Страници: 1 2 3 [4] 5   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Проектобюджети и бюджети на община Русе  (Прочетена 51250 пъти)
0 Членове и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
Valentin_K
CSKAr4e
Hero Member
*****
Неактивен Неактивен

Публикации: 2035


*
Профил WWW
« Отговор #45 -: февруари 14, 2013, 10:13:09 »

Над 1.1 млн. лева в повече за Общинския бюджет след случайно открита грешкa.
14 Февруари 2013

Първата корекция на проекта за общински бюджет вече е факт, след като днес на постоянната общинска комисия по бюджет и финанси бе оповестена открита грешка в изчисленията по едно от перата в разходната част. Тя е била установена от общинския съветник от БСП Иван Иванов.
 
В основата на корекцията стоят изчисленията за разходите в раздел "Чистота" на проектобюджета за 2013 г. При планирани разходи над 15 млн. лева, не са били взети предвид отчисления от минали години в размер на 1.1 млн. лева и така реално разходите там ще възлизат на малко над 14 млн. Поради тази причина сумата от 1.1 млн. се разпределя за други разходи.
 
Около 60 хил. ще бъдат допълнително заделени за осветление в малките населени места и селата в общината, като голяма част от средствата ще са само за осветителни тела. С около 300 хил. ще бъдат покрити разходи по проект, който иначе е трябвало да бъде финансиран със заем чрез Фонда за органите на местното самоуправление в България (ФЛАГ), и по този начин ще бъде намалена кредитната тежест за общината. Останалите пари ще бъдат разпределени за финансиране на обекти от инвестиционната програма, а именно: реконструкция на топлопровод, изготвяне на карта за шума в града, изграждане на детска площадка до блок Жерав, реконструкция на топлопровод, и благоустрояване на квартал "ЦЮР".
Активен

Valentin_K
CSKAr4e
Hero Member
*****
Неактивен Неактивен

Публикации: 2035


*
Профил WWW
« Отговор #46 -: ноември 30, 2013, 07:44:57 »

Рамката на бюджета за 2014г. към този момент ще е 83 537 543 лева без преходен остатък. Това прави около 13% по-голям бюджет, тъй като за миналата година е имало около 10-11 милиона преходен остатък.
Активен

Orthodox
Hero Member
*****
Неактивен Неактивен

Публикации: 5100Профил Ел. поща
« Отговор #47 -: декември 03, 2013, 10:18:40 »

Това добре, сега остава хората в Общината да го изразходват по възможно най-полезния за русенци начин и... по-малка част от него да премине в частни банкови сметки чрез батко и братко...
Активен

Smiley Четете и русенските теми във форума на SkyscraperCity!
Orthodox
Hero Member
*****
Неактивен Неактивен

Публикации: 5100Профил Ел. поща
« Отговор #48 -: януари 31, 2015, 10:45:10 »

97, 3 млн. лв. е бюджетът на Русе
30 януари 2015

Общо 97 356 613 лева са заложени в проектобюджета на община Русе за тази година.


Това съобщиха от кметството в града.

Текущият бюджет е 87 662 273 лева, а капиталовите разходи, свързани с инвестиционната програма на общината, са в размер на 9 694 340 лева.

"Бюджетът е сравнително добър. Това ни дава възможност финансово да осигурим изпълнението на задачите през тази година, заложени в програмата на екипа", коментира кметът на Русе Пламен Стоилов.

Проектобюджетът на общината ще бъде гласуван на извънредна сесия на общинския съвет в средата на следващия месец.

http://ruse.dir.bg/news.php?id=18380160
================================

Е, пак добре че не е намален и даже не е същият, а даже е увеличен с десетина милиона (дано се изпълни всичко по приходната част, де...). Сега остава да видим какво ще успеят да постигнат с тези пари хората от "кораба" на центъра...
Активен

Smiley Четете и русенските теми във форума на SkyscraperCity!
Orthodox
Hero Member
*****
Неактивен Неактивен

Публикации: 5100Профил Ел. поща
« Отговор #49 -: януари 29, 2017, 06:31:12 »

Бюджет 2017 осигурява ключови инвестиции в Русе
27 януари 2017


Проектобюджетът на община Русе за тази година осигурява по-големи възможности за инвестиране в ключови сектори. Това съобщиха от кметската управа.

Проектобюджетът ще бъде подложен на гласуване на сесия на Общинския съвет на 31 януари /вторник/. През тази година рамката му възлиза на 124 684 755 лева.

В сравнение с миналата година общинската хазна ще разполага с 4,5 млн. лева повече от държавния бюджет.

Дирекция "Местни данъци и такси" е отчела преизпълнение от над 3 300 000 лева. През тази година в детските градини и ясли ще се вложат с 360 000 лева повече за издръжка, ремонт и оборудване.

