бях кмет, бих осигурил средства за реставриране и възстановяване на много рушащи се паметници на културата(примери много). Целта ми би била превръщането на Русе в голям туристически център. Русе е красив град с невероятна архитектура, строят се няколко мола. Нужна е само рекламна кампания.
На думи лесно звучи
Активен
СкручЪ
Sr. Member
Неактивен
Защото съм пич ;]
«
Отговор #10 -:
юли 03, 2009, 07:37:34 »
Ако бях кмет на Русе...
* ... щях да насърча разрастването на града и на площ и щях да стимулирам по-крайните квартали.
* ... щях да насърча частни лица да вземат занемарени русчуклийски къщи (които са с уникална архитектура) и да ги реставрират (с по-ниски данъци, ниска цена за покупка или нещо друго).
* ... щях да стимулирам строежът на нови сгради с класическа архитектура (по-ниски данъци, например).
* ... щях да осигуря спазването на забраните за паркиране, особено около РУ и по бул. Цар Освободител (с паяци, например).
* ... щях да направя повече паркинги.
* ... щях да разширя ул. Шипка и ул. Потсдам, тъй като там са най-големите задръствания, а са двулентови (и бул. Цар Освободител, обаче паркиралите коли ако освободят 1 лента ще може да поеме трафика, плюс това ще е по-трудно да се отчуждят имотите около него).
* ... щях да насърчавам използването на градски транспорт (и бих го направил наистина привлекателен).
* ... щях да озеленя града.
* ... щях да осигуря повече видимост на кръстовищата (дори това да коства някое-друго дърво, може да се посее на друго място).
* ... щях да сложа резки по пътя (не знам как се казва, просто асфалта е изрязан на 3 ленти) пред легналите полицаи на по-оживените пешеходни пътеки, а там, където няма легнали, а е нужно (като пресечката на ул. Александровска с ул. Майор Атанас Узунов
* ... щях да направя подлези на бул. Цар Освободител, ул. Борисова, бул. България, ул. Плиска и други, на които има нужда, както бих и оправил старите подлези.
* ... щях да направя околовръстно и щях да превърна бул. "България" (или като е известно между русенци - Международното) в обикновена русенска улица (след смъртта на 16-годишната Петя Йорданова ужким е задействан този проект, пък да видим).
* ... щях да намаля и при възможност да премахна таксата на Дунав мост и бих го оправил.
* ... щях да отворя града към Дунав и към Русенски Лом и бих направил района по Дунав втори център.
* ... щях да развия лесопарк "Липник" (Текето), кея (и двете доскоро бяха собственост на държавата, пък да видим сега дали ще ги направят нещо), източната част на Младежкия парк (покрай Норд и нататък) и хижа "Приста" и да ги превърна в наистина любимо място на русенци за почивка.
* ... щях да предотвратя други архитектурни недоразумения по ул. "Александровска" като Royal City Center.
* ... щях да намеря начин Търлата да се провежда в границите на града и все пак да не е такава цигания.
* ... щях да свържа ж.к. "Родина-2" с бул. Липник около района на Кауфланд/Мосю Бриколаж.
* ... щях да изнеса ЖП линията извън града, като я направя улица, а ако няма възможност щях да намеря начин да махна ЖП прелеза на ул. Шипка (или поне да се пускат по-късно бариерите).
* ... щях да подобря връзките с другите дунавски градове и Румъния.
* ... щях да оправя тротоарите.
* ... щях да организирам множество мероприятия и щях да рекламирам Русе като приятно място за живеене и учене.
* ... не бих одобрявал повече проекти за търговски центрове и бих наблегнал на площите за отдих.
* ... щях да направя заседанията на Общинския съвет наистина достъпни за обществеността.
* ... щях да се пробвам да реша проблемът с бездомните кучета, особено в Младежкия парк.
* ... щях да махна сегашните указателни табели и щях да сложа нови, включително за обекти.
* ... щях да взема мерки за вандализма.