Програма "Култура" ще разполага с близо 30 000 лева повече, а бюджетът на общинското предприятие "Комунални дейности" ще е завишен с още 200 000 лева.

Сред приоритетите на кметския екип са успешното начало на важни инфраструктурни проекти и максимално усвояване на евросредства в новия програмен период, привличане на стратегически инвеститори, активно участие в Националната програма за енергийна ефективност на жилищните сгради, подобряване на транспортната инфраструктура.

Община Русе управлява към момента европроекти на обща стойност повече от 71 млн. лева, а през тази година предстои началото на изпълнението на проекти за още над 26 млн. лева.

Чрез дългосрочен кредит от 10 млн. лева ще бъдат ремонтирани 319 551 кв. м улични платна и 188 625 кв. м тротоари.

Според кмета Пламен Стоилов новият бюджет ще даде възможност на Русе да продължи да се развива и утвърждава като лидер не само в региона, но и в страната.

http://rousse.dir.bg/news.php?id=25129085Справедливо или не, но сред коментарите под новината преобладава скептицизмът, негативизмът и песимизмът. И, разбира се, обичайното ганьовско плюене, което явно е дълбоко кодирано в гените ни и е абсолютно неотстранимо. Ето някои от тях...

Сложили сте снимка на най голямата не работеща инвестиция в Русе (Мега мол)

Много си е знакова снимката даже! Показва на къде водят следващите инвестиции...


126 млн. хм- десетина за инфраструктура, а останалите - и колко са за заплати, премии и др. лица от общ. администрация, премии и т.н. А кои са обекти са от еврофондове, въобще информацията тук е лиже да те мажем, явно за лошият материал, кой изигра номер този път на герб.


В Русе ще има пари за гастролиращи поп и фолк певци на съборите по селата. И ще има повече пари за леличките в Детските Градини във формата на кражби на банани, салам и тоалетна хартия .


Как звучи само - 320 хил. кв. м., т.е. 80 км. лента (не път), може да изглежда много, но при 500 км. общински пътища, е минималното. И най-важното, това трябва да се осъществява със собствени средства, а не заеми!!!!!!!


Хора, смешници от Общината! Стига сте замазвали нещата бе. За 27 години нямаме един стадион, на който да се тренира пълноценно, заедно с няколко помощни игрища. Общината можеше да направи поне един закрит плувен басейн за малки и големи, целогодишно да се плува. 2017 г, а ние нямаме осветление на единствения що годе стадион в Русе. Не ставайте смешни, всичко е мерак и организация... Пак може да се гепа някой лев, не само от подмяна на плочките. Всеки европейски град от калибъра на Русе има по 2-3 басейна и десетки игрища за спорт - общински. Толкова мъка има в нашия град, толкова много, изразена в безхаберие и некадърност. Моля, някой да каже тук на кой общественик детенцето му е изявен спортист - няма такова. Всички са мамини синчета, полуграмотни наркоманчета на разведени общинари и депутати, затова не им пука и за децата на другите. Какво говоря, на собствените им родители не им пука!!!

Напълно подкрепям написаното от Вас! Точно така е - слабохарактерни, партийно управляеми с дистанционно, алчни, нагли, тъпи гербати и останалите други анти-човешки и анти-русенски породи свине са пръснати навред из т.н.Община! Очичките им на калкулатори за хилядарки накуп. Смятате ли, че един общинар ще се бъхти за 600-700 лв джобни! Поради това града ни е един от най-изостаналите, ретро така да се каже. Автобусчетата, светофари, поч.техника, всичко е от предишния строй и време. Сега ще се накрадат още по-добре безхаберниците.


какви инвестиции, какви вложения и ето реални резултати: площада с кирливи и захабени плочки, вероятно за баня, зеленината в центъра на града беше изсъхнала през лятото, а пък за отпадъците не искам да коментирам - всички ги подритваме и заобикаляме, фонтаните с плочки за домашен плувен басейн, а светещите подови лампи около паметника са хит в кича, на всичко отгоре кучетата свободно се облекчават и разхождат ведно с безхаберните си стопани, има заповед на кмета, а няма санкции и при забележка може да чуете, че сте селяндурин, ако в този "пейзаж" са инвестициите, то бъдете сигурни, че са прахосани безвъзвратно...


Каква Пародия на Един Обезлюдяващ град. От къде го намерихме тоз "посерко" и защо ли беше избран за "кмет". Още един, като този и ще ни няма на картата. Само "дупката" на кръговото ще остане и "недоклатения" бетон до спортната зала ... и тя стои ли стои, без почти нищо да прави. Даже и румънците спряха да идват.
« Последна редакция: януари 30, 2017, 01:17:46 от Orthodox » Активен

Smiley Четете и русенските теми във форума на SkyscraperCity!
vesel
Hero Member
*****
Неактивен Неактивен

Публикации: 2956


Профил Ел. поща
« Отговор #50 -: януари 29, 2017, 07:34:12 »

Едно е видно със сигурност, PR-а на общината работи на пълни обороти. На приказки са големи.
Както е отбелязал един от коментиращите, предстоящите ремонти на улици и тротоари се дават в квадратни метри  Huh? Все едно за обработваема земя става въпрос. Аз никъде по медиите не срещнах конкретни улици, които ще се ремонтират, защо ли?
Наливат се още пари в предприятието "Комунални дейности", а нищо свястно не произлиза от тяхната дейност.

Данък сгради има увеличение от тази година, така че предполагам и от там ще има ръст на приходната част.

Някъде бях прочел, че в бюджета е предвидено купуването на още един "паяк". Добра идея, но не сама за себе си. Ефект ще има, ако в 17 часа не приключва работното време на КООРС, ако освен паркинга на "Котовск" има още един близо до центъра, а защо не и някъде в "Дружба".

Активен
bgdimitrov
Hero Member
*****
Неактивен Неактивен

Публикации: 670Профил
« Отговор #51 -: януари 29, 2017, 11:57:24 »

Напълно подкрепям мнението, че трябва да се обявят участъците които ще се ремонтират от въпросните 10 млн. лв. Но все пак може би е още рано и тези квадратни метри които се цитират да са просто груби сметки които произлизат на база въпросната сума. Нека да се вземе заема, да се пусне обществената поръчка и тогава вече вероятно ще видим карта или имена на улиците които ще се ремонтират. Аз просто се радвам, че в ремонтите няма да участват комунални дейности, защото всички знаем какви резултати се получават от тяхната работа.
« Последна редакция: януари 29, 2017, 11:59:21 от bgdimitrov » Активен
Orthodox
Hero Member
*****
Неактивен Неактивен

Публикации: 5100Профил Ел. поща
« Отговор #52 -: февруари 23, 2020, 03:07:32 »

Предлагам на вниманието на форумците статия от вестник Утро от 8-9 февруари 2020, която излага позицията на местната организация на ГЕРБ относно бюджета за текущата година. Нека всеки за себе си прецени дали това е градивна критика или политическо заяждане, породено от трудната за преглъщане загуба на местните избори миналата година.

Budget.jpg
Проектобюджети и бюджети на община Русе
* Budget.jpg (1293.34 KB, 3471x2089 - видяно 394 пъти.)
Активен

Smiley Четете и русенските теми във форума на SkyscraperCity!
JMM
Hero Member
*****
Неактивен Неактивен

Публикации: 853


Профил
« Отговор #53 -: февруари 23, 2020, 04:39:05 »

Не мисля, че може да наричаме политическо заяждане увеличение заплатата на кмета при намаляващ бюджет на община Русе.
Логично е тези неща да вървят в една посока, още повече е редно да отчетем и инфлацията за изминалата една година, и това вече означава че запазване размера на миналогодишния бюджет на Русе е де факто намаление …
Забелязва се намаление и в инвестиционната програма на Русе, което си е нещо притеснително … Не се ли инвестира в един град, то той е обречен на маргинализация ….
Като цяло до момента, усещането в мен за управлението на Пенчо Милков, е да бъде доста посредствено и слабо управление, дори и спрямо това на Божидар Йотов … Дано да греша, защото все още нямам намерение да напускам града ..
Активен
Slex
Full Member
***
Неактивен Неактивен

Публикации: 191


Профил
« Отговор #54 -: февруари 23, 2020, 09:40:32 »

Цитат
Съветниците от ГЕРБ посочиха, че за миналата година разходите за общинския съвет са били в размер на 415 000 лева, от които са използвани 302 000 лева. За тази година се залагат 521 000 лева, като в тази връзка ще попитат по какъв начин се получава това увеличение.

Много просто. С гласуването от 23 януари, в което самите те са участвали. Увеличението на заплатите минава без нито един глас против при 15 съветници от ГЕРБ. Ако някой трябва нещо да пита, то е защо медийната позиция на ГЕРБ не е подкрепена от действията им в пленарна зала. Впрочем, в сравнителен план заплатата на кмета на Русе не е толкова висока.

Общият проектобюджет за 2020 г. е 119 милиона лева при 113 милиона за 2019 г.. Капиталовите разходи наистина са по-малко. По функции има намаление на общинското финансиране при „Жилищно строителство, БКС и опазване на околната среда“ с ~ 700 000 лв..  при „Икономически дейности и услуги“ горе-долу пак с толкова и с ~ 100 000 лв. при „Почивно дело, култура, религиозна дейност“. При другите има повишение.

При това равнище на агрегация не може да се каже дали това намаление е нещо положително или отрицателно. Увеличението на разходите не трябва да е самоцел за всяко перо, а да е съобразено със стремежа за постигането на конкретни цели. Не по-малко важно е колко е ефективно разходването на средствата.

В приходната част са заложени много по-малко постъпления от приватизация - 150 хиляди срещу 4,8 милиона лв. Но общо взето зависи какво има останало за приватизиране.

Освен това един бюджет се оценява не само по това, което е заложено в него, а и което е изпълнено.
Активен
фараша
Hero Member
*****
Неактивен Неактивен

Публикации: 1417


Профил
« Отговор #55 -: февруари 23, 2020, 10:35:43 »

Да се коментира и прави проблем за заплата от 2500 за кмет и 675 за общински съветник, на община като Русе, си е направо атакаджийски популизъм според мен.  Cheesy
А и сякаш претенциите на русенци към управлението на ГЕРБ, не са били толкова за размера на бюджета, колкото за качеството на изпълнение на инфраструктурните проекти и изобщо качеството на работа на общинските предприятия и администрация и не на последно място-към нивата на местната корупция и шуробаджанащина. Без да съм особен оптимист, все още е рано,според мен, да се правят изводи за новия кмет.
Активен
JMM
Hero Member
*****
Неактивен Неактивен

Публикации: 853


Профил
« Отговор #56 -: февруари 23, 2020, 11:31:27 »

Да се коментира и прави проблем за заплата от 2500 за кмет и 675 за общински съветник, на община като Русе, си е направо атакаджийски популизъм според мен.  Cheesy

До момента в дискусията по темата не е бил правен коментар относно нетната/брутната заплата на кмета на община Русе или заплатите на общинските съветници...
До момента единствено аз се опитах да направя коментар за евентуална връзка между размера на кметската заплата и логичната(според мен) връзка с размера на бюджета на общината - все пак заплатата на кмета е от бюджета ...
Към момента не обсъждаме качеството на изпълнение на инфраструктурните проекти по времето на Стоилов, а работата на Община Русе 3(три) месеца по-късно след като Стоилов вече не е кмет, след като "корумпираните" общинари би трябвало да са разобличени, посочени поименно и изправени пред съдебната система, а порочните практики да са прекратени и извадени на светло ..
Нека уточним за какво говорим към днешна дата Huh?
« Последна редакция: февруари 23, 2020, 11:36:40 от JMM » Активен
фараша
Hero Member
*****
Неактивен Неактивен

Публикации: 1417


Профил
« Отговор #57 -: февруари 24, 2020, 09:20:03 »

Добре де, нека копнем още малко под атакаджийското дъно на тема общински заплати. Приемаме, че хората не си покриват разходите и и не се мотивират с абсолютни суми парични знаци, а с относителни. JMM, щом откриваш връзка, какъв % от бюджета на община Русе трябва да е заплатата на кмета и об. съветниците и ЗАЩО ТОЧНО ТОЛКОВА? И друго съотнасяне - какъв е процента на държавната и общинска администрация в България, работещи без твърди заплати /+ евентуално някакви бонуси/, а само на % от бюджета на съответната организация?
Относно работата на новата кметска администрация, аз все още не мога да твърдя убедено, че тя се справя МНОГО ПО-ЗЛЕ от старата, поради липса на достатъчно емпирични данни.
Активен
JMM
Hero Member
*****
Неактивен Неактивен

Публикации: 853


Профил
« Отговор #58 -: февруари 24, 2020, 12:32:07 »

... Приемаме, че хората не си покриват разходите ...

Щом приемаме, че хората НЕ ПОКРИВАТ РАЗХОДИТЕ, тоест заплатата на кмета се индексира спрямо поскъпването на живота, то ЗАЩО тогава намаляваме бюджета на Община Русе ? Аз не търся процентна връзка между тези две величини - Бюджет и заплата на кмета …

Само питам, ЗАЩО е необходимо само заплатите да индексираме, а останалите дейности финансирани от бюджета на Русе, не ?!
« Последна редакция: февруари 24, 2020, 12:39:42 от JMM » Активен
Slex
Full Member
***
Неактивен Неактивен

Публикации: 191


Профил
« Отговор #59 -: февруари 24, 2020, 02:01:48 »

Проектобюджетът е +6 милиона спрямо предходната година.
Активен
Страници: 1 2 3 [4] 5   Нагоре
  Изпечатай  
 
Отиди на:  

Страницата е създадена за 0.063 секунди с 26 запитвания. (Pretty URLs adds 0.008s, 2q)

Google e прегледал тази страница февруари 14, 2024, 03:58:41