* ... щях да наблегна на чистотата на града.
* ... щях да преместя електрическата подстанция извън града (ако е възможно).
П.П. Само чакам отговор на 1 ЛС и отива в блога ми, оттам в най-популярните социални мрежи, а с малко повече късмет и до хора, които наистина могат да го свършат това нещо.
«
Последна редакция: юли 03, 2009, 07:39:51 от СкручЪ
»
Активен
Linov
Hero Member
Неактивен
Публикации: 3368
«
Отговор #11 -:
юли 04, 2009, 08:48:15 »
СкручЪ - Президент!
Активен
Във форума се ражда истината.
rusev_ivo
Гост
«
Отговор #12 -:
юли 04, 2009, 10:13:22 »
Цитат на: СкручЪ в юли 03, 2009, 07:37:34
Ако бях кмет на Русе...
* ... щях да насърчавам използването на градски транспорт (и бих го направил наистина привлекателен).
* ... щях да озеленя града.
* ... щях да намеря начин Търлата да се провежда в границите на града и все пак да не е такава цигания.
* ... щях да взема мерки за вандализма.
1.Как ще го насърчиш? Ами велосипедния транспорт?
2.Русе не е ли достатъчно озеленен?
3.По-добре въобще да се забрани!
4.Какви мерки? Как ще предотвратиш грозните графити и надписи по сградите?
Активен
ilko
Илко
Hero Member
Неактивен
Публикации: 520
«
Отговор #13 -:
юли 04, 2009, 11:12:20 »
Що годе ,съгласен със Скручъ . Не ми хареса ,че ще забрани нови търговски центрове да се строят . Хареса ми .че иска да разшири града, та там може да се построят ,,излишните,, молове и офиси. Ако се потвърдят пророкуванията на Ортодокса за удвояване на жителите ,то града ще опре в кордона от гранични села .Граничните села/квартали от своя страна трябва да се свържат с градската железница. Ама аз по добре да си пиша във ,,Фантастично,,.
«
Последна редакция: юли 04, 2009, 03:34:34 от ilko
»
Активен
СкручЪ
Sr. Member
Неактивен
Защото съм пич ;]
«
Отговор #14 -:
юли 04, 2009, 12:13:46 »
Линов, ще се постарая. Благодаря.
Русев, велосипедите също са ми приоритет, просто съм забравил да ги включа. А ще го насърча с по-ниски цени на билетите (като залагам на повече пътници), по-нови автобуси и такива неща. В крайна сметка може да се прибегне до похвати тип "Купете си билетче и спечелете безплатна тениска" (например).
Няма нищо лошо да се доозелени. Плюс това ще бъде наистина готино да се сложат тополи м/у двете платна на булевардите (естествено, ще проверя да не нае.е пътната настилка).
Знам, че много хора са против Търлата, но аз не съм. Най-малкото това е традиция и атракцион. Раздвижва града, изкарва хората от къщите им и предлага някакво разнообразие. Кофти е, че самата Търла е цигания и след нея е паркът не прилича на нищо.
Най-елементарните мерки срещу вандализма са полицейски патрули и активно гражданско общество. А вече не знам дали има други начини като анти-спрей боя (някой във форума беше споменал) или нещо такова. Като стана кмет ще проуча, обещавам.
Ам... Илко, знам, че така съм го написал, но всъщност не искам категорично и безусловна забрана за строеж на нови търговски центрове. Просто не виждам нужда от толкова много, особено както са концентрирани г/д в 1 част на града. Ако някой има мерак да строи в Дружба (например, тъй като там не са много и мисля, че има пазар), нека заповяда. Иначе тези площи и тези ресурси могат да се използват за нещо друго, по-полезно. А градската железница предполагам, че ще излезе по-скъпо, отколкото автобуси (екологични по възможност).
Активен
Страници: [
1
]
2
Нагоре
Изпечатай
« назад
напред »
Отиди на:
Моля, избери:
-----------------------